Nuffnang

Ahad, 11 Ogos 2013

Que Haidar - Google Blog Search

Que Haidar - Google Blog Search


Jadual Perlawanan Kejohanan Badminton Dunia 2013 | Siaran <b>...</b>

Posted: 01 Aug 2013 01:36 AM PDT

BWF WORLD CHAMPIONSHIPS 2013 , GUANGZHOU CHINA


5 - 11 OGOS 2013

Tinggal beberapa hari saja lagi untuk kita mengikuti Kejohanan Badminton Dunia 2013 di Guangzhou, China. Kontinjen negara seperti biasa diketuai Datuk Lee Chong Wei akan cuba memulihkan maruah badminton Malaysia yang dimalukan Jerman dalam Piala Sudirman Mei lalu. Ini merupakan petanda bahawa sukan yang kita pelopori suatu ketika dulu akan tinggal sejarah jika tiada program pembangunan yang mantap dan berkesan.

Sama seperti bola sepak yang hilang punca, pemain badminton negara perlu buktikan yang Malaysia masih unggul dalam sukan ini. Diharapkan barisan pimpinan BAM yang baru dapat lakukan sesuatu untuk kepentingan negara bukannya peribadi.


Jika dilihat dari keputusan undian, Datuk Lee Chong Wei berjaya mengelak bertemu Lin Dan dan Chen Long di pusingan awal hinggalah ke Final nanti. Tapi itu bukanlah sesuatu yang boleh diambil mudah. Kejutan memang boleh berlaku dalam kejohanan yang besar seperti ini. Ditambah pula dengan pemain China beraksi di laman sendiri memberi sedikit kelebihan kepada mereka.

Fakta Kafe Que : 

China menyapu bersih kesemua pingat emas dalam 5 kategori yang dipertandingkan pada tahun 2010 & 2011

 Lee Chong Wei dan Lin Dan merupakan finalis pada tahun 2011 (Lin Dan Juara)

Dalam acara beregu, pasangan Koo Kien Keat / Tan Boon Heong mendapat bye dalam pusingan pertama. Cabaran getir menanti di pusingan Semi Final jika mereka mara dan lawannya mungkin pasangan Denmark (pilihan ke-3) Mathias Boe / Carsten Mogensen. 

Fakta Kafe Que : 

Malaysia masih belum pernah menang pingat emas dalam Kejohanan Badminton Dunia sejak mula dipertandingkan pada tahun 1977

Tonton Live Kejohanan Badminton Dunia 2013Astro Supersport 4 (817) HD (835)

Visual Live Score ada di bawah sekali


Berikut adalah Jadual Siaran Langsung Perlawanan Kejohanan Badminton Dunia 2013

Pusingan 1 (5 Ogos 2013)

Chong Wei Feng vs Rajiv Ouseph 21-11, 21-15

12.00 pm waktu Malaysia

Lee Chong Wei vs Scott Evans 21-14, 21-15

12.50 pm waktu Malaysia

Liew Daren vs Vladimir Malkov 21-18,20-22,21-9

6.40 pm waktu Malaysia

Pusingan 1 (6 Ogos 2013)

Mohd Zakry / Moh Fairuzizuan vs Philip Chew / Sattawat Pongnairat 21-14,13-21,21-10

9.00 pm waktu Malaysia ke atas


Chan Peng Soon/ Goh Liu Ying vs Kim Ki Jung / Jun Kyung Eun 18-21,19-21

5.00 pm waktu Malaysia ke atas

Pusingan 2 (7 Ogos 2013)

Mohd Zakry / Moh Fairuzizuan vs Vladimir Ivanov / Ivan Sozonov 14-21,21-15,21-16

12.00 pm waktu Malaysia ke atas

Lee Chong Wei vs Rumbaka Dionysiu 14-21, 21-18, 21-11

03.30 pm waktu Malaysia ke atas

Chong Wei Feng vs Dmytro Zavadsky 21-6,21-13

5.00 pm waktu Malaysia

Daren Liew vs Zi Liang

08.00 pm waktu Malaysia ke atas

Pusingan 3 (8 Ogos 2013)


Chong Wei Feng vs Lin Dan
1.45 pm waktu Malaysia

Lee Chong Wei vs Wang Zhengming 21-12,21-7

4.00 pm waktu Malaysia ke atas

Liew Daren vs Chen Long
5.00 pm waktu Malaysia ke atas


Koo Kien Keat / Tan Boon Heong vs Lee Chun Hei / Ng Ka Long

2.30 pm waktu Malaysia

Mohd Zakry / Moh Fairuzizuan vs Hiroyuki / Kenichi

2.00 pm waktu Malaysia ke atas

Suku Akhir (9 Ogos 2013)

Lee Chong Wei vs Tommy Sugiarto21-6,21-9

6.45 pm waktu Malaysia ke atas

Koo Kien Keat / Tan Boon Heong vs Kim Ki Jung / Kim Sa Rang

2.00 pm waktu Malaysia

Separuh Akhir (10 Ogos 2013)

Lee Chong Wei vs Du Pengyu 20-22,21-12,21-15

9.30 pm waktu Malaysia ke atas


 

Akhir (11 Ogos 2013)

Lee Chong Wei vs Lin Dan 21-16,13-21,20-17(tarik diri)

6.00 pm waktu Malaysia ke atas


Malaysia Boleh!

Like jika anda suka entri ini dan share dengan rakan anda ;) Tq

Entri berkaitan : astro, badminton, BAM, jadual, keputusan perlawanan, koo kien keat/tan boon heong, lee chong wei, lin dan, live streaming, siaran langsung, super series, visual live score

rosyam nor - Google Blog Search

rosyam nor - Google Blog Search


Anugerah SKRIN 2012 (ASK) : <b>Rosyam Nor</b>? - Berita Terkini

Posted: 10 Nov 2012 09:57 AM PST

anugerah skrin 2012 ask

Isu Anugerah Skrin 2012 : Tidak perlu rasanya untuk kami kongsikan siapa yang menang, siapa yang kalah. Samada meriah atau tidak Anugerah Skrin 2012 pada malam tersebut? Seperti yang kami yang kongsikan DI SINI, bukan kerja kami untuk hebahkan perkembangan terkini dunia hiburan termasuklah gosip artis Malaysia.

Kami lebih berminat untuk melihat…..perubahan anjakan paradigma & & membincangkan yang boleh dirasakan patut dilakukan dalam dunia hiburan hari ini supaya tidak terus terbabas & tergelongsor. Termasuklah isu yang membabitkan Anugerah Skrin 2012 baru-baru……

Di mana dikatakan terdapat perlakuan lawak yang cuba dilakukan oleh Rosyam Nor yang dikatakan menyindir TV Al Hijrah. Sehinggakan ada sesetengah pihak berpendapat tindakan artis Malaysia seperti Rosyam Nor pada malam itu, tidak sensitif dan telah menghina Islam. Di bawah ialah petikan lawak yang dibuat oleh artis Malaysia yang bernama Rosyam Noor ini pada malam Anugerah Skrin 2012 TV3 yang telah mencetuskan kontroversi :

"Nasib baik kita kat TV3 boleh cuit-cuit, kalau kat TV Al-Hijrah cuit pun tak boleh"

Sebelum ini pun pernah tercetus kontroversi berdasarkan laporan berita bertajuk "Artis Malaysia di Anugerah Skrin Berbogel"?".

Berdasarkan semakan kami pada laporan berita yang dikeluarkan oleh Utusan Malaysia, bagi kami tindakan Rosyam Nor di malam Anugerah Skrin 2012 TV3 hanya kenyataan beliau sendiri sekitar 6 tahun lepas jugalah yang mampu menjawab apa yang bermain difikiran & pendirian beliau sebenarnya…..

Sumber : Kenyataan Rosyam Nor di Utusan Malaysia

Baik artis Malaysia terutamanya ataupun sesiapa sahaja, bagi kami janganlah disebabkan mahu menghiburkan peminat & orang ramai mempermain-mainkan segala hukum-hakam. Apabila sudah tahu hukum-hakamnya, tidak perlulah mempersoalkan tuntutan agama, menegakkan apa yang dirasakan betul sehingga sanggup menghalalkan apa cara sekalipun atas alasan berlakon ataupun tuntutan kerja.

anugerah skrin 2012 ustaz azhar idrus

Anugerah Skrin 2012 : Bagaimana Artis Malaysia Yang Lain. Konsep Acaranya? Ok? 

Bagaimana dengan Zizan Razak? Ya…..Termasuklah tindakan Zizan Razak. Zizan Razak pun ada sebut mengenai batal air sembahyang tidak boleh pegang perempuan. Jujurnya hari ini, ramai sebenarnya yang menggunakan alasan/gurauan sebegini untuk melawak dengan harapan supaya ramai yang gelak ketawa mendengarnya, kononnya tidak boleh pegang tangan bukan muhrim ditakuti batal air sembahyang. Bukankah yang sebetulnya tidak boleh pegang disebabkan bukan muhrim. HARAM hukumnya bersentuhan sesama bukan muhrim.

Lagipun, kalau nak diceritakan soal wuduk ini & menyentuh bab batal air sembahyang, suami isteri yang berwuduk pun mengikut (mazhab imam Syafi'i) kalau bersentuhan jadi batal wuduknya & kena ambil wuduk semula. Kemudian sebut pula perkataan yang tidak senonoh seperti ________________. Perlukah cara sebegitu untuk melawak & menghiburkan hati orang ramai?

Peminat Tegar ________ : Apa ini Berita Semasa? Tidak sportinglah, semuanya tidak boleh. Ini tidak boleh, itu tidak boleh.

Owh…kami kena marah pula? Erm…..

Teringat kami satu bual bicara yang dihoskan juga Rosyam Nor, antara yang hadir ialah Fauziah Nawi, Ustaz Zawawi (antara ustaz pilihan Berita Semasa) dan Nazrey Raihan di TV1 yang bertajuk 'Hiburan…Jalan ke…?'. Dalam rancangan itu, Ustaz Zawawi ada beritahu & menjelaskan hiburan memang tiada salahnya tetapii jatuh haram jika ia bertentangan dengan syariat.

  1. Waktu itu, Rosyam Nor ada bertanya kepada Ustaz Zawawi bagaimana sekiranya ada 'part-part' pelukan dan sentuhan antara ibu dan anak yang dilakonkan oleh Rosyam dan Fauziah. Niat mereka baik untuk tunjukkan kepada penonton tentang pentingnya kasih sayang seorang ibu dan anak. Apa jawapan Ustaz Zawawi?
  2. Ustaz Zawawi menjawab, matlamat tidak menghalalkan cara sebab ia bertentangan dengan syariat kita. Walaupun hanya lakonan sebab kedua-dua mereka bukanlah mahram. Banyak lagi cara untuk menunjukkan kasih sayang ibu dan anak. Katanya lagi, di Iran juga membuat cerita mengisahkan kasih sayang ibu dan anak tapi tidak menunjukkan sebarang sentuhan antara pelakon yang bukan mahram. Tapi tetap boleh berjaya merangkul anugerah. (Ulasan Berita Semasa : Benar kata Ustaz. (dalam laporan Berita Semasa yang bertajuk "Filem Malaysia : Lambakan Filem Tempatan Hari Ini Kualiti @ Kuantiti Semata?" ada kami senaraikan beberapa filem Iran yang sangat berjaya walaupun tanpa adegan bersetuhan bukan muhrim)
  3. Kemudian Fauziah Nawi tetap melenting lagi, dia ada mengatakan bagaimana nak sara keluarga sedangkan punca pendapatannya daripada hasil lakonan untuk tanggung adiknya belajar, buat kebajikan dan lain-lain lagi. Apa agaknya jawapan balasan daripada Ustaz Zawawi?
  4. Ustaz zawawi balas, yang dibincangkan sekarang adalah sumber rezeki itu datang daripada mana bukanlah dibelanjakan ke arah mana. Yang haram tetap haram.

Lihat bagaimana orang yang tinggi ilmu agamanya menjawab setiap persoalan daripada kalangan mereka yang masih perlukan bimbingan.

Sebenarnya, kalau nak sebut pasal permainkan hukum agama boleh dikatakan keseluruhan rancangan semalam itu "merapu" dan "meraban jauh terpesong" dengan pakaian artis Malaysia yang hadir yang dedah & terkoyak sana sini, bab sentuhan tangan, dukung artis __________ ini sesuka hati  dan lain-lain lagi.  Bukan setakat semasa Anugerah Skrin 2012 (ASK) TV3 sahaja, bahkan anugerah-anugerah yang lain sama sahaja.

P/S : Doakan sahaja moga-moga kalangan artis Malaysia diberikan hidayah oleh Allah S.W.T untuk kembali ke pangkal jalan.

Rita Rudaini - Google Blog Search

Rita Rudaini - Google Blog Search


Sambutan Hari Jadi Airit Rayyan, Anak Sulung <b>Rita Rudaini</b>

Posted: 11 Jul 2013 09:23 PM PDT


Aduh comelnya anak sulung Rita Rudaini ini. Sekali pandang memang Airit Rayyan Rizqin ini iras muka ibunya. Confirm besar nanti akan hensem. Silap-silap menjadi rebutan ramai di zaman persekolahan nanti. Mana tahu Airit akan membesar jadi seorang pelakon dewasa kelak.
rita rudaini

Sambutan hari jadi ini telah diadakan di Ekids World, Ikano baru-baru ini. Majlis ini dihadiri oleh rakan-rakan terapat Rita Rudaini. Pasti majlis akan bertambah meriah sekiranya si bapa turut menghadirkan diri. Namun nak buat macam mana, inilah dugaan yang harus ditempuh oleh Rita dan anak-anaknya.

rita rudaini

Semoga Airit Rayyan Rizqin akan membesar menjadi anak yang soleh dan mengenang jasa ibunya yang berpenat lelah membesarkannya tanpa ayah di sisi. Lagi 13 keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

rita rudaini
rita rudaini
rita rudaini
rita rudaini
rita rudaini
rita rudaini
rita rudaini
rita rudaini

rita rudaini

rita rudaini
rita rudaini
rita rudaini
rita rudaini

Baca Yang Ini Pulak:-


Faizal Tahir - Google Blog Search

Faizal Tahir - Google Blog Search


Lirik Lagu Selalu - <b>Faizal Tahir</b> | Lirik

Posted: 01 Aug 2013 03:01 AM PDT

Lirik Lagu Selalu - Faizal Tahir

Selalu
Ada saja kamu untuk ku cari
Melengkapkan hariku

Selalu
Hanya sentuhanmu mampu menyembuh
Mendamaikan jiwaku

Selalu
Ada saja kau menunggu diriku
Biar waktu berlalu

Selalu
Hanya diriku saja yang kau cari
Namun kini kau biar ku mencari

Salahkah untuk ku mencintaimu
Salahkah ku untuk menyanyangimu
Terlalu ku rindu

Salahkah
Berdosakah aku mencintaimu
Berdosakah aku menyanyangimui
Hingga harus kau pergi

Berlalu
Meninggalkanku
Kau pergi dan kau biar ku cari sendiri

Di mana salahku mencintaimu
Apalah dosaku menyayangimu
Mungkinkah terlalu cinta

Maafkan aku
Tunggu diriku
Ku kan menunggu
Selalu
Kamu

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

Lirik Lagu Selalu - Faizal Tahir @ Lirikami

Nora Danish - Google Blog Search

Nora Danish - Google Blog Search


Nadeem Ada Kriteria Yang Boleh Dijadikan Suami – <b>Nora Danish</b> |

Posted: 26 Jul 2013 01:13 AM PDT


Secara jujur, Abang Nara tertanya-tanya juga sehingga ke hari ini mengapa masih tiada lelaki yang bertakhta di jiwa Nora Danish. Selaku seorang selebriti, pastinya Nora sering dingorat oleh lelaki-lelaki di luar sana. Namun tak ada satu pun yang kedengaran bercinta secara serius dengannya.
nora danish

Mungkinkah jejaka yang bernama Nadeem ini mampu mengisi kekosongan di dalam hati Nora Danish? Untuk makluman, Nadeem atau Muhammad Nadem Nazri adalah anak kepada seorang menteri. Nora sendiri mengakui yang Nadeem ada ciri-ciri untuk dijadikan suami.

Saya berkawan dengan ramai orang, buat masa sekarang Nadeem adalah kawan lelaki paling rapat dengan saya, lagi pula rumah kami berdekatan dan senang untuk meminta bantuan daripadanya. Dia seorang yang baik, sentiasa bersikap positif dan suka bersedekah. Dia (Nadeem) ada kriteria lelaki pilihan yang boleh dijadikan suami

nora danish
Malangnya Nora menyatakan yang hatinya belum terbuka untuk menerima mana-mana lelaki. Rasanya dah sesuai sangat dah Nadeem dan Nora. Kalau tulis kat kad kahwin memang nampak matching. Double N gitu.

Kami sekarang masih kawan, kalau ada jodoh dengan dia saya tidak boleh menolak, tapi setakat ini hati saya belum terbuka untuk mana-mana lelaki lagi. Pengalaman lalu banyak mengajar saya untuk lebih berhati-hati dan untuk menjadi seorang isteri juga saya perlu betul-betul bersedia terutama dari segi pengorbanan

Adakah Nora Danish masih kecewa selepas Abang Nara menolak cintanya satu ketika dahulu? Tak sangka la pulak. Kepada Nora, lupakanlah diri ini. Lebih ramai lelaki di luar sana yang rela mencintaimu. Buat masa ini, Abang Nara tak macam Ashraf Muslim yang terdetik nak kahwin dua. Hehehe.

P.S: Volkswagen Taigun, SUV kompak akan dikeluarkan 2016

Baca Yang Ini Pulak:-


Juliana Evans - Google Blog Search

Juliana Evans - Google Blog Search


Zizan Razak Sedia Kahwin Tahun Depan, Dengan <b>Juliana Evans</b> <b>...</b>

Posted: 13 Mar 2013 02:57 PM PDT

zizan razak juliana evans

Pelawak, Zizan Razak, 29, akui sudah bersedia untuk menamatkan zaman bujangnya pada tahun depan ketika usianya mencecah 30 tahun.

Zizan Razak atau Zizan Raja Lawak berkata, sudah tiba masanya dia memikirkan soal untuk berkahwin dan berkeluarga selepas melihat ramai rakan-rakannya yang telah mendirikan rumah tangga.

"Saya tahu di usia sekarang, sudah ramai rakan-rakan saya yang berkahwin dan mempunyai anak termasuk Nabil Raja Lawak yang baru menimang cahaya mata.

"Apabila melihat mereka dengan keluarga, rasa seronok dan teringin pula nak ada keluarga sendiri. Nabil pun saya lihat bahagia dah sekarang dengan cahaya pertamanya.

"Jadi rasanya, bila usia saya sudah mencecah 30 tahun nanti saya sudah bersedia untuk berkahwin dan berkeluarga," Pun begitu, Zizan Razak memberitahu dia masih belum mempunyai kekasih serta calon isteri untuk dikahwininya, sebaliknya berserah segala-galanya kepada jodoh.

"Terus-terang sekarang ini, saya masih lagi 'single' dan tidak mempunyai kekasih. Malah saya sedang mencari dan mengambil peluang untuk mengenali mana-mana wanita," jelasnya lagi.

Apabila ditanya, adakah dia masih mengharapkan cinta daripada Juliana Evans, Zizan menjawab dia hanya berserah kepada ketentuan yang maha Esa dan bukan hanya membuka hatinya pada wanita dikalangan artis.

"Saya dan Ju (Juliana Evans) masih lagi berkawan dan bertanya khabar. Cuma kami tidak serapat dulu. Saya hanya doakan dia semoga maju jaya.

"Saya bukan hendak mengejar kekasih dalam golongan artis kerana bagi saya artis itu adalah pekerjaan sahaja," luahnya lagi.

Zizan yang sedang menjalani penggambaran filem Abang Long Fadil arahan Shafiq Yusof itu bakal muncul dengan filem Bikers Kental, KL Gangster 2 dan Tokan pada tahun ini.

Pierre Andre - Google Blog Search

Pierre Andre - Google Blog Search


<b>Pierre Andre</b>, Hidayah Sah Bergelar Suami Isteri - Murai.com.my

Posted: 24 Jun 2013 05:00 AM PDT

berita | Tempatan

Sumber HARIAN METRO

KUALA LUMPUR, 24 JUN 2013: Dengan hanya sekali lafaz pelakon dan pengarah, Pierre Andre, 28, sah begelar suami kepada Siti Nur Hidayah Hashim, 26, dalam majlis pernikahan yang diadakan di Masjid Al-Ikhlas Taman Melati Selayang, petang semalam.

Pierre atau nama sebenarnya Mohd Pierre Andre Nazrul Andre dan Hidayah dinikahkan oleh Imam masjid tersebut Mohamad Zuhdi Razali kira-kira pukul 2.10 petang Ahad.

Dalam majlis yang dihadiri kira-kira 300 jemputan itu, pihak lelaki membawa tujuh dulang hantaran berupa tepak sirih, seutas jam tangan, beg tangan dan dompet, telekung, set minyak wangi, telefon pintar dan tablet serta set barang kemas.

Manakala pihak perempuan pula membalas dengan sembilan dulang hantaran terdiri daripada buku, sepasang kasut, coklat, seutas jam tangan, set kamera, set minyak wangi, set permainan video, barang kemas dan sirih junjung. Pengantin perempuan turut menerima mas kahwin RM300 dan RM20,000 sebagai wang hantaran.

Pierre yang menyarungkan cincin ke jari manis isterinya pada upacara membatalkan air sembahyang selepas selesai akad nikah berkata jodohnya dengan Hidayah yang mesra disapa Yaya adalah ketentuan daripada Allah SWT selepas dia mengambil keputusan untuk mendalami Islam beberapa tahun lalu.

"Ketika saya mula-mula berhijrah dulu, saya selalu berdoa agar diberikan hidayah. Tidak sangka pula saya mendapat dua hidayah iaitu kesedaran untuk berubah ke arah kebaikan dan isteri bernama Hidayah.

"Jodoh saya dengan Yaya bukan saya yang cari, tetapi satu pemberian daripada Allah SWT yang wajib saya jaga dengan penuh tanggungjawab," katanya selepas upacara persandingan ringkas, semalam.

Pada majlis serba ringkas itu, anak sulung kepada pelakon Khatijah Tan ini memakai sut hitam manakala Hidayah mengenakan baju kurung berwarna putih. Mereka telah mengikat tali pertunangan pada 9 Februari lalu di kediaman Hidayah di Pasir Gudang, Johor Bahru.

Majlis resepsi dijangkakan akan dilangsungkan selepas sambutan Aidilfitri.

Wan Sharmila - Google Blog Search

Wan Sharmila - Google Blog Search


Gambar <b>Wan Sharmila</b> Bertudung Cantik - HasrulHassan

Posted: 06 Aug 2013 07:30 PM PDT

Wordless Wednesday - Setiap hari rabu semua blogger menerbitkan satu entri gambar tanpa meletakkan apa-apa keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut. Terpulang pada pengunjung untuk buat intreprestasi dan komen mengenainya. Gambar yang hebat boleh menerangkan segalanya.

Kredit: FB Wan Sharmila

Yuna - Google Blog Search

Yuna - Google Blog Search


“Gold” by Adventure Club & <b>Yuna</b> - Pump The Beat

Posted: 09 Aug 2013 05:20 PM PDT

lips-everything-to-me-adventure-club-remix

After hearing "Lullabies" with the Adventure Club touch on it, I barely had to listen to this to realize that it would be good and should post it for you guys. Very similar to "Crave You" also so if you like that song than this is a must have. Have a listen and have a good friday night.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

"Gold" by Adventure Club & Yuna

Rating: +5 (from 5 votes)

Adventure Club feat. <b>Yuna</b> – Gold + Superheroes Anonymous Vol. 3 <b>...</b>

Posted: 10 Aug 2013 12:58 PM PDT

Author: Max Mayeri

yuna AC

Adventure Club finally putting out some sexy new music again. This track was ripped from their "Superheroes Anonymous Vol. 3″ Mix that dropped last night. It features the mezmorizing vocals of Yuna, and the always on point vocal chops and wobbles. Make sure to check out the massive mix below as well as Candyland's remix of Krewella and Nicky Romero's track "Legacy" (also played in the mix). Cheers.

Adventure Club feat. Yuna – Gold 

Adventure Club – Superheroes Anonymous Vol. 3

DOWNLOAD

Nicky Romero feat. Krewella – Legacy (Candyland Remix)

Tagged: , , , , ,

What are your thoughts?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Azhar Sulaiman - Google Blog Search

Azhar Sulaiman - Google Blog Search


Gambar <b>Azhar Sulaiman</b> Murtad Di Facebook? - Berita Terkini

Posted: 19 Nov 2012 07:05 PM PST

Azhar Sulaiman Facebook

Gosip Artis Malaysia terbaru

Azhar Sulaiman murtad? : Barulah kami mengetahuinya artis Malaysia yang seorang ini, Azhar Sulaiman seorang ahli UMNO dan penyokong Barisan Nasional selepas Azhar Sulaiman sendiri yang mengumumkan di Facebook.Biasalah hak masing-masing tidak kira apa parti yang yang mahu disokongnya. Tetapi yang paling pentingnya, Azhar Sulaiman mengumumkan beliau sudah murtad. Sampai begitu sekali?

Assalamualaikum Ustaz….. Saya ni sebenarnya sudah Murtad sebab saya ahli UMNO dan penyokong Kerajaan Barisan Nasional..Jadi macam mana untuk saya pulang semula kepangkuan agama Islam…. Harap bantu… Tq

Hati kuat kami mungkin merasakan yang Azhar Sulaiman bertindak mengeluarkan kenyataan sebegini di facebook gaga-gara membaca laporan berita yang disediakan Utusan Malaysia seperti di bawah ini.

Laporan Utusan Malaysia : UMNO Murtad? 

azhar sulaiman murtad

Kalau dilihat pengakuan Azhar Suaiman murtad di Facebook berkemungkinan tindakan spontan Azhar Sulaiman sebenarnya mahu memerli tindakan Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat yang dikatakan mengelarkan "UMNO MURTAD" seperti yang telah dilaporkan Utusan Malaysia. Apa kata anda pula?

Erry Putra - Google Blog Search

Erry Putra - Google Blog Search


Tiga Wanita Senarai Calon Isteri <b>Erry Putra</b> – Perak Today

Posted: 10 Aug 2013 04:00 AM PDT

erryPelakon Erry Putra mempunyai tiga wanita sebagai calon pilihan sebelum bercadang untuk mendirikan rumah tangga pada tahun hadapan.

Erry atau nama sebenarnya Mohd Razlan Hamzah @ Ahmad, 35, bagaimanapun berkata, dia masih lagi mencari keserasian terhadap wanita-wanita itu sebelum memilih seorang daripada mereka bagi menjadi calon isteri.

"Bunyi seperti 'playboy' bukan? Tetapi jangan salah faham, saya hanya berkawan dan mengenali mereka dengan lebih dekat, nak lihat sejauh mana keserasian kami. Dan kemudian barulah saya pilih mana satu yang sesuai.

"Tetapi saya tidak meletakkan harapan seolah-olah mahu bercinta atau berkahwin dengan mereka. Sekiranya mereka ada pilihan lain, saya tidak mempunyai masalah,' katanya kepada mStar Online.

Tambah Erry, sudah lama dia berhasrat untuk mendirikan rumah tangga namun sehingga kini dia masih lagi tiada seorang calon.

Dan dengan cara ini, Erry mungkin dapat menunaikan hasratnya berkahwin pada tahun depan yang sudah lima tahun tertangguh.

"Kalau nak tahu, saya sudah bersedia untuk kahwin sejak lima tahun dahulu. Dan setiap tahun saya memberi harapan pada diri bahawa tahun yang seterusnya pasti akan saya temui calon yang sesuai. Dan ia berlarutan sehinggalah sekarang.

"Moga perancangan berkahwin pada tahun depan betul-betul menjadi Insya-Allah," tuturnya.

Dalam perkembangan lain, Erry beritahu, selain sibuk di set penggambaran dia juga aktif dalam mencipta lagu di studio dan selepas Aidilfitri nanti, dia bakal muncul dengan sebuah single lagu terbaharu berjudul Tapi Aku Suka Walau Lebih Tua.

"Sehingga kini saya sudah pun menyiapkan sebanyak lima buah lagu iaitu Tidak-Tidak, Berubah, Jangan Kau Pergi, Hanya Aku serta serta Tapi Aku Suka Walau Lebih Tua.

"Kesemua single ini akan dikeluarkan secara berperingkat," ujarnya.

- mStar

Misha Omar - Google Blog Search

Misha Omar - Google Blog Search


<b>Misha Omar</b> Cabar Tunjukkan Bukti Sebelum Tuduh | Oh! Artis

Posted: 26 Jun 2013 12:01 PM PDT

ohartis-gambar-tunang-misha-omar-2

Mungkin kerana sudah bosan dengan gosip yang tidak berasas, penyanyi yang terkenal dengan lagu Bunga-Bunga Cinta, Misha Omar mencabar individu yang menuduhnya telah berkahwin hingga menyebabkan perkahwinan dengan tunangnya, Firos tertangguh.

Misha atau nama sebenarnya Samihah @ Aisah Omar, 31, berkata, dia mengenali individu yang menyebarkan fitnah tersebut dan amat kesal kerana tuduhan itu benar-benar mencalarkan reputasinya.

"Saya tidak pernah berkahwin dengan mana-mana lelaki sekalipun. Jika benar saya pernah berkahwin tunjukkan buktinya dan anda boleh merujuk nama saya di mana-mana Pejabat Agama," katanya

ohartis-gambar-tunang-misha-omar-1

Perkahwinan Misha dan Fiross, 31, kononnya tertangguh disebabkan dia menanti surat cerai daripada bekas suaminya iaitu seorang ahli perniagaan di Kelantan.

Misha dan Firos telah mengikat tali pertunangan dalam satu majlis tertutup di kediaman keluarga penyanyi itu di Kampung Guchil Bayam, Kota Baharu, Kelantan pada 20 Februari tahun lalu. Majlis perkahwinan sepatutnya berlangsung selepas setahun bertunang namun terpaksa ditangguhkan kerana jadual masing-masing yang padat.

"Saya sangat kecewa kerana betapa saya menjaga nama baik saya selama ini, ia dicalarkan dengan tuduhan berkenaan. Saya tahu siapa yang bercakap tentang hal ini dan dia sering mencari kesilapan dan perkara negatif tentang saya. Saya harap lelaki itu tampil jika benar saya pernah berkahwin," tegas Misha.

Dalam pada itu Misha dan Fiross telah memilih Februari 2014 untuk diijabkabulkan sebagai suami isteri selepas mendapat persetujuan keluarga kedua-dua belah pihak.

OHARTIS: NAK BUAT MACAM MANA MISHA, MULUT ORANG TAK BOLEH NAK TUTUP. HUHU

aizat amdan - Google Blog Search

aizat amdan - Google Blog Search


<b>Aizat Amdan</b> Mahu Kahwin Pada Usia 25 - Gua.com.my

Posted: 30 Jun 2013 09:00 AM PDT

Namanya jarang dikaitkan dengan mana-mana wanita, namun penyanyi berbakat besar Aizat Amdan, 24, akui dia ingin menamatkan zaman bujang pada usia 25. 

"Bagi saya, umur yang ideal untuk berkahwin adalah pada usia 25 tahun. Tapi melihat pada keadaan saya sekarang, saya rasa biarlah ia datang dengan sendiri", kata Aizat.

Tambah vokalis kumpulan Go Gerila ini, dia sedang dalam proses mencari wanita yang sesuai dengan dirinya di mana wanita tersebut mestilah kena bertahan dengan sikap Aizat yang kompleks dan juga keras kepala.

"Saya ada berkawan dengan beberapa orang. Kalau ada yang boleh tahan dengan keras kepala saya dan keluarga pun setuju, insyaAllah saya akan berkahwin", jelasnya.

Kata Aizat lagi, gadis yang bakal menemani Aizat sepanjang hidupnya nanti haruslah menerima Aizat seadanya. 

"Saya belajar satu 'skill' untuk mencari orang yang sesuai dengan kita iaitu dengan menjadi diri sendiri. Kalau saya kata saya suka sesuatu perkara tapi dia tidak suka, saya harap dia dapat terima saya seadanya", katanya.

Aizat turut berkongsi bahawa ibunya sudah mula berharap untuk menimang cucu. Tapi kata Aizat, biarlah kakaknya yang baru berkahwin baru-baru ini yang melunaskan permintaan ibu mereka terlebih dahulu.

Mizz Nina - Google Blog Search

Mizz Nina - Google Blog Search


Lirik Around The World - <b>Mizz Nina</b> ft Jay Park | liriklagu

Posted: 17 May 2013 12:34 PM PDT

Lirik Around The World – Mizz Nina ft Jay Park

I'm livin' my life
Cause this is my time
And I fell like touching the sky
I travel the globe
I want you to roll
Around the world
Around the world we go

Nope, some cannot keep up (up, up, up)
Catch me jet-setting from point A to B
And if we're only livin' once (once, once, once)
Best believe we're makin' history

From Malaysia to Korea
Gonna need a couple of Visas
While I'm rackin' up the miles
I'm gonna go wild (wild, wild)

I'm livin' my life
Cause this is my time
And I fell like touching the sky
I travel the globe
I want you to roll
Around the world
Around the world we go

(Around the world)
(Around the world)

Gonna set it off up in this club (set it off, set it off, set it off)
I feel like floatin' when you're touching me
Feels like I'll never get enough (enough, enough, enough)
Gotta leave your country but I'll be back in a week

From Korea to Malaysia
On a very special occasion
Girl I'm rackin' up the miles
So let's go wild (wild, wild)

I'm livin' my life
Cause this is my time
And I fell like touching the sky
I travel the globe
I want you to roll
Around the world
Around the world we go

(Around the world)
(Around the world)

[Jay Park's Rap] :
Naneun jim ulsa
Kong hang uro ga
FIRST CLASS TICKET keungo bi heng gi ruel ta
Kong yon jang aeso muderul jul gi go wa
AFTER PARTY IS kon bae sul ddala
segerul deol go deol go onul do moruego
SOLD MY LOVE LIKE ahjik SOLO
But it's all good, we can start with you, girl
Jay Park, Mizz Nina, go around the world
Come on!

(Translation of Jay Park's rap :
I pack my bag
Go to the airport
Buy a FIRST CLASS TICKET and get on a plane
At the concert hall, enjoy my stage
AFTER PARTY IS toast and pour liquor
Roll around the world, don't even know today
SOLD MY LOVE LIKE A still SOLO
But it's all good, we can start with you, girl
Jay Park, Mizz Nina, go around the world
Come on!)

We're flying, we're flying
We're flying high
We're makin' moves, we're makin' moves
We're makin' moves around the world

I'm livin' my life
Cause this is my time
And I fell like touching the sky
I travel the globe
I want you to roll
Around the world
Around the world we go

(Around the world) (3x)

Lirik Around The World – Mizz Nina ft Jay Park 4.40/5 (88.00%) 5 votes