Que Haidar berhenti berlakon | Que Haidar tidak berlakon lagi | Punca Que Haidar berhenti berlakon | Kenapa Que Haidar berhenti berlakon | Que Haidar tarik diri dari dunia lakonan

Pelakon yang berbakat ini mula dikenali ramai selepas berlakon di dalam KL Menjerit 1 disamping hero malaya ketika itu, Rosyam Nor. Kemudian Que Haidar terus mencipta nama dalam bidang ini menerusi filem-filem hit beliau seperti Zombie Kampung Pisang, Castello, Cinta, Setem dan banyak lagi. Que juga mendapat pengiktirafan dengan memenangi beberapa anugerah seperti Pelakon Harapan Lelaki dan Pelakon lelaki popular yang membuktikan kehebatannya sebagai anak seni.

Namun, baru sahaja genap 10 tahun Que Haidar bergelar anak seni, ada pula desas desus yang mengatakan yang Que Haidar berhenti berlakon. Apakah puncanya pelakon yang sehebat Que mahu berhenti dari dunia lakonan ketika umurnya baru mencecah 32 tahun??

"Bukan isteri mengongkong karier sebagai pelakon, tapi ini keputusan saya. Saya bertekad mengundur diri daripada dunia lakonan kerana mahu memberi perhatian sepenuhnya kepada keluarga dan perniagaan milik mentua,- Que Haidar

Sehubungan itu, dia menolak dakwaan pihak tertentu yang menuduh isterinya, Linda Jasmine Hashim, 38, sebagai punca dia meninggalkan dunia lakonan yang selama ini menjadi sumber pendapatannya.

Terbaru apabila pelakon berkenaan tidak menghadiri prebiu tayangan filem, 'Misteri Jalan Lama (MJL)' di Cathay Cineplax e@Curve menyebabkan Que Haidar didakwa dikongkong isterinya yang dikatakan cemburu melampau selain diberikan banyak syarat termasuk tidak melakonkan adegan cinta bersama pelakon wanita lain.

"Saya sudah lali dengan isu ini, isteri tak pernah mengongkong, tapi apa yang berlaku keputusan sendiri. Sebelum berkahwin saya sudah berniat meninggalkan dunia lakonan kerana bagi saya keluarga lebih utama.

"Bukan niat saya tak hadir tayangan prebiu filem MJL, namun ketika itu terpaksa berulang-alik ke Johor melawat saudara yang sakit akibat kanser," katanya.