Nuffnang

Selasa, 15 Oktober 2013

Zahiril Adzim - Google Blog Search

Zahiril Adzim - Google Blog Search


<b>Zahiril Adzim</b>: untitled #6

Posted:

Tapi ia bukan beban padaku. Ia cumalah sebuah tanggungjawab yang besar, yang kadang - kadang buat kau terduduk, terjatuh. Baguslah, sekurang - kurangnya bila terjatuh, menyedarkan kau supaya jangan berlari setiap ...

Aqasha - Google Blog Search

Aqasha - Google Blog Search


| - | Murai.com.my

Posted: 13 Sep 2013 05:00 AM PDT

About

MyLaunchpad is Maxis one stop portal serving content and services from essential daily categories such as Sports, Movies, Gaming, News, Entertainment and Lifestyle.

MyLaunchpad.com.my is one of Malaysia's most visited local sites with a fast growing community powering the site across mobile, PC, tablet devices and soon even your TV!

najwa latif - Google Blog Search

najwa latif - Google Blog Search


USIMKini Online: iCEPS 9: <b>Najwa Latif</b> Tampil Dengan Imej Berjubah

Posted: 27 Sep 2013 08:45 AM PDT


Konsert Simfoni Akustika Gaza-Syria sempena iCEPS 9 diwarnai dengan kehadiran selebriti tanahair seperti Najwa Latif, Sham Kamikaze dan Amir Ukays.
Apa yang mencuri tumpuan hadirin adalah sosok gadis yang lahir pada 23 Mei 1995, Najwa Latif yang tampil berjubah pada malam ini. 
"Saya berdebar sebenarnya. Pertama kali datang USIM.", ujar beliau kepada hadirin.
Najwa menyampaikan beberapa buah lagu pada konsert sebentar tadi. Antaranya ialah Adamu dan Sahabat.
Rata-rata hadirin terutamanya mahasiswa USIM memuji penampilan Najwa Latif yang dilihat agak 'mesra' dengan iklim USIM sebagai sebuah IPTA Islam.
Antara komen yang mencuit hati adalah daripada Azizi, Exco Biro Pembangunan Sahsiah dan Kerohanian MPP, "Najwa Latif pun berjubah bila masuk USIM, tp kalau mahasiswi USIM sendiri pun masih 'failed' bab pemakaian (aurat )..eden xtahu nak kato apolah jang..".- USIMKini

Elly Mazlein - Google Blog Search

Elly Mazlein - Google Blog Search

Elly Mazlein - Google Blog Search


<b>Elly Mazlein</b> Nafi Sudah Putus Tunang - MyNewsHub

Posted: 01 Aug 2013 05:12 PM PDT


KUALA LUMPUR – Bermacam-macam cerita yang didengar mengenai Elly Mazlien. Ada kata pelakon cantik ini telah putus tunang dengan Azmi Hatta setelah lebih kurang dua tahun mengikat tali pertunangan dengan jejaka itu. Ada yang mengatakan kesibukan mereka di lokasi antara punca keretakan hubungan itu.

Ada juga yang meniupkan cerita mengatakan Elly Mazlien kuat cemburu dan membuatkan pengarah drama berusia 37 tahun itu tidak tahan dengan karenah tunangnya yang juga penyanyi itu. Ketiak ditemui, Elly Mazlein yang pernh popular dengan lagu Usah Ditambah Bara Yang Tersimpan itu hanya memberikan jawapan sinis kepada andaian peminat mengenai statusnya kini.

Dia menyatakan bahawa hubungan mereka masih seperti biasa cuma dia masih belum menemukan masa yang sesuai untuk melangsungkan perkahwinan. Elly Mazlien ditemui di majlis berbuka puasa dan pelancaran album sempena Aidilfitri oleh KRU Music di Hotel Peninsula, Damansara baru-baru ini.

"Kepada yang membuat andaian dan lebih tahu mengenai hal peribadi saya sekarang, saya hanya boleh cakap kepada mereka adalah 'anda boleh cuba lagi'. Apa sahaja hal peribadi saya kalau saya mahu kongsi, saya akan cerita. Tetapi kalau sekadar andaian dan bukan saya cakap sendiri, jawapannya adalah 'anda boleh cuba lagi'.

"Hubungan saya dan dia(tunang) masih seperti biasa. Kami berdua sibuk mencari duit dan masing-masing memahami kerjaya masing-masing. Semasa masih kuat saya mahu cari rezeki untuk masa hadapan saya, begitu juga dengan dia.

"Semuanya okay dan tiada apa-apa masalah. Insyallah, jika sudah ada masa yang sesuai dan kami sudah bersedia, saya akan beritahu anda-anda semua yang berada disini (media) untuk datang ke hari bahagia saya nanti.

"Maaflah kepada mereka yang membuat andaian dan sekadar meneka status saya kerana jawapan saya adalah 'anda boleh cuba lagi',"ucap Elly dalam nada sinis dan berjenaka ketika ditanyakan mengenai statusnya dengan pengarah drama itu setelah bertunang pada Mei 2011. – Murai

Elly Mazlein Nafi Sudah Putus Tunanghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/Elly-Mazlein.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/Elly-Mazlein-150x150.jpgMyNewsHub Terkini

KUALA LUMPUR - Bermacam-macam cerita yang didengar mengenai Elly Mazlien. Ada kata pelakon cantik ini telah putus tunang dengan Azmi Hatta setelah lebih kurang dua tahun mengikat tali pertunangan dengan jejaka itu. Ada yang mengatakan kesibukan mereka di lokasi antara punca keretakan hubungan itu. Ada juga yang meniupkan cerita mengatakan...

<p style="text-align: justify;">KUALA LUMPUR - Bermacam-macam cerita yang didengar mengenai Elly Mazlien. Ada kata pelakon cantik ini telah putus tunang dengan Azmi Hatta setelah lebih kurang dua tahun mengikat tali pertunangan dengan jejaka itu. Ada yang mengatakan kesibukan mereka di lokasi antara punca keretakan hubungan itu.</p> <p style="text-align: justify;">Ada juga yang meniupkan cerita mengatakan Elly Mazlien kuat cemburu dan membuatkan pengarah drama berusia 37 tahun itu tidak tahan dengan karenah tunangnya yang juga penyanyi itu. Ketiak ditemui, Elly Mazlein yang pernh popular dengan lagu Usah Ditambah Bara Yang Tersimpan itu hanya memberikan jawapan sinis kepada andaian peminat mengenai statusnya kini.</p> <p style="text-align: justify;">Dia menyatakan bahawa hubungan mereka masih seperti biasa cuma dia masih belum menemukan masa yang sesuai untuk melangsungkan perkahwinan. Elly Mazlien ditemui di majlis berbuka puasa dan pelancaran album sempena Aidilfitri oleh KRU Music di Hotel Peninsula, Damansara baru-baru ini.</p> <p style="text-align: justify;">"Kepada yang membuat andaian dan lebih tahu mengenai hal peribadi saya sekarang, saya hanya boleh cakap kepada mereka adalah 'anda boleh cuba lagi'. Apa sahaja hal peribadi saya kalau saya mahu kongsi, saya akan cerita. Tetapi kalau sekadar andaian dan bukan saya cakap sendiri, jawapannya adalah 'anda boleh cuba lagi'.</p> <p style="text-align: justify;">"Hubungan saya dan dia(tunang) masih seperti biasa. Kami berdua sibuk mencari duit dan masing-masing memahami kerjaya masing-masing. Semasa masih kuat saya mahu cari rezeki untuk masa hadapan saya, begitu juga dengan dia.</p> <p style="text-align: justify;">"Semuanya okay dan tiada apa-apa masalah. Insyallah, jika sudah ada masa yang sesuai dan kami sudah bersedia, saya akan beritahu anda-anda semua yang berada disini (media) untuk datang ke hari bahagia saya nanti.</p> <p style="text-align: justify;">"Maaflah kepada mereka yang membuat andaian dan sekadar meneka status saya kerana jawapan saya adalah 'anda boleh cuba lagi',"ucap Elly dalam nada sinis dan berjenaka ketika ditanyakan mengenai statusnya dengan pengarah drama itu setelah bertunang pada Mei 2011. - Murai</p>

Pelakon dan pengarah, Rosyam Nor serta Papa Rockers Malaysia, Ramli Sarip antara 79 orang penerima Darjah Panglima Setia Mahkota (DPMS) daripada Kerajaan Negeri Melaka yang membawa gelaran Datuk, Khamis lepas.

Wah mesti Rosyam dan Ramli ni banyak melabur atau berjasa di Melaka macam Datuk Shah Rukh Khan. Selain itu, jurulatih Harimau Muda A, Ong Kim Swee juga antara yang turut menerima anugerah itu.

Rita Rudaini - Google Blog Search

Rita Rudaini - Google Blog Search


<b>Rita Rudaini</b> Berbohong? - Gossip Artis Malaysia

Posted: 19 Aug 2013 07:00 PM PDT

Pada: Selasa, 20 Ogos 2013 Semalam Rita Rudaini ada memberitahu media di sisipan BeritaHarian dengan menyatakan mengenai 'special' nya Aidil Zafuan dimata orang.

Namun Aidil juga mempunyai hak untuk mempertahankan dakwaan Rita itu. Dan kemelut ini bakal berlarutan lagi, dan tidak menampakkan akan menjernihkan lagi suasana.

"Saya tidak pernah gagal memberikan nafkah kepada anak setiap bulan. Semua bukti pemberian nafkah anak ada saya simpan. Sebelum ini, dalam perbicaraan mahkamah, hakim ada tanya dia, adakah saya memberikan nafkah kepada anak anak"

"Rita jawab ada tetapi apabila memberikan kenyataan kepada media, dia tidak menyatakan perkara sebenar

"Apabila sudah menyediakan nafkah untuk anak anak, jangan kata nak ucapkan terima kasih, dia boleh pula beritahu nafkah saya beri tidak cukup,  berapa banyak yang dia hendak sebenarnya?" -Aidil

Tag : , , , , , ,

Komen yang betul-betul negative/promosi dan seumpamanya akan dibanned terus untuk berkomen di sini. terima kasih

Sara Ali - Google Blog Search

Sara Ali - Google Blog Search


The Record : Foreign misconceptions pollute views of Jordan <b>...</b>

Posted: 02 Oct 2013 09:55 AM PDT

Having traveled to Jordan twice in my life, spending at least six weeks in this predominantly Muslim country, I always return home with great stories to share and answers to questions.

Some questions are about my personal experience, others about the country itself, and a whole lot about the religion — Islam. I always enjoy the questions and curiosity. However, the serious misconceptions people have about Jordan are mind-boggling.

Jordan is an attractive country for many reasons. With the continuation of the two-year civil war to its north, the ongoing Israeli-Palestinian conflict to its west, and the painful history of American military intervention to its northeast, Jordan, in the midst of all the chaos, is an extremely peaceful and safe country. And that's not to mention its jaw-dropping view of white stone houses stacked upon rolling hills, and its Grecco-Roman history and artifacts left from the Neolithic period, all of which can be peacefully enjoyed without worry about the occurrence of causalities.

One question I've been asked several times is, "So, you had to wear that thing on your head and cover yourself, right?" Wrong — and that thing is called a jibab. Jordan is one of the most liberal countries in the Middle East, next to Kuwait, Lebanon and a couple others.

There is no legal dress code for women in Jordan. There is a dress code in the Quran, but the Jordanian government is secular and does not force the women to abide by that code.

Out of respect to the culture and customs, tourists ought to cover their chest, knees, and shoulders. However, if they don't, this won't be the end for them. Stares will come their way, but rarely do the local men harass women. This isn't Saudi Arabia, where in some cities, women are forbidden to leave their homes without the jibab and even sometimes the abay (cloak).

Another fun question is, "Weren't you scared? I would have been freaking out." While I was freaking out over how awesome the Roman ruins are, I've never felt safer anywhere than Jordan. The crime rate is certainly lower than it is here in the US. I never feared a break-in, public shootings, or an armed gunman holding up a gas station. These things are not common in Jordan.

A misconception that is rather troublesome is the idea of abuse toward women being a cultural norm. Yes, Jordan is a male-dominant country. No, not all men abuse their wives. I'm sure some do, but that happens here in America, too.

I have never been forced to do anything against my will, nor did I fear so at any point during my visits. Nor did I worry about bombings occurring on every corner I turned. These common misconceptions are the outcome of pure ignorance and poisoned conceptions from the consistently xenophobic media.

To avoid this hive think, it's important to do your research about a foreign country before forming an opinion.

Email: ali.record@live.com.

Erul af - Google Blog Search

Erul af - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Oct 2013 09:32 PM PDT


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

Fizz Fairuz - Google Blog Search

Fizz Fairuz - Google Blog Search


TERKINI <b>FIZZ FAIRUZ</b> BAKAL NIKAH ALMY NADIA - mysumber.com

Posted: 25 Sep 2013 12:41 AM PDT

Fizz Fairuz bakal nikah Almy Nadia tahun depan

Memandangkan beberapa konflik yang melanda pasangan ini, peminat pastinya akan "sekejap" terkejut mengenai perkhabaran yang mengatakan pelakon Fizz Fairuz bakal menikahi Almy Nadia tahun hadapan

Memang betul seperti yang telah dihebohkan, menurut laporan beberapa portal hiburan terkemuka tanah air, selain menyatakan hasrat untuk mendirikan rumahtangga, Fizz turut mengakui bahawa dia kini kembali bercinta semula dengan pelakon Almy Nadia sejak beberapa bulan lalu

gambar kahwin fizz fairuz almy nadia fizz fairuz bakal nikah almy nadia

Foto: Fizz Fairuz dan Almy Nadia

Malah dikatakan Fizz Fairuz akan mempercepatkan majlis perkahwinannya yang bakal dirancang dengan Almy tanpa mengikut adat bertunang terlebih dahulu

Terdahulu, dunia hiburan dikejutkan dengan kontroversi Fizz Fairuz yang bertunang dengan seorang wanita berstatus isteri orang dan isu tersebut dilaporkan diselesaikan dengan baik

Sebelum ini juga Fizz dan Almy adalah pasangan kekasih namun hubungan percintaan mereka yang dibina selama beberapa tahun itu berakhir dengan perpisahan

Zul Huzaimy - Google Blog Search

Zul Huzaimy - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Zul Huzaimy</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Oct 2013 07:25 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Zul Huzaimy</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Sep 2013 07:02 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Zul Huzaimy</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Sep 2013 07:31 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Zul Huzaimy</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Aug 2013 07:17 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Zul Huzaimy</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2013 07:20 PM PDT


Lirik Lagu Merah - <b>Zulhuzaimy</b> (OST Bunga Merah Punya) » BUKAN <b>...</b>

Posted: 13 Mar 2013 10:51 PM PDT

Lirik Lagu Merah - Zulhuzaimy (OST Bunga Merah Punya)

Indah harumnya bungaku
merah dikelopak madu
tanya hati siapa mahu
bila cinta diam membisu

Korus
Kau bunga yang penuh durinya
ku selalu memuja...

Biarpun terluka diriku
namun bungaku tetap dihati
selalu...

Ulang Korus

Tag :

Yuna - Google Blog Search

Yuna - Google Blog Search


Catching Up with <b>Yuna</b> about Her New Album &#39;Nocturnal&#39; at Beats <b>...</b>

Posted: 15 Oct 2013 09:10 AM PDT

Arjan-yuna

Malaysian superstar Yuna stopped by the Beats offices in Santa Monica, CA yesterday for an acoustic performance and interview with me to talk for a bit about her forthcoming new LP, entitled Nocturnal. It's Yuna's second full-length effort but her first on a major label in America. It's been a incredible journey for the critically-acclaimed singer/songwriter who we first alerted you about back in 2010 when she released her Decorate EP that introduced international audiences to her unique brand of smooth and silky folk-pop. 

Yuna talked at length about the making of Nocturnal. She worked with a slew of producers on the album, including Robin Hannibal of Quadron, English pop auteur Chris Braide, Michael Einziger of Incubus and Chad Hugo who produced the hauntingly bittersweet "Someone Who Can" (one of my favorites on the LP.)

Yuna explained that it was important for her to make sure that the record would be a cohesive collection of songs that fit the vision she had for the project. The result is an inspired set of songs that feature Yuna's personal storytelling about love and life. She wrote most of the songs late at night when she was most inspired and for that reason she decided to title the album Nocturnal as that is something that all the songs have in common.

I also asked Yuna about her distinct look that sends an empowering message to fans. She explained that it's important for her to stay true to herself and her beliefs. She hopes that it sends a message to fans that they should be comfortable to express themselves in any way they feel comfortable as well.

The #BeatsMusic interview with Yuna will premiere on YouTube in the first week of November. In the meantime, make sure to sign up for updates about the new #BeatsMusic app at beatsmusic.com.

Yuna-beats

<b>Yuna</b> - Rescue :: Indie Shuffle Music Blog

Posted: 07 Oct 2013 02:00 AM PDT

What's so good?

Yunalis Mat Zara'ai, aka Yuna, is a Malaysian singer/songwriter who evokes upbeat and high-spirited emotions with her latest single "Rescue." Yuna reenforces a women's ingrained ability to be self-sufficient, and wraps the inspirational memo with soft daisy vocals, sounds of "local music from out there," delivering a potent track.

Yuna's voice on "Rescue" and other tracks in her catalogue have been painting polarizing scenes of celebration and heartbreak since 2008. This year, she is following-up her U.S. debut album "Terukir Di Bintang" with a percussion-heavy compendium titled, Nocturnal, to be released on October 29.

I think the album is an introspective privilege that your ears will be grateful to hear. Mark your calendars and do not deprive your ears!

Alyah - Google Blog Search

Alyah - Google Blog Search


<b>Alyah</b> Rasa Puas Jual Turban – Perak Today

Posted: 09 Oct 2013 06:00 PM PDT

alyah (1)

Penyanyi Alyah mula jatuh cinta dengan dunia perniagaan baharunya apabila melibatkan diri sebagai penjual tudung jenis 'turban' yang diberi nama 'Gayaalyah'.

Alyah atau nama sebenarnya Noor Hasliah Abu Hasan, 32, berkata, dia berasa puas dengan pendapatan yang diterimanya melalui penjualan tudung rekaan sendirinya itu.

"Sebelum berhijab lagi saya sudah ada jenama turban iaitu Gayaalyah untuk wanita yang gemar bergaya tetapi sekarang selepas berhijab saya kembali semula dengan rekaan-rekaan baru untuk wanita Muslimah.

"Alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan dan saya sangat gembira dengan hasil jualan turban yang saya reka sendiri," katanya ketika ditemui mStar Online.

Jelas Alyah, dia sentiasa membuat kajian terhadap trend terbaharu daripada fesyen luar negara untuk disesuaikan dengan fesyen Muslimah di negara ini.

Tambahnya, bukan sahaja tudung, malah terdapat juga pakaian wanita Muslimah dalam koleksi jenama tersebut.

"Gayaalyah bukan hanya turban sebaliknya ada juga pakaian wanita, cuma saya tiada banyak masa untuk itu dan fokus utama ialah pada rekaan turban," jelasnya.

Katanya, koleksi Gayaalayah boleh didapati di laman web beli-belah dalam talian Eiliya Butik yang juga memuatkan pelbagai koleksi pereka fesyen Muslimah.

Dalam perkembangan lain, Alyah berkata, dia kini sibuk menyiapkan single terbaharunya berjudul Ada Cinta ciptaan Manusia Putih.

"Saya sedang cari lokasi penggambaran untuk video muzik tersebut dan mungkin akan dilancarkan penghujung tahun ini," katanya.

- mStar

Fouziah Gous - Google Blog Search

Fouziah Gous - Google Blog Search


30-gambarsekitar-majlis-malam-berinai-<b>fouziah</b>-<b>gous</b>-dan-md-zhafran

Posted: 20 Sep 2013 05:24 PM PDT


Malam semalam telah berlangsung majlis berinai pasangan Fouziah Gous dan Md Zhafran yang akan melangsungkan pernikahan hari ini. Bertemakan Pakistan, Fouziah memilih busana berwarna ungu muda dan kuning manakala Zhafran mengenakan baju putih dan biru muda.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Tema Pakistan dipilih kerana keluarga Fouziah dikatakan mempunyai darah keturunan dari sana. Majlis resepsi pasangan ini akan berlangsung pada 29 September di Hotel Marriot Putrajaya.

Lagi 28 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Fouziah Gous dan CST Production.


Tarian Piring (Minangkabau: Tari Piriang) merupakan sebuah seni tarian milik orang Minangkabau yang berasal dari Sumatra Barat. Ia merupakan salah satu seni tarian Minangkabau yang masih diamalkan penduduk Negeri Sembilan keturunan Minangkabau. Pada Inspitari tahun lepas, JKKN Negeri Sembilan telah mempersembahkan Tari Piring Lambong. Tari Piring Lambong dicorakkan oleh koreografer JKKN yang disuntik gerakan yang menyerupai gerakan para petani semasa bercucuk tanam, membuat kerja menuai dan sebagainya. Tarian ini juga melambangkan rasa gembira dan syukur dengan hasil tanaman mereka.

Apakah bentuk tari yang akan dipersembahkan oleh mereka untuk Inspitari 2013? Inspitari 2013 bakal berlangsung di Auditorium DBKL, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur pada 5 dan 6 Oktober 2013 (Sabtu dan Ahad), 8.30 malam. Like Facebook kami untuk maklumat lanjut bagi mendapatkan pas masuk terhad percuma!

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Baca Yang Ini Pulak:-

Lisdawati - Google Blog Search

Lisdawati - Google Blog Search


Gadis didakwa skandal suami <b>Lisdawati</b> akhirnya dedahkan diri <b>...</b>

Posted: 09 Oct 2013 09:30 PM PDT

Bekas pelajar Akademi Fantasia musim ke-5 (AF5) Noni menafikan yang hubungan rapatnya dengan aktor Fauzi Nawawi adalah atas dasar cinta sebaliknya berkata keakraban mereka itu adalah sekadar hubungan profesional kerja.

Bercakap kepada akhbar Harian Metro hari ini, Noni atau nama sebenarnya Nonny Nadhirah Zainuddin, 24, berkata hubungan mereka rapat sebagai pengarah dan pelakon dan tidak lebih dari itu. Noni juga berkata yang Fauzi merupakan pembimbingnya yang banyak memberi pelbagai tips dalam bidang lakonan.

"Bukan saya saja yang menjadi anak didiknya, malah ramai lagi artis lain seperti Ika Nabila, Reen Rahim dan Agnes Wong yang menimba ilmu lakonan dari Fauzi tetapi kenapa saya seorang saja yang digosipkan dengannya?

"Mungkin orang nampak kami rapat di lokasi pengambaran kerana saya baru saja berlakon dalam dua drama arahannya baru-baru ini," jelas gadis yang berasal dari Sabah ini.

Noni berkata demikian ketika mengulas gosip yang tersebar kononnya dia telah menjalin hubungan dengan seorang aktor terkenal yang juga merupakansuami orang.

Tambah Noni, dia mula mengenali suami kepada aktres Lisdawati itu ketika menyertai program Jelajah Festival Filem Malaysia di Ipoh,Perak awal tahun ini.

"Saya bertemu dengan abang Fauzi yang turut ditemani isterinya ketika majlis itu. Abang Fauzi berkata, saya ada pakej untuk bergelar pelakon dan dia menawarkan saya untuk berlakon dalam drama arahannya.

Sejak pertemuan itu, kami menjadi rapat seperti hubungan abang dan adik. Tetapi bukan dengan dia saja, dengan Lisdawati pun saya turut rapat," tambah Noni lagi.

Noni turut berharap dengan penjelasan ini, tiada lagi pihak yang cuba mengaitkannya dengan Fauzi kerana tidak mahu mengguris hati keluarga kedua-dua belah pihak.

Noni turut berkongsi pengalamannya berlakon dengan aktortersebut yang disifatkannya seorang yang tegas bila bekerja dan berasa bertuah kerana dapat menimba ilmu lakonan dari seorang pelakon hebat sepertinya.

Pelakon <b>lisdawati</b> pertahan suami | wansite

Posted: 10 Oct 2013 05:45 PM PDT

Pelakon lisdawati pertahan suami-"ITU semua gosip. Malah saya sendiri sudah lali dengan gosip sebegini," ujar Lisdawati berhubung dakwaan kisah skandal yang tersebar antara suaminya, Fauzi Nawawi dan bintang realiti Noni AF5.  

Lisdawati Fauzi Nawawi 

 Hakikatnya, bukan sekali Fauzi dikaitkan dengan skandal bersama wanita lain kerana selain aktres seksi, Zarina Anjoulie Lavocah, pelakon 'Orang Minyak' ini pernah mengejutkan dunia siber setelah hubungannya bersama seorang wanita tersebar menerusi sebuah blog hiburan.   
Bagaimanapun sebagai isteri, Lisdawati, tidak mudah melatah. Masih meletakan kepercayaan tinggi terhadap suaminya itu, pelakon KL Menjerit ini menganggap ianya sebahagian dari lumrah bergelar selebriti. Malah tetap  mempercayai Fauzi.

"Semua orang dah kenal Fauzi sebagai pelakon dan  pengarah, malah saya tahu Fauzi seorang yang peramah.

"Bagi saya, selagi tahu membawa diri ketika bergaul, tiada masalah yang akan berlaku.

"Lagipun, isu terkait ini bergantung kepada dua-dua pihak. Jika hanya sebelah pihak, perkara seperti ini tidak akan timbul," katanya.

Memandang perkara itu secara positif, pemilik nama sebenar Nisdawati Nazaruddin ini, mengakui suaminya itu memang pernah bekerjasama dengan Noni dan dia menganggap hubungan mereka sekadar rakan sekerja sahaja.

"Saya tahu mereka memang bekerjasama, tetapi hairan juga bagaimana kisah ini boleh timbul.

"Mungkin kemesraan mereka itu disalah anggap oleh orang sekeliling," katanya.

Sementara itu, menerusi sebuah akhbar (bukan Sinar Harian) Noni atau nama sebenarnya Nonny Nadirah Zainuddin, menafikan hubungan yang terjalin antara dia dan Fauzi.

Menurut Noni, dia mula mengenali aktor itu secara rapat setelah diajak menyertai program Jelajah Festival Filem Malaysia dan hubungan mereka tidak lebih dari rakan kerja.

Semoga perkongsian artikel ini beri maklumat pada anda...
Anda dibenarkan ambil apa sahaja kandungan dalam blog ini.Happy blogging.
Kredit

Jamal Abdillah - Google Blog Search

Jamal Abdillah - Google Blog Search


VARIASI JAM: <b>jamal abdillah</b>

Posted: 01 Oct 2013 01:35 AM PDT

Malam menanti siang
Siang menanti malam
Bagai berkurun lamanya
Masa memisahkan kita
Hingga terlupa
Pada paras lupa
Malam mencari mimpi
Siang mencari erti
Tersingkap seribu makna
Terucap seribu kata
Terlepaslah... rahsia
Sekian lama terpisah
Akhirnya bertemu
Mengenang dosa
Mengenang rindu
Dan ternyatalah
Cintaku yang satu...
oh oh...
Kau kekasih awal dan akhir
Kau kekasih zahir dan batin
Setelah ku sedari
Cintamu yang abadi
Takku harap takku peduli
Walau bulan jatuh kebumi
Dan hadir bidadari
Tak kumimpikan lagi
Kerana kau lebih mengerti
Kerana kau lebih kekashku