Nuffnang

Rabu, 2 April 2014

Mia Sara - Google Blog Search

Mia Sara - Google Blog Search


<b>mia</b>-<b>sara</b>-brainy-bunch-montessori-islam3 | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 16 Nov 2011 07:05 AM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

Zahiril Adzim - Google Blog Search

Zahiril Adzim - Google Blog Search


gambar-shera-ayob-<b>zahiril</b>-<b>adzim</b>-kahwin-b - Flickr

Posted:

More wedding ideas @ syokkahwin.com/direktoriperkahwinan.

Fizo Omar - Google Blog Search

Fizo Omar - Google Blog Search


aena.noor.janna: <b>Fizo Omar</b>: Belajar buat burger tepi jalan

Posted: 31 Mar 2014 09:29 PM PDT


  SEBUT sahaja Hot Burger, daripada anak kecil sehingga orang dewasa pasti kenal jenama burger ini. Sudah tentu mereka juga mengenali pemiliknya, pelakon filem Cinderella, Wan Hafizol Wan Omar atau lebih dikenali sebagai Fizo Omar yang turut bekerjasama dengan dua rakan kongsinya Rizal Musa dan Asri Hamid.

Mereka ini mempunyai pengalaman lebih 15 tahun dalam perniagaan. Siapa sangka Fizo sebenarnya hanya belajar membuat burger daripada penjual burger tepi jalan yang dianggap sebagai 'pakar terbaik'.

"Saya suka memerhati. Dari situ saya banyak belajar. Jika abang jual burger tepi jalan ini pun boleh berjaya, saya juga boleh," katanya.

Idea perniagaannya mudah. Konsepnya hanya dengan mengkomersialkan perniagaan burger tepi jalan. Bermula di situ, lahirlah jenama Hot Burger dengan tagline 'Harga Kaki Lima, Rasa Bintang Lima'.

"Kami beroperasi bermodalkan pelaburan  RM200,000 dan membuka lima buah gerai di sekitar Kuala Lumpur. Modal itu juga diguna untuk menubuhkan syarikat yang beroperasi di Setapak, Kuala Lumpur.

"Melihat kerancakan perniagaan di Kuala Lumpur, kami memasuki pasaran Kelantan pada hujung 2013 sebelum memperkenalkan jenama ini di Selangor. Kini Hot Burger memiliki hampir 100 buah gerai di tiga negeri ini," katanya yang memulakan perniagaan penghujung 2012.

Selepas Kuala Lumpur, Kelantan dan Selangor, Hot Burger kini boleh didapati di Melaka dan dijangka berada di pasaran Johor pada April atau Mei, sebelum rasa lima bintang Hot Burger dapat dinikmati rakyat Kedah dan Pulau Pinang.

"Sasaran kami untuk mewujudkan 350 gerai Hot Burger di Semenanjung Malaysia menjelang 2017. Setakat ini, di Kuala Lumpur dan Kelantan masing-masing terdapat 30 gerai dan Selangor 40 gerai. Kami juga rancang memperkenalkan Hot Burger ke Sabah dan Sarawak selepas 2017," katanya.

Peniaga lalui proses tapisan Bukan semua orang boleh menjadi peserta (peniaga) Hot Burger. Tapisan tetap perlu dilakukan bagi memastikan hanya mereka yang benar-benar komited dan berminat diberi
keutamaan.

"Tiada syarat ketat dikenakan, tetapi bukan bererti mereka mudah diterima kerana bimbang akan ada yang mengambil kesempatan. Kami akan selidik dahulu latar belakang peserta.

"Bila sudah dipilih, mereka ini wajib mengikuti kursus asas peniagaan maksimum 10 hari. Sepanjang kursus peserta akan diajar bagaimana untuk memasak dan memastikan kualiti dan rasa burger mengikut standard ditetapkan.

"Mereka juga diajar menguruskan perniagaan, termasuk pengurusan akaun," katanya. Walaupun berniaga di kaki lima, Hot Burger amat mementingkan profesionalisme. Setiap peserta perlu mematuhi standard ditetapkan syarikat.

Gerai perlu bersih, pakaian pekerja perlu seragam dan tahu melayan pelanggan. "Paling penting gerai Hot Burger bukanlah tempat melepak dan kami akan tutup operasi selama 30 minit pada waktu Maghrib," katanya.

Bagi menjamin kualiti burger dijual dengan rasa sama di semua gerai Hot Burger, pemantauan berkala sentiasa dilakukan. "Pengurus dan penyelia yang dilantik akan memantau keadaan gerai dan peniaga setiap malam.

Jika ada masalah saya sendiri akan turun dan kaji mengapa ia berlaku. "Jika sasaran jualan tidak capai standard, kamiakan lihat beberapa aspek yang mungkin menjadi puncanya. Antaranya kualiti masakan
burger, lokasi atau promosi.

"Sekiranya lokasi menjadi masalah, gerai akan dipindahkan ke kawasan lebih berpotensi. Jika rasa burger puncanya, peniaga akan diajar agar kualitinya sama seperti ditetapkan.

Fizo tegas singkir peniaga menipu

"Peluang sudah diberikan, tetapi masih ada yang mengambil kesempatan. Menipu, membeli bekalan barangan dari luar dan melarikan gerai antara cabaran yang pernah
saya lalui.


"Jika salah, kita denda. Jika kesilapan itu berat, operasi perniagaan mereka dihentikan.Status mereka sebagai wakil peniaga Hot Burger digugurkan serta-merta. Sebarang rayuan tidak akan dilayan.

"Salah tetap salah. Saya amat tegas jika melibatkan perkara-perkara seperti ini. Mereka yang ada rekod seperti ini, tidak akan diterima kembali," katanya.

Menurut Fizo, Hot Burger terus melebarkan sayap dengan pembukaan perniagaan francais Hot Burger Cafe yang pertama di Pasir Puteh, Kelantan. Berkonsepkan 'take away', kafeteria ini bakal berada di seluruh negara dalam masa terdekat.

"Rasa dan kualiti burger tetap sama, cuma bungkusannya lebih eksklusif. Menariknya di kafeteria kami pelanggan boleh menikmat pelbagai menu istimewa antaranya Super Burger Special dan Burger Stim.

"Insya-ALLAH, saya mahu melihat Hot Burger Cafe berada di semua kompleks membeli belah terkemuka. Pada saya tiada apa yang mustahil," katanya sambil menambah kos memulakan perniagaan kafeteria itu menelan perbelanjaan sehingga RM200,000.

Selain perniagaan baharu itu, Fizo juga bakal memperkenalkan Hot Burger Mobil dijangka April ini. "Saya akan menggerakkan tiga buah lori, dua diKuala Lumpur dan satu di Kelantan.

"Hot Burger Mobil akan bergerak ke mana sahaja lokasi orang ramai. Berbekalkan modal serendah RM10,000, sesiapa yang berminat boleh terus melayari laman sesawang atau menerusi laman Facebook kami.

Bantu ibu tunggal

Sama seperti usahawan yang lain, keuntungan mestilah sebahagian daripada agenda perniagaan itu sendiri. Tiada siapa berniaga untuk rugi. Tetapi bagi Fizo, keuntungan bukanlah segala-galanya. Niatnya hanya satu iaitu untuk membantu golongan belia memulakan perniagaan.

"Keuntungan bukan segalanya, malah saya tidak ambil sedikit pun daripada mereka. Melihat mereka berjaya, raih pendapatan tinggi, itulah keuntungan besar untuk saya.

"Cuma bekalan bahan mentah termasuk sos tomato, sos lada hitam, mayonis dan roti perlu original daripada Hot Burger dan dilarang sama sekali mengambil stok dari luar," katanya.

Katanya, jika sebuah gerai menjual minimum 100 biji burger sehari, peniaga mampu meraih pendapatan bersih antara RM2,000 hingga melebihi RM10,000 sebulan. Selain itu, Fizo turut bekerjasama dengan
Jabatan Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat demi membantu golongan ibu tunggal.

Seramai 10 orang ibu tunggal dari Kelantan, Selangor dan Kuala Lumpur dipilih untuk memulakan perniagaan Hot Burger secara percuma. "Saya juga dalam perancangan untuk memberi peluang perniagaan kepada anak-anak yatim yang tamat pelajaran tetapi tidak mendapat tempat di mana-mana universiti.

Mereka juga tidak dikenakan sebarang bayaran permulaan berniaga. Menurut Fizo, beliau mengambil masa empat tahun membuat kajian dan pemerhatian terhadap perniagaan penjualan burger sebelum memulakannya.

"Sejak kecil saya sudah mula berniaga, jual santan, kasut terpakai dan macam-macam lagi. Pahit manis jatuh bangun dalam perniagaan semua saya lalui. Proses itulah yang membawa saya ke tahap
ini akhirnya.

"Apa juga perniagaan yang mahu dibuat, yang penting adalah niat, kejujuran dan keikhlasan. Insya-ALLAH kita akan berjaya," katanya.

SUMBER :

Eira Syazira - Google Blog Search

Eira Syazira - Google Blog Search


Almy Nadia perampas rumahtangga <b>Eira Syazira</b> & Norman Hakim <b>...</b>

Posted: 01 Apr 2014 01:12 AM PDT

Almy Nadia tersepit dalam rumahtangga Eira Syazira - Apa agaknya perasaan anda jika suami tercinta masih menjalinkan hubungan cinta dengan bekas kekasihnya? Sudah tentu akan wujud perasaan marah, kecewa dan sedih dalam diri.

Ditambah pula dengan bebanan kewangan yang semakin meruncing, hanya wanita yang benar-benar tabah sahaja mampu mengharungi kesengsaraan tersebut.

Itulah kehidupan yang perlu ditempuhi oleh Eira Syazira sebagai isteri Norman Hakim apabila Almy Nadia berterusan menganggu rumahtangganya sehingga menyebabkan salah seorang anak kesayangannya meninggal dunia.

Apapun, jangan cepat melatah ya para pembaca semua. Almy Nadia bukanlah perampas suami dalam dunia realiti. Eira Syazira dan Norman Hakim masih lagi bahagia melayari bahtera rumahtangga masing-masing.

Sebenarnya, cerita yang penulis ingin sampaikan di sini hanyalah berkisar tentang sebahagian ringkasan sinopsis daripada drama bersiri terbaru yang berjudul Janji Jaslina arahan pengarah berbakat besar, Emi Suffian dan terbitan Orangetree Production.
Drama ini menampilkan barisan pelakon handalan tanah air seperti Eira Syazira (Jaslina), Norman Hakim (Johan), Almy Nadia (Rahayu), Ana Dahlia (Atira) dan ramai lagi.

Manakala, skrip drama bersiri 20 episod ini pula dihasilkan oleh Azmy Mohd Arif dan mengisahkan tentang pasangan suami isteri, Jaslina dan Johan yang dianugerahkan dua orang anak comel iaitu Nina dan Iman.

Bagaimanapun, Johan telah memarahi Jaslina apabila dia bertindak untuk berhenti kerja demi menjaga Nina yang disahkan mengidap penyakit asma pada usia 10 tahun.

Namun, tanpa pengetahuan Jaslina, Johan sebenarnya masih menjalinkan hubungan cinta dengan bekas kekasihnya, Rahayu. Jaslina tidak menyimpan sebarang prasangka terhadap Rahayu kerana gadis itu bijak berpura-pura rapat dengan anaknya.

Bagaimanapun, suatu hari Rahayu secara sengaja tidak memberikan inhaler kepada Nina yang diserang asma sehingga menyebabkan Nina meninggal dunia.
Untuk menonton kesudahan drama penuh emosi ini, mari sama-sama nantikan kemunculannya di kaca televisyen anda bermula pada 31 Mac, 4.00 petang setiap Isnin hingga Khamis di slot Azalea TV3. - portal ohbulan

Intan Ladyana - Google Blog Search

Intan Ladyana - Google Blog Search


<b>intan</b>-<b>ladyana</b>-bmw-1-series | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 26 May 2010 03:41 PM PDT

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

Elfira Loy - Google Blog Search

Elfira Loy - Google Blog Search


<b>elfira</b>-<b>loy</b>-cheerleader copy | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 30 Oct 2010 09:10 PM PDT

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

<b>elfira</b>-<b>loy</b>-tubuh-seksi | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 14 Feb 2010 05:26 AM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

Juliana Evans - Google Blog Search

Juliana Evans - Google Blog Search


<b>Juliana Evans</b> #5 | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 21 Nov 2008 12:00 AM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

<b>Juliana Evans</b> #3 | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 21 Nov 2008 12:00 AM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

Gambit Saifullah - Google Blog Search

Gambit Saifullah - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Gambit Saifullah</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Mar 2014 09:22 PM PDT


GAMBAR, Kereta <b>Gambit Saifullah</b> Langgar Tembok

Posted: 10 Jun 2013 02:33 AM PDT

GAMBAR, Kereta Gambit Saifullah Langgar Tembok | Saat ini laman web bertebaran gambar yang mendakwa kereta pelakon Gambit Saifullah telah mengalami kemalangan, iaitu melanggar tembok di sebuah kondominium.
Gambit Saifullah, pelakon yang penuh dengan kontroversi sejak kebelakangan ni dilihat agak menyepi selepas penampilannya di dalam rancangan realtiti TV Fear Factor menerima banyak kritikan kerana bermulut celupar. Gambit juga pernah membintangi filem Cinta Kura-Kura kini dilihat semakin jarang berlakon dalam mana-mana drama mahupun layar perak.
Namun lewat malam tadi, terdapat portal hiburan telah menerima 5 keping gambar menunjukkan Gambit Saifullah yang dipercayai terlibat dalam sebuah kemalangan kecil.
Dalam kejadian itu, terdapat sebuah kereta berwarna putih terbabas hingga memasuki kawasan kaki lima jalan. Namun setakat ini masih belum dapat dipastikan sama ada Gambit adalah pemandu kereta itu.
Portal tersebut juga telah cuba menghubungi Gambit bagi mendapatkan penjelasan namun tiada respon. Bagaimanapun melalui gambar dibawah, Gambit kelihatan baik dan dipercayai tidak mengalami kecederaan.
Betul ke Gambit terlibat dalam kemalangan jalan raya atau itu cuma sekadar gimik krew produksi untuk tujuan penggambaran?

Kalau betullah kemalangan ini cuma gimik, Kami pasti ramai peminat tak sabar nak menantikan kemunculan semula Gambit yang lama menghilang ni.

sumber
http://di-sini-bermula.blogspot.com/2013/06/kereta-gambit-saifullah-langgar-tembok.html#ixzz2VntFc9aa

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Gambit Saifullah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Mar 2014 09:37 PM PDT


Kereta <b>Gambit Saifullah</b> Langgar Tembok? | Portal Hiburan <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2013 12:39 AM PDT

'+ '

Subject:
Visit this site http://www.ohbulan.com

'+ '

Message:
Hi, this may be intersting you: \"Kereta Gambit Saifullah Langgar Tembok?\"! This is the link: http://www.ohbulan.com/gambit-saifullah-kemalangan/

'+ '', buttons: [ jQuery.extend({}, vex.dialog.buttons.YES, { text: 'Send' }), jQuery.extend({}, vex.dialog.buttons.NO, { text: 'Cancel' }) ], callback: function (data) { if (data.emailfrom && typeof(data.emailfrom) != "undefined") { essb_sendmail_ajax(data.emailfrom, data.emailto); } } }); }); }); function essb_sendmail_ajax(emailfrom, emailto) { //alert(emailfrom + "|" + emailto); var get_address = "http://www.ohbulan.com/wp-content/plugins/easy-social-share-buttons/public/essb-mail.php?from="+emailfrom+"&to="+emailto+"&t=Kereta+Gambit+Saifullah+Langgar+Tembok%3F&u=http%3A%2F%2Fwww.ohbulan.com&p=http%3A%2F%2Fwww.ohbulan.com%2Fgambit-saifullah-kemalangan%2F"; //alert(get_address); jQuery.getJSON(get_address) .done(function(data){ alert(data.message); }); }

Isu & Kontroversi

Kereta Gambit Saifullah Langgar Tembok?

Pelakon yang penuh kontroversi, Gambit Saifullah sejak kebelakangan ni agak menyepi selepas penampilannya di dalam rancangan realtiti TV Fear Factor mendapat banyak kritikan kerana bermulut celupar.

Gambit yang sebelum ini pernah membintangi filem Karipap-karipap Cinta juga dilihat semakin jarang berlakon dalam mana-mana drama mahupun layar perak.

Namun lewat malam tadi, OHBULAN! ada menerima 5 keping gambar menunjukkan Gambit Saifullah yang dipercayai terlibat dalam sebuah kemalangan kecil.

Kereta Gambit Saifullah Langgar Tembok?

Keadaan kereta yang terbabas

Dalam kejadian itu, terdapat sebuah kereta berwarna putih terbabas hingga memasuki kawasan kaki lima jalan. Namun setakat ini masih belum dapat dipastikan sama ada Gambit adalah pemandu kereta itu.

Kereta Gambit Saifullah Langgar Tembok?

Kemalangan berlaku di hadapan kondominium Casa Tropicana

OHBULAN! telah cuba menghubungi Gambit bagi mendapatkan penjelasan namun tiada respon. Bagaimanapun melalui gambar dibawah, Gambit kelihatan baik dan dipercayai tidak mengalami kecederaan.

Kereta Gambit Saifullah Langgar Tembok?

Betul ke Gambit terlibat dalam kemalangan jalan raya atau itu cuma sekadar gimik krew produksi untuk tujuan penggambaran?

Kalau betullah kemalangan ini cuma gimik, OHBULAN! pasti ramai peminat tak sabar nak menantikan kemunculan semula Gambit yang lama menghilang ni.

Kereta Gambit Saifullah Langgar Tembok?

Gambit dan beberapa orang lagi sewaktu kejadian

Kereta Gambit Saifullah Langgar Tembok?

Zul Huzaimy - Google Blog Search

Zul Huzaimy - Google Blog Search


Kontroversi <b>Zul Huzaimy</b> Kini Didakwa Bercinta Dengan Isteri Orang <b>...</b>

Posted: 01 Apr 2014 01:21 PM PDT

Zul Huzaimy Kini Didakwa Bercinta Dengan Isteri Orang?  |  Kira-kira tiga tahun lalu, kisah perceraian Zul Huzaimy dan bekas isterinya, Nor Dalilah Muhammad menjadi isu utama di dada-dada akhbar.

Mana taknya, pada ketika itu timbul spekulasi mengatakan bahawa Zul sanggup menceraikan isterinya hanya kerana tergila-gilakan seorang wanita di laman sosial Facebook.

Pernah mengakui bahawa dirinya sunyi selepas berpisah, terkini menerima dua keping foto pelakon kacak itu bersama seorang wanita yang dipercayai teman istimewanya.

zul huzaimy 1 Kontroversi Zul Huzaimy Kini Didakwa Bercinta Dengan Isteri Orang?
Menerusi laman Instagram milik Zul, pelakon tersebut juga dilihat turut berkongsi foto bersama wanita itu dan secara terang-terangan membahasakan wanita itu dengan panggilan sayang.

Seperti biasa, pastinya akan timbul gosip bila sudah bergelar artis, kan? Namun, apa yang tak sedap didengar apabila sumber-sumber memberitahu bahawa wanita berusia 28 tahun itu khabarnya masih berstatus isteri orang.

Dua keping foto Zul Huzaimy bersama teman wanitanya yang didakwa masih berstatus isteri orang

Sumber turut memaklumkan wanita yang berasal dari Kuala Lumpur itu juga merupakan seorang pelakon bagi sebuah drama terbitan produksi swasta.

Zul Huzaimy dan teman wanita 1 Kontroversi Zul Huzaimy Kini Didakwa Bercinta Dengan Isteri Orang?
Dan sehingga kini, kami masih gagal menghubungi pihak Zul Huzaimy. Rasanya lebih elok sekiranya Zul sendiri yang tampil untuk membuat penjelasan mengenai hubungannya dan status sebenar wanita cantik itu.

Baguslah jika Zul sudah jumpa dengan pengganti dan pengisi hati, harapnya isu yang timbul ini hanya khabar angin semata-mata. -OhBulan-

<b>Zul Huzaimy</b> Bercinta Dengan Isteri Orang? | BERITA HARIAN NET

Posted: 01 Apr 2014 09:22 PM PDT

Kira-kira tiga tahun lalu, kisah perceraian Zul Huzaimy dan bekas isterinya, Nor Dalilah Muhammad menjadi isu utama di dada-dada akhbar.

Mana taknya, pada ketika itu timbul spekulasi mengatakan bahawa Zul sanggup menceraikan isterinya hanya kerana tergila-gilakan seorang wanita di laman sosial Facebook.

Terbaru, Zul Huzaimy dikatakan sedang bercinta dengan seorang wanita bergelar isteri orang. Menerusi laman Instagram milik Zul, pelakon tersebut juga dilihat turut berkongsi foto bersama wanita itu dan secara terang-terangan membahasakan wanita itu dengan panggilan sayang.

Menariknya tentang wanita berusia 28 tahun itu yang didakwa berasal dari Kuala Lumpur dan merupakan pelakon bagi sebuah drama terbitan produksi swasta, dia dikatakan masih berstatus isteri orang. Benarkah dakwaan ini?

Apapun, kita tunggu sahaja penjelasan dari Zul mengenai status sebenar hubungannya dengan wanita yang dibahasakan beliau dengan panggilan sayang – Ohbulan.com

BannerFans.com

Kira-kira tiga tahun lalu, kisah perceraian Zul Huzaimy dan bekas isterinya, Nor Dalilah Muhammad menjadi isu utama di dada-dada akhbar.

Mana taknya, pada ketika itu timbul spekulasi mengatakan bahawa Zul sanggup menceraikan isterinya hanya kerana tergila-gilakan seorang wanita di laman sosial Facebook.

Terbaru, Zul Huzaimy dikatakan sedang bercinta dengan seorang wanita bergelar isteri orang. Menerusi laman Instagram milik Zul, pelakon tersebut juga dilihat turut berkongsi foto bersama wanita itu dan secara terang-terangan membahasakan wanita itu dengan panggilan sayang.

Menariknya tentang wanita berusia 28 tahun itu yang didakwa berasal dari Kuala Lumpur dan merupakan pelakon bagi sebuah drama terbitan produksi swasta, dia dikatakan masih berstatus isteri orang. Benarkah dakwaan ini?

Apapun, kita tunggu sahaja penjelasan dari Zul mengenai status sebenar hubungannya dengan wanita yang dibahasakan beliau dengan panggilan sayang – Ohbulan.com

kumpulan KRU - Google Blog Search

kumpulan KRU - Google Blog Search


Tidak kecewa gagal serlah | Berita Malaysia

Posted: 30 Mar 2014 11:14 PM PDT

Mungkin ramai yang masih ingat Iqa pernah bergelar protege kepada Edry KRU pada Mentor 5. Bertitik tolak dari situ dia dilamar menyertai KRU Records dan tampil bersama kumpulan Velvet.

Mereka hadir dengan single pertama berjudul Luka. Bagaimanapun, entah apa silapnya lagu ini gagal menyerlahkan nama mereka dalam kalangan peminat.

"Kami baru tamat kontrak dengan KRU pada November tahun lalu. Selepas itu kami diam selama tiga bulan untuk mencari material sebelum tampil dengan single Jangan Pernah.

"Kami tak pernah kecewa kerana gagal dikenali peminat kerana KRU sudah buat yang terbaik. Cuma kami belum ada rezeki dalam industri seni. Apapun, kami akan terus bertekad untuk dikenali.


"Sebagai langkah pertama, kami sudah menghasilkan muzik video Jangan Pernah untuk publisiti menyeluruh. Ia akan mula dipertontonkan kepada peminat menerusi Youtube pada April ini," katanya.


Selaras dengan perubahan yang dibuat, Iqa juga ingin membuang gelaran Mentor di hujung namanya. Dia lebih selesa dikenali dengan panggilan Iqa atau Pqot, nama mesra sejak zaman sekolah dan kawan-kawan rapat.

"Biar orang kenal saya sebagai Iqa VelvetBand. Sekurang-kurangnya, dapat juga mempromosi kumpulan kami. Sebenarnya selain bersama kumpulan, saya juga menyanyi secara solo.

"Ia tak jadi masalah kerana anggota lain memahami. Lagipun saya boleh menyanyi pelbagai genre lagu kecuali dangdut. Namun keutamaan saya tetap pada kumpulan," katanya.

Iqa kini mengembangkan langkah dalam bidang lakonan dan bakal membintangi filem tidak lama lagi.

"Judulnya ialah Kelip Kelip Puteri dan antara pelakonnya ialah Keith Foo. Saya dapat peluang ini selepas hadir ke sesi uji bakat.

"Sebelum ini saya pernah berlakon filem pendek berjudul Haruan, Nasi Dah Jadi Bubur dan telefilem Indie Yeh Yeh," katanya.

Peminat boleh mengikuti perkembangan VelvetBand menerusi laman sosial https://www.facebook.com/wearevelvet https://twitter.com/wearevelvet , dan http://instagram.com/wearevelvet.

Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/30

Fauzi Nawawi - Google Blog Search

Fauzi Nawawi - Google Blog Search


“Anjing Kurap” Oleh Nisdawati Dan <b>Fauzi Nawawi</b> - Beautifulnara

Posted: 25 Feb 2014 06:11 PM PST


Nampaknya kemelut antara Sharnaaz Ahmad, Nisdawati dan Fauzi Nawawi semakin meruncing. Ketiga-tiganya percaya mereka berada di pihak yang benar. Terbaru menerusi Harian Metro hari ini, Sharnaaz mahukan Nisdawati dan Fauzi Nawawi meminta maaf kepadanya dalam seminggu. Seandainya gagal berbuat demikian, Sharnaaz akan menyaman pasangan suami isteri itu.
sharnaazAmaran ini dikeluarkan oleh Sharnaaz selepas keadaan menjadi semakin buruk. Kata Sharnaaz:-

Saya bagi masa seminggu kepada Poji dan Lisdawati untuk minta maaf secara terbuka. Mereka juga kena minta maaf pada mak bapa saya atas apa yang sudah berlaku.

Mereka sudah membuat cerita dan memburukkan keaadaan, sedangkan benda ini boleh diselesaikan secara baik. Bila orang panggil kita anjing kurap dan membabitkan ma bapa dalam kes ini, tahap kesabaran saya pun ada batasnya.

Kalau mereka tak minta maaf dan terus memalukan saya, tunggu saja saman daripada saya semaksimum mungkin.

Menurut Sharnaaz lagi, Lisdawati sering memburukkan dirinya di lokasi tanpa sebab lantas menyebabkan dirinya menengking pelakon wanita itu. Tambah Sharnaaz lagi:-

Saya terlepas meninggikan suara disebabkan perangai buruk Lisdawati yang memburukkan saya di lokasi tanpa sebab. Benda itu sampai ke telinga saya akhirnya.

Apabila kejadian berlaku, Fauzi pula berkomunikasi dengan biadab tapi dia tidak pula tunjukkan semua mesej itu. Sekarang saya tunjukkan semua.

nisdawati fauzi nawawi

Sharnaaz juga telah membuat laporan polis mengenai perkara ini. Nampaknya kemelut ini tidak akan berakhir dengan mudah. Pening kepala Abang Nara dibuatnya. Tak tahu siapa yang bersalah. Sama-samalah kita nantikan dalam masa seminggu ini. Mana tahu Fauzi dan Nisdawati akan minta maaf sekaligus menamatkan segala kontroversi yang berlaku.

P.S: Senarai kawasan catuan air di Selangor

Baca Yang Ini Pulak:-

Bunkface - Google Blog Search

Bunkface - Google Blog Search


syam - <b>bunkface</b> | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 09 Feb 2010 12:16 AM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

siti-saleh-rahman-kakak-<b>bunkface</b>-sam | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 21 Jun 2011 07:29 AM PDT

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts