Nuffnang

Jumaat, 15 November 2013

Aqasha - Google Blog Search

Aqasha - Google Blog Search

Aqasha - Google Blog Search


<b>Aqasha</b> Belum Sedia Kembali Menyanyi - myNewshub

Posted: 03 May 2013 07:04 PM PDT


PETALING JAYA – Penyanyi dan pelakon Aqasha tidak berhasrat kembali aktif sebagai penyanyi buat masa ini kerana beranggapan masih belum tiba waktunya untuk dia berbuat demikian.

Aqasha atau nama sebenarnya, Firdee Akassya Rosli, 31, sebaliknya berkata, dia lebih berminat untuk menerbitkan album untuk artis lain sebagai salah satu cabang baru dalam kerjayanya yang sudah mencecah 13 tahun.

"Rindu ingin menyanyi itu sentiasa ada malah saya bermula dalam bidang seni sebagai penyanyi tetapi rasanya saya mahu memberi fokus lain terlebih dahulu.

"Penerbitan album untuk artis lain adalah yang ingin saya lakukan buat masa ini dan mungkin selepas itu baru saya akan muncul dengan produk sendiri," jelasnya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, sebagai seorang artis yang sudah matang dalam industri hiburan dia merasakan sudah tiba masanya untuk dia melakukan anjakan dalam kariernya.

Jelas Aqasha, banyak aspek lain dalam bidang seni yang masih belum dipelopori dan dia tidak mahu berada di tahap lama sahaja.

"Saya sudah berada di hadapan kamera selama 13 tahun dan sudah puas membawa pelbagai watak. Sudah tiba masanya saya melakukan perkara lain pula dalam kerjaya saya," katanya yang pernah popular menerusi lagu Embun dan Cahaya Hati.

Dalam perkembangan sama, Aqasha dan rakan kongsinya iaitu Sein serta Zain daripada kumpulan Ruffedge sedang merangka pelbagai projek bagi membangunkan syarikat produksi yang ditubuhkan hampir dua tahun lalu.

Selain terlibat dalam projek penerbitan video korporat, pasca penerbitan dan filem mereka juga akan menerbitkan album dan lagu untuk artis yang ingin mendapatkan khidmat mereka.

"Sein dan Zain sendiri terlibat secara langsung dalam bidang muzik dan akan menggunakan pengalaman yang kami ada untuk projek yang sedang dirancang," katanya.

Malah kata Aqasha mereka juga akan menerbitkan filem pertama di bawah syarikat produksi itu September depan. – mStar Online

Aqasha Belum Sedia Kembali Menyanyihttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/05/Aqasha.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/05/Aqasha-150x150.jpgMyNewsHub myArtisTerkini

PETALING JAYA - Penyanyi dan pelakon Aqasha tidak berhasrat kembali aktif sebagai penyanyi buat masa ini kerana beranggapan masih belum tiba waktunya untuk dia berbuat demikian. Aqasha atau nama sebenarnya, Firdee Akassya Rosli, 31, sebaliknya berkata, dia lebih berminat untuk menerbitkan album untuk artis lain sebagai salah satu cabang baru...

<p style="text-align: justify;">PETALING JAYA - Penyanyi dan pelakon Aqasha tidak berhasrat kembali aktif sebagai penyanyi buat masa ini kerana beranggapan masih belum tiba waktunya untuk dia berbuat demikian.</p> <p style="text-align: justify;">Aqasha atau nama sebenarnya, Firdee Akassya Rosli, 31, sebaliknya berkata, dia lebih berminat untuk menerbitkan album untuk artis lain sebagai salah satu cabang baru dalam kerjayanya yang sudah mencecah 13 tahun.</p> <p style="text-align: justify;">"Rindu ingin menyanyi itu sentiasa ada malah saya bermula dalam bidang seni sebagai penyanyi tetapi rasanya saya mahu memberi fokus lain terlebih dahulu.</p> <p style="text-align: justify;">"Penerbitan album untuk artis lain adalah yang ingin saya lakukan buat masa ini dan mungkin selepas itu baru saya akan muncul dengan produk sendiri," jelasnya kepada mStar Online.</p> <p style="text-align: justify;">Dalam pada itu, sebagai seorang artis yang sudah matang dalam industri hiburan dia merasakan sudah tiba masanya untuk dia melakukan anjakan dalam kariernya.</p> <p style="text-align: justify;">Jelas Aqasha, banyak aspek lain dalam bidang seni yang masih belum dipelopori dan dia tidak mahu berada di tahap lama sahaja.</p> <p style="text-align: justify;">"Saya sudah berada di hadapan kamera selama 13 tahun dan sudah puas membawa pelbagai watak. Sudah tiba masanya saya melakukan perkara lain pula dalam kerjaya saya," katanya yang pernah popular menerusi lagu Embun dan Cahaya Hati.</p> <p style="text-align: justify;">Dalam perkembangan sama, Aqasha dan rakan kongsinya iaitu Sein serta Zain daripada kumpulan Ruffedge sedang merangka pelbagai projek bagi membangunkan syarikat produksi yang ditubuhkan hampir dua tahun lalu.</p> <p style="text-align: justify;">Selain terlibat dalam projek penerbitan video korporat, pasca penerbitan dan filem mereka juga akan menerbitkan album dan lagu untuk artis yang ingin mendapatkan khidmat mereka.</p> <p style="text-align: justify;">"Sein dan Zain sendiri terlibat secara langsung dalam bidang muzik dan akan menggunakan pengalaman yang kami ada untuk projek yang sedang dirancang," katanya.</p> <p style="text-align: justify;">Malah kata Aqasha mereka juga akan menerbitkan filem pertama di bawah syarikat produksi itu September depan. - <strong>mStar Online</strong></p>

Pierre Andre - Google Blog Search

Pierre Andre - Google Blog Search


<b>Pierre Andre</b> SAH Bergelar Suami - myNewshub

Posted: 22 Jun 2013 03:40 PM PDT


PENGARAH dan pelakon, Pierre Andre selamat diijabkabulkan dengan pasangannya, Siti Nurhidayah Hashim tepat jam 1.30 petang, hari ini.

Pasangan ini bertunang pada Februari lalu.

Pierre atau nama sebenarnya Mohd Pierre Andre Nazrul Andre, 28 sah bergelar suami kepada Nurhidayah, 25 hanya dengan sekali lafaz.

Pasangan ini dinikahkan di Masjid Al-Ikhlas Taman Melati, Selayang.

Pihak perempuan menerima tujuh dulang hantaran berbalas sembilan kepada pihak lelaki dengan mas kahwin berjumlah RM 300 dan wang hantaran berjumlah RM 20,000.

Majlis resepsi bagi kedua-dua mempelai bakal diadakan selepas Aidilfitri kelak. – Gambar Buahmulut.com

image (5)

image (6)

Pierre Andre SAH Bergelar Suamihttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/06/image-4.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/06/image-4-150x150.jpgMyNewsHub Terkini

PENGARAH dan pelakon, Pierre Andre selamat diijabkabulkan dengan pasangannya, Siti Nurhidayah Hashim tepat jam 1.30 petang, hari ini. Pasangan ini bertunang pada Februari lalu. Pierre atau nama sebenarnya Mohd Pierre Andre Nazrul Andre, 28 sah bergelar suami kepada Nurhidayah, 25 hanya dengan sekali lafaz. Pasangan ini dinikahkan di Masjid Al-Ikhlas Taman Melati,...

PENGARAH dan pelakon, Pierre Andre selamat diijabkabulkan dengan pasangannya, Siti Nurhidayah Hashim tepat jam 1.30 petang, hari ini. Pasangan ini bertunang pada Februari lalu. <strong>Pierre atau nama sebenarnya Mohd Pierre Andre Nazrul Andre, 28 sah bergelar suami kepada Nurhidayah, 25 hanya dengan sekali lafaz.</strong> Pasangan ini dinikahkan di Masjid Al-Ikhlas Taman Melati, Selayang. Pihak perempuan menerima tujuh dulang hantaran berbalas sembilan kepada pihak lelaki dengan mas kahwin berjumlah RM 300 dan wang hantaran berjumlah RM 20,000. Majlis resepsi bagi kedua-dua mempelai bakal diadakan selepas Aidilfitri kelak. - Gambar Buahmulut.com <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/06/image-5.jpg"><img class="aligncenter size-full wp-image-170652" alt="image (5)" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/06/image-5.jpg" width="400" height="300" /></a> <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/06/image-6.jpg"><img class="aligncenter size-full wp-image-170653" alt="image (6)" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/06/image-6.jpg" width="400" height="300" /></a>

Farawahida - Google Blog Search

Farawahida - Google Blog Search


Saya tak lari pun - <b>Farawahida</b> - Utusan Online

Posted: 27 Oct 2013 05:43 AM PDT

Oleh SITI ATHIRAH DZULKIFLY
athirah.dzulkifly@utusan.com.my
Foto NOOR AZLINA JAAFAR

MENGIKUT perancangan, Disember ini bakal menyaksikan penyanyi Farawahida Razali menamatkan zaman solonya dengan jejaka pilihan.

Ramai yang tumpang gembira dengan berita tersebut. Namun dalam kegembiraan itu ada juga yang tidak berpuas hati dengan penyanyi lagu Tanpamu itu.

Semuanya gara-gara dia sering melarikan diri daripada media apabila diminta untuk berkongsi cerita kahwin selain merahsiakan identiti kekasihnya yang dikatakan bekerja di sektor kesihatan itu.

Berdiri atas nama prinsip kata Farawahida, dia punya alasan mengapa ada sesetengah perkara harus dirahsiakan terlebih dahulu.

Malah tegas penyanyi yang berasal dari Taiping, Perak ini, dia tidak pernah melarikan diri daripada mana-mana pemberita hanya kerana enggan menjawab soal kahwin.

"Saya tak lari pun. Kebanyakan masa, saya ada berkongsi cerita kahwin. Tak adalah sampai nak larikan diri, tak nak cakap langsung apabila ditanya.

"Tapi ada juga sebahagian daripada hal kahwin itu saya tak cerita. Orang tanya siapa bakal suami, saya tak dedahkan sangat.

"Kena faham kenapa saya buat macam itu. Saya ada banyak hati yang perlu dijaga," katanya.

Menurut wanita berusia 28 tahun ini, dia juga terpaksa berbuat demikian kerana enggan ada pihak yang tak bertanggungjawab cuba mengaitkan kontroversi lampaunya dengan situasi sekarang.

"Cuba fahami situasi saya yang sedang dalam proses nak bina hidup baru. Bertanya pasal hal kahwin tak pernah jadi isu besar pun, saya okey saja kalau niatnya untuk berkongsi dengan semua.

"Cuma saya tak berapa berkenan bila sebarang kenyataan yang saya berikan tiba-tiba ada pihak yang mahu kaitkan dengan pihak yang sebelum ini (kontroversi dulu).

"Terus-terang saya tak suka. Saya malas nak cerita hal lama, saya pun kena hormat bakal suami saya sebab kami bakal bina hidup bersama," katanya.

Menganggap hal-hal lama tidak perlu lagi dikenang atau disebut-sebut, Farawahida mengaku lebih selesa bercakap hal yang perlu sahaja.

Turut mengaku memahami tugas pengamal media, Farawahida bagaimanapun tahu batas diri untuk tidak menyekat sebarang penulisan yang dikeluarkan.

"Tak pernah pun sebelum ini saya melarang dan cakap jangan tulis apa-apa isu. Kalau kenyataan itu memang saya cakap, tulislah tak apa.

"Tapi kalau boleh, janganlah lagi petik cerita lama sebab saya memang mahu melupakannya. Saya tak mahu ada sebarang gangguan ketika saya dalam proses nak ke fasa baru dalam hidup ini.

"Jadi adalah lebih baik saya begini dan saya harap tidak ada pihak yang terasa. Mohon semua hormati keputusan saya. Insya-Allah, bila tiba hari besar itu nanti, saya akan uar-uarkan pada semua," katanya.

Farawahida sebelum ini dikatakan menjalin hubungan cinta dengan seorang komposer terkenal sebelum kemudiannya terlibat dalam satu konflik melanggar kontrak syarikat rakaman milik komposer itu.

Meniti hari bahagia

Kurang lebih dua bulan sahaja lagi menanti hari untuk sah bergelar isteri pujaan hati, Farawahida mengaku ada debaran datang bertandang.

Namun dia enggan terlalu memikirkan perkara itu memandangkan dia sudah lama bersedia untuk berkahwin.

"Tapi hakikatnya, kalau orang tanya dah bersediakah nak kahwin, saya sebagai manusia biasa, tak boleh nak ulas sangat.

"Sekarang ini semua memang okey saja," katanya.

Ditanya mengenai penerimaan bakal suami terhadap kerjaya Farahwahida sebagai penyanyi selepas berkahwin nanti, kata wanita yang turut digelar Kajol Malaysia ini, dia bertuah kerana bakal suaminya itu begitu memahami.

"Kami dah kenal lapan tahun, mustahil kalau dia tak faham kerja saya. Dia memahami. Alhamdulillah.

"Malah sebelum ini pun dia ada beberapa kali menemani saya ke lokasi persembahan," katanya yang memberitahu jejaka pilihan hatinya itu berusia 29 tahun.

Menyentuh mengenai persiapan perkahwinan, kata Farawahida, segalanya berjalan lancar dan akan mengedarkan kad jemputan tidak lama lagi.

"Maaflah saya tak boleh dedahkan tarikh sebenar. Tunggu kad nanti ya!" katanya yang juga bakal muncul dengan single baru selepas Jangan Tanya Aku Lagi.

Zul Huzaimy - Google Blog Search

Zul Huzaimy - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Zul Huzaimy</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Aug 2013 07:29 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Zul Huzaimy</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2013 07:20 PM PDT


Lirik Lagu Merah - <b>Zulhuzaimy</b> (OST Bunga Merah Punya) » BUKAN <b>...</b>

Posted: 13 Mar 2013 10:51 PM PDT

Lirik Lagu Merah - Zulhuzaimy (OST Bunga Merah Punya)

Indah harumnya bungaku
merah dikelopak madu
tanya hati siapa mahu
bila cinta diam membisu

Korus
Kau bunga yang penuh durinya
ku selalu memuja...

Biarpun terluka diriku
namun bungaku tetap dihati
selalu...

Ulang Korus

Tag :

Noorkhiriah - Google Blog Search

Noorkhiriah - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Noorkhiriah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Oct 2013 03:13 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Noorkhiriah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2013 03:11 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Noorkhiriah</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Aug 2013 03:36 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Noorkhiriah</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Aug 2013 03:18 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Noorkhiriah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jul 2013 03:07 PM PDT


Gambar Terbaru <b>Noorkhiriah</b> Sarat Mengandung

Posted: 09 Apr 2012 06:20 PM PDT

Sudah lama kiranya  tidak mendengar berita dari pelakon berbakat besar ini..
Rupa-rupanya Noorkhiriah tengan sarat mengandung 6 bulan!

 Noorkhiriah tampak manis bertudung..
Semoga kekal dengan bertudung hingga akhir hayat.

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Noorkhiriah</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jul 2013 03:11 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Noorkhiriah</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jun 2013 03:17 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Noorkhiriah</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jun 2013 03:07 PM PDT


Gambar Terbaru <b>Noorkhiriah</b> Sarat Mengandung

Posted: 09 Apr 2012 06:20 PM PDT

Sudah lama kiranya  tidak mendengar berita dari pelakon berbakat besar ini..
Rupa-rupanya Noorkhiriah tengan sarat mengandung 6 bulan!

 Noorkhiriah tampak manis bertudung..
Semoga kekal dengan bertudung hingga akhir hayat.

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Noorkhiriah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2013 03:09 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Noorkhiriah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Feb 2013 03:16 PM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Noorkhiriah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Nov 2012 03:10 PM PST


Kasih Salina: Cantik - Kini <b>Noorkhiriah</b> Pulak Yang Pakai Tudung

Posted: 07 Jun 2012 03:52 AM PDT

"Namun, kini saya sudah bertekad mahu bertudung sepenuhnya dan tidak mahu menoleh ke belakang lagi. Tidak dinafikan memang ada pihak yang mula memandang sinis terhadap penampilan saya ini, tetapi inilah keputusan saya sekarang," -Noorkhiriah
Alhamdulillah, dah semakin ramai artis wanita yang berubah mahu memakai tudung. Mungkin dah mulai sedar akan kewajipan wanita Islam memakai hijab. Diharapkan biarlah mereka ini betol-betol insaf dan ikhlas nak memakai tudung kerana Allah dan bukannya ikut trend. Kini Noorkhiriah Pulak Yang Pakai Tudung. 
Sebenarnya Noorkhiriah sebelum ini sudah memakai tudung, tapi on-off la, kejap pakai dan lepas tu tak pakai pulak. Mungkin disebabkan sekarang ni dah ramai artis wanita yang bertudung, menguatkan lagi semangat dan nekad Noorkhiriah untuk bertudung. Biasalah, nak berubah ke arah kebaikan memang berat dan payah, pelbagai dugaan dan rintangan yang datang. Semoga Noorkhiriah akan mengekalkan imej bertudung.

(12 GAMBAR)Sambutan Hari Jadi Anak <b>Noorkhiriah</b> Di - Beautifulnara

Posted: 20 Nov 2012 09:09 PM PST