Penyanyi yang popular dengan lagu 'Sesaat Kau Datang', Ramlah Ram bakal kembali mewarnai dunia hiburan tanah air dengan album terbarunya berjudul 'Aspirasi Hati' yang akan mula menjengah pasaran pada Oktober ini.
Album yang diterbitkan oleh kelab peminat yang dinamakan 'Ramlah Ram Group" (RRG) ini telah memulakan proses rakaman sejak tahun 2010 dan apabila album ini dilancarkan, ia bakal menjadi album pertama artis Malaysia yang diterbitkan oleh kelab peminat yang berdaftar.
"Album kali ini memperlihatkan stratergi kami untuk menguasai pasaran meliputi lapisan umur dan bangsa. Lagu-lagu yang dihasilkan adalah mengikut selera anak-anak muda masa kini serta tidak melupakan peminat setia yang membesar dengan lagu-lagu Ramlah. Album ini merupakan sebuah hadiah serta pengorbanan dari peminat," ujar Mifzal selaku President RRG dan juga komposer lagu dalam album ini. 
'Aspirasi Hati' mengandungi 10 buah lagu dan 2 buah lagu bonus. Antara lagu-lagu yang terkandung adalah '5 minit', 'Takdir Cinta', 'Sejadah Cinta', 'Sesaat Kau datang', 'Hati', 'Benar mencintai', 'Seandainya', 'Cinta Gila', 'Aspirasi' dan lain-lain. Lebih menarik, album ini turut mengundang beberapa penyanyi muda berbakat besar seperti  Caprice, Ana Syuhada, Faris Awanband dan SleeQ untuk bergandingan dalam beberapa buah lagu.
Pada peminat setia Ramlah Ram, nantikan album ini di pasaran pada Oktober ini!