Nuffnang

Ahad, 17 Jun 2012

najwa latif - Google Blog Search

najwa latif - Google Blog Search


I just uploaded "<b>Najwa Latif</b> Kosong" on Vimeo: - SyoknyerBlogging

Posted: 11 Jun 2012 09:08 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]OK. Next Post khairilmazri's profile Previous Post · Mazri Khairil Mazri · khairilmazri. I just uploaded "Najwa Latif Kosong" on Vimeo: http://t.co/6vCOVmg1 · Tweet. Jun 12 2012, 12:08 via twitter. Malaysia Twitter · Contacts. Powered by ...

Mia Sara - Google Blog Search

Mia Sara - Google Blog Search


LizOthman Kidswear: <b>Mia Sara</b> in Blossom Blue (URTV 15-30 Jun <b>...</b>

Posted: 17 Jun 2012 06:15 AM PDT

Alhamdulillah, my design had once again featured in URTV by non other than the talented and beautiful Mia Sara Nasuha. Only this time around she had the most popular actor in Malaysia and probably your favorite too.
In this edition, Mia Sara told the story of her family. The topic you might interested to know. It's kind of unique background she had. So, get a copy now!

To purchase the Blossom Blue, place an order below:

Aqasha - Google Blog Search

Aqasha - Google Blog Search


:: MYARTIS.COM ::: GAMBAR - <b>AQASHA</b> KETIKA MUDA BELIA

Posted: 17 Jun 2012 03:14 PM PDT


Gambar Aqasha ketika masih berjiwa rock. Masuk tahun ini, sudah hampir 13 tahun beliau bergelar artis dan pelbagai pahit maung telah dilaluinya.

"Aku teringat zaman aku berseluar hijau. Dalam report card aku pada tahun pertama bersekolah, cita-cita yang aku tulis adalah - Perdana Menteri. Tahun kedua - Arkitek. Nah! masuk tahun ketiga - Aktivis Seni. Begitu jugalah untuk tahun-tahun yang seterusnya. Memang nyata jiwa aku, jiwa seni," ujar Aqasha mengingati kembali zaman silamnya.

Klik untuk imej besar...

Sebenarnya ketika itu, Aqasha teringin sangat nak jadi rockstar, nak jadi artis macam Awie, macam Amy dan macam M.Nasir. Sebab itulah ketika dia memasuki pertandingan Bintang RTM tahun 1999, dia menyanyikan lagu ciptaan M.Nasir.

Yang kelakarnya, minggu pertama pertandingan, dia menjadi juara, minggu kedua mendapat tempat kedua dan kemudian layak ke separuh akhir. Tapi bila berjaya menempatkan diri ke peringkat akhir, dia hanya dapat 'consolation prize' sebab lupa lirik!

Begitulah kisahnya...

Bagaimanapun, sekiranya anda terlepas pandang atau ingin melihat semula gambar-gambar nostalgia Aqasha - sila klik di sini: http://www.myartis.com/2011/02/nostalgia-aqasha.html

X'TRA
Gambar terkini anak Aqasha

Rita Rudaini - Google Blog Search

Rita Rudaini - Google Blog Search


<b>Rita Rudaini</b> Bakal Kemuka Bantahan Ke Atas Tuntutan Aidil Zafuan <b>...</b>

Posted: 17 Jun 2012 06:50 PM PDT

Rita Rudaini Bakal Kemuka Bantahan Ke Atas Tuntutan Aidil ZafuanHari ini sepatutnya berlangsung prosiding untuk mendengar kenyataan balas daripada pihak Rita Rudaini berhubung tuntutan Aidil Zafuan untuk berpindah rumah.

Aidil Zafuan mengemukakan tuntutan supaya Rita Rudaini dan anak anak berpindah ke rumah beliau di USJ 1 pada 16 Mei 2012 yang lalu di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling.

Dalam prosiding ringkas pagi tadi, Aidil Zafuan telah gagal untuk hadir dan Rita Rudaini melalui peguam meminta tarikh baru untuk mengemukakan bantahan awal.

Peguam syarie Rita Rudaini, Datuk Mohd. Zaidi Md. Zain memaklumkan kepada media selepas prosiding tamat bahawa mereka akan memberikan alasan kenapa tuntutan Aidil Zafuan perlu di'batalkan pada prosiding akan datang.

Hakim Syarie Wan Mahyuddin Wan Muhammad menetapkan 9 Julai 2012 sebagai tarikh baru untuk pihak Rita Rudaini mengemukakan bantahan awal.

Nur Fazura - Google Blog Search

Nur Fazura - Google Blog Search


Actress <b>Nur Fazura</b> and Her House of Doll | emmagem.com

Posted: 12 Jun 2012 07:20 PM PDT

Actress Nur Fazura was a sight for sore eyes in a pink creation by local designer Rizman Ruzaini   at her boutique opening in Bangsar. House of Doll marked the gorgeous actress's first venture into business. Fully owned by her without any partnership, House of Doll stocks self-designed items from the actress along with pieces she picked up while travelling abroad.

When asked about why she decided to open the boutique now, Fazura told the press that she was just waiting for the right time and place. Now that House of Doll is in business, it has now become her main priority. This talented actress plans to come up with new designs for the store every month. Despite her love for designer pieces from Julien MacDonald, Alberta Ferretti and Stella McCartney, Fazura gave high-street's price-tag for her own designs which starts from RM79.90 and above.

Fazura also told us how she always draws inspiration for her designs from everything that surrounds her especially art. It took her six months to complete the first batch of  designs for House of Doll. The pieces look like what the actress herself would wear. What to expect – print dresses, embellished tops along with accessories like skinny belts and glittery purses are some of the items on display at House of Doll.

Now for local fashion enthusiasts and of course if you are a huge fan of Nur Fazura, head on to House of Doll located at Jalan Telawi 3, Bangsar.

Possible related posts...

Tags: , , , , , , , , , ,

Erra Fazira - Google Blog Search

Erra Fazira - Google Blog Search


Isu Rumah Tangga, <b>Erra Fazira</b> Terkilan | OHBULAN!

Posted: 04 Jun 2012 10:51 AM PDT

"Macam-macam cerita orang bercakap mengenai perihal rumah tangga saya dan seolah-olah mereka lebih mengetahui apa yang berlaku berbanding diri saya sendiri," ujar Erra kepada mStar Online.

"Jadi langkah yang lebih baik adalah untuk menutup mulut daripada banyak berkata-kata dan membiarkan apa sahaja kata-kata orang kerana saya tidak berdaya untuk menutup mulut mereka."

Laporan dari akhbar online tempatan ini menyatakan bahawa Erra menafikan khabar angin yang mengatakan dia dan suaminya telah mendapatkan khidmat kaunseling bagi menyelamatkan rumah tangga mereka. Erra yang terkilan turut meminta agar gosip-gosip mengenai rumah tangganya dapat dihentikan.

Erra juga mengaku bahawa kehidupan mereka sebagai suami isteri sama juga seperti pasangan yang lain.

"Itu adalah perkara biasa dalam kehidupan berkahwin dan tiada apa yang perlu diperbesar-besarkan," ujarnya.

Sumber : mStar Online

Nubhan - Google Blog Search

Nubhan - Google Blog Search


arepnakbebel: Picisan dari <b>Nubhan</b> : Coming Soon

Posted: 17 Jun 2012 05:55 AM PDT

Ahmad Nubhan Bin Hj Ahamad atau lebih dikenali sebagai Nubhan bakal muncul dengan lagu baru yang bertajuk Picisan tidak lama lagi. Menurut mymetro, lagu ini adalah ciptaan Taja dan lirik oleh Ad Samad. Pembikinan video klip "Picisan" telah dilakukan di Kuantan, Pahang. Di sini saya adalah selitkan satu teaser berkenaan dengan pembikinan muzik video tersebut yang saya dapatkan di youtube "PINEAPPLEHOUSEcrew".
muzik video ini merupakan arahan Fakhrul Amin. Video Clip "Picisan" menceritakan kisah cinta sepasang kekasih sejak dari bangku sekolah, namun apabila masing masing sudah bekerja, seorang dari mereka mula beralih arah. Ada beberapa gambar yang ingin saya kongsikan dengan pembaca blog arepnakbebel.
Behind The Scenes "PICISAN"

Credit kepada Fakhrul Amin untuk gambar gambar yang awesome di atas. Terdapat beberapa keping gambar lain yang lebih menarik untuk tatapan korang di blog Fakhrul Amin. Korang boleh klik di SINI untuk ke blog beliau. Selain dari single baru ini, Nubhan juga akan turut muncul dalam telemovie yang bertajuk "Raya yang paling Raya" sebagai watak utama khas untuk hari raya yang bakal tiba nanti.

Tiz Zaqyah - Google Blog Search

Tiz Zaqyah - Google Blog Search


Remy Ishak Semakin Cintakan <b>Tiz Zaqyah</b>

Posted: 31 May 2012 07:12 AM PDT

Remy Ishak semakin cintakan Tiz Zakyah ok? berikut adalah pengakuan Remy Ishak bahawa semakin cintakan Tiz Zakyah.


Remy Ishak Semakin Cintakan Tiz Zakyah

Remy Ishak

"Saya semakin cintakan dia." Begitulah ungkapan ringkas Remy Ishak yang popular menerusi lakonan di drama bersiri Nur Kasih. Tatkala Remy Ishak diajukan mengenai perhubungan cintanya dengan pelakon heroin beliau Tiz Zaqyah, sekarang.

Ketika ditemui pada majlis Malam Gala Tayangan Media Filem 'Jiwa Taiko' di Cathay Cineleisure,e@Curve,Remy mengakui hubungannya dengan kekasih hati,Tiz Zaqyah kini semakin rapat walaupun sebelum ini ada yang khabar angin yang mengatakan hubungan mereka sudah putus.

" Tidak dinafikan, selepas pelbagai kontroversi yang berlaku, perasaan cinta saya terhadap dia semakin mendalam, malah hubungan kami berdua semakin okay." ujar Remy Ishak yang juga merupakan hero di dalam filem Cun.

Apabila ditanya mengenai perancangan lanjut mengenai hubungan cinta Remy dan Tiz, dia  memberitahu, "Belum ada perancangan apa-apa lagi setakat ini. Kami berdua nak relaks dulu bagi memberi tumpuan terhadap karier seni masing-masing."

Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Rating: +2 (from 2 votes)
Remy Ishak Semakin Cintakan Tiz Zaqyah, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Respons

10 Artikel Pilihan Ramai...

Hans Isaac - Google Blog Search

Hans Isaac - Google Blog Search


Neelofa dapat sokongan dari <b>Hans Isaac</b>. - UtaraNews - The News <b>...</b>

Posted: 11 Jun 2012 06:52 PM PDT

Berikutan kekecohan yang berlaku antara dua pelakon yang sedang meningkat naik, Neelofa dan Anzalna Nasir seperti yang disiarkan dalam sisipan hiburan sebuah akhbar, pelakon dan penerbit terkenal, Hans Isaac tampil membela Neelofa dalam akaun Twitternya.

Menerusi statusnya di laman sosial ini, Hans mencadangkan agar Neelofa mengambil tindakan undang-undang ke atas wartawan yang menulis artikel berkenaan di samping mencabar wartawan berkenaan berdebat secara langsung di kaca TV.

Selain itu, Hans turut meluahkan rasa kecewanya apabila wartawan tersebut seperti sengaja mencari isu yang tidak masuk akal dengan menulis kenyataan Anzalna Nasir dalam sisipan akhbar terbitan hujung minggu lalu.

Sazzy Falak - Google Blog Search

Sazzy Falak - Google Blog Search


Inspirasi fesyen <b>Sazzy Falak</b> - The Red Lover | The Red Blog

Posted: 26 May 2012 02:39 PM PDT

Gemar bereksperimen serta minat yang mendalam dalam dunia fesyen telah memberi ilham dan keyakinan kepada pengacara dan pelakon popular, Sazzy Falak untuk menghasilkan koleksi pakaian jenamanya sendiri.

Idea untuk mengeluarkan Street Fashion by Sazzy Falak (SF by SF) mula tercetus ketika pelakon berusia 31 tahun ini sedang mengandungkan puteri kembarnya, Imaan Lily dan Tiara Rose.

Saya sudah lama mempunyai idea untuk memiliki jenama pakaian sendiri, cuma saya betul-betul memikirkannya ketika sedang hamil kerana ketika itu saya tidak terlalu sibuk. Tambahan pula suami menyokong idea saya kerana sedar bahawa saya cintakan fesyen, ujar Sazzy memulakan bicara.

Ditanya mengapa tidak cuba membuka butik sendiri sebaliknya memilih untuk memasarkannya secara talian, Sazzy memberitahu itu adalah salah satu cara untuk peminatnya dari luar Kuala Lumpur mahu pun Malaysia boleh mendapatkannya.

Memiliki butik sendiri memang hebat, tetapi ianya akan menyukarkan saya untuk mengawalnya serta tidak mempunyai masa yang cukup untuk bersama anak-anak.

Generasi baru masa kini jarang keluar untuk membeli-belah kerana mereka gemar membeli apa yang disukai melalui talian. Saya juga begitu kerana ianya sangat mudah. Peminat saya dari luar Kuala Lumpur juga berpeluang memilikinya, ujar Sazzy yang menjadikan Nicole Richie, Sienna Miller dan Kate Moss sebagai idolanya.

Sazzy turut memberitahu dia kini masih lagi dalam proses merancang serta menyiapkan laman sesawang dan jenamanya ini akan dilancarkan pada awal Julai. Tambahan pula pakaian rekaannya juga masih dalam produksi dan mengambil masa untuk disiapkan.

Saya masih lagi dalam proses untuk menyiapkan semuanya sekurang-kurangnya sebelum bulan ramadan. Malah saya juga akan turut menghasilkan Ramadan street wear seperti kaftan yang digayakan secara ranggi, ujarnya lagi ketika ditemui di acara Celebrity Fitness Triathlon di Mid Valley Megamall baru-baru ini.

Sebagai permulaan, SF by SF yang mengetengahkan konsep street fashion yang ringkas dan ranggi ini akan menawarkan pakaian hasil lakarannya sendiri serta aksesori seperti gelang, skaf dan sebagainya. Ia akan dijual dengan harga serendah RM60 sehingga RM120 dan pakaian eksklusif rekaan Sazzy pula akan dijual pada harga sekitar RM200.

Eira Syazira - Google Blog Search

Eira Syazira - Google Blog Search


Pelakon <b>Eira Syazira</b> Sah Hamil

Posted: 13 May 2012 09:23 PM PDT

Pelakon eira syazira sah hamil - Ni ada satu berita baik untuk peminat pelakon dan penyanyi iaitu eira dan ini bukan cerita auta atau gosip liar. Akhirnya penantian dia dan suami berakhir bila eira disahkan mengandung oleh pihak doktor. Kandungannya sekarang dikatakan berusia sebulan 2 minggu berdasarkan dari status twitter eira sendiri. 


Berita gembira eira hamil ni turut dikongsikan bersama peminat di facebook. Yang best-nya, suami dia azad jasmin dikatakan melompat kegembiraan bila tahu isteri dia hamil. Hehe. Yelah, nak dapat anak, siapa tak happy ye tak? Anyway, tahniah diucapkan pada eira dan suami.  Nampaknya lepas ni eira kenalah kurangkan kerja sedikit. Sebab rehat yang cukup penting untuk keadaan eira yang dah berbadan dua sekarang. Kredit gambar : Media hiburan.

Nora Danish - Google Blog Search

Nora Danish - Google Blog Search


Foto Instagram <b>Nora Danish</b> Dalam Busana Eksklusif Raya 2012 <b>...</b>

Posted: 13 Jun 2012 07:51 PM PDT

Antara rekaan terkini busana Raya 2012 ilham butik Innai Red yang diperagakan oleh pelakon jelita Malaysia, Nora Danish. Sangat cantik dan moden!

"INNAIRED Raya Collections, I LOVE them all. made well, comfortable, the material looks & feels expensive, the fitting is amazing, The beadings are gorgeous n the best part..all designed by our local designers. Thumbs up. – Nora Danish"

Altimet - Google Blog Search

Altimet - Google Blog Search


Bangkit - DJ Fuzz ft. <b>Altimet</b> & Salam @Lagubestbest Lyrics

Posted: 02 May 2012 01:48 AM PDT

Tajuk Lagu: Bangkit
Album: -
Artis: DJ Fuzz ft. Altimet & Salam

Muzik Video: Bangkit - DJ Fuzz ft. Altimet & Salam

Lirik Lagu: Bangkit - DJ Fuzz ft. Altimet & Salam

Bangkit bila ditolak jatuh bangunlah semula
Bangkit bila diluka nanti pulihlah semula
Bangkit biar bersusah dulu nanti senang semua
Sakit pada luka kan pulih semula
Bangkit

Dengan nama yang Maha Esa
Maafkan aku aku terlena
Mata buka tapi aku leka
Sekarang kita sedia pasang deria kita lebih peka

Siap gerak gempur
Siap rentak tempur
Redah onak lumpur
Maju tiada undur
Tak kenal uzur hingga jasad kita terkubur
Kalau kurang kaki tangan lutut dan siku dihulur

Ini malam kita pakai tanjak songsang
Askar jati gerak senyap yang lain berkompang
Berani segorombolan tak takut bila seorang
Kuatkan benteng jangan ada yang berlobang

Bangkit bila ditolak jatuh bangunlah semula
Bangkit bila diluka nanti pulihlah semula
Bangkit biar bersusah dulu nanti senang semua
Sakit pada luka kan pulih semula

Bangkit bila ditolak jatuh bangunlah semula
Bangkit bila dijajah boleh tawanlah semula
Bangkit ingat ketua dulu supaya jalan lurus
Kalau tidak ditepi bendung ku tak berakar

Sabit kau umpama cahaya
Yang menyinari bumi
Kau umpama Hang Jebat
Yang melindungi hak dirinya
Kau umpama senjata
Yang melindungi tanah
Sememangnya pendekar yang gagah perkasa

Mana Tun Fatimah
Mana semangat Tun Teja Datuk Maharajalela
Mana cucu Datuk Merah
Keberanian Sarjan Hassan dan Leftenan Adnan
Mari memartabatkan perjuangan Datuk Bahaman

Keris dulu dalam tangan sekarang dalam otak
Paling tajam tak perlu hunus keluar tengkorak
Catur congak cukup sebelum langakah diorak
Tanpa rancangan rapi dah tentu kemenangan rosak

Rapat-rapatkan saf dan buka kuda-kuda
Bila bersatu tunggu lihat siapa berani cuba
Yang akan datang menaruh pada yang semasa
Bangkitlah nusantara

Bangkit bila ditolak jatuh bangunlah semula
Bangkit bila diluka nanti pulihlah semula
Bangkit biar bersusah dulu nanti senang semua
Sakit pada luka kan pulih semula

Bangkit bila ditolak jatuh bangunlah semula
Bangkit bila dijajah boleh tawanlah semula
Bangkit ingat ketua dulu supaya jalan lurus
Kalau tidak ditepi bendung ku tak berakar

Jadi bangkit berkumpul di bawah panji berbulan sabit
Tak sujud pada sesiapa di bawah langit
Tak mengalah walaupun betapa sakit
Sebelum layar bahtera mari kita

Berakit-rakit ke hulu berenang-renang ke tepian
Bersakit-sakit dahulu bersenang senang kemudian
Kemudian

Bangkit bila ditolak jatuh bangunlah semula
Bangkit bila diluka nanti pulihlah semula
Bangkit biar bersusah dulu nanti senang semua
Sakit pada luka kan pulih semula

Bangkit.. bangunlah semula
Bangkit.. tawanlah semula
Bangkit.. umpama cahaya

Nashrin - Google Blog Search

Nashrin - Google Blog Search


BEIHA MAT&#39;s is the LEGEND: <b>Nashrin</b> - Percaya Pada Luka <b>...</b>

Posted: 30 Apr 2012 05:37 AM PDT

Benarkah pencarian mimpi ini
Hanyalah dongengan cinta dalam pertaruhan
Haruskah pertemuan jiwa ini
Berakhir bersama air mata

Kesepian menemani jiwa di saat ku terluka
Bisakah aku mengenal cinta

Aku percaya pada takdir cinta kita
Yang telah terukir di dasar jiwaku
Yang merindu dirimu
Namun ku bertanya padanya
Haruskah ku percaya pada luka
Sebagai tanda kesetiaan cinta
Kasih kita
Sempurnakah lukisan cinta ini
Tanpa corak warna kasih lakaran suciku
Apakah coretan rintihan malam
Hanyalah mainan cintamu

Pierre Andre - Google Blog Search

Pierre Andre - Google Blog Search


AKU, KAU & DIA Karya <b>Pierre Andre</b> | Sensasi Selebriti

Posted: 15 Jun 2012 08:03 PM PDT

AKU, KAU & DIA
SEBUAH KARYA KISAH CINTA AGUNG PIERRE ANDRE

Spoiler alert : Diminta jasa baik pembaca budiey.com yang menonton filem ini, mohon kerjasama anda untuk memberi "spoiler alert" sekiranya anda menulis dengan siapa Mia bercinta di dalam artikel/review filem AKU, KAU & DIA.

Pengarah Pierre Andre
Tarikh 28 Jun 2012
Terbitan Tayangan Unggul Sdn Bhd (TUSB)

SEBUAH KARYA KISAH CINTA AGUNG PIERRE ANDRE – Diambil dari pengalaman yang dialami oleh pengarah dan diangkat ke layar perak. TUSB sekali lagi memberikan kepercayaan kepada Pierre Andre untuk mengarahkan filem kedua beliau bersama TUSB berjudul 'Aku, Kau & Dia' yang bakal menemui penonton pada 28 Jun ini. Filem Drama Romantik ini menampilkan wajah baru Zarinatasha Jamalullail, bekas finalis Dewi Remaja 2010 dan buat pertama kali berpasangan bersama Remy Ishak sebagai pasangan kekasih.

Semasa menonton filem ini, Budiey ada senaraikan beberapa fakta menarik:

  1. Remy memegang watak bernama Izlan, seorang pemuzik jalanan yang sangat selekeh dan suka korek hidung.
  2. Sepanjang menonton filem ini, mengingatkan Budiey akan filem Indonesia yang ads perencah yang sama, drama muzikal tragis melankolik. Ingat tak dengan filem Ada Apa Pada Cinta, Tentang Dia, Cinta, My Heart?
  3. Dalam banyak-banyak lagu, lagu Pendam dari Shahir sangat sebati dengan filem ini kerana dimainkan secara berulang secara instrumental.
  4. Pelakon baru Zarina yang kini bertudung… not bad gak sebagai Mia.
  5. Ada part, penonton akan kata…. yaaaakss yeek etc
  6. Macamana korang rasa bila berada di tempat Mia yang lara merindui kekasih yang dah tiada.
  7. Penonton akan diperkenalkan dengan beberapa perkataan baru yang sengaja direka, contoh: Apa itu gemik?
  8. Setengah jam berlalu, Izlan perkenalkan namanya. Wataknya lucu dan sinikal.
  9. Mana Izlan cari duit utk buat party kanak kanak serba putih & melamar tu sedang dia hanya seorang pemuzik jalanan?
  10. Tu dia keluar lagu Pendam. Terasa ia cukup sadih bangat. Pedihnya hanya aku yg merasa….
  11. Filem ni kalau jual kat Indonesia ni, kompem laku.
  12. Falsafah cinta dgn bermonolog. Watak Pekin ada dalam 15 peratus je rasanya.
  13. Muka Zarina ada iras Erin Malek.
  14. Moral of the story, berhati-hati melintas jalan.
  15. Kejutan. Tolong jgn kasi spoiler utk penamat filem ni. Stail & gaya Pierre Andre mmg mcm ni.

Filem ini telah menjalani penggambaran di sekitar Kuala Lumpur bermula 15 Mac 2011. Turut menjayakan filem ini ialah Pekin Ibrahim, Harun Salim Bachik, Marisa Yasmin, Nash, Harris Shidee (Idola Kecil 3) dan ramai lagi.

Mengisahkan tentang harapan seorang gadis bernama Mia (Zarina Jamalullail) yang kehilangan tunangnya Ilhan (Pekin Ibrahim) dalam kemalangan jalanraya. Untuk mengubat kerinduan pada arwah tunangnya, Mia mencipta sebuah lagu yang didedikasikan untuk Ilhan. Kemudiannya, Mia pula mengalami kemalangan dan koma selama 2 minggu. Mia kehilangan lagu yang diciptanya untuk Ilhan dalam kemalangan tersebut. Pulih dari koma, Mia cuba untuk mendapatkan ingatannya kembali kepada nota lagu yang diciptakan untuk Ilhan. Namun Mia gagal berbuat demikian.

Mia kembali ke tempat di mana dia mengalami kemalangan dengan harapan dia dapat mengingati kembali nota lagu tersebut. Di sana dia terjumpa Izlan (Remy Ishak) seorang pemuzik jalanan yang bermain muzik di kawasan tersebut. Izlan memainkan lagu kegemaraan Ilhan. Melalui pertemuan itu, Mia dan Izlan kemudiannya menjadi semakin rapat.

Di situ bermulalah konfiik dalam hidup Mia. Ingatan dan cintanya masih kuat pada tunangnya. Adakan Izlan cinta baru Mia? Mampukah Mia mengingati kembali nota lagu yang dicipta untuk Ilhan?

Segala informasi tentang Aku, Kau & Dia ini boleh didapati
Laman sesawang : www.tayanganunggul.com
Facebook : www.facebook.com/akukaudia28jun2012
Twitter : www.twitter.com/tayanganunggul #akukauNdia
Youtube : http://www.youtube.com/tayanganunggul

Sharon Paul selaku Pengarah Muzik filem ini telah mencipta 3 buah lagu baru sebagai OST Aku, Kau & Dia. Dejavu lirik ditulis oleh Imillya Irwani dan Aku Kau Dia lirik ditulis oleh Pekin Ibrahim. Kedua-dua lagu ini dinyanyikan oleh Shila Amzah. Sementara Namanya Cinta nyanyian Harris Shidee ditulis oleh Fedtri dan Wan. Selain itu, terdapat dua buah lagu lain yang turut menghiasi filem ini iaitu Pendam nyanyian Shahir dan Please Forgive Me nyanyian Elly Mazlein.

Senarai Pelakon
ZARINA JAMALULLAIL -MIA
REMY ISHAK -IZLAN
PEKIN IBRAHIM -ILHAN
MARISA YASMIN -DATIN ROSELYNN
HARUN SALIM BACHIK -DATO' HASHIM
HARISS SHIDEE -ARYAN
NASH -PAK MAT
AMERUL AFENDI -FARID

OST FILEM AKU, KAU & DIA

DEJAVU
penyanyi / singer
SHILA AMZAH
lagu / composer SHARON PAUL
lirik / lyrics IMILLYA IRWANI
Publisher SCORES MUSIC PUBLISHING / WARNER CHAPPELL MUSIC (M) SDN BHD

PLEASE FORGIVE ME
penyanyi / singer
ELLY MAZLEIN
lagu / composer JULFEKAR
lirik / lyrics JULFEKAR
Publisher MILLENNIUM ART SDN BHD

AKU KAU DIA
penyanyi / singer
SHILA AMZAH
lagu / composer SHARON PAUL
lirik / lyrics PEKIN IBRAHIM
Publisher SCORES MUSIC PUBLISHING / WARNER CHAPPELL MUSIC (M) SDN BHD

NAMANYA CINTA
penyanyi / singer
HARRIS SHIDEE
lagu / composer SHARON PAUL
lirik / lyrics FEDTRI & WAN
Publisher SCORES MUSIC PUBLISHING / WARNER CHAPPELL MUSIC (M) SDN BHD

PENDAM
penyanyi / singer
SHAHIR
lagu / composer SHAM KAMIKAZE
lirik / lyrics SHAM KAMIKAZE
Publisher MEASAT BROADCAST NETWORK SYSTEMS SDN BHD

POSTER AKU, KAU & DIA

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Quotes of the day: Pierre Andre Dibomoh Maya Darina?
  • Biodata Pierre Andre
  • Filem Jangan Tegur Lakonan Julia Ziegler
  • Filem Congkak Arahan Pierre Andre : Gambar Pelakon
  • Video Pierre Andre Diterjah Zubir Berita Harian Part 2
  • Create a Tagline for ASAP
  • Drama Tiramisu
  • Foto Sneak Preview Filem 9 September
  • Filem ke-2 Pierre Andre – 9 September
  • Pierre Andre & Fasha Sandha Cium Mulut?
  • “Ini adalah filem cinta terbaik saya” – <b>Pierre Andre</b> - Tupai

    Posted: 14 Jun 2012 02:00 AM PDT

    Pelakon dan juga pengarah muda, Pierre Andre atau nama sebenar Mohd Pierre Andre Bin Nazarul Andre berkongsi rasa gembira dengan kehadiran filem cinta baru berjudul "Aku, Kau & Dia". 

    Selepas mengarah filem cinta seperti "9 September" dan juga "Chantek", Pierre merasakan filem ini adalah filem cinta yang paling baik pernah dihasilkan setakat ini. 

    "Saya amat bersyukur dengan komen positif yang diterima selepas tayangan tamat. Ramai memuji lakonan dan juga jalan cerita yang diterapkan di dalam filem ini berbeza dengan filem cinta kebanyakkan. Walaupun orang cakap ramai sudah tidak pergi menonton filem berat dan cinta seperti ini, saya tidak gusar kerana yakin penerimaan terhadap filem cinta masih ada namun filem berkualiti belum ditemui." 

    "Mungkin orang inginkan filem cinta yang berlainan, di dalam filem ini saya telah selitkan elemen baru dan jalan cerita yang lebih segar berbanding filem sebelum ini. Orang akan dapat menilai karya saya kali ini lebih matang berbanding sebelum ini." 

    Ditanya mengenai keberanian mengambil pelakon baru sebagai heroin, Pierre seakan tahu apa yang sedang dilakukan. 

    "Setelah melakukan pemilihan pelakon bersama pihak Tayangan Unggul selaku penerbit filem ini, saya telah menyenarai pendek nama yang ada namun setelah berbincang dengan lebih lanjut, saya mengambil keputusan untuk menjadikan Zarina sebagai heroin dalam filem ini disebabkan muka dan juga karakternya yang kena." 

    "Wajahnya yang fleksibel saya boleh tukarkan kepada yang suram kepada seorang gadis yang ceria dan cantik seperti ada di dalam filem ini." 

    Filem lakonan bersama Pekin Ibrahim, Sharifah Zarinatasha dan juga Remy Ishak bakal menjengah di pawagam berdekatan pada 28 Jun ini.

    Adira af - Google Blog Search

    Adira af - Google Blog Search


    pink bubblegum princess: Rambut baru <b>Adira AF</b> ada style lah!

    Posted: 26 Apr 2012 09:00 AM PDT

    cantik kan? putih...yang paling ayu suka adalah style rambut pixie cut Adira..
    ngam and seswaii banget dengan dia..
    pakai baju ape pon cantik..
    even pakai dress pun adira still leh nampak girly..kan?
    [did you see her bawa lagu Kembang Perawan, by Gita Gutawa dalam rancangan Mania
    di Astro ria..kaler dress cantik and Adira looks so stunning =)]
    terus rasa nak potong rambut pendek..hehe
    nanti lepas raya kita buat experiment
    kalau waktu raya bahaya..if sanak saudara ada yang tak berkenan
    percuma la dapat kutukan..depan-depan 
    memang pedas arr telinga ..
    well rambut perlu update selalu supaya nampak fresh and young.
    jum layan gambar adira dengan rambut pendek nya..


     memang thumbs up untuk Adira AF dengan her new hair style!

    sharing is caring!!

    kumpulan KRU - Google Blog Search

    kumpulan KRU - Google Blog Search


    BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan KRU</b> - Google Blog Search

    Posted: 04 Jun 2012 07:26 PM PDT


    :: MYARTIS.COM ::: KONSERT ULANG TAHUN KE-20 <b>KRU</b>

    Posted: 03 Jun 2012 03:54 PM PDT


    Kemunculan kumpulan trio KRU pada tahun 1992 selaku peneraju utama muzik rap tanahair yang diwakili oleh tiga beradik iaitu Norman, Yusry dan Edry kini telah menjangkau usia yang ke-20 tahun. Kegigihan serta bakat mereka melalui pelbagai kejayaan gemilang termasuk peristiwa pahit manis sepanjang pembabitan mereka didalam industri seni dilihat mematangkan mereka.

    Jadi tidak hairanlah apabila kumpulan KRU bertransformasi dari sebuah kumpulan muzik rap ke empayar perniagaan yang menembusi persada dunia.

    Klik untuk imej besar...

    Sehubungan itu, sempena sambutan ulang tahun KRU yang ke-20 kali ini, KRU akan membuat persembahan secara eksklusif bersama barisan artis dibawah naungan KRU Music seperti Jaclyn Victor, Forteen, Iqa, Mojo dan ramai lagi bagi menghargai peminat yang setia menyokong mereka hingga ke hari ini.

    Untuk info, konsert tersebut bakal berlangsung di Neverland, Jalan Kia Peng pada 10 Jun (Ahad) jam 8.00 malam. Bagaimanapun, acara ini adalah terhad kepada 1,000 penonton dan hanya terbuka kepada mereka yang berumur 21 tahun ke atas sahaja.

    Jadi, jika anda merupakan peminat tegar KRU, apa kata anda menjadi salah seorang yang melakar sejarah untuk hadir ke konsert tersebut? Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari Facebook KRU Studios.