Nuffnang

Isnin, 22 Oktober 2012

Lisa Surihani - Google Blog Search

Lisa Surihani - Google Blog Search


Baju <b>Lisa Surihani</b> | Namee Roslan

Posted: 10 Oct 2012 11:21 PM PDT

Hello semua... :)

Macam kenal tak baju saya pakai ni ?hehe. Saya punya color biru sebab fav saya biru. weee





hehe. Macam baju Lisa Surihani masa dia pre-wed photoshoot dengan Yusry. hehe. Tapi dia punya warna kuning. 




Memang masa nampak Lisa Surihani pakai baju ni, memang berkenan nya. Comel baju ni. hehe. Cari juga, tapi EH terjumpa kat sini BifasCollezion . OMG ! Terus beli satu sebab kat BifasCollezion jual murah. Ada saya jumpa baju macam ni kat web lain jual mahal gila. ! Dah nak terbeli dah tapi nasib baik terjumpa BifasCollezion ni . weeeeee
Baju ni tengah re-stock. Sesiapa nak, cepat lah ! :) Boleh terus ke sini BifasCollezion. Macam-macam baju ada. Muslimah collection pun ada . :)
Happy reading and have a nice day... :) 

Elly Mazlein - Google Blog Search

Elly Mazlein - Google Blog Search


<b>Elly Mazlein</b> Enggan Ulas Status Pertunangannya |

Posted: 22 Oct 2012 12:35 AM PDT

Bertunang pada 30 May 2011, Elly Mazlein dan tunangnya, Azmi masih belum lagi bergelar suami isteri. Terbaru, Elly Mazlein dilihat menghadiri majlis pelancaran filem Awan Dania The Movie tanpa cincin tunang di jarinya. Tindakan itu menimbulkan spekulasi terhadap status pertunangannya.

elly mazlein

Ditemubual oleh Kosmo hari ini, Elly Mazlein enggan mengulas mengenai status pertunangannya itu. Elly tidak memberitahu sama ada dirinya masih tunangan orang atau pun sebaliknya. Kata Elly:-

Saya tidak mahu beri sebarang komen, lebih selesa berdiam diri. Saya harap semua faham kerana hal ini berkaitan dengan kehidupan peribadi saya. Bagi saya sesuatu yang normal tidak semestinya orang yang bertunang mengakhiri hubungan mereka dengan perkahwinan, ada yang berkahwin pun bercerai jug

elly mazlein

Hmmmm. Mendalam kata-kata Elly Mazlein ini. Sukar untuk ditafsirkan apakah maksud yang sebenarnya. Hanya tuan punya badan sahaja yang tau. Apa pun Abang Nara doakan agar hubungan pertunangan Elly Mazlein masih kekal dan akan terus ke jinjang pelamin dalam masa terdekat ini.

jubah kurung

P.S: Tampil menawan di pagi Hari Raya Haji dengan jubah kurung daripada Gudang.MY. Hanya RM139 dan penghantaran adalah percuma ke seluruh negara. Klik di sini untuk melihat lebih banyak warna pilihan dan membuat tempahan.

Baca Yang Ini Pulak:-


Hans Isaac - Google Blog Search

Hans Isaac - Google Blog Search


<b>Hans Isaac</b> Mengakui Hubungan Dengan Neelofa Kini Serius <b>...</b>

Posted: 14 Oct 2012 11:23 PM PDT

Macam soalan orang yang sangat naif lagaknya tajuk kami ini. Kalau sudah mengakui yang hubungan itu serius, pastinya cinta sudah terbit dalam hati masing masing.

Bercakap secara eksklusif kepada mStar Online hari ini, Hans Isaac mengakui yang hubungan antara beliau dan Neelofa kini memang sesuatu yang serius.

Namun, Hans Isaac memilih untuk berdiam diri tentang kisah hubungan itu selama ini kerana serik dengan kegagalan dalam percintaan yang beliau alami sebelum ini.

"Saya tidak menafikan kami memang berkawan secara serius ketika ini. Tetapi, saya tidak mahu bercerita lanjut mengenai sejauh mana hubungan kami kerana ia terlalu peribadi"

"Cukuplah, saya sudah serik untuk berkongsi kisah peribadi kerana selama 20 tahun bergelar artis, terlalu banyak yang saya kongsi cerita hubungan cinta terdahulu tetapi akhirnya saya juga yang dipertikaikan itu dan ini," ujar Hans Isaac.

Menjawab gossip bercuti bersama Neelofa ke Koh Samui, Thailand baru baru ini Hans Isaac berkata beliau tidak bodoh & tidak sensitif akan budaya untuk bercuti berdua sahaja.

"Tiada apa yang hendak saya katakan mengenai gosip itu. Biarlah kerana saya sudah lalui macam-macam gosip sebelum ini," tambah beliau lagi.

Nashrin - Google Blog Search

Erul af - Google Blog Search

Erul af - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Oct 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Oct 2012 12:01 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Oct 2012 10:16 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Sep 2012 09:39 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Sep 2012 09:34 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Sep 2012 09:16 PM PDT


DIELA CREATIVE: Bersama <b>Erul AF9</b>

Posted: 02 Sep 2012 12:51 AM PDT

            Assalamualaikum wrh wbr.....

Salam sejahtera kepada anda semua dan selamat menyambut Hari Kemerdekaan. Semoga negara kita akan sentiasa dalam keadaan aman 
dan sentosa. 
           Entri kali ini mengenai selebriti AF 9. Ini secara kebetulan sahaja berjumpa dengan Erul AF9. Sebenarnya Erul ni datang di majlis tahlil di rumah emak saudara suami. Sewaktu hendak pulang terserempak dgnnya. So apa lagi, sempatlah bergambar dengan dia.


Gambar kenang-kenangan bersama selebriti Erul AF9.


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2012 09:27 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jun 2012 09:37 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Apr 2012 09:24 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Mar 2012 02:30 PM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Mar 2012 09:08 PM PST


Diary Of Somaii

Posted: 09 Mar 2012 02:36 PM PST

make-up tutorial for Malaysian (Korean Style)

Friday, 9 March 2012 @ 14:36

Annyeong haseyo ! Hehe . I'm not a fan of Erul AF tuu yerr . His pronunciation pun salah . setiap kali dia sebut tuu "annyeong haseyo" , tak pernah sampai kat telinga aku . yang sampai is "ani jual sayorr" . Kepada peminat Erul tuu sorry laa ehh , semua pun ada pendapat masing-masing kan . So do I .

Back to the topic , now imma teach you all cara-cara untuk wear make up style ala-ala Korean. First of all , this is not hundred percently from me .. Secondly , as i said "ala-ala" . so yeah , we are Malaysian . Kulit orang Malaysia ni berbeza dengan kulit orang Korea . Get what I mean ? Good .

I purposely buat ni tutorial bersebab tau . nak tau kenapa ? sebab zaman sekarang ni makin hari makin ramai gadis-gadis comel yang suka guna make up tebal sampai sepuluh inci . rupa  pun dah macam mama orang . =.="

So tutorial ni sangat sesuai bagi gadis belasan tahun yang comeyyy macam korang . kembang leteww . hehehe ~

 Korang kenal tak kat dua orang unnies kat atas tuu ? dua-dua pun pernah jadi girlfriend Lee Min Ho , kan ? haha . yang atas tuu dah jadi bekas girlfriend LMH . Yang bawah tuu , hanya dalam lakonan je lah . haha . Cantik tak dorang ? Neway ...

so , what will you all NEED :

  • Compact Powder *sebaik-baiknya pilih laa yang OIL CONTROL dan yang mirip dengan warna kulit korang ( how to choose ? try tepek kat BELAKANG tapak tangan korang tuu ) :)
  • Blusher *pilihlah yang bersesuaian , yang warna dekat-dekat dengan warna kulit korang macam mocha colour or milky chocolate punya tona . kalau yang nak guna warna pink tuu , pilih laa yang sweet-sweet colour . taknak yang terlebih deep pink ekk . noo ~ i repeat , NO .
  • Eyebrow Pencil *korang carilah yang korang rasa sesuai . cari mengikut warna rambut korang , to make it look more natural .
  • Eyeliner & Mascara *pilihlah yang warna brown or black . and yes , kalau boleh pilih yang WATERPROOF supaya makeup tak comot .
  • Lipstick *warning! pilih yang LIGHT COLOUR dan bersesuaian dengan anda . and NO MATTE . itu akan menyebabkan bibir korang kering , kalau korang nak juga guna jenis matte sila guna LIPBALM sebelum apply matte . :) pilihlaa yang moist .

now let's START:

  1. Apply  Compact Powder rata kat muka korang , jangan laa tebal-tebal sangat . Apply more kat kelopak mata , baby hair , and sekitar leher korang . Kalau korang nak guna foundation pun boleh jugak , tapi sebaiknya untuk kulit teenage macam korang sebaiknya tak payah laa... 
  2. Apply  Eyebrow Pencil kat kening korang . JANGAN tekan pensel tuu , just condongkan pensel tu and apply macam korang sketching selalu tuu . and if korang apply terlalu tebal , korang akan end up kelihatan macam orang tengah marah . so the tips is korang apply tebal sikit kat bahagian dalam and apply nipis sikit kat luar , as I said , SKETCH .
  3. Sapukan Blusher kat tulang pipi korang a.k.a cheekbone korang tuu . How ? try to apply dari bawah ke atas . then apply jugak kat batang hidung korang tuu , dari atas ke bawah supaya nampak mancung gitu . and bahagian dahi korang dari kiri ke kanan . 
  4. Guna Eyeliner korang tuu . lepas tu baru guna Maskara dengan cara memandang ke atas . :)
  5. Lastly , pandai-pandai lah korang guna Lipstick korang tuu yer . hehe .and again , not to much :) 

Sudah baca harap komen lah ehh . teehee . tapi sini tak dapat komen lah , korang just type kat my cbox lah ehh . lagi pun saya belum ada mood nak buat kotak komen tuu . so kalau ada yang tak puas hati pasal Erul tuu or anything pasal tutorial ni ke , hehe , tell-tell laa kat cbox . 

p/s : IF YOU ALL HAVE ANY REQUEST FOR HAIR AND BEAUTY TUTORIALS JUST LEAVE YOU MESSAGES KAT CBOX . I REALLY REALLY REALLY ENJOY TO HELP YOU ALL .

thanks for sticking around , till then , annyeong ! xoxo's

Kelainan Akademi Fantasia <b>AF9</b> - LimauAis

Posted: 04 Apr 2011 08:00 PM PDT

Pengetua, Pelajar dan Pengacara – Kelainan Akademi Fantasia AF9

Keep Calm And Read Gossip... :)

Pengetua AF9 - Amy Search

Pengetua AF9, Amy Search dan tenaga pengajar AF9, Ning Baizura berbincang

Konsert tirai Akademi Fantasia (AF9) yang berlangsung Sabtu lalu (2 April) di tempat letak kereta Aeon AU2, Setiawangsa. Konsert tirai Akademi Fantasia (AF9) menandakan bermulanya cabaran para peserta Akademi Fantasia musim ke-9 dan terakhir ini.

Senarai 12 orang pelajar Akademi Fantasia (AF9) telah pon kita ketahui. Pengumuman pengetua Akademi Fantasia (AF9) turut diadakan dan Amy Search dipilih sebagai pengetua Akademi Fantasia (AF9).

Banyak kelainan yang cuba ditampilkan dalam edisi terakhir Akademi Fantasia (AF9) ini seperti semua peserta ditempatkan di dalam sebuah rumah kaca yang dibina di AEON AU2, Setiawangsa. So anda boleh melihat sendiri dengan lebih dekat gelagat peserta Akademi Fantasia (AF9) di sana.

Pengacara AF yang terbaik setakat ini dipilih semula iaitu Pak Nil (Aznil Hj Nawawi) kerana kebolehan beliau dalam mengendalikan Akademi Fantasia (AF9)

Anda boleh mengetahui jadual latihan dan kelas-kelas yang diadakan sepanjang minggu dan anda boleh meyaksikan mereka berlatih secara live melalui kamera yang diletakkan dalam rumah kaca. Untuk melihat apa yang berlaku secara langsung di rumah kaca, anda boleh ke Diari Langsung

Pelajar-Pelajar Akademi Fantasia (AF9)

Eka AF9

Eka AF9


Nama Sebenar: Nuratiqah Shariffudin
Nama Afundi: Eka
Asal: Kuala Lumpur
Umur: 22 tahun
Pekerjaan: Pelajar di Kuala Lumpur Metropolitan Universiti (KLMU).
Erul AF9

Erul AF9


Nama Sebenar: Khairul Najmuddin Bin Abu Samah
Nama Afundi: Erul
Asal: Kuala Lumpur
Umur: 20 tahun
Pekerjaan: Pelajar IPT (Aswara).
Amir AF9

Amir AF9


Nama Sebenar: Mohamad Amirullah B. Jahari
Nama Afundi: AMIR
Asal: Sarawak
Umur: 19 tahun
Pekerjaan: Pelajar IPT (ASWARA)
Aida AF9

Aida AF9


Nama Sebenar: Nur Suhada Jebat
Nama Afundi: AIDA
Asal: Melaka
Umur: 19 tahun
Pekerjaan: Pelajar UiTM, Shah Alam.
Nera AF9

Nera AF9


Nama Sebenar: Queennera Francine Francis Kitingon
Nama Afundi: Nera
Asal: Sabah
Umur: 19 tahun
Pekerjaan: Pelajar.
Afif AF9

Afif AF9


Nama Sebenar: Ahmad Aliff Afif Bin Tirmizie
Nama Afundi: Afif
Asal: Selangor
Umur: 25 tahun
Pekerjaan: Jurucakap syarikat perniagaan.
Kay AF9

Kay AF9


Nama Sebenar: Nur Khaidir B. Muhid
Nama Afundi: KAY
Asal: Kuala Lumpur
Umur: 22 tahun
Pekerjaan: Bekerja sendiri
Laika AF9

Laika AF9


Nama Sebenar: Zulaikha Zahari
Nama Afundi: LAIKA
Asal: Cheras
Umur: 22 tahun
Pekerjaan: Peniaga
Miza AF9

Miza AF9


Nama Sebenar: Roshammizah Rosli
Nama Afundi: MIZA
Asal: Selangor
Umur: 27 tahun
Pekerjaan: Kerja sambilan sebagai tutor kepada pelajar kolej.
Azri AF9

Azri AF9


Nama Sebenar: Mohamad Azri B. Abdullah
Nama Afundi: AZRI
Asal: Selangor
Umur: 24 tahun
Pekerjaan: Pemuzik Gamelan.
Raqib AF9

Raqib AF9


Nama Sebenar: Fahrur Raqib B. Abdul Majid
Nama Afundi: RAQIB
Asal: Melaka
Umur: 21 tahun
Pekerjaan: Pelajar
Lena AF9

Lena AF9


Nama Sebenar: Lenaber Binti Hadir
Nama Afundi: LENA
Asal: Sabah
Umur: 21 tahun
Pekerjaan: Peniaga pasar malam.

Limau Ais: Jom AFPundi (bak kata Zizang)


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Oct 2012 12:01 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Sep 2012 09:02 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Sep 2012 09:42 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2012 09:10 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2012 09:11 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 28 May 2012 09:34 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Apr 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Apr 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Apr 2012 09:35 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Apr 2012 09:11 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Mar 2012 09:29 PM PDT


<b>Erul AF9</b> – Cakap Minat KPOP, Sebut Annyonghaseyo Pun Tak <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2011 08:51 PM PDT

Nak tergelak dan tergolek-golek bila baca komen Abang Nara mengenai si Erul ini di blog BeautifulNara.Haha..Apa tidaknya cuba korang baca komen abang Nara ini:-

Ok Abang Nara tengah bengang tahap gila-gila sekarang ini. Rage tahap gaban. Baru lepas habis tengok konsert Tirai AF9 dan sangat marah dengan si Erul AF9. Selaku seorang yang pernah belajar di Korea, Abang Nara sumpah kecewa apabila si Erul yang mengaku minat K-POP tapi sebut "Annyonghaseyo" pun tak betul langsung. Memang salah 100%.

Dan tambah membengangkan ialah apabila si Erul ini menyanyi lagu Korea untuk persembahannya. Apa kejadahnya? Dah tak ada lagu Melayu ke? Dah la sebutan sepatah haram pun Abang Nara tak faham. Kalau tak reti tak payah la. Buat sakit telinga je. Atau ini cara Erul untuk pancing undi peminat KPOP Malaysia? So cheap kalau betul ini cara pancing undian.

Lain-lain pelajar persembahan ok-ok sahaja. Paling menyerlah sudah tentu Miza. Macam Beyonce. Kepada Erul, tak payah la cakap Korea. Buruk bebenor. Buat malu diri sendiri je.

haha…macam-macam dunia artis ini..biarkanlah itu pendapat Abang Nara,lain pula orang,lain pendapatnya.Mungkin budak itu masih baru dan masih banyak untuk dipelajari.Yang penting kita bagi sokongan kepada mereka.Mungkin hari ini mereka teruk,buat persembahan entah apa-apa,mana tahu selepas dua tiga persembahan mereka boleh menunjukkan performance yang lebih baik dari sekarang ini…Kita tunggu dah lihat…

Apa-apa pun harap si Erul ini lebih banyak berusaha selepas ini setelah membaca komen daripada Abang Nara itu.All De Best…

Gambar Artis | <b>Erul</b> K-Pop <b>AF9</b> Memeluk Perempuan! | Bisnes <b>...</b>

Posted: 18 Jan 2012 09:00 PM PST

Ambo bukan peminat Akademi Fantasia. Tapi kadang-kadang ambo dan Izzah ada peluang berjumpa dengan artis atau bekas peserta Akademi Fantasia.

Biasanya ambo tak kenal dan tak tahu nama artis Akademi Fantasia nih. Tapi ambo mesti dapat teka yang orang itu samada artis baru atau bekas peserta Akademi Fantasia. Macam mana ambo tau? Dari gaya mereka berpakaian lah!

Masa ambo hadiri satu sidang akhbar anjuran Astro, ambo terjumpa seorang mamat yang sangat stylo dengan gaya KPOP dan menegur setiap orang dengan ungkapan "Anyeong Hayeso!".

Waaah! Memang gila K-POP la artis ni. Mula-mula ingat orang Korea mana lah yang sesat tapi rupanya dia adalah Erul AF 9 atau nama penuhnya Hairul Najmuddin Abu Samah.

erul af9 kpop 01 Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!

Dengan gaya baju dan rambut begitu memang menyerlahkah K-POP-an dalam diri Erul AF9 ni lah. Walaupun gigi Erul AF9 ni macam tidak tersusun *jongang* tapi ambo rasa dia ni ramai juga peminatnya ~ terutama budak-budak yang suka K-POP lah.

erul af 9 kpop 02 Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!

Erul AF9 peluk perempuan? Itulah dia….. wpml yes Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!

erul af9 kpop 03 Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!

Gedik kan? wpml wink Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!

dp seal trans 16x16 Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!Copyright secured by Digiprove

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

Tags: , , ,

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 11 May 2012 09:03 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 09:35 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 09:05 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 09:14 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Mar 2012 09:34 PM PDT


<b>Erul AF9</b> – Cakap Minat KPOP, Sebut Annyonghaseyo Pun Tak <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2011 08:51 PM PDT

Nak tergelak dan tergolek-golek bila baca komen Abang Nara mengenai si Erul ini di blog BeautifulNara.Haha..Apa tidaknya cuba korang baca komen abang Nara ini:-

Ok Abang Nara tengah bengang tahap gila-gila sekarang ini. Rage tahap gaban. Baru lepas habis tengok konsert Tirai AF9 dan sangat marah dengan si Erul AF9. Selaku seorang yang pernah belajar di Korea, Abang Nara sumpah kecewa apabila si Erul yang mengaku minat K-POP tapi sebut "Annyonghaseyo" pun tak betul langsung. Memang salah 100%.

Dan tambah membengangkan ialah apabila si Erul ini menyanyi lagu Korea untuk persembahannya. Apa kejadahnya? Dah tak ada lagu Melayu ke? Dah la sebutan sepatah haram pun Abang Nara tak faham. Kalau tak reti tak payah la. Buat sakit telinga je. Atau ini cara Erul untuk pancing undi peminat KPOP Malaysia? So cheap kalau betul ini cara pancing undian.

Lain-lain pelajar persembahan ok-ok sahaja. Paling menyerlah sudah tentu Miza. Macam Beyonce. Kepada Erul, tak payah la cakap Korea. Buruk bebenor. Buat malu diri sendiri je.

haha…macam-macam dunia artis ini..biarkanlah itu pendapat Abang Nara,lain pula orang,lain pendapatnya.Mungkin budak itu masih baru dan masih banyak untuk dipelajari.Yang penting kita bagi sokongan kepada mereka.Mungkin hari ini mereka teruk,buat persembahan entah apa-apa,mana tahu selepas dua tiga persembahan mereka boleh menunjukkan performance yang lebih baik dari sekarang ini…Kita tunggu dah lihat…

Apa-apa pun harap si Erul ini lebih banyak berusaha selepas ini setelah membaca komen daripada Abang Nara itu.All De Best…

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Aug 2011 05:00 PM PDT


Android, <b>Erul</b> AF9 Bakal Lancar Single Terbaru | 101.met9 MEDIA

Posted: 16 Aug 2011 10:07 PM PDT

Erul AF9, 20 merupakan salah seorang penyanyi baru yang memperjuangkan muzik K-Pop berkongsikan pandangannya mengenai persepsi orang ramai mengenai genre muzik berkenaan.

"Erul memang minat K-Pop kerana melodinya agak unik. Namun, Erul masih mencari kekuatan yang boleh ditonjolkan dengan elemen tempatan. Bukannya meniru, cuma Erul merasakan setiap lagu boleh dimprovasi dengan identiti tersendiri. Sebagai contoh, K-Pop turut menggunakan susunan lagu daripada Eropah, tetapi mereka juga menyuntik elemen Korea dalam setiap penciptaan lagu. Itulah yang Erul cuba nak sampaikan kepada pendengar," jelas Erul yang diwawancara oleh OHBULAN! di PWTC, minggu lepas.

Erul juga menyatakan dia sebenarnya seorang dancer sebelum bergelar penyanyi. Malah, dia nyaris-nyaris menyertai rancangan realiti Showdown bersama sebuah kumpulan tarian Top 12.

"Sebelum menyanyi, Erul memang seorang dancer. Ketika itu, Erul dapat 3 tawaran, sama ada sertai Showdown, Akademi Fantasia atau ke Korea. Disebabkan Showdown lambat lagi bermula, Erul pilih masuk ke Akademi Fantasia. Jadi, bab tarian memang sudah sebati dengan diri Erul.

"Sebagai seorang pelajar Aswara, Erul telah dilatih untuk memperjuangkan tradisi melayu. Untuk mengabungkan tradisi melayu & K-Pop, Erul masih cuba membentuk persona & identiti tersebut. Kalau ada rezeki, Erul nak memasarkan lagu-lagu ke tahap antarabangsa, amin," kata Erul mengenai perancangannya kelak.

Erul juga akan muncul dengan single keduanya berjudul Android yang masih mengekalkan konsep K-Pop, namun disuntik dengan rentak dance house.

"Selepas lagu Legasi Cleopatra, Erul akan melancarkan single terbaru berjudul Android. Lagu ini sedang dirancang bersama pihak Astro Entertainment Sdn Bhd (AESB) untuk tarikh pelancarannya. Istimewanya, lagu Android ini berkisarkan cinta dia ni bukan untuk dipermainkan. Dia adalah manusia, bukannya android," kata Erul mengakhiri temubual bersama OH BULAN!

OH BULAN!

Ditemui dari hasil carian:
  • android-erul
  • android erul
  • gambar erul af9
  • payudara yasmin hani
  • erul af android
  • lagu erul AF baru
  • erul af9 android
  • android-erul af 9
  • android(erul)
  • android erul mediafire
Ini mungkin yang anda cari:
  1. Siti Sarah dan Shuib Sepah bakal Timang 'Baby' Lelaki
  2. "WANA" Hadiah Buat Para Peminat
  3. Sah! Yasmin Hani Bakal Kahwin Shahrin (Black Rose) Hujung Oktober Ini
  4. Anonymous Bakal Serang Facebook, #opfacebook
  5. Bakal Kahwin Noraniza Idris 1 Oktober 2011?

Kategori: Hiburan

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2012 09:35 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 09:31 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:22 PM PDT

<b>Erul AF9</b> – Cakap Minat KPOP, Sebut Annyonghaseyo Pun Tak <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2011 08:51 PM PDT

Nak tergelak dan tergolek-golek bila baca komen Abang Nara mengenai si Erul ini di blog BeautifulNara.Haha..Apa tidaknya cuba korang baca komen abang Nara ini:-

Ok Abang Nara tengah bengang tahap gila-gila sekarang ini. Rage tahap gaban. Baru lepas habis tengok konsert Tirai AF9 dan sangat marah dengan si Erul AF9. Selaku seorang yang pernah belajar di Korea, Abang Nara sumpah kecewa apabila si Erul yang mengaku minat K-POP tapi sebut "Annyonghaseyo" pun tak betul langsung. Memang salah 100%.

Dan tambah membengangkan ialah apabila si Erul ini menyanyi lagu Korea untuk persembahannya. Apa kejadahnya? Dah tak ada lagu Melayu ke? Dah la sebutan sepatah haram pun Abang Nara tak faham. Kalau tak reti tak payah la. Buat sakit telinga je. Atau ini cara Erul untuk pancing undi peminat KPOP Malaysia? So cheap kalau betul ini cara pancing undian.

Lain-lain pelajar persembahan ok-ok sahaja. Paling menyerlah sudah tentu Miza. Macam Beyonce. Kepada Erul, tak payah la cakap Korea. Buruk bebenor. Buat malu diri sendiri je.

haha…macam-macam dunia artis ini..biarkanlah itu pendapat Abang Nara,lain pula orang,lain pendapatnya.Mungkin budak itu masih baru dan masih banyak untuk dipelajari.Yang penting kita bagi sokongan kepada mereka.Mungkin hari ini mereka teruk,buat persembahan entah apa-apa,mana tahu selepas dua tiga persembahan mereka boleh menunjukkan performance yang lebih baik dari sekarang ini…Kita tunggu dah lihat…

Apa-apa pun harap si Erul ini lebih banyak berusaha selepas ini setelah membaca komen daripada Abang Nara itu.All De Best…

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2012 09:35 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 09:31 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:22 PM PDT

<b>Erul AF9</b> – Cakap Minat KPOP, Sebut Annyonghaseyo Pun Tak <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2011 08:51 PM PDT

Nak tergelak dan tergolek-golek bila baca komen Abang Nara mengenai si Erul ini di blog BeautifulNara.Haha..Apa tidaknya cuba korang baca komen abang Nara ini:-

Ok Abang Nara tengah bengang tahap gila-gila sekarang ini. Rage tahap gaban. Baru lepas habis tengok konsert Tirai AF9 dan sangat marah dengan si Erul AF9. Selaku seorang yang pernah belajar di Korea, Abang Nara sumpah kecewa apabila si Erul yang mengaku minat K-POP tapi sebut "Annyonghaseyo" pun tak betul langsung. Memang salah 100%.

Dan tambah membengangkan ialah apabila si Erul ini menyanyi lagu Korea untuk persembahannya. Apa kejadahnya? Dah tak ada lagu Melayu ke? Dah la sebutan sepatah haram pun Abang Nara tak faham. Kalau tak reti tak payah la. Buat sakit telinga je. Atau ini cara Erul untuk pancing undi peminat KPOP Malaysia? So cheap kalau betul ini cara pancing undian.

Lain-lain pelajar persembahan ok-ok sahaja. Paling menyerlah sudah tentu Miza. Macam Beyonce. Kepada Erul, tak payah la cakap Korea. Buruk bebenor. Buat malu diri sendiri je.

haha…macam-macam dunia artis ini..biarkanlah itu pendapat Abang Nara,lain pula orang,lain pendapatnya.Mungkin budak itu masih baru dan masih banyak untuk dipelajari.Yang penting kita bagi sokongan kepada mereka.Mungkin hari ini mereka teruk,buat persembahan entah apa-apa,mana tahu selepas dua tiga persembahan mereka boleh menunjukkan performance yang lebih baik dari sekarang ini…Kita tunggu dah lihat…

Apa-apa pun harap si Erul ini lebih banyak berusaha selepas ini setelah membaca komen daripada Abang Nara itu.All De Best…

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Sep 2012 10:00 PM PDT


DIELA CREATIVE: Bersama <b>Erul AF9</b>

Posted: 02 Sep 2012 12:51 AM PDT

            Assalamualaikum wrh wbr.....

Salam sejahtera kepada anda semua dan selamat menyambut Hari Kemerdekaan. Semoga negara kita akan sentiasa dalam keadaan aman 
dan sentosa. 
           Entri kali ini mengenai selebriti AF 9. Ini secara kebetulan sahaja berjumpa dengan Erul AF9. Sebenarnya Erul ni datang di majlis tahlil di rumah emak saudara suami. Sewaktu hendak pulang terserempak dgnnya. So apa lagi, sempatlah bergambar dengan dia.


Gambar kenang-kenangan bersama selebriti Erul AF9.


Fida Ibrahim - Google Blog Search

Fida Ibrahim - Google Blog Search


APO KONO EH JANG 2012 : <b>FIDA IBRAHIM</b> FEAT AC MIZAL | Blog <b>...</b>

Posted: 22 Oct 2012 01:02 AM PDT

Number of View: 339

APO KONO EH JANG 2012 : FIDA IBRAHIM FEAT AC MIZAL | LIRIK APO KONO EH JANG FIDA IBRAHIM FEAT AC MIZAL | VIDEO APO KONO EH JANG FIDA IBRAHIM FEAT AC MIZAL | APO KONO EH JANG | FIDA IBRAHIM FEAT AC MIZAL | FIDA IBRAHIM | AC MIZAL | APO KONO EH JANG 2012 FIDA IBRAHIM

 

APO KONO EH JANG 2012 FIDA IBRAHIM FEAT AC MIZAL

Klik Link Dibawah Untuk Video Apo Kono Eh Jang

 

VIDEO APO KONO EH JANG 2012 : FIDA IBRAHIM FEAT AC MIZAL

VIDEO APO KONO EH JANG 2012 : FIDA IBRAHIM FEAT AC MIZAL (LIRIK)

 

 LIRIK APO KONO EH JANG (VERSI ASAL)

Ally Noor & Mastura

Apo Kono Eh Jang 

( P: )
Jang oh Jang
Mano pulak poi eh budak bertuah ni
Sonyap yo…
Siaplah jang oi…
Kobau tu tak boghi makan lai

( L: )
Batu kikir jambatan bosi
Gulai udang sebelango
Cubo omak fikir dalam hati
Ayo ni bujang sudah lamo aih

( P: )
Apo kono eh jang kau monong ajo
Orang ke bulan ekau di mano
Muko berpoluh apo teghaso
Carian ubek penawa duko

( P: )
Poilah mandi hari dah tinggi
Jangan temonung menoman tanggo
Ke sawah kito menuai padi
Apo dikonang pekaro yang sudah

( P: )
Si milah kau gilokan
Orang dah masuk meminang
Mano den lotak muko
Kondak kau jang diambik orang
Biar omak cari an lain
Ompuk orang jangan diidam

( P: )
Ha… tu lah, dulu lai den koba kan
Kojo jang… kojo.
Ni.. ke kobun maleh
Ke sawah liat pulak tu

( L: )
Ah.. Omak ni..
Sekolah tinggi tinggi takkan ke sawah do
Buek malu yo…

( P: )
Nak kan anak orang tak payah beduit
Apolah nak jadi kau ni jang oi hai…

( L: )
Abih macano mak
Badan seh ni nak domam yo ghaso eh

( P: )
Dah den koba an dulu kumpo kan duit
Pinanglah copek ini kau tangguh an
Ke sawah kota mengumpo belanjo
Bekonan den si milah buek menantu

( P: )
Apo lai kau sosakan
Menghaung tak ado guno
Milah kawin minggu dopan
Melopong kau jang putih mato
Jangan lai dikonang konang
Asik dikonang merano badan

( L: )
Bekocak air di boting
Limau manih betaruk mudo
Bio becacak koghih dan lombing
Putih kuning den tarik juo

( P: )
Kau nak apo an milah tu pulak
Jangan jang, malu omak
Kito yang susah nanti

( L: )
Seh tak kiro
Seh nak an jugo milah tu mak
Apo nak jadi, jadilah

( P: )
Dah di haruk setan ko budak ni
Dunio pun tak nampak layi…

( L: )
Ke jelobak ke jelobu
Tuai padi tigo tangkai
Kato ombung den…
Kato ongah den…
Kato ocu den
Podih nyo hati menanggung malu
Tak mati badan menghasai… Aih

( P: )
Apo kono eh jang…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ramlah ram - Google Blog Search

ramlah ram - Google Blog Search


Lirik Takdir Cinta - <b>Ramlah Ram</b> & Ana Syuhada | 1 Lirik Lagu.com

Posted: 17 Oct 2012 09:54 PM PDT

Bukankah kau yang telah memilihku
Mengapa kau juga yang menyakiti aku
Di hati kaulah satu-satunya
Yang ku cinta

Menanti diriku di sini menanti
Dan kau hancurkan semua harapanku
Kau bersamanya dan aku korbannya
Tinggallah aku sendiri

Kau cipta kenangan indah
Kau berikan aku cinta
Kini kau hancurkan dengan tingkahmu

Mungkin ini memang takdirku
Kerna mencintai dirimu
Biarlah ku simpan rasa ini
Di dalam lara

Walau susah untuk ku melupakan
Detik-detik gelisah perpisahan
Kerna itulah akhir cerita cinta
Kau dan aku

Tidak sesekali ku ingin memiliki
Cinta dusta yang telah kau berikan
Jika aku tahu tak mungkin ku mahu
Kau bersamaku

Walau susah untuk ku melupakan
Detik-detik gelisah perpisahan
Kerna itulah akhir cerita cinta
Kau dan aku

Kini ku biarkan berlalu pergi

Related posts:

  1. Lirik 5 Minit – Ramlah Ram & Caprice
  2. Lirik Proses Melupakanmu – Abdul & The Coffee Theory
  3. Lirik Cinta Matiku – Sixth Sense
  4. Lirik Bisikan Cinta – One Nation Emcees
  5. Lirik Andai Itu Takdir Mu – Syah Basree (OST Asmara)

No comment yet. Be the first to leave a comment!

Elfira Loy - Google Blog Search

Elfira Loy - Google Blog Search


<b>Elfira Loy</b> Sekitar &#39;PC&#39; Dalam Hati Ada Taman | buahmulut.com

Posted: 08 Oct 2012 11:50 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Beremosi Tanpa Kontroversi. Hubungi Kami · Menang & Eksklusif · Siapa Kami · Exc. interview · Personaliti · Potret · Vclip · Home » Lensa BM » Elfira Loy Sekitar 'PC' Dalam Hati Ada Taman ...