Nuffnang

Rabu, 18 April 2012

Mia Sara - Google Blog Search

Mia Sara - Google Blog Search


Here's Your Ferris Bueller-Themed Honda Super Bowl Ad - Movieline

Posted: 30 Jan 2012 11:10 AM PST

The mysterious Ferris Bueller-themed Honda commercial that I was telling you about last week has been unveiled. On the one hand, it's just Matthew Broderick and a string of references to Ferris Bueller's Day Off, with the actor calling out ill to work to go frolic around town in his Honda CR-V. So technically, no legacies were harmed in the making of this TV spot. On the other hand, for a guy who's supposed to be having a day off, I don't know if I've never seen Broderick work harder in my life.

Anyway, give it a try! It's only 145 seconds, and will at least buy you a built-in bathroom break this coming Super Bowl Sunday.

Follow S.T. VanAirsdale on Twitter.
Follow Movieline on Twitter.

Adik <b>Mia Sara</b> Cium Gua.. | ! Erti Kehidupan...

Posted: 04 Apr 2012 12:01 AM PDT

Kisah ringkas rekaan semata-mata dari Ujang9897

Hai..salam kenal.,

Gua pasti 89% rakyat malaysia kenal dengan pelakon comel iaitu adik Mia Sara yer dak..?? kalau yang tak kenal tu gua hampir pasti rumahnya tiada TV...hehe..jangan marah ek gurau jer

Baru-baru ni gua pergi majlis Pra Tonton Filem 3 Temujanji.., secara tak langsung gua terjumpa dengan adik mia ni..,

Mula-mula gua buat dek jer..tau tak buat dek tu apa..maksudnya buat tak tau la..grrrr..

Ok sambung cerita.., dalam gua diri diam2 tiba2  adik mia tegur gua.

Mia : eh eh..ni uncle ujang kan kan.

Ujang : hehe..yer sayang.., ingat tak kenal uncle dah..

Mia : keeenaaaalllll... aritu kita ada jumpakan..mia dah baca entri uncle pasal mia hihi (refer SINI )

Ujang : owh..mia dah baca ek..,uncle pun dah dapat babygirl comel macam mia..

Mia : eh yer ker..,sukanyaaa.., kirim cium mia untuk dia boleh..??

Ujang : boleh..boleh... (sambil dia panggil gua untuk cium gua)

Mia : nanti uncle ujang bawak la dia jumpa mia ok...
Ujang : Insyallah sayang....('',) eh mia ni kawan2 abang nak amik gambar sekali boleh..??
Ujang : ok la sayang jom kita masuk panggung wayang..wayang dah nak start tu...kita tengok mia belakon ok..
Mia : oraitttt...!!!! eh uncle- uncle...nanti dalam wayang duduk la sebelah mia boleh..??
Ujang : ish..tanak la..uncle bukan artis.
Mia : ala takpa..duduk jer sebelah mia ok..??
Gua dan rakan-rakan terus masuk ke dalam panggung wayang dan terus duduk disebelah Mia...hehe
Malam itu gua menonton filem keluar MIG terbaru iaitu 3 Temujanji Lakonan Yana Samsudin Dan Pierre Andre, untuk baca review filem 3 temujanji dari gua klik SINI <----
Kisah gua bersama mia sara sebelum ini baca di SINI <---
p/s : 50% yang tengok entri ini hanya melihat gambar sahaja yer dak..?? ('',)

najwa latif - Google Blog Search

najwa latif - Google Blog Search


Caca image Marba, <b>Najwa Latif</b> Friend Sister No Blame | Eyulily.com

Posted: 18 Apr 2012 02:16 AM PDT

class="story_image center; style="width:414px">  Najwa Latif

Nur Fazura - Google Blog Search

Nur Fazura - Google Blog Search


(11 GAMBAR)<b>Nur Fazura</b> Di ABPBH2011 |

Posted: 17 Apr 2012 11:00 PM PDT

Sehingga ke hari ini, Abang Nara sentiasa dapat request daripada peminat Fazura untuk keluarkan satu entri khas yang dipenuhi gambar-gambar Fazura semasa di ABPBH2011. Disebabkan sudah tertekan dengan permintaan ini, hari ini Abang Nara berjaya mengumpulkan 11 keping gambar si cantik Fazura di red carpet ABPBH2011. Diharap semua peminat Fazura berpuas hati.

fazura
Lagi 10 keping gambar Fazura semasa di ABPBH2011 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit kepada Facebook ABPBH dan blog Budiey.


fazurafazura
fazura
fazura
fazura
fazura
fazura
fazura
fazura
fazura

Baca Yang Ini Pulak:-



SHE&#39;S STUNNING & GORGEOUS ~ <b>nur fazura</b> - My Life , Love <b>...</b>

Posted: 18 Apr 2012 07:28 AM PDT

lambat nyee akk online mlm nie .. aduhh keletihan nyaaa tuhan sahaja yg tahu ... gtg royong seharian di pejabat membuatkan badan akk bisa2 .. tapi still ok lahh .. selepas maqrib layan tidur sekejap .. huhuhu skrg dah terang biji mata .. nak2 tgk pic2 manis , jelita , gorgeous dan stunning pelakon FAZURA nie .. kan kan kan ... siapalah yg bertuah menjadi raja dihati dia .. 
serius dia sgt2 cantik lately nie .. ( sejak di khabarkan bercinta dengan anak kerabat diraja .. ) .. well of course dia kena jaga penampilan dan tertib dia .. hurmmm bagus lah kalau macam tuu .. dia juga adalah salah seorang artis yg sgt2 sopan dimalam ABPH baru2 nie ... sukeee tgk !  



 macam artis Hollywood kan ! ..

" Cantik tidak salah, tetapi salah menggunakan kecantikan itulah yang salah. Kata orang, wanita yang cantik jarang berakhlak. Umpama bunga yang cantik, jarang yang wangi. Tetapi kalau cantik dan berakhlak pula, inilah yang hebat. Umpama cantiknya wanita solehah pada zaman nabi seperti Siti Aishah r.a, Atikah binti Zaid dan lain-lain." Rasulullah s.a.w

Tiz Zaqyah - Google Blog Search

Tiz Zaqyah - Google Blog Search


Bambam&#39;s Story: ABPBH | Remy Ishak with <b>Tiz Zaqyah</b>

Posted: 08 Apr 2012 06:42 PM PDT


Auwwwww.. aku rasa nak edit guna adobe photoshop and letak pic daku replace Tiz tuh! wakakakakka.. apesal macho sangat ni.. tergugat ai~ =.='

Fida Ibrahim - Google Blog Search

Fida Ibrahim - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Fida Ibrahim</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 09:13 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Fida Ibrahim</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Nov 2011 09:26 PM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Fida Ibrahim</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Nov 2011 10:33 AM PST


<b>Fida Ibrahim</b> akui rapat dengan VIP ~ LEPAK the place u should be

Posted: 22 Nov 2011 09:35 PM PST


Betullah kata orang, gosip dan kontroversi kadang2 menaikkan nama seseorang. Daripada yang tak dikenali, menjadi terkenal dengan sekelip mata. Contohnya, Fida Ibrahim, sebelum ni nama dia suam2 kuku jer.....tapi tiba2 naik dengan gosip percintaan dengan Mamat Sepah dan kemudian menjadi bertambah hangat bila Mamat dengan secara tidak sengaja upload gambar Fida yang tidak bertudung diikuti pula cinta yang akhirnya putus ditengah jalan dengan Mamat. Fida juga dikecam sebab menggayakan fesyen tudung yang tidak melambangkan seorang muslimah. Komen Fida pula:
"Saya tahu ramai yang telah mengkritik saya terutamanya menerusi laman-laman blog hiburan tentang penampilan saya sekarang. Sebenarnya apa yang saya lakukan ini semata-mata ingin mencuba sesuatu yang baharu terutamanya melalui penampilan menerusi gaya dan fesyen yang terkini.
"Sebagai seorang artis sudah tentu saya tidak mahu terus tampil dengan imej yang sama. Cuma saya sedar ada segelintir pihak tidak puas hati dengan penampilan saya sekarang kerana tidak lagi tampil dengan imej bertudung seperti dahulu," tegasnya. 
Tambah Fida, dia sendiri cuba mengelak untuk memperkatakan dengan lebih lanjut tentang aurat, namun memberitahu dia masih lagi kekal menutup kepala dan berharap agar peminat dapat menerima perubahan tersebut.
Kini, ada satu lagi berita di mana dikatakan Fida sedang mengenali hati budi seseorang. Berikut adalah pengakuan Fida:
"Sebenarnya selepas hubungan saya dan Mamat putus memang ramai lelaki yang cuba mendekati saya seperti di kalangan artis dan orang biasa. Malah, saya akui pernah cuba didekati golongan VIP.
"Walaupun ramai yang cuba untuk menjalinkan hubungan serius, tetapi rasanya biarlah sekarang saya solo dahulu. Cuma saya tidak nafikan yang kini agak rapat dengan seseorang," jelasnya.
Menurut Fida, jejaka tersebut adalah seorang ahli perniagaan dan mereka berdua sebenarnya sudah lama saling mengenali iaitu sebelum dia menjalinkan hubungan cinta dengan Mamat lagi.
Ujarnya, selama ini hubungan mereka hanyalah sekadar teman biasa sahaja. Namun, selepas apa yang menimpa dirinya telah menyebabkan hubungan mereka kini menjadi lebih rapat.
"Selepas hubungan cinta saya gagal serta dikritik ramai pihak, dialah lelaki yang banyak memberi dorongan dan semangat kepada saya. Itu yang menyebabkan kami rapat dan saya memang selesa berkawan dengannya.
"Apa yang boleh saya katakan setakat ini kami masih lagi berkawan dan dalam proses mengenali hati budi masing-masing. Lagipun kami belum pernah berbincang untuk menjalinkan hubungan yang serius," ujarnya.

Sila copy artikel ini, untuk mendapat backlink ke blog ini


Sara Ali - Google Blog Search

Sara Ali - Google Blog Search


Saif&#39;s daughter <b>Sara Ali</b> Khan ready for Bollywood? | Balcony Beats

Posted: 18 Apr 2012 05:34 AM PDT

Home » Actresses, Bollywood, Hindi Films, News

Saif Ali Khan's daughter Sara Ali Khan made an appearance on the January 2012 cover of 'Hello' magazine along with mother Amritha Singh, sparking off rumours that the beautiful young girl who looks gorgeous might just be considering a career in Bollywood.

Amritha Singh has reportedly revealed to a daily that several leading producers have been approaching them once the magazine hit the stands with offers to launch Sara Ali Khan into Bollywood. She however hasn't confirmed that they have decided on whether Sara would like an acting career or not.

Amritha says that Sara who is just 16 at the moment, might pursue her studies a little bit further, and that it would be too early to jump to a decision right now. Yale university is where Sara plans to go. Saif Ali Khan has however chosen not comment on this bit of news.

Tags: , ,

Pardaphash News: Saif Ali Khan should think about <b>Sara Ali</b> Khan ?

Posted: 18 Apr 2012 04:41 AM PDT

Mumbai: Karrena's called husband Saif Ali Khan seems busy romancing Kareena Kapoor and planning his wedding with her. On the other hand his daughter Sara Ali Khan is getting numerous offers by the B-Town filmmakers.

As per the reports, Sara, daughter of Saif and his ex-wife Amrita Singh, recently appeared along with her mother on the cover page of renowned magazine. She was noticed by the eminent producers of the tinsel town who are now eager to cast the 16 year old in their films as their leading lady.

Sources say that, mum Amrita, who started her own Bollywood career at a very young age, wants her daughter to concentrate on her studies now as according to her she is too young to enter this glamorous world. She also revealed that Sara's interest lies in medicine and law and she may go to Yale for her further studies.

Source: www.pardaphash.com

Saif <b>Ali</b> Khan&#39;s Daughter <b>Sara</b> to Play in Bollywood | Wadsam

Posted: 18 Apr 2012 02:30 AM PDT

Actor Saif Ali Khan has always been in news either for his films or due to his affair with Kareena Kapoor. But, now we are here to take a sneak peak at Saif's family life, that includes his ex-wife Amrita Singh and kids.

Sara Ali Khan, the daughter of Nawab of Pataudi, Saif Ali Khan and his former wife Amrita Singh, recently made her debut on a magazine cover. The star daughter looked stunning, draped in a cream coloured Lehenga alongside her mother.

The picture had a very royal and subtle look with Armita Singh sitting on the couch and Sara standing beside her. This picture garnered a lot of attention for mother-daughter duo, so much so that many renowned filmmakers want to now sign Sara as the leading lady of their films.

Saif and Amrita Singh's daughter Sara Ali Khan made her debut on the magazine cover of Hello! magazine along with her mother. This proved as a crucial turning point in young Sara's life, after which the girl has been getting many offers by the Bollywood filmmakers.

As per reports, Sara aspires to be a doctor and then wants to go to the Yale University for her further studies. But filmmakers have approached Amirta to let Sara act in their films. Amrita confirmed the news to a daily and said, "After seeing the magazine cover page, Sara has got many offers. Five eminent filmmakers have approached us and said that they wanted Sara to play the leading lady in their films."

Talking to a leading daily, mom Amrita confirmed that five eminent filmmakers have approached Sara to play the leading lady in their films. So, does that mean Sara in the next star kid in the league?

If we scan the history, many star kids have made a big name for themselves in the industry- namely Ranbir Kapoor, Kareena Kapoor, Karisma Kapoor, Abhishek Bachchan. Now, it will be interesting to see if Sara will join the bandwagon.

Hans Isaac - Google Blog Search

Hans Isaac - Google Blog Search


Kenyataan <b>Hans Isaac</b>, Neelofa Terkejut Dan Masih Anggap <b>...</b>

Posted: 21 Nov 2011 09:08 AM PST

Beberapa hari lalu, kami ada menyiarkan petikan kenyataan Hans Isaac yang di'temui pihak media berkata beliau kini sedang mengenal hati budi Neelofa.

Soalan berkaitan hubungan bersama Neelofa di'lontarkan wartawan ketika pra tonton Misteri Jalan Lama tempoh hari dan jawapan Hans Isaac menjadi topik perbualan.

Wartawan kami hari ini sempat bertemu Neelofa di Cyberjaya untuk mendapatkan kenyataan balas dan gadis ini nampak terkejut apabila di'ajukan kenyataan dari Hans Isaac.

"Kalau dia (Hans Isaac) berkata mengenal hati budi sebagai kawan, ya saya akui kenyataan itu dan saya tidak pernah menganggap hubungan professional kami lebih dari sekadar kawan," ujar Neelofa.

Turut menjawab isu gossip mempunyai hubungan dengan seorang VIP, Neelofa lantas menjawab,"Saya macam orang lain yang jalankan perniagaan, mesti ada bertemu VIP untuk urusan perniagaan — tidak lebih dari itu."

Awan Band - Google Blog Search

Awan Band - Google Blog Search


syaimzhebatz: <b>Awan Band</b> - Kartita

Posted: 10 Feb 2012 06:58 AM PST

ada satu masa di mana kita mula mengimbau memori zaman silam kita,
all the nice, sad, tearful, joyous memories ;
why not hear lagu ala-ala retro untuk menghangatkan lagi flashback memori kita tu?
here's one song, its amazing. listen well ;

Fizo Omar - Google Blog Search

Fizo Omar - Google Blog Search


NYAWAKU: Gambar <b>Fizo Omar</b> Bercinta Dengan Kakak Anzalna <b>...</b>

Posted: 27 Mar 2012 09:16 PM PDT

Mendengar khabar angin yang bertiup dari blog-blog hiburan mengatakan bahawa Fizo Omar sedang bercinta dengan kakak salah seorang selebriti jelita Malaysia, Anzalna Nasir.
 
Apa tidaknya, memang diakui, Fizo Omar jarang dikaitkan dengan gosip-gosip cinta walaupun dia memiliki wajah yang tampan dan badan yang "super-nyumnyum". Namun kali ini, sebuah blog hiburan telah menyiarkan 2 keping gambar dipercayai diambil ketika acara Formula 1 Grand Prix yang berlangsung baru-baru ini di Sepang.
2 keping gambar tersebut menunjukkan Fizo Omar dan kakak Anzalna, Diana Nasir kelihatan ceria dan selesa bergambar bersama. Fizo Omar pula hanya memakai baju 'Superman', biasalah duta produk Superman kan.
 
Apa yang pasti, jika benar Fizo Omar dan Diana Nasir mempunyai hubungan lebih dari seorang kawan, maka tak salah jika cerita ini diuar-uarkan. Apa salahnya berkongsi berita baik? Kita nantikan pula jawapan dari Fizo Omar sendiri selepas ini ya!
nota bijik: perghhh seksi gak eh diana ni..fizo pun kacak...ahaks

kumpulan KRU - Google Blog Search

kumpulan KRU - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan KRU</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Apr 2012 07:43 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan KRU</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Mar 2012 07:22 PM PDT


<b>Kumpulan</b> Mojo, gabungan 4 orang pemuzik berpengalaman | Lirik

Posted: 13 Mar 2012 04:48 PM PDT

Sebuah kumpulan yang dinamakan MOJO merupakan sebuah 'Super-Band' terbaru daripada KRU Music gabungan 4 orang pemuzik berpengalaman. Ahli kumpulan Mojo terdiri daripada Aweera (bekas finalis OIAM) selaku vokalis utama, Edry KRU sebagai pemain synthesizer, Denny selaku gitaris dan Johar (anggota kumpulan Tilu) sebagai pemain drum.
MOJO bakal memperkenalkan era baru muzik rock tanah air berlandaskan irama progresif yang dipengaruhi oleh kumpulan-kumpulan lagenda British seperti The Beatles, Queen, dan Led Zeppelin.

Pengalaman yang dimiliki oleh setiap anggota kumpulan MOJO telah melengkapkan lagi kumpulan dinamik ini yang mempertaruhkan muzik 'Synth-Rock' sebagai identiti.

MOJO bermaksud aura atau dalam erti kata lain adalah sesuatu yang mempunyai daya tarikan dan teristimewa. Kekuatannya bukan sahaja pada nama, tetapi dengan pengalaman yang dimiliki oleh mereka dalam bidang muzik juga akan disempurnakan melalui album penuh MOJO yang bakal diterbitkan sebelum penghujung tahun 2012.

Namun penantian itu disegerakan dahulu dengan kemunculan EP pertama MOJO yang mengandungi 3 buah lagu iaitu 'Andai Ku Bercinta Lagi', 'Agar Tetap Indah' dan 'Mimpi'. Sebagai permulaan, MOJO mempertaruhkan 'Andai Ku Bercinta Lagi' ciptaan Edry sebagai single pertama mereka. EP ini bertujuan untuk memperkenalkan konsep 'Synth-Rock' MOJO kepada peminat seni tanah air.

Semoga kehadiran MOJO dapat membawa aura yang berbeza dan segar terhadap industri muzik Malaysia. ~ Era

Kumpulan Mojo, gabungan 4 orang pemuzik berpengalaman @ Lirikami

Mojo Pertaruh &#39;Andai Ku Bercinta Lagi&#39; – Edry <b>KRU</b> | BERITA <b>...</b>

Posted: 24 Mar 2012 05:00 PM PDT

Sebuah kumpulan baru yang menggelar diri mereka Mojo bakal muncul dengan EP pertama mereka yang mengandungi tiga lagu termasuk satu lagu ciptaan komposer dan penerbit terkenal, Edry Abdul Halim.

Lagu ciptaan Edry ini berjudul Andai Ku Bercinta Lagi dan merupakan single pertama kumpulan Super-Band terbaru di bawah KRU Music yang mempertaruhkan konsep Synth-Rock.

Dianggotai empat pemuzik serba pengalaman yang terdiri daripada Aweera (bekas finalis One In A Million) selaku vokalis utama, Denny (pemuzik undangan studio dan pentas berpengalaman) selaku gitaris dan pemain dram, Johar (anggota kumpulan Tilu).

Menariknya, kumpulan ini turut menampilkan Edry sebagai pemain synthesizer, sekali gus melengkapkan kumpulan dinamik ini.

Sebagai permulaan sebelum mengeluarkan album penuh yang bakal diterbitkan menjelang akhir tahun ini, Mojo akan memperkenalkan dua lagi single iaitu Agar Tetap Indah ciptaan gitaris, Denny dan Mimpi ciptaan pemain dram, Johar.

Mojo bakal memperkenalkan era baru muzik rock tanah air berlandaskan irama progresif yang dipengaruhi kumpulan legenda British seperti The Beatles, Queen, dan Led Zeppelin.

Mojo bermaksud aura atau dalam erti kata lain sebagai x-factor, sesuatu yang mempunyai daya tarikan dan teramat istimewa.

Maklumat mengenai kumpulan ini boleh didapati di www.krustudios.com atau Facebook serta Youtube.

Didie Alias - Google Blog Search

Didie Alias - Google Blog Search


Enot nafi dakwaan gaduh dengan <b>Didie Alias</b> | Terbakor !

Posted: 06 Apr 2012 03:17 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Pelakon, pelawak dan peserta Maharaja Lawak Mega Enot menjelaskan kepada media berhubung dakwaan dia dan sahabat baiknya, Didie Alias dikatakan bergaduh kerana berselisih faham. Sebaliknya Enot atau nama ...

Yuna - Google Blog Search

Yuna - Google Blog Search


<b>Yuna</b>: Live & Exclusive! | PerezHilton.com

Posted: 18 Apr 2012 11:40 AM PDT

Just a girl and her guitar with a great voice and great songs!

So simple yet so captivating!!!

Check out the ethereal beauty of Yuna (above)!

The Malaysian singer/songwriter performs Island and Live Your Life EXCLUSIVELY for you, our Perezcious readers.

Then CLICK HERE to listen to more music from Yuna!

Tags: , , , , , , ,

Posted: Apr 18, 2012 at 2:40 pm / Email this  »

[Video] A Day in the Life of the Talented <b>Yuna</b> Zarai | vernonchan.com

Posted: 18 Apr 2012 08:37 AM PDT

Yuna Zarai, Samsung GALAXY Note ambassador

Malaysia's multi-talented indie singer-songwriter Yuna Zarai, more popularly known as Yuna, recently struck a creative collaboration with Samsung, where she has pretty much become the face of the GALAXY Note. As you know, Yuna and Samsung have embarked on a special creative project called "The Sparkle Project" where fans and the public can take part in co-creating the music video by submitting visual suggestions and ideas for her single via digital space. Want some insight on The Sparkle Project and of Yuna's typical day with her GALAXY Note? Watch the video after the jump.

The video was shot entirely on the GALAXY Note.

7.30am Wish I can have another 30 minutes in bed, but busy day ahead! Off to freshen up and get dressed. Hmm…I am feeling for the purple headscarf today.
8.35am Having a healthy breakfast while checking emails on my GALAXY Note. Also replying to Tweets here… Its way more convenient to type on my Note.
10.05am Off to a meeting. Traffic is slow, time to check on my day's schedule on my reliable GALAXY Note. Meanwhile, surfing Facebook! ?
10.37am Just got a fan "GALAXY Note-d" and posted the photo on Facebook. I can easily crop images with my S Pen and doodle on it. Artistic and fun!
12.30pm Meeting's over. It's time for a cuppa and some lunch. Craving for my favourite sandwich from this lovely deli located just two blocks away.
1.30pm Received a text from that special someone ? Made my day.
1.55pm Oh spotted a cute kitten and quickly took a picture with my handy Note camera. The picture quality is so crisp and clear! Surely a great addition to my online picture collection.
2.30pm Time for make-up and wardrobe. I have media interviews all afternoon! Excited to tell them more about The Sparkle Project ? (www.sparkleproject.my)
4.42pm Media interviews over. I love talking to my media friends especially on my projects. Now it's time to head over for a recording session and after that, a video shoot!
5.12pm Crawling through traffic… Time for some videos. ? HD images on this 5.3" wonder, truly satisfying. It feels like watching TV.
6.05pm Thankfully I have arrived safely and on time…well, 5 minutes late but the team was cool with it.
9.32pm Day's almost over… Tired but exhilarated. But I manage to record some videos backstage. Edited it and added some funny captions. I shared this with the crew and they really like it.
11.54pm Time for some shut eye… An interesting lyric just crossed my mind. Need to just write this down into my Note before I forget them. Oh, and set the alarm for tomorrow too.
12.23am Good night friends and sweet dreams! Zzzz….

Check out and contribute to The Sparkle Project 

Pirate! » Blog Archive » <b>Yuna</b>

Posted: 18 Apr 2012 12:48 PM PDT

ADDS 4/24/12

DIGITAL ONLY

Music is one of the most powerful forces of unification. It has the power to heal, the power to help, the power to inspire, and the power to change.

Yuna understands the importance of music and has the ability to write songs that transcend any and all boundaries. With her soft vocals and warm acoustic guitar, this singer-songwriter crafts intriguing and infectious ruminations on life, love, and so much more.

Growing up in Malaysia, Yuna was first inspired by the universal appeal of acts like No Doubt, The Cranberries, and Fiona Apple. At the age of 19, while in law school, she picked up a guitar and began to fervently write. She released her self-titled EP in Malaysia in 2008. The single "Deeper Conversation" became a massive success and went on to win the title of Best English Song at the 2009 AIM Awards, Malaysia's national music awards. Yuna swept the ceremony, garnering Best Pop Song and Song of the Year for her Malay song, "Dan Sebenarnya".

Yuna joined FADER Label in summer 2010 and released her digital EP Decorate in March 2011, which had fans, critics from Billboard, KEXP, The New York Post, and even Russell Simmons himself, who raved, "an amazing new singer…her music is incredible", all instantly praising her talents.

Also in 2011, SPIN featured Yuna in their Buzzcatcher piece, "Eight Bands You Need to Hear Now" and she gave a stellar performance before a packed audience at MTV Iggy's "Best New Band in the World" concert in New York City. Yuna was a finalist in the "Best New Band in the World" competition and the show aired live on MTV's HD Screen in New York's legendary Times Square and was also streamed live worldwide on MTVIggy.com.

In 2012, Yuna releases "Live Your Life", the first single from her forthcoming full-length album. It started getting airplay immediately at Sirius – The Loft, KCRW and KROQ. The music video premiered on MTV2 and was featured on the homepage of VEVO.com. Yuna's self-titled album will be released on April 24, 2012.


RIYL: Fiona Apple, Regina Spektor, Rachael Yamagata, Kate Bush, Ingrid Michaelson, Laura Marling, Janelle MonĂ¡e, Lily Allen
TRY: #12, 1, 2, 9, 10

Live Your Life by Yuna Music

Full Album Available Here:
http://www.piratepirate.com/wp/downloads/

More Info Here:
http://www.yunamusic.com/
https://twitter.com/#!/yunamusic
http://yunatakesphotos.tumblr.com/
https://www.facebook.com/yunamusic
http://www.thefader.com/2012/02/17/video-yuna-live-your-life/
http://www.youtube.com/watch?v=E8ZiMr36vyU&feature=youtu.be
http://www.vevo.com/watch/yuna/live-your-life/US4HB1290001
http://myona.com/2012/02/22/yuna-nominated-nickelodeon-kids-choice-awards-2012/
http://www.missinfo.tv/index.php/pharrell-introduces-his-favorite-new-singer-yuna-malaysias-best-kept-secret/