Nuffnang

Isnin, 23 Julai 2012

Aqasha - Google Blog Search

Aqasha - Google Blog Search


MYARTIS.COM ::: 14 GAMBAR - <b>AQASHA</b> &#39;MAKIN ANGIN&#39; DI MEKAH

Posted: 15 Jul 2012 12:00 AM PDT


Bertuah sungguh Aqasha apabila dapat menjalani penggambaran di Kota Mekah baru-baru ini. Malah pemergiannya bersama beberapa pelakon, pengarah bersama dan pengarah fotografi untuk drama Dejavu, Fazli Yahya dan Asrar Lukmanal Hakim amat berharga berbanding lokasi lain seluruh dunia.

"Di tengah Kota Madinah. Bangunan yang serupa bentuk, mengelilingi kota ini," ujar Aqasha seolah wartawan National Geographic layaknya.

Klik untuk imej besar...

Bukan itu sahaja, malah banyak gambar menarik kota Mekah dirakamnya mengguna kamera disamping berkesempatan melawat ladang kuda rakyat Malaysia di sana. Inilah yang dikatakan 'tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tak siapa yang tahu'. Tak gitu?

X'TRA - ANAK AQASHA

Foto <b>Aqasha</b> Ketika Berada Di Kota Suci Mekah | OHBULAN!

Posted: 23 Jul 2012 11:08 PM PDT

Untung bila jadi pelakon, kemana-mana saja boleh pergi. Terbaru dari Aqasha, dia mendapat peluang untuk menjejakkan kaki ke kota Suci Mekah bersama beberapa orang pelakon lain. Turut bersama mereka adalah pengarah filem dan juga pengarah fotografi untuk drama Dejavu.

Aqasha kerap mengambil gambarnya ketika berada di sana dan ini adalah antara beberapa keping koleksi gambar yang diambil dari akaun Instagram Aqasha.

Jom tengok.

Remy Ishak - Google Blog Search

Remy Ishak - Google Blog Search


Hangat – Tizz Zaqyah Ditampar <b>Remy Ishak</b>

Posted: 01 Jul 2012 11:21 PM PDT

Hangat – Tizz Zaqyah Ditampar Remy Ishak : Satu lagi berita "hangat" berkaitan dengan pasangan kekasih Tizz Zaqyah yang ditampar Remy Ishak.

Melalui blogger Rotikaya, Forblogger mendapat tahu wartawan Zubir Mohd Yunus [Zubir MY] kembali dengan berita hangat terbaru iaitu Tizz Zaqyah di tampar Remy Ishak.

Hangat – Tizz Zaqyah Ditampar Remy Ishak

Rotikaya juga memberitahu Tizz kini dikatakan sudah tidak tahan lagi dengan perangai panas baran Remy yang semakin menjadi-jadi.

Sikap panas baran Remy Ishak juga di katakan semakin buruk apabila satu demi satu telefon bimbit Tiz Zaqyah menjadi mangsa. [kemungkinan di periksa]

"So, sekarang ni Tiz pakai hand phone murah murah, boleh buat call dan SMS saja," ujar sumber Zubir MY itu dan sehingga artikel ini di'tulis, Tiz Zaqyah turut memiliki iPad yang tidak kurang mahal'nya dan kenapa tidak menjadi mangsa?

Sebelum ini, Remy pernah mengadu yang dia tidak di layan oleh Tizz sewaktu beliau berada di dalam keadaan tidak sihat dan berada di wad.

Forblogger difahamkan pasangan bersama rakan mereka sedang bercuti di Thailand. Kemungkinan akan ada lagi info panas selepas pendedahan wartawan Zubir MY Tizz Zaqyah Ditampar Remy Ishak nanti.

Rating: 8.6/10 (7 votes cast)
Rating: +2 (from 2 votes)
Hangat - Tizz Zaqyah Ditampar Remy Ishak, 8.6 out of 10 based on 7 ratings

About

Hi Harian Malaya adalah SEO Warrior di forblogger.net news portal. Harian Malaya juga adalah salah seorang Reporter dan Writter daripada yang lainnya. Organisasi kami ditegah menyebelahi mana² organisasi politik dan lainnya, hanya sekadar menyiarkan berita secara neutral dari pelbagai kategori.


Respons

10 Artikel Pilihan Ramai...

Mia Sara - Google Blog Search

Mia Sara - Google Blog Search


<b>Mia Sara</b> Nasuha Disenarai Dalam Malaysia Book of Record? | Pen <b>...</b>

Posted: 12 Jul 2012 01:09 AM PDT

Salam..

Waahhh kecil – kecil cili padi haaa ni lama pepatah sesuai buat adik Mia Sara Nasuha Mohammad Ridhuan, 7, di atas kejayaannya yang dianugerahkan sebagai pelakon termuda dalam Festival Filem Malaysia (FFM) yang juga disenaraikan dalam Malaysian Book Of Records. Memang patut pun sebab aku rasa Mia antara pelakon muda yang banyak berlakon tak kira drama mahupun filem. Clap lelaju buat adik Mia. hikhik

mia sara Mia Sara Nasuha Disenarai Dalam Malaysia Book of Record?

Bagi Mia, dia berasa terharu dan mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang mengucapkan tahniah kepada dirinya. Pelakon cilik itu sentiasa mengingatkan dirinya untuk tidak mudah lupa diri dan akan berusaha dengan lebih gigih di masa hadapan. Kejayaannya itu banyak dikongsi bersama peminat-peminat di laman sosial Twitternya sendiri.

mia tweet Mia Sara Nasuha Disenarai Dalam Malaysia Book of Record?

"Mia nak ucapkan terima kasih pada yg ucapkan tahniah pada Mia. InsyaAllah Mia tak lupa diri. Mia akan usaha lebih gigih lagi masa depan icon wink Mia Sara Nasuha Disenarai Dalam Malaysia Book of Record? ," tulis Mia dalam Twitternya semalam. Beberapa keping gambarnya juga dimuat naik untuk berkongsi kegembiraannya bersama para peminat yang sentiasa mendoakan kejayaannya.

Selama penglibatan dalam bidang seni, Mia sudah pun dianugerahkan dengan tiga anugerah iaitu Pelakon kanak-kanak terbaik dalam Festival Filem Malaysia 24, Best Kid Actress oleh TV# Kids Awards; dan Youngest Actress Winning Festival Film Malaysia oleh Malaysian Book of Records. Mia juga pernah dicalonkan sebagai Pelakon Wanita Filem Paling Popular dalam Anugerah Bintang Popular 2011.

P/s: Tahniah buat Mia Sara Nasuha dan aku doakan beliau akan terus aktif dan memberi yang terbuat dalam industri seni. Waaaa kecik – kecik dah berbakat memang bertuah badan.

najwa latif - Google Blog Search

najwa latif - Google Blog Search


Lirik Lagu AdaMU <b>Najwa Latif</b> | Sensasi Selebriti

Posted: 21 Jul 2012 03:11 PM PDT

ADAMU – SINGLE RELIGI TERBAHARU NAJWA LATIF

Sempena kedatangan Ramadan yang mulia ini, Gadis Youtube ini telah melancarkan single religi beliau yang berjudul "AdaMU" serentak dengan video muziknya yang dilancarkan di saluran milik beliau.

Lagu "AdaMU' ini telah dinukilkan pada bulan Ramadan tahun lepas manakala liriknya ditulis oleh kakaknya. Menurutnya, lagu ini hadiah khas buat peminatnya yang merindui kemunculan beliau khalayak ramai kerana berehat daripada aktiviti seni serta sedang membuat persiapaan untuk peperiksaan SPM akan dihadapinya nanti.

Satu kelebihan single ini ialah mesej yang ingin disampaikan dalam lagu ini sangat baik dan diharap dapat member manafaat oleh pendengarnya.Untuk menonton video muzik "AdaMU", sila klip video di bawah ini:

Lirik Lagu AdaMU Najwa Latif

AdaMU

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesaranNya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniaNya di dunia

Kau berikan ku kekuatan
Untuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

Kerna Kau yang satu
Yang setia bersamaku
Di kala ku jatuh ku bangkit kerna Mu
Ku tahu ku adaMu di sisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

Lagu:Najwa Latif (NAR Publishing SDN BHD)
Lirik:Ika Latif (NAR Publishing SDN BHD)

Laman Sosial Najwa Latif

Facebook : http://www.facebook.com/OfficialNajwaLatif
Twitter : http://www.twitter.com/NjwaLatif
Youtube : http://www.youtube.com/najwa595

Najwa Latif Lagu Adamu

Tags: , ,

Tags: , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

rosyam nor - Google Blog Search

rosyam nor - Google Blog Search


Pilihan Anda: <b>Rosyam Nor</b> cucuk jarum, Rita terbuka hari nak <b>...</b>

Posted: 23 Jul 2012 09:24 AM PDT

|

Pelakon cantik, Rita Rudaini mengakui ada terfikir untuk berhijrah imej menjadi seorang wanita yang bertudung. Bagaimanapun, Rita yang kini sibuk menjalani penggambaran filem Balistik di sekitar Lembah Klang mahu berhijrah dengan kerelaan hati.

"Insya-Allah, suatu hari nanti saya akan berhijab. Terus-terang, saya ada terfikir untuk ke arah itu. Kalau boleh, biarlah saya bertudung atas kerelaan hati tanpa ada paksaan orang lain," katanya kepada murai.com.my.

Dalam pada itu, Rita Rudaini memberitahu, lamaran untuk menjadi isteri Rosyam Nor dalam filem Balistik diterima kerana dia tahu produser hebat ini seringkali memberikan watak yang terbaik buat dirinya.

"Sebenarnya, sebelum ini Rita ada mendapat tawaran untuk berlakon dalam filem lain. Namun, Rita tidak terima tawaran berkenaan kerana berasakan ianya tidak bersesuaian dengan Rita.

"Namun, Rita setuju untuk terima berlakon dalam filem Balistik kerana Rita tahu Rosyam tidak pernah mengecewakan Rita.

"Buktinya, setiap kali drama yang Rita berlakon di bawah syarikat produksinya, pasti ianya akan memberikan impak yang bagus buat diri Rita. Lagipun, Rita pun serasi bekerja dengan dia," jelasnya.

Sementara itu, Rita tidak menolak mempunyai perancangan masa depan buat kedua orang anaknya. Namun, Rita tidak mahu berkongsi perancangan tersebut untuk sementara waktu dan berjanji akan memberitahnya apabila tiba masanya nanti.

PERINGATAN: Pilihan Anda tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Post Berkaitan : HIBURAN, TERKINI


Share/Bookmark comments
Posted by Desperado on 12:24 AM. Filed under , .
© 2008 - 2012 Desperado, Hakcipta Terpelihara.

Semua tulisan, pendapat, komen dan foto yang ada di blog ini MILIK ASAL PENULISNYA yang dikutip dari pelbagai sumber di dalam internet melainkan dinyatakan sebaliknya. PENULIS tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi daripada blog ini.

Zahiril Adzim - Google Blog Search

Zahiril Adzim - Google Blog Search


Puja: <b>zahiril adzim</b>

Posted:

zahiril adzim. saje je aku post pic ni..hensem kan? nt anak aku yg second ni mcm ni la hensom haha...poyo berangan..cuma mayb hidung je yg x mancung cam dia..wakakakaka giles.. dia klo belakon best!..n dia punye ...

6ixth Sense - Google Blog Search

6ixth Sense - Google Blog Search


<b>6ixth Sense</b> Lancar Album Terbaru Berjudul Tentang Kita | Sensasi <b>...</b>

Posted: 14 Jul 2012 12:59 AM PDT

6IXTH SENSE LAHIRKAN ALBUM TERBARU BERJUDUL'TENTANG KITA'

BAGAI menjadi arah aliran terkini, gabungan idea dan kepakaran penggiat seni muzik Malaysia ternyata mewarnakan lagi industri muzik tanah air sekali gus memberi variasi kepada pendengar yang dahagakanproduk baru dari masa ke masa.

Menampilkan nama besar dalam pembikinan sesebuah lagu juga turut membantu dalam memperomosikan sesuatu lagu, malah penampilan semula artis yang mungkin selama ini sedikit tenggelam dengan kemunculan muka baru dan sudah lama tidak muncul dengan warkah baru menambahkan lagi kerancakan.

6ixthsense TENTANG KITA cover album

Pastinya, apa saja penggabungan yang dilakukan sama ada dari segi nyanyian secara duet mahu pun sentuhan pemuzik yang mempunyai kelainan tersendiri jarang sekali tidak diterima baik, malah keunikan itulah yang menjadi pemangkin sesuatu produk.

Terbaru, kumpulan yang semakin menjadi pujaan ramai, 6ixth Sense, kembali dengan album terbaru mereka sempena Ramadan yang disambut dengan gembira khususnya masyarakat Islam di Malaysia.

Album yang menjurus kepada nilai kemanusiaan dan kerohanian ini memilih judul Tentang Kita sebagai simbolik kisah hidup manusia yang mencari keredaan Tuhan, tidak mengira sama ada manusia itu berada dalam kesusahan atau dalam lambakan nikmat Tuhan.

Himpunan lagu yang dipilih juga berkait rapat dengan perkara yang berlaku dalam kehidupan harian manusia, khususnya yang masih mencari kedamaian (peristiwa di Syria dan masalah rumah tangga), pencarian kasih sayang (daripada Allah, para Rasul serta ayah dan ibu), penemuan keredaan dan bantuan Tuhan serta khusus untuk para Muslimin yang menagih syaafat rasul (ikon terbaik).

Lagu baru berjudul Altar Cinta ciptaan penuh vokalis mereka, Adi, bakal menemui peminat yang menantikan sentuhan baru mereka yang semakin popular selepas muncul dengan album mereka, +-x÷, yang menampilkan lagu hebat seperti Khatimah Cinta, Menyesal, Yang Sempurnakanku dan Cinta Mati.

Malah, lagu berkenaan bakal diperdengarkan secara serentak menerusi radio utama tempatan pada 18 Julai 2012, terdiri daripada ERA FM (9 malam), THR FM (8.30 malam), SURIA FM (5.50 petang), IKIM FM (5.50 petang), HOT FM dan stesen lain yang mengambil bahagian.

Sebelum ini, mereka tampil dengan single pertama menerusi album ini dengan lagu menampilkan kumpulan nasyid Saujana berjudul Penerang Hati ciptaan Faiz Azizi Arlis atau Gjie dan semakin mendapat tempat di carta radio tempatan, malah mula menjadi pilihan di pusat karaoke seperti Red Box.

Album ini menunjukkan keterbukaan kumpulan ini dalam perjuangan menegakkan syiar Islam menerusi lagu berunsur nasihat dan panduan berguna, malah penyertaan Saujana dalam album ini diharapkan dapat memudahkan kaedah dakwah yang sememangnya menjadi nadi asas dalam album kerohanian ini.

Diharapkan dengan usaha yang ditunjukkan 6ixth Sense kali ini membuahkan hasil dan member makna tersendiri kepada kumpulan ini, apatah lagi pelancaran album mereka mengambil keberkatan Ramadan tahun ini.

Menyentuh soal lagu yang terkandung dalam album Tentang Kita terbitan Universal Music Malaysia ini, gabungan tenaga kerja profesional ternyata mengagumkan apatah lagi dirakam di tiga studio berbeza iaitu Hijjaz Studio, King's Studio dan Studio 18.

Mengandungi empat lagi lagu lain seperti Ayah Dan Ibu, Damai Yang Hilang, Rasulullah dan Cintaku Padamu Seluas Angkasa (Selawat), susunan muzik yang direncana 6ixth Sense sendiri pastinya mengekalkan kunikan tersendiri kumpulan itu, dimantapkan lagi dengan bunyian 'strings' oleh Dimawan Krisnowo Adji Sa'unine Strings.

Antara lagu terbabit adalah lagu yang diberi nafas baru yang pernah dipopularkan oleh kumpulan nasyid tempatan iaitu Nowseeheart dan Hijjaz.

Malah, penglibatan penerbit lagu ini iaitu Mujahid Abdul Wahab yang berpengalaman menerbitkan album 6ixth Sense sebelumnyai pasti diyakini, apatah lagi beliaulah yang membentuk kumpulan ini sejak mula menempatkan diri di arena seni suara.

Diharapkan buah tangan kali ini dapat memberi manfaat kepada pendengar, sekali gus memberi peluang kepada pendengar untuk menikmati naskhah hebat ini.

SENARAI PENUH LAGU ALBUM 'TENTANG KITA'

  1. Penerang Hati
  2. Ayah Dan Ibu
  3. Damai Yang Hilang
  4. Rasulullah
  5. Cintaku Padamu Seluas Angkasa (Selawat)
  6. Altar Cinta

LIRIK ALTAR CINTA
Luruh hatiku menjadi puing-puing yang tandus
Kala terjatuh saatku jalan dalam kehidupan
Deras merayu kepada satu cinta abadi
Malam menjadi altar cinta yang lebih mendalam
Kesal bukan satu jawapan
Hanya cintaMu beri sayap
co:
Tak mampu kuterbang tanpaMu
Ku lemah jauh dari cintaMu
Saat pedang takdir menghunus
Hanya Engkau sayapku

Song and Lyric : Adi 6ixth Sense
OP: Rumpun Records Sdn Bhd
SP: Universal Music Publishing Sdn Bhd

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Pierre Andre - Google Blog Search

Pierre Andre - Google Blog Search


AKU, KAU & DIA Karya <b>Pierre Andre</b> | Sensasi Selebriti

Posted: 15 Jun 2012 08:03 PM PDT

AKU, KAU & DIA
SEBUAH KARYA KISAH CINTA AGUNG PIERRE ANDRE

Spoiler alert : Diminta jasa baik pembaca budiey.com yang menonton filem ini, mohon kerjasama anda untuk memberi "spoiler alert" sekiranya anda menulis dengan siapa Mia bercinta di dalam artikel/review filem AKU, KAU & DIA.

Pengarah Pierre Andre
Tarikh 28 Jun 2012
Terbitan Tayangan Unggul Sdn Bhd (TUSB)

SEBUAH KARYA KISAH CINTA AGUNG PIERRE ANDRE – Diambil dari pengalaman yang dialami oleh pengarah dan diangkat ke layar perak. TUSB sekali lagi memberikan kepercayaan kepada Pierre Andre untuk mengarahkan filem kedua beliau bersama TUSB berjudul 'Aku, Kau & Dia' yang bakal menemui penonton pada 28 Jun ini. Filem Drama Romantik ini menampilkan wajah baru Zarinatasha Jamalullail, bekas finalis Dewi Remaja 2010 dan buat pertama kali berpasangan bersama Remy Ishak sebagai pasangan kekasih.

Semasa menonton filem ini, Budiey ada senaraikan beberapa fakta menarik:

  1. Remy memegang watak bernama Izlan, seorang pemuzik jalanan yang sangat selekeh dan suka korek hidung.
  2. Sepanjang menonton filem ini, mengingatkan Budiey akan filem Indonesia yang ads perencah yang sama, drama muzikal tragis melankolik. Ingat tak dengan filem Ada Apa Pada Cinta, Tentang Dia, Cinta, My Heart?
  3. Dalam banyak-banyak lagu, lagu Pendam dari Shahir sangat sebati dengan filem ini kerana dimainkan secara berulang secara instrumental.
  4. Pelakon baru Zarina yang kini bertudung… not bad gak sebagai Mia.
  5. Ada part, penonton akan kata…. yaaaakss yeek etc
  6. Macamana korang rasa bila berada di tempat Mia yang lara merindui kekasih yang dah tiada.
  7. Penonton akan diperkenalkan dengan beberapa perkataan baru yang sengaja direka, contoh: Apa itu gemik?
  8. Setengah jam berlalu, Izlan perkenalkan namanya. Wataknya lucu dan sinikal.
  9. Mana Izlan cari duit utk buat party kanak kanak serba putih & melamar tu sedang dia hanya seorang pemuzik jalanan?
  10. Tu dia keluar lagu Pendam. Terasa ia cukup sadih bangat. Pedihnya hanya aku yg merasa….
  11. Filem ni kalau jual kat Indonesia ni, kompem laku.
  12. Falsafah cinta dgn bermonolog. Watak Pekin ada dalam 15 peratus je rasanya.
  13. Muka Zarina ada iras Erin Malek.
  14. Moral of the story, berhati-hati melintas jalan.
  15. Kejutan. Tolong jgn kasi spoiler utk penamat filem ni. Stail & gaya Pierre Andre mmg mcm ni.

Filem ini telah menjalani penggambaran di sekitar Kuala Lumpur bermula 15 Mac 2011. Turut menjayakan filem ini ialah Pekin Ibrahim, Harun Salim Bachik, Marisa Yasmin, Nash, Harris Shidee (Idola Kecil 3) dan ramai lagi.

Mengisahkan tentang harapan seorang gadis bernama Mia (Zarina Jamalullail) yang kehilangan tunangnya Ilhan (Pekin Ibrahim) dalam kemalangan jalanraya. Untuk mengubat kerinduan pada arwah tunangnya, Mia mencipta sebuah lagu yang didedikasikan untuk Ilhan. Kemudiannya, Mia pula mengalami kemalangan dan koma selama 2 minggu. Mia kehilangan lagu yang diciptanya untuk Ilhan dalam kemalangan tersebut. Pulih dari koma, Mia cuba untuk mendapatkan ingatannya kembali kepada nota lagu yang diciptakan untuk Ilhan. Namun Mia gagal berbuat demikian.

Mia kembali ke tempat di mana dia mengalami kemalangan dengan harapan dia dapat mengingati kembali nota lagu tersebut. Di sana dia terjumpa Izlan (Remy Ishak) seorang pemuzik jalanan yang bermain muzik di kawasan tersebut. Izlan memainkan lagu kegemaraan Ilhan. Melalui pertemuan itu, Mia dan Izlan kemudiannya menjadi semakin rapat.

Di situ bermulalah konfiik dalam hidup Mia. Ingatan dan cintanya masih kuat pada tunangnya. Adakan Izlan cinta baru Mia? Mampukah Mia mengingati kembali nota lagu yang dicipta untuk Ilhan?

Segala informasi tentang Aku, Kau & Dia ini boleh didapati
Laman sesawang : www.tayanganunggul.com
Facebook : www.facebook.com/akukaudia28jun2012
Twitter : www.twitter.com/tayanganunggul #akukauNdia
Youtube : http://www.youtube.com/tayanganunggul

Sharon Paul selaku Pengarah Muzik filem ini telah mencipta 3 buah lagu baru sebagai OST Aku, Kau & Dia. Dejavu lirik ditulis oleh Imillya Irwani dan Aku Kau Dia lirik ditulis oleh Pekin Ibrahim. Kedua-dua lagu ini dinyanyikan oleh Shila Amzah. Sementara Namanya Cinta nyanyian Harris Shidee ditulis oleh Fedtri dan Wan. Selain itu, terdapat dua buah lagu lain yang turut menghiasi filem ini iaitu Pendam nyanyian Shahir dan Please Forgive Me nyanyian Elly Mazlein.

Senarai Pelakon
ZARINA JAMALULLAIL -MIA
REMY ISHAK -IZLAN
PEKIN IBRAHIM -ILHAN
MARISA YASMIN -DATIN ROSELYNN
HARUN SALIM BACHIK -DATO' HASHIM
HARISS SHIDEE -ARYAN
NASH -PAK MAT
AMERUL AFENDI -FARID

OST FILEM AKU, KAU & DIA

DEJAVU
penyanyi / singer
SHILA AMZAH
lagu / composer SHARON PAUL
lirik / lyrics IMILLYA IRWANI
Publisher SCORES MUSIC PUBLISHING / WARNER CHAPPELL MUSIC (M) SDN BHD

PLEASE FORGIVE ME
penyanyi / singer
ELLY MAZLEIN
lagu / composer JULFEKAR
lirik / lyrics JULFEKAR
Publisher MILLENNIUM ART SDN BHD

AKU KAU DIA
penyanyi / singer
SHILA AMZAH
lagu / composer SHARON PAUL
lirik / lyrics PEKIN IBRAHIM
Publisher SCORES MUSIC PUBLISHING / WARNER CHAPPELL MUSIC (M) SDN BHD

NAMANYA CINTA
penyanyi / singer
HARRIS SHIDEE
lagu / composer SHARON PAUL
lirik / lyrics FEDTRI & WAN
Publisher SCORES MUSIC PUBLISHING / WARNER CHAPPELL MUSIC (M) SDN BHD

PENDAM
penyanyi / singer
SHAHIR
lagu / composer SHAM KAMIKAZE
lirik / lyrics SHAM KAMIKAZE
Publisher MEASAT BROADCAST NETWORK SYSTEMS SDN BHD

POSTER AKU, KAU & DIA

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Altimet - Google Blog Search

Altimet - Google Blog Search


Umrah Kita! Noh, Aizat, <b>Altimet</b>

Posted: 13 Jul 2012 02:45 AM PDT

Tiga selebriti muda terkenal - Aizat, Noh Hujan dan Altimet akan membawa penonton mengembara ke tanah suci Mekah dan Madinah untuk sama-sama merasai suasana menunaikan ibadah umrah. Ketiga-tiga mereka tidak melepaskan peluang untuk melakukan pelbagai aktiviti menarik seperti menaiki ATV, bermain futsal, menonton bola, melihat keindahan di negara sana dan banyak lagi. Saksikan gelagat ketiga-tiga sahabat baik ini di dalam Umrah Kita!... fuhh promote betul2 ni hehe..


Episod 01 - 23 Jul | Online Video

Nora Danish - Google Blog Search

Nora Danish - Google Blog Search


<b>Nora Danish</b> Tidak Mahu Terburu-Buru Cari Suami Baru | OHBULAN!

Posted: 22 Jul 2012 10:42 PM PDT

Jika disebut nama Nora Danish, pasti anda akan teringat tagline, "Kita Enjoy!", kan?

Namun bagi Nora Danish yang juga seorang pelakon dan sentiasa kelihatan comel dimata peminat, rumahtangga dan alam perkahwinan bukanlah sesuatu yang boleh dibuat mainan.

Dalam temubual Nora Danish bersama akhbar Kosmo Online, Nora menjelaskan bahawa dia tidak terburu-buru untuk mencari pasangan hidup yang baru. Ibu kepada Putra Rayqal Ramli Rizal Ashram, 4, ini memberitahu buat masa sekarang dia mahu menumpukan pada kerjayanya dan juga anak tunggalnya yang semakin membesar.

"Sebagai seorang wanita sudah tentu keinginan untuk berkahwin itu memang ada, tetapi ia bukan keutamaan buat diri saya kerana sudah selesa dengan kehidupan yang saya jalani sekarang. Lagipun saya mahu memberi sepenuh perhatian terhadap anak saya yang semakin membesar, manakala kerjaya seni saya juga semakin berkembang. Jadi, saya jarang terfikir sangat mengenai perkahwinan."

Walaubagaimanapun, Nora Danish memberitahu bahawa kini dia sedang rapat dengan seorang jejaka. Namun begitu, dia masih merahsiakan identiti individu tersebut dan mengakui hubungan mereka masih diperingkat awal.

"Sejujurnya buat masa ini saya memang sedang rapat dengan seseorang dan dalam peringkat mengenali hati budinya, cuma saya tidak mahu mendedahkannya sekarang kerana hubungan tersebut masih lagi di peringkat awal." – Nora Danish dipetik dari Kosmo Online.

OHBULAN! : Nampaknya, sekarang memang musim selebriti sedang mencari pasangan masing-masing agaknya, kan?

Sumber : Kosmo! Online

Saya Sedang Rapat Dengan Seseorang – <b>Nora Danish</b> |

Posted: 22 Jul 2012 09:37 PM PDT

Mungkin ini berita gembira buat Nora Danish tetapi merupakan berita sedih kepada jejaka yang menaruh hati kepada si ibu tunggal ini. Nora Danish hari ini menerusi Kosmo mengakui yang dia sedang rapat dengan seseorang dan sedang mengenali hati budi si dia yang bertuah itu.

nora danish
Siapakah jejaka yang bertuah itu? Buat masa ini, identitnya masih rahsia. Namun yang pasti sudah tentu bukan Abang Nara. Hahaha. Kata Nora Danish:-

Sejujurnya buat masa ini saya memang sedang rapat dengan seseorang dan dalam peringkat mengenali hati budinya, cuma saya tidak mahu mendedahkannya sekarang kerana hubungan tersebut masih lagi di peringkat awal.Saya tidak berniat untuk merahsiakan identiti lelaki tersebut kepada umum, tetapi kalau sudah tiba masa yang sesuai dan hubungan tersebut benar-benar kukuh barulah saya akan bercerita.

Pasti ramai yang kecewa mendengar pengakuan Nora Danish ini. Namun Abang Nara berharap anda doakanlah agar Nora benar-benar bercinta dan seterusnya akan berkahwin dengan jejaka ini. Rasanya memang sudah lama Nora memegang status ibu tunggal. Orang kata, daripada hidup berseorangan, lebih baik ada berdua. Tak gitu?

serunding

P.S: Dapatkan serunding daging/ayam untuk persediaan bulan Ramadhan ini. Boleh buat duit lebih sekiranya anda berminat untuk tolong Abang Nara menjualnya. Kepada mereka yang membeli lebih daripada 3kg, ada hadiah misteri akan diberikan. Jika berminat, email kepada lorongsetia8@gmail.com untuk tempahan dan soalan.

Baca Yang Ini Pulak:-


Elfira Loy - Google Blog Search

Elfira Loy - Google Blog Search


Si Cilik <b>Elfira Loy</b> Dan Gayanya | OHBULAN!

Posted: 20 Jun 2012 07:35 PM PDT

Elfira Loy bukan satu nama asing dalam industri perfileman tanah air kita. Berbekalkan kebolehan dalam membawa watak dengan baik membuatkan beliau semakin banyak mendapat tawaran dalam bidang lakonan.

Mempunyai kelebihan pada rupa paras juga membuatkan nama beliau semakin menjadi sebutan ramai. Gadis yang bersaiz kecil dan cilik ini seorang yang sangat lemah lembut, sopan dan apa yang penting beliau juga bijak dalam menatarias wajah dan penampilannya.

Tidak kira apa jua upacara dan aktiviti yang dilakukan beliau pasti akan tampil kekal cantik dan comel. Pemilihan pakaian yang dipakai juga sangat simple dan menarik.

Kredit Foto : Facebook Elfira Loy

Fizo Omar - Google Blog Search

Fizo Omar - Google Blog Search


Suara Generasi Baru » <b>Fizo Omar</b> Bakal Tamat Zaman Bujang?

Posted: 23 Jul 2012 05:32 PM PDT

fizo omar bersama ibu di mekah


MEKAH – Artis Muda terkenal yang terkenal dengan perwatakannya yang pandai membawa diri didalam dunia lakonan hari ini memberi bayangan bahawa beliau bakal menamatkan zaman bujangnya.

Ketika ini Fizo Omar yang berada di Tanah Suci bersama insan kesayangannya iaitu ibunya sentiasa mengemaskini keadaan beliau dan ibunya disana. Keterujaan berada tempat suci sentiasa dikongsi dengan peminat-peminatnya setiap hari berserta gambar yang disiarkan.

Namun hari ini Suara Generasi Baru tertarik dengan tweet Fizo Omar yang membicarakan tentang jodoh. "Stelah dibace blk bday wish…ramai yg doakan supaya fizo dipercepatkan jodoh…APAKAH PETANDA ITU????…HAHAHHA"

Adakah Fizo Omar telah diberikan hidayah oleh Allah s.w.t di sana soal jodoh beliau. Sekiranya benar, Alhamdulillah. Perkara yang baik harus dipercepatkan. Moga-moga pertunjuk dari Allah s.w.t membawa Rahmat & Rezeki kepada Fizo Omar.

Persoalannya yang bermain difikiran,siapakan yang bakal menjadi Isteri Fizo Omar? Semoga Fizo Omar mendapat jodoh yang terbaik.

Semoga Fizo Omar selamat menjalani Ibadat Umrah di Kota Suci Mekah di bulan yang mulia ini.

 



Tiz Zaqyah - Google Blog Search

Tiz Zaqyah - Google Blog Search


<b>Tiz Zaqyah</b> Kini Kembali Ke Twitter, Tetapi Hanya Untuk Sementara <b>...</b>

Posted: 19 Jul 2012 08:33 AM PDT

Tiz Zaqyah Kini Kembali Ke Twitter, Tetapi Hanya Untuk Sementara?

Adakah ini berita? Entah, dunia artis semua perkara boleh kami laporkan. Heh. Dan, ini kisah selebriti yang kini mengambil keputusan kembali ke dunia Twitter.

Tiz Zaqyah sebelum ini pernah mengumpul angka pengikut yang agak ramai di Twitter dengan nama @TizTizTiz sebelum berhenti tanpa sebab & beralih ke Facebook.

Lewat malam tadi menerusi akaun Facebook milik beliau, Tiz Zaqyah umumkan yang beliau kembali ke arena Twitter dengan nama @IamTizzaqyah — dan ia'nya bersifat sementara.

Untuk 30 minit akaun Twitter beliau aktif, Tiz Zaqyah sudha berjaya mengumpul pengikut seramai lebih 500 orang dan jika ini sesuatu yang sementara, agak sayang di'situ.

Tulisan pertama beliau menyebut yang Erma Fatima merupakan salah seorang 'penghasut' beliau untuk kembali ke Twitter & kami harap Tiz Zaqyah kekal di'platform ini. Heh.

Related Posts
Categories
Tag

Sara Ali - Google Blog Search

Sara Ali - Google Blog Search


Sinopsis Bukan Bidadari, drama TV3 lakonan Shaarnaz,<b>Sara Ali</b>

Posted: 19 Jun 2012 12:00 AM PDT

Sinopsis Bukan Bidadari, Slot Lestary TV3

Inas, seorang gadis kaya yang mempunyai sikap manja dan sombong mendapati hidupnya menjadi tunggang langgang setelah kematian bapanya. Inas dan ibunya, Suraya resah apabila mengetahui arwah ayahnya mempunyai banyak hutang dan mereka tidak ditinggalkan sebarang harta untuk meneruskan kehidupan.

Tanpa arah tujuan, mereka pulang ke kampung Suraya dan tinggal bersama kakak Suraya, Hawa. Inas begitu benci akan kehidupannya di kampung dan menyalahkan ibu dan arwah bapanya atas tragedi yang telah menimpa dirinya. Namun, ada seorang pemuda di kampung yang bernama Kamal telah jatuh hati dengan Inas dan sanggup buat apa sahaja agar Inas bahagia hidup di kampung.

Nasib Inas tidak habis di situ apabila dia diperkosa oleh bekas teman lelakinya, Shidi yang datang mencarinya di kampung. Tidak lama kemudian, Inas mendapati dirinya mengandung. Kamal cuba untuk membantu Inas tetapi Inas terlalu degil demi mencapai cita-citanya untuk keluar daripada kampung itu dan mencari kebahagiaannya sendiri sehingga dia sanggup meninggalkan anak yang dilahirkan.

Sementara itu, semasa di Kuala Lumpur Inas telah bertemu dengan Arif, anak usahawan yang kacak dan berbudi pekerti. Akhirnya Inas berkahwin dengan Arif tanpa mendapatkan restu daripada ibunya. Malangnya, selepas berkahwin dengan putera hatinya, barulah dia sedar yang Arif seorang yang baran dan sering mendera emosi dan fizikal Inas.


Beberapa kali Inas cuba melarikan diri tetapi tidak berjaya. Disebabkan tidak sanggup menerima seksaan oleh Arif, Inas telah mempelajari seni mempertahankan diri secara senyap-senyap. Akhirnya Inas berjaya melepaskan dirinya dengan membunuh Arif. Inas pulang ke kampung mencari ibunya dan Kamal. Namun hampa hatinya apabila mendapati Kamal sudah menjadi tunangan orang. Apakah nasib Inas seterusnya? Masih adakah peluang ke dua buatnya untuk bertakhta di dalam hati Kamal? Adakah benar Arif telah meninggal dunia seperti sangkaan Inas?

Drama Bukan Bidadari bermula pada 19 Jun 2012, setiap hari Selasa jam 9 malam.

Penonton yang terlepas menyaksikan Bukan Bidadari boleh menontonnya melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my dan juga layari Facebook & Twitter tv3malaysia untuk mendapatkan berita terkini.

Drama bersiri 13 episod Bukan Bidadari mendapat sentuhan sutradara Faisal Ishak di bawah penerbitan Filmscape Production dan skrip oleh Zuli Ismail yang menampilkan pelakon muda yang kini sedang menempa nama Nad Zainal (Inas), Azlee Khairi (Kamal), Shaarnaz Ahmad (Ariff), Sara Ali (Ayu), Fiza Halim (Suraya), Zuhairi Ibrahim (Ibrahim), Muniff Isa (Shidi), Azhar Sulaiman (Roy), Liza Zain (Hawa), dan Wan Raja (Ali).