Nuffnang

Rabu, 23 April 2014

rosyam nor - Google Blog Search

rosyam nor - Google Blog Search


Foto Gambar cucu pertama <b>Rosyam Nor</b> yang amat comel | malatup

Posted: 11 Apr 2014 07:23 PM PDT

Laman Ping.Busuk dibangunkan dan diaturcara oleh pengaturcara kami tersendiri. Sebarang kesulitan, diharap anda dapat menghubungi kami melalui email busuk.org[at]gmail ataupun melalui laman fb kami.

Online user : 3,576
Widget Aktif : 3,919
Banner Aktif : 5,437

Domain Dibenarkan: 9,356
Jumlah Artikel : 664,457

Zahiril Adzim - Google Blog Search

Zahiril Adzim - Google Blog Search


ANAK MENANGIS TIDAK KENAL <b>ZAHIRIL ADZIM</b> | lawaksiyot

Posted:

zahiril adzim akan berguru dengan ayah untuk filem peka.. 10 GAMBAR Nadi Anaqi Anak Sulung Zahiril Adzim Shera Ayob Yang Comel 106 hits. 10 gambar nadi anaqi anak sulung zahiril adzim shera ay.. Zahiril Adzim Sedih Anak Takut ...

<b>Zahiril Adzim</b> Tolak Skrip Asal Boleh | MyArtis - Mynewshub.my

Posted:

Pelakon berkarektor, Zahiril Adzim mengakui sukar baginya untuk menemui sebarang naskhah yang berkualiti, namun disebabkan lakonan merupakan sumber utama rezekinya sekeluarga, dia tidak boleh bersikap terlalu ...

Mia Sara - Google Blog Search

Mia Sara - Google Blog Search


Video Pertama Yang Mengangkat Nama <b>Mia Sara</b> |

Posted: 06 Mar 2014 11:59 PM PST

Siapa tidak kenal dengan si comel Mia Sara, pelakon cilik yang popular di Malaysia. Gambar di atas semasa dia masih lagi kecil dan ternyata memang comel sangat.

2

Memang terbukti budak cilik ini sangat berbakat dalam lakonannya. Memandangkan negara kita kekurangan pelakon cilik yang benar-benar berbakat jadi tidak hairanlah Mia Sara sentiasa tampil di kaca televisyen.

Jika anda tertanya-tanya dari mana datangnya pelakon cilik bernama Mia Sara ini, ianya bermula dari sebuah video yang dimuat-naik oleh bapanya ke internet.

Itulah yang dikatakan tuah, kecil-kecil dah dapat tawaran berlakon dan duit hasil bakat yang ditonjolkan.

Selamat maju jaya kami ucapkan buat adik Mia Sara yang kini semakin meningkat dewasa.

Sumber

Aida Aris - Google Blog Search

Aida Aris - Google Blog Search


<b>Aida</b>-<b>Aris</b> | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 31 Aug 2010 11:25 AM PDT

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

Tiz Zaqyah - Google Blog Search

Tiz Zaqyah - Google Blog Search


AKSI <b>TIZ ZAQYAH</b> DAN DANIEL HAZIQ BERCUTI DI AUSTRALIA <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2014 08:12 PM PDT

Laman Ping.Busuk dibangunkan dan diaturcara oleh pengaturcara kami tersendiri. Sebarang kesulitan, diharap anda dapat menghubungi kami melalui email busuk.org[at]gmail ataupun melalui laman fb kami.

Online user : 3,343
Widget Aktif : 3,902
Banner Aktif : 5,454

Domain Dibenarkan: 9,356
Jumlah Artikel : 664,120

Pierre Andre - Google Blog Search

Pierre Andre - Google Blog Search


<b>Pierre</b> McGuire Called Marc-<b>Andre</b> Fleury a Pez Dispenser <b>...</b>

Posted: 22 Apr 2014 11:06 AM PDT

After the 2nd goal for the Blue Jackets in the opening five minutes of Game 3 on Monday night, Pierre McGuire called for Dan Bylsma to call a timeout or pull Marc-Andre Fleury from the game, and that he was 'melting down.' Bylsma opted for the timeout. The Penguins got on the board late in the 2nd, rallied in the 3rd, and ultimately won the game 4-3 to take a 2-1 series lead.

Boone Jenner opens the scoring off of a rebound very early in the game. This is the first time I can recall a goalie being referred to as a Pez dispenser. What an analogy.

Pierre Pez Dispenser (Click for Video)

Jack Johnson makes the score 2-0 and Pierre McGuire proclaims that "this guy (Fleury) is having a meltdown" and that the Pens were down 2 goals because their goalie was having a meltdown.

Pierre Meltdown (Click for Video)

Dan Bylsma calls timeout and rallies his team.

Bylsmatimeout_medium

We're not lip readers, but we like to think that he was telling Fleury that he's got this covered. Perhaps also telling him that if it gets to 3-0 he will have to make the change.

Regardless, Fleury and the Penguins responded. Fleury, by getting through the rest of the 1st and 2nd periods without any goals, and the one scored in the 3rd being a bad defensive breakdown.

I guess there is a reason that Dan Bylsma is coaching the Penguins and not Pierre McGuire.

Hans Isaac - Google Blog Search

Hans Isaac - Google Blog Search


<b>Hans Isaac</b> Sedia Kahwini Neelofa Hujung Tahun Ini? | - Beautifulnara

Posted: 20 Apr 2014 11:18 PM PDT


Oh tidak~~~ Status selebriti pujaan ramai, Neelofa nampaknya akan bertukar daripada "single" kepada "married" pada hujung tahun ini. Berita gembira (mungkin sedih buat yang mahu mengorat Neelofa) disampaikan oleh Hans Isaac yang secara umumnya diketahui sedang bercinta dengan pelakon wanita tersebut. Untuk makluman, tahun ini Hans Isaac berusia 42 tahun sementara Neelofa pula 25 tahun.

hans isaac dan neelofa

Walaupun tidak menyebut nama Neelofa sebagai kekasihnya, kata-kata Hans Isaac ini membayangkan kesediaannya untuk bergelar suami. Kata Hans kepada Mstar Online:-

Saya tidak mahu dedahkan kehidupan peribadi saya kepada umum terutama sekali berkenaan cinta atau kekasih, tetapi saya akui kini sedang menjalani kehidupan yang bahagia. Kalau diikutkan kesediaan untuk berumah tangga, saya sudah lama bersedia dan mungkin akan buat keputusan untuk berkahwin selewat-lewatnya Disember ini,

hans kahwin neelofa

Tak sabar rasanya menanti bulan Disember ini untuk melihat siapakah gadis yang akan bergelar isteri Hans Isaac. Adakah Neelofa seperti yang dijangkakan? Atau ada wanita lain yang bertakhta di hati Hans Isaac? Berdebar-debar pulak jantung ini. Sama-samalah kita tunggu dan lihat.

P.S: Pesawat MAS 192 pecah tayar hadapan

Baca Yang Ini Pulak:-

Sara Ali - Google Blog Search

Sara Ali - Google Blog Search


Cinta Shafie Nawip & <b>Sara Ali</b> | buahmulut.com

Posted: 16 Feb 2014 03:49 AM PST

Pernah bergandingan bersama dalam filem Songlap, pelakon Syafie Naswip dan Sara Ali pantas mencipta keserasian bersama. Kali ini diteruskan pula menerusi drama menarik Biskut-Biskut Cinta mengisi slot Panggung Ahad di TV1.


Shafie Nawip & Sara Ali

Menemui penonton pada 23 Februari; pukul 10.05 pagi, Biskut-Biskut Cinta sarat dengan adegan komedi bila si gadis yang merubah identitinya menjadi tomboy jatuh cinta pada pemuda yang selalu menjadi penyelamat kepadanya.

Drama arahan Yusni Yusoff ini berkembang dengan memperkenalkan watak utama gadis bernama Khirul Bariah (Sarah Ali) lari ke bandar kerana takut dikahwinkan dengan orang tua di kampungnya. Dia menukar perwatakan menjadi lelaki dengan nama Kerol kerana takut diganggu.


Shafie Nawip & Sara Ali

Dia kemudiannya diterima bekerja di kedai biskut dan pada masa yang sama berjumpa dengan rakan serumah bernama Anuar (Shafie Naswip). Anuar merupakan penyelia di kedai biskut tempatnya bekerja. Setiap bulan Kerol mengirim wang pada ibunya di kampung untuk melangsaikan hutang keluarga dengan orang kaya di kampung.

Berlaku peristiwa-peristiwa lucu semasa tinggal serumah dengan Anuar hingga memaksa Kerol mencari rumah sewa lain kerana takut rahsianya bocor dan diketahui oleh Anuar.


Shafie Nawip & Sara Ali

Pada suatu hari Kerol diganggu oleh sekumpulan remaja nakal. Mujur Anuar berada di situ lantas menyelamatkan Kerol. Sejak itu Kerol terpaut hati tanpa di sedari Anuar. Anuar pula merasakan Kerol seorang yang pelik kerana jarang bergaul dengannya semasa mereka tinggal serumah hingga memaksa beliau menyiasat siapa Kerol sebenarnya.

Akhirnya Anuar dapat tahu siapa Kerol hingga menyebabkan dia kecil hati dan marah pada Kerol. Kerol menerangkan keadaan sebenar hingga berjaya memujuk Anuar dan Anuar pergi ke kampung Khairul bariah bertemu ibunya.Pulang ke rumah Kerol terkejut kerana ibunya telah berkahwin dengan Pak Yazid, orang kaya di kampungnya.

Drama ini turut dibintangi oleh Kamarul Hj Yusuff (Pak Yazid), Delimawati (Mak Ton), Sharonizam Noor (Abang Leman), Zila Bakarin (Julia) dan Rasyid Jaafar (Zaki).

Mungkin Anda Perlu Baca Ini Juga !!

ramlah ram - Google Blog Search

ramlah ram - Google Blog Search


Lirik Lagu Terpandang Wajahmu – <b>Ramlah Ram</b> | Lirik Lagu

Posted: 16 Dec 2013 04:58 PM PST



Terpandang-pandang oleh ku
Wajahmu sedang tersenyum
Terdengar dengar oleh ku bisikan suara mu itu
Adakah engkau merindu seperti aku disini
Tidak pernah aku jemu menyayangimu

Tertanya-tanya oleh ku sedang buat apa engkau
Tertunggu-tunggu olehku kedatanganmu oh sayang
Tidakkah engkau rasakan betapa sunyi hatiku
Melayan perasaan tidak menentu

Indah sungguh alam percintaan
Tapi sakitnya menanggung rindu
Mengapa ku rela menantimu
Walau terlalu lama

Semalam ku bermimpi
Kau datang dan pergi
Membiarkan ku sendiri

Terpandang-pandang oleh ku
Wajahmu sedang tersenyum
Terdengar dengar oleh ku bisikan suara mu itu
Adakah engkau merindu seperti aku disini
Tidak pernah aku jemu menyayangimu

Indah sungguh alam percintaan
Tapi sakitnya menanggung rindu
Mengapa ku rela menantimu
Walau terlalu lama

Semalam ku bermimpi
Kau datang dan pergi
Membiarkan ku sendiri

Tertanya-tanya oleh ku sedang buat apa engkau
Tertunggu tunggu olehku kedatanganmu oh sayang
Tidakkah engkau rasakan betapa sunyi hatiku
Melayan perasaan tidak menentu

Google This?:

  • lagu ramlah ram
  • lagu ramlah ram terpandang pandang wajah mu
  • lirik lagu terpandang wajah

Altimet - Google Blog Search

Altimet - Google Blog Search


<b>Altimet&#39;s</b> Kotaraya Album Launch | GUMBALL

Posted: 20 Apr 2014 06:01 PM PDT

7 Flares Filament.io 7 Flares ×

We were thrilled when we found out about Altimet's school-themed album art and that it was being used for the Kotarayaku album launch, which was held at his former school SMK (L) Bukit Bintang, Petaling Jaya. We arrived early for the press conference that went down at the school hall – which was transformed into 'Dewan Kotarayaku' – where the showcase will also take place. Arrows were cleverly placed on the floor to guide you to the hall and when we arrived at the registration table, we were also given a medal to celebrate the spirit of being in school – and I have to note that it was my first medal ever, so thank you!

Inside, Ean from Hitz.FM introduced Altimet to the stage to perform three songs before going into the Q&A session and then we were being escorted outside the hall, where it was transformed into a canteen area with delicious BBQ grub prepared by the chefs at Joe's Kitchen, a table full of snacks that brings back childhood memories and there's even my personal favourite ice-cream on a bun served on a bike. Everything was perfectly planned and the drizzle didn't even stop us from enjoying the moment as they really went all the way to impress us.

Of course, the showcase went down later that evening and everybody came out to support Altimet despite the poor weather. Altimet brought in Joe Flizzow, Sona One, Awi Rafael, Noh Salleh, Salammusik, Kraft, and not forgetting his main DJ, Kartel Hitmen's very own AshyAsh to back him up. We also invited the talented Melissa Toh to capture the showcase (top gallery) for those of you who missed it. Overall, it was a success and the effort being put into this Kotarayaku album launch was highly appreciated. Now make sure you purchase your copy of Altimet's Kotarayaku album on iTunes or at your nearest major music stores now!

facebook.com/altimetonline
twitter.com/altimet
instagram.com/altimet_

Photos: Melissa Toh & Miranda Yeoh

Elfira Loy - Google Blog Search

Elfira Loy - Google Blog Search


<b>Elfira Loy</b> Mengamuk Kerana Iklan Di Instagram | MyArtis <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2014 09:00 PM PST

JIKA semalam kami kongsikan cerita Nabila Huda yang bengang kerana sikap para peniaga talian yang kerap menjadikan gambar yang dimuatnaiknya di akaun Instagram sebagai 'pusat' iklan, kali ini kes yang sama terjadi kepada Elfira Loy.

Dek kerana tidak tahan dengan lambakan komen iklan demi iklan, dia memuatnaik gambar berserta caption yang berbunyi:

Elfira Loy Pula Mengamuk Kerana Iklan Di Instagram

"Orang nak jual casing sendiri pun boleh menyempat lagi suruh visit your ig for beautyfool casing kau . 
Amboi lawan tauke nampak . 
Ini tidak adil tidak adil bagikuuu
Tolonglah , i repeat tolonglah . 
No ' visit my ig ' 
Mungkin ada segelintir akan cakap . 
Eh artis A tak kisah pun kenapa you nak macam ni . 
Kalau dah macamtu pegilah kat artis A syg kenapa nak kena kacau ig org yang tak suka . 
Ingatlah wahai sayang masing masing ada cara dia . 
Tak semua orang suka cara kita . 
Jadi respectlah .
Takperlulah nak berdolak dalih kau kena mcmni kau kena mcmtu
And i think i ada hak kot untuk cakap cara i , apa yang i tak suka . 
Kan ? Bolehkan ? 
Alah banyak lagi ig lain yg izinkan macam u always mention so kesanalah kamu ye . 
Buat ruangan ? 
Ye dah buat dah bantu dah. 
Tapi tak jalan gak kawan."

Waduh, rumit juga masalah para artis kita ya?

Buat para peniaga sekalian, rasanya baik anda pertimbangkan permintaan mereka ini.

Iyalah, bukan semua orang suka cara kita. Kalau hendak iklankan sekalipun, carilah Instagram artis yang tak kisah dengan segala macam iklan ini, kan senang…

Oleh: ELZA

Anda mungkin juga meminati:

Yuna - Google Blog Search

Yuna - Google Blog Search


Featured Blogger: <b>Yuna</b> Lee | IFBK

Posted: 15 Apr 2014 06:00 PM PDT

1outfitKorean Style: As Seen By Yuna Lee

With short, dark brown hair framing her small face, Seoulite and fashion blogger, Yuna Lee's sweet demeanor sharply contrasts against her style: edgy with a scoop of girly and a touch of glam. Anyone who has roamed Seoul's paths and alleyways can attest to the average Koreans' amazing sense of fashion, styled anyway from minimalist to straight from a K-Pop video. For those anxious to learn more, keep reading as Yuna shows us what Korean fashion really is all about.

Most city-dwellers agree that there can never be too much black… Or leather. In a color exuding chic and timeless vibes, Yuna shows off a Korean twist with an outfit that can take you from dinner to dancing. Despite wearing all black and leather, Yuna maintains a girly aura with a floral-printed leather jacket and an a-line leather skirt decorated with cutouts across the hem. She keeps it simple elsewhere: A basic shirt hiding underneath a jacket, a simple necklace hanging around her neck, and a couple of rings to adorn her delicate fingers.

2outfit 3VOV Jacket  |  Stylenanda Skirt  |  UZ Ring

2lookMany Koreans enjoy wearing outfits combining elegance and effortlessness that take them from work, lunch, and possibly the unexpected. Yuna shows off a polished and simplistic mixture by beginning with a short-sleeve black dress. Then adding a statement necklace takes this outfit to a new height of elegance, but the warm, oversized leopard print cardigan brings a splash of casualness. Yuna layers a few rings and pulls her hair back to push the outfit further into a casual feel. However, with a tug and release of her hair and removing her cardigan, she will emit a whole new vibe instantly.

2look3 2look4Bershka Cardigan  |  Blackmuse Necklace

3look1Dressed for shopping in one of Seoul's many fashion districts, Yuna creates a casual, yet detailed outfit. A black zippered top with a sheer geometric pattern draped across her thin shoulders, she embodies the aura of a Korean woman–subtle sexiness. Paired with textured black skinnies, black booties, and large purple earrings, she maintains her edge while keeping her comfort. Let's face it: Going in and out of fitting rooms and piling clothes a mile high, shopping needs an outfit to withstand the storm.

3look2 3look3VOV Blouse  |  Zara Pants  |  Blackmuse Earrings

4look1If there is one thing Koreans know how to do, it is how to work a glamours look. Wearing a navy top with large leather pockets and black skinnies, Yuna could have easily ended her outfit there. Instead, she threw on a gorgeous beige and white striped faux fur coat, instantly covering her in a catwalk feel. Accessorizing with feminine necklaces, black buckled high heel booties, and a black clutch, she is ready for anything. With a pop of pink lips, she carries glam into the streets of Seoul.

4look2Zara Blouse  |  VOV Pants  |  Betsey Johnson Earrings & Necklace  |  Jinny Kim Heels

4look3Korea has made a name for itself as one of the fashion centers of the world, and after seeing Yuna's style, is it hard to see why? Learn more fashion secrets by checking out Yuna's blog and Instagram @fashionbunnyuna.

- IFBK

kumpulan KRU - Google Blog Search

kumpulan KRU - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan KRU</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2014 07:25 PM PDT


Misteri <b>Kru</b> Ke-13 Dalam Penerbangan MH370 - <b>Kumpulan</b> <b>...</b>

Posted: 27 Mar 2014 02:17 AM PDT

Malaysia memang telah mengumumkan bahwa pesawat Malaysia Airlines MH370 jatuh di Samudera Hindia. Namun hingga kini bukti konkret kesimpulan Malaysia itu masih samar. Penyebab pasti pesawat jatuh juga belum diketahui, menambah liar teori konspirasi yang berkembang.
Salah satu teori konspirasi terbaru adalah adanya "kru ke-13" yang sempat tidak diketahui kehadirannya. Diberitakan Xinhua yang dikutip Want China Times, Kamis 26 Maret 2014, sebelumnya disebutkan kru pesawat hanya ada 12 orang, sementara penumpangnya berjumlah 227 orang.
Belakangan diketahui ada 226 penumpang dan 13 kru pesawat. Hal ini disampaikan pihak Malaysia Airline pada 24 Maret lalu yang mengatakan "226 penumpang dan 13 kawan dan kolega".

Lantas berkembang teori konspirasi yang mengatakan bahwa kru ke-13 ini adalah orang yang membajak pesawat dan ditutup-tutupi oleh pemerintah Malaysia. Negeri Jiran dalam penyelidikan ini memang dinilai tidak transparan oleh keluarga korban. Tidak heran, berbagai isu semakin berkembang.

Meredam semakin liarnya isu ini, akhirnya pihak Malaysia Airlines memberikan penjelasan. Kepada Beijing Youth Daily, maskapai ini mengatakan bahwa kru ke-13 adalah seorang staf Malaysia Airlines berkewarganegaraan China.

Saat itu, staf ini hendak pulang dan duduk di kursi penumpang sehingga tidak dianggap kru pesawat. Itulah sebabnya dalam penghitungan awal, dia terhitung sebagai penumpang.

Selain masalah jumlah kru, yang semakin menambah isu konspirasi adalah belum diterbitkannya manifes kargo dalam pesawat. Otoritas Keamanan Maritim Australia telah meminta salinan manifes kargo beberapa waktu lalu untuk dicocokkan dengan gambar puing yang ditangkap satelit. Namun permintaan ini belum juga dipenuhi.

Otoritas Malaysia juga belum memberikan data-data yang diminta China. Pemerintah Beijing sebelumnya menuntut Malaysia segera memberikan seluruh data yang menunjukkan bahwa MH370 benar-benar jatuh di Samudera Hindia. Kesimpulan ini disebut tanpa bukti, karena belum ditemukannya puing-puing pesawat.

Pernyataan Perdana Menteri Malaysia Najib Razak berikutnya semakin menambah misteri hilangnya MH370. Najib mengatakan, pesawat masih berada di ketinggian 30.000 kaki saat mengirimkan sinyal "ping" terakhir, sekitar lima jam setelah hilang dari radar. Dilihat dari lama terbang dan ketersediaan bahan bakar, ditambah tidak adanya landasan di Samudera Hindia, penyidik menyimpulkan pesawat jatuh, menewaskan seluruh 239 orang di dalamnya.

Faezah Elai - Google Blog Search

Faezah Elai - Google Blog Search


GAMBAR ANAK <b>FAEZAH ELAI</b> DAN HEYKAL HANIFAH

Posted: 06 Feb 2013 09:47 PM PST

[unable to retrieve full-text content]gambar anak faezah elai dan heykal hanifah telah selamat menyambut anak sulung mereka di prince court medical centre.

Fauzi Nawawi - Google Blog Search

Fauzi Nawawi - Google Blog Search


BERITA ARTIS - <b>Fauzi Nawawi</b> Enggan Minta Maaf - Gua.com.my

Posted: 26 Feb 2014 09:38 AM PST

"Saya ada tengok video keterangan dia di MyMetro TV. Bagi saya, tentang kenyataan maki ibu itu tidak perlu wujud. Isteri saya yang ditengking olehnya. Saya cuma memberikan perumpamaan sahaja, mengenai ibu. Saya mesej pada dia, kalau saya tengking ibu dia pula bagaimana? Kalau saya gunakan perumpamaan mengenai isteri, seakan tidak kena kerana dia belum berkahwin," ujar Fauzi Nawawi ketika diminta mengulas mengenai kenyataan pelakon Sharnaaz Ahmad yang mahukan dia dan isterinya, Lisdawati memohon maaf secara terbuka berikutan krisis yang berlaku di antara mereka.

Fauzi juga menceritakan secara lanjut mengenai kontroversi yang tercetus antara dia, isterinya dan Sharnaaz. Semuanya bermula pada 19 Februari lalu di set penggambaran drama bersiri 'Bukan Kerana Aku Tak Cinta'.

"Kejadian itu berlaku pada malam hari, sewaktu di lokasi penggambaran. Dia menengking isteri saya. Lisda balik ke rumah menangis dan menggigil. Pada malam tersebut, saya langsung tidak menghubungi dia. Saya biarkan dahulu. Saya berikan dia masa untuk melihat sama ada dia ada menghubungi atau pun mesej isteri saya mengenai kejadian itu. Tapi nampaknya tiada inisiatif daripada dia," ujar Fauzi.

"Selang 24 jam, pada pagi 21 Februari, sekitar jam 9.45 pagi, saya menghubunginya kerana saya tahu waktu itu semestinya dia sudah bangun untuk ke lokasi penggambaran. Saya hubunginya dua kali, tiada jawapan. Saya hantarkan pesanan kepadanya. Saya guna perkataan seperti 'gua' dan 'lu'. Dia kata saya yang mula bercakap kasar dengan dia. Tapi jika difikirkan semula, itu ayat biasa yang selalu digunakan di kalangan kawan-kawan. Dalam video itu sendiri pun dia berkata menggunakan cara itu.

"Saya mahu jumpa dia kerana saya mahukan penjelasan. Tapi dibalas dengan keras pula oleh dia. Mengenai perkataan 'anjing kurap' pula, selepas saya menghantarkan pesanan kepada dia, dia sepertinya membalas pesanan tersebut dengan mesej yang seakan-akan mahu mengajak saya bertumbuk dan bergaduh. Jadi, saya balaslah begitu.

Apabila kami sering berbalas pesanan, keadaan menjadi makin tegang. Lantas saya menghantarkan pesanan yang saya sudah maafkan dirinya. Dia membalas pesanan tersebut dan menyatakan dia tidak menerima maaf tersebut. Dia tulis di situ, dia mahu cari saya juga. Bahasa dia sahaja sudah berbunyi ala-ala samseng.

Pada 21 Februari juga, sewaktu Lisda ke lokasi penggambaran, dia ditemani oleh Lana Nodin. Sesampai sahaja mereka di set, dia (Sharnaaz) meluru ke kereta, terus ke bahagian penumpang. Lana yang memandu kereta, isteri saya di bahagian penumpang. Mereka menghubungi saya dan saya suruh Lana bawa Lisda keluar dari set penggambaran tersebut," ujar Fauzi lagi.

Lisdawati Enggan Lapor Polis

Jelas Fauzi, dia membuat laporan polis kerana dia melihat keadaan isterinya yang trauma kerana kejadian tersebut. Pada mulanya, Lisda enggan membuat laporan polis kerana dia berasa takut, tetapi sebagai suami, Fauzi memaksa juga Lisda melakukan laporan kerana memikirkan mengenai kandungan Lisda. Ujar Fauzi lagi, mereka membuat laporan polis bukanlah untuk mendapatkan publisiti ataupun mahu saman menyaman, tetapi dia risau kerana isterinya yang sedang mengandung 'diserang' oleh Sharnaaz.

Tegas Fauzi, dia enggan memohon maaf seperti yang diminta oleh Sharnaaz. Enggan berdiam diri, Fauzi mengakui dirinya juga marah dengan tindakan Sharnaaz, namun begitu, sebagai seorang yang masih punyai akal fikiran, dia mahu mengikut lunas undang-undang yang ada.

"Kalau dia rasa dia betul, teruskan. Tapi bagi saya, maaf saya sudah habis. Saya akan katakan tidak untuk meminta maaf. Saya yang sudah hampir tujuh tahun mendirikan rumah tangga bersama Lisda pun tidak pernah menengking atau memarahi Lisda, jadi takkan saya mahu biarkan orang lain tengking isteri saya," tutur Fauzi lagi.

Dalam pada itu, Fauzi dan Lisda bakal menunaikan ibadah Umrah pada 28 Februari ini. Sebagai manusia biasa, Fauzi mengakui kontroversi yang tercetus sekarang, sedikit sebanyak membuatkan perasaannya terganggu, tetapi sehingga kini, dia masih dapat menjalani semuanya dengan tenang.

Adam af - Google Blog Search

Adam af - Google Blog Search


Luahan hati Fiza Elite mengenai kontroversi rumahtangga dengan <b>...</b>

Posted: 21 Apr 2014 02:26 AM PDT


Belum pun sampai setahun usia masjid yang dibina antara pasangan Fiza Elite dengan Adam AF, satu berita kurang enak kedengaran mengenai hubungan mereka.

Lumrah menjadi artis, sekecik-kecik perkara pasti dapat dihidu oleh peminat dan pemberita. Melalui ruangan hiburan di Utusan Malaysia, pengarang menimbulkan kontroversi mendakwa hubungan rumahtangga pasangan ini sedang dilanda badai. 

Namun, perkara itu bukan baru sejak akhir tahun lalu lagi perkahwinan mereka dikhabarkan menghadapi tekanan.

Khabar lain turut bertiup kencang dimana sumber mengatakan Fiza ada ke mahkamah pertengahan minggu lalu untuk merujuk masalah rumah tangga ke pejabat agama.


Walaupun pemergian Fiza ke mahkamah tidak diketahui ramai tapi ada sumber yang mendedahkan Fiza dikhabarkan memfailkan penceraian pada hari Rabu lalu di Shah Alam, Selangor.

Tujuan samaada Fiza mahu menfailkan penceraian atau semata-mata untuk mencari penyelesaian di Mahkamah tersebut masih menjadi tanda tanya.

Namun, Fiza melalui laman Instagramnya turut meluahkan perasaan mengenai isu kontroversi yang melibatkan dirinya itu. Fiza tidak mahu dibebani dengan lebih banyak soalan dan apa yang Fiza mahukan hanyalah doa dan sokongan dari anda semua.

Baca luahan hati Fiza di bawah:


"Salam semua....maaf andai sy ada berbuat silap atau tkasar bahasa.sy benar2 berharap agar semua diluar sana memahami perasaan sy skrg ni...jgnlah ditanya bmcm2 jenis soalan.sy ni cuma wanita biasa yg kekadang lemah dan xmampu utk menanggung beban...tp sy tahu dan pasti semua ni ketentuan dr Allah.siapa yg mahu utk jd begini?kalau disoal pd sesiapa pun..xmungkin seseorg itu mahu mjalani kehidupan spt sy...hormati lah apa jua keputusan sy.sy hanya merancang...tp Allah lebih mengetahui segala2nya...sy cuma perlukan sokongan dr anda semua utk sy terus kuat dan maju ke depan.apa yg tjadi dan bakal berlaku biarlah jd rahsia antara sy dan Allah...xperlu utk sy bkongsi kesemua crita peribadi sy kpd umum.harap semua dpt memahami ya...doakan yg terbaik utk kami...Allah adalah tempat sy berbicara dan mengadu...bukan dgn sesiapa pun...kita sebagai makhluk Allah san hambanya cuma perlu menadah tangan dan bdoa meminta pertolongan dr Nya...Amin...."

kumpulan Jinbara - Google Blog Search

kumpulan Jinbara - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Mar 2014 01:43 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Mar 2013 10:47 PM PDT


[] Zakwan-Nayli []: Jatuh Cinta Sama WARISAN RIMBA | Melawat <b>...</b>

Posted: 11 Mar 2013 08:00 PM PDT

Aritu MamaZN ada citer yang kami dah sampai Warisan Rimba
Kejadian terjadi lepas balik dari Zoo Negara
Tiba-tiba jek teringat yang tempat ni dekat jek dgn Zoo Negara
Tu yang ajak PapaZN pi terjah tu
Saje jalan-jalan melawat kawasan kekdahnya...
Ececece, dah macam YB plak dah, haha!
Sebelum ni taktau pun tentang kewujudannya
Asalnya, tau pun dari blog Nana
Tu yang teruja nak pi tengok jugak tu ;)
Senang jek nak ke Warisan Rimba ni rupanya
Ada gak la tempat mandi manda yang lain
Chalet kumpulan Jinbara pun ada jugak
Sebab cantek sangat tempat ni!
Baju spare ada jek dalam kete tu, hihihi
Tapi PapaZN refused utk bermandi manda hukhukhuk!
Takpela, kite follow jek la
Pasni bleh datang lagi - semestinya well prepared! Hehehe...
Masa nak melawat-lawat tu, owner ada kat situ
Dia ingat kitorang ada booked chalet
Bila dah tau yang kitorang saje nak melawat-lawat
Dia bawak la jalan-jalan tengok kawasan
3 chalet yang dekat dengan kolam ni nampak best!
Ada 2 kolam lain yang dia baru buat
Tapi suasana tak berapa santai macam kat sini
Chalet paling murah RM80 kalu nak bermalam
Tapi kalu nak sewa utk siang jek pun boleh jugak
Kot-kot la nak buat utk rehat-rehat @ tukar baju ke
Banyak jugak kemudahan yang disediakan kat sini
Selain chalet, ada jugak port utk BBQ, jungle trekking, aktiviti karaoke & ATV
Surau dan tandas pun ada disediakan
Tapi aritu tak pi melawat plak surau n tandas nya cemane
Zakwan tu geram jek tu... Sbb bleh celup-celup kaki jek, haha!
Kat sini, kalu nak mandi kolam yang disediakan tu pun boleh
Kalu nak mandi sungai pun boleh
Menurut owner tu, orang yang datang situ 
Ramai yang nak mandi kolam jek, mandi sungai depa takmo
Kolam tu air nya datang dari air bukit
Takde sejuk cam air sungai
Pastu airnya agak kehijauan camtu sebab air tu dah bercampur dgn sumber mineral mcm belerang
Owner tu la citer
MamaZN jadik pencerita semula jek, haha!

Kesimpulannya memang best!
Patut la Nana & da geng pun slalu datang sini
Sebab memang betul-betul best pun!
PapaZN pun dah jatuh cinta gak dgn tempat ni
Dah siap plan nak wat berpiknik sesama adek beradek dia dah tu...
Pantasss! =p