Nuffnang

Isnin, 28 Oktober 2013

Zahiril Adzim - Google Blog Search

Zahiril Adzim - Google Blog Search


<b>Zahiril Adzim</b>, Mia Sertai Kempen Anti-Dadah - myNewshub

Posted:

Bagi menarik kesedaran menerusi iklan, organisasi tersebut telah menggunakan beberapa pelakon terkemuka seperti Zahiril Adzim dan Mia Sarah sebagai watak utama. Menerusi laman web wecareweserve.org, ...

Remy Ishak - Google Blog Search

Remy Ishak - Google Blog Search


<b>Remy Ishak</b> Terkejut Bront Palarae Berkahwin - Gua

Posted: 05 Sep 2013 12:29 AM PDT

Susulan berita mengejut perkahwinan pelakon Bront Palarae baru-baru ini, GUA telah mendapatkan komen daripada pelakon Remy Ishak yang merupakan rakan akrab kepada aktor  itu. Kedua pelakon hebat ini pernah bergandingan membintangi filem 'Jiwa Taiko' dan siri drama 'Sindarela'.

Begitupun, di sebalik keakraban dua pelakon ini, Remy melahirkan rasa terkejut sebaik sahaja dikhabarkan GUA tentang berita perkahwinan tersebut.

"Saya sangat terkejut sebab memang tidak tahu menahu tentang hal perkahwinan Bront. Tak ada pula dia beritahu saya yang dia akan berkahwin dalam masa terdekat. Mungkin sedikit masa lagi saya akan cuba menghubungi Bront dan sahkan sendiri berita ini dari empunya badan", kata Remy.

Mengulas mengenai tindakan Bront berkahwin secara rahsia itu, Remy beranggapan mungkin majlis tersebut telah dibuat khas untuk dihadiri oleh saudara mara yang terdekat sahaja.

Remy ditemui di majlis pelancaran Kejohanan Cabaran Dashing - Neon Futsal anjuran Dashing For Men pada Selasa. Kejohanan futsal unik yang telah masuk musim ke-2 ini bakal menyaksikan Remy, bersama-sama pengacara Henry Golding bergandingan di padang futsal neon dalam satu pasukan All-Stars di peringkat akhir pada Disember nanti.

Wajah Dashing For Men selama tiga tahun ini juga akan membuat penampilan di beberapa lokasi dalam siri jelajah promosi kejohanan tersebut.

Dalam pada itu, pelakon kacak ini turut berkongsi perkembangan terbaru karier seninya.

"Saya baru sahaja selesai penggambaran sitkom berjudul "Oh Bama!" untuk siaran RTM. Sitkom 26 episod terbitan Suhan Movies ini bakal menampilkan saya sebagai pendidik. Sebagai Cikgu Baharom, saya adalah seorang guru Bahasa Malaysia yang serius di dalam kelas, tetapi mempunyai sisi lucu ketika bersama pelajar", ujar Remy yang menyifatkan pengalaman pertama kali berlakon dalam siri sitkom sebagai menyeronokkan.

Wajah Remy juga bakal menghiasi pawagam sedikit masa lagi untuk filem CEO.  Filem genre komedi yang turut dibintangi oleh Beto Kusyairy dan Deanna Yusoff itu kini sedang giat menjalani proses pos produksi dan dijangka menemui penonton lewat 2013.

Fizo Omar - Google Blog Search

Fizo Omar - Google Blog Search


Susah Hendak Mendekati Mawar – <b>Fizo Omar</b> | - Beautifulnara

Posted: 17 Sep 2013 06:56 PM PDT


Amboi. Boleh tahan sweet jugak kisah percintaan Fizo Omar dan Mawar ini. Paling best punca Fizo jatuh hati terhadap si gadis ialah kerana kesungguhan dan kekomitedan (ada ke perkataan nie?) menguruskan perniagaan tudung Fareeda.

bakal isteri fizo omar

Kata Fizo Omar kepada Kosmo:-

Susah sebenarnya hendak dekat dengan dia (Mawar). Walaupun status saya sebagai artis. Dia sangat tegas dan komited pada kerjanya. Saya kagum melihat dia menguruskan perniagaan ibunya. Dia bukan jual mahal masa mula-mula saya ingin mendekatinya tetapi dia terlalu komited terhadap kerjanya

fizo omarApa pun Abang Nara respek kepada Fizo kerana menunjukkan kejantanan dan tidak berputus asa untuk mendapatkan nombor telefon Mawar sekaligus terus mengorat. Lelaki kena macho dan Fizo memang confirm macho orangnya. Yang menariknya, Mawar turut mengakui cara Fizo Omar berniaga membuatkan dia tertarik kepada lelaki itu. Kata Mawar:-

Saya tidak memandangnya sebagai artis tetapi melihat pada cara dia berniaga. Dia bersungguh dalam kerjanya. Pada masa yang sama, ibu merestui hubungan kami. Saya tidak pernah ada hubungan yang serius sebelum ini. Mama yang banyak nasihat saya supaya tidak terlalu garang dan dia juga melembutkan hati saya untuk menerima Fizo

mawar

Kesimpulan yang Abang Nara dapat buat ialah orang business ini memang ada kriteria lain ketika membuat pilihan calon suami atau isteri. Baguslah tue. Suami isteri perlu saling bantu membantu. Kalau berkahwin sesama sendiri, lagi banyak idea business yang boleh dikembangkan bersama-sama. Semoga segalanya berjalan lancar buat Fizo dan Mawar. Tak sabar pulak nak tengok diorang bersanding.

glutacellP.S: "Cantiknya kulit muka you sekarang nie, nampak lebih cerah dan flawless". Tetiba jer kawan puji kata kulit muka saya". Betullah…kesan hitam dan jerawat pun dah hilang. Rasa pun lebih bertenaga dan sihat. Kenapa? Tak percaya ker? Jom layari sendiri www.azaleadenaturale.com

Baca Yang Ini Pulak:-

Faizal Tahir - Google Blog Search

Faizal Tahir - Google Blog Search


Siti Nurhaliza, <b>Faizal Tahir</b> & Melly Goeslaw Bakal Mengajar Untuk <b>...</b>

Posted: 21 Aug 2013 07:19 PM PDT


Ini memang awesome. 3 nama besar bakal menjadi tenaga pengajar AF2013 adalah satu perkara yang sangat hebat. Siti Nurhaliza, Faizal Tahir dan Melly Goeslaw memang bukan calang-calang orangnya. Dan ketiga-tiga mereka bakal terlibat dalam menjayakan AF2013 yang serba baharu ini.

tenaga pengajar af2013

Untuk makluman, AF2013 tidak akan mempunyai pengetua. Ketiga-tiga selebriti hebat ini akan dijadikan inspirasi dan tempat rujukan untuk pelajar-pelajar AF kelak. Nampak gayanya banyaklah ilmu yang akan diturunkan oleh mereka. Bergantunglah pada para pelajar untuk menerima ilmu atau tidak.
tenaga pengajar af2013Secara jujur, Abang Nara teruja untuk melihat kelibat Datuk Siti Nurhaliza mengajar anak-anak didiknya. Mesti comel. Mana tahu ada sisi garang dan tegas akan ditampilkan oleh beliau. Sama-samalah kita nantikan AF2013 yang bakal bermula 14 September ini. Kredit gambar Faisol Mustafa.

P.S: Tidak bayar saman lesen memandu akan dibatal

Klik gambar untuk lihat koleksi tudung menawan dan terkini dari Rapunzzle.

Baca Yang Ini Pulak:-

Zul Huzaimy - Google Blog Search

Zul Huzaimy - Google Blog Search


Kord Gitar Kapok: <b>Zulhuzaimy</b> - Merah (OST Bunga Merah Punya)

Posted: 23 Apr 2013 09:39 PM PDT

Intro: G D C G D G Indah harumnya bungaku C D G D merah dikelopak madu G D G tanya hati siapa mahu C D G bila cinta diam membisu C D G F# Em Kau bunga yang penuh durinya C D G G7 ku selalu memuja... C D G Bm Em Biarpun terluka diriku C D namun bungaku tetap dihati G G7 selalu... C D G F# Em Kau bunga yang penuh durinya C D G G7 ku selalu memuja... C D G Bm Em Biarpun terluka diriku C Cm namun bungaku tetap dihati G D selalu... C Cm namun bungaku tetap dihati G selalu...

Writen By:

Yuna - Google Blog Search

Yuna - Google Blog Search


<b>Yuna</b> – Nocturnal (2013) » download by NewAlbumReleases.net

Posted: 12 Oct 2013 03:03 PM PDT


Artist: Yuna

Album: Nocturnal

Released: 2013

Style: Indie Pop

Format: MP3 320Kbps / FLAC

Size: 95 Mb

Tracklist:
01 – Falling
02 – Mountains
03 – Rescue
04 – Lights And Camera
05 – Lovely Intermission
06 – Someone Who Can
07 – I Want You Back
08 – Come Back
09 – Colors
10 – I Wanna Go
11 – Escape

DOWNLOAD LINKS:
UPLOADED: DOWNLOAD
RAPIDGATOR: DOWNLOAD

FLAC (276 Mb):
UPLOADED: DOWNLOAD


Previously on NewAlbumReleases.net:


Lisdawati - Google Blog Search

Lisdawati - Google Blog Search


ISU <b>LISDAWATI</b> PERTAHAN SUAMI — illustrasiaku.com

Posted: 12 Oct 2013 03:58 PM PDT

LISDAWATI TETAP PERTAHAN SUAMI | "ITU semua gosip. Malah saya sendiri sudah lali dengan gosip sebegini," ujar Lisdawati berhubung dakwaan kisah skandal yang tersebar antara suaminya, Fauzi Nawawi dan bintang realiti Noni AF5.
Hakikatnya, bukan sekali Fauzi dikaitkan dengan skandal bersama wanita lain kerana selain aktres seksi, Zarina Anjoulie Lavocah, pelakon 'Orang Minyak' ini pernah mengejutkan dunia siber setelah hubungannya bersama seorang wanita tersebar menerusi sebuah blog hiburan.
Bagaimanapun sebagai isteri, Lisdawati, tidak mudah melatah. Masih meletakan kepercayaan tinggi terhadap suaminya itu, pelakon KL Menjerit ini menganggap ianya sebahagian dari lumrah bergelar selebriti. Malah tetap mempercayai Fauzi.
"Semua orang dah kenal Fauzi sebagai pelakon dan pengarah, malah saya tahu Fauzi seorang yang peramah.
"Bagi saya, selagi tahu membawa diri ketika bergaul, tiada masalah yang akan berlaku.
"Lagipun, isu terkait ini bergantung kepada dua-dua pihak. Jika hanya sebelah pihak, perkara seperti ini tidak akan timbul," katanya.
Memandang perkara itu secara positif, pemilik nama sebenar Nisdawati Nazaruddin ini, mengakui suaminya itu memang pernah bekerjasama dengan Noni dan dia menganggap hubungan mereka sekadar rakan sekerja sahaja.
"Saya tahu mereka memang bekerjasama, tetapi hairan juga bagaimana kisah ini boleh timbul.
"Mungkin kemesraan mereka itu disalah anggap oleh orang sekeliling," katanya.
Sementara itu, menerusi sebuah akhbar (bukan Sinar Harian) Noni atau nama sebenarnya Nonny Nadirah Zainuddin, menafikan hubungan yang terjalin antara dia dan Fauzi.
Menurut Noni, dia mula mengenali aktor itu secara rapat setelah diajak menyertai program Jelajah Festival Filem Malaysia dan hubungan mereka tidak lebih dari rakan kerja.

Diana Danielle - Google Blog Search

Diana Danielle - Google Blog Search


Nama Anak <b>Diana Danielle</b>, Farid Kamil.... - Gossip Artis Malaysia

Posted: 12 Sep 2013 06:30 PM PDT

Pada: Jumaat, 13 September 2013 Akhirnya pelakon Diana Danielle memberitahu nama anak sulungnya yang kini sudah berumur nak masuk 2 bulan sebagai Muhammad bin Farid Kamil.

Walaupun nampak ringkas namun pengertiannya yang membawa makna yang besar. Ini adalah petikan daripada portal mStar semalam ketika mewawancara Diana.

"Nama anak saya Muhammad, mudah dan senang tapi kami panggil dia Sayang sahaja.

"Sebenarnya nama itu dipilih oleh nenek dia (emak Farid) dan kami juga bersetuju dengan nama itu,"

Diana juga enggan memberikan ulasan mengenai pertelingkahan yang berlaku diantara dia dengan ibunya, Norsiah Ramli.
"Maaf ya, saya tidak mahu komen tentang itu, terima kasih," Diana Danielle.
Diana kini difahamkan sedang menuntut di National Institute of Dramatic Art (NIDA), Australia dan bakal menjalani latihan praktikal di Malaysia selepas selesai proses berpantang.

Tag : , , , , , , ,

Komen yang betul-betul negative/promosi dan seumpamanya akan dibanned terus untuk berkomen di sini. terima kasih

saleem iklim - Google Blog Search

saleem iklim - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Oct 2013 01:20 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2013 01:15 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jun 2013 01:22 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jun 2013 01:03 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jun 2013 01:13 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 17 May 2013 01:08 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 14 May 2013 01:30 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 08 May 2013 02:01 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Apr 2013 01:07 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2013 01:35 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2013 02:00 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>saleem iklim</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Mar 2013 01:38 PM PDT


KUMPULAN MUSIK JADUL: <b>Saleem Iklim</b> Full Album mp3

Posted: 21 Feb 2013 11:58 PM PST

Saleem Iklim Full Album mp3 music song download
Saleem_(Iklim)_-
Suci Dalam Debu - MP3
Saleem iklim-menyayangimu
mp3
Saleem iklim - sandiwara
cinta semusim. - MP3
Download, Play mp3
Saleem iklim - terlena mp3
Saleem iklim - Tinggal
Kenangan - MP3

Jamal Abdillah - Google Blog Search

Jamal Abdillah - Google Blog Search


Datuk <b>Jamal Abdillah</b> - Gossip Artis Malaysia

Posted: 25 Oct 2013 12:00 AM PDT

Pada: Jumaat, 25 Oktober 2013 Tahniah lah kepada raja Pop Negara, Jamal Abdillah yang kini bergelar Datuk (Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP)). Ini bersempena dengan hari keputeraan ke-83 Sultan Pahang, semalam.

Tidak ketinggalan juga, Rossa (Sri Rossa Roslaina Handiyani) penyanyi sensasi nusantara yang sama-sama dianugerahkan darjah kebesaran untuk bergelar Datuk.

Memang dah mengharapkan sangat admin melihat Jamal Abdillah bergelar Datuk sejak dahulu lagi, dia memang berbakat besar, suaranya memang power, tapi mungkin sebab hal pribadinya maka tertangguhlah bergelar Datuk tu kan dari dulu lagi.

Tag : , , , , ,

Komen yang betul-betul negative/promosi dan seumpamanya akan dibanned terus untuk berkomen di sini. terima kasih

Akim - Google Blog Search

Akim - Google Blog Search


Lirik Dunia Dan Syurga - <b>Akim</b> | 1 Lirik Lagu.com

Posted: 25 Oct 2013 09:04 AM PDT

Selama berpimpin tangan meredah segala
Semakin dalam ku menyelam
Bagaikan bermimpi bahgia tetapi
Seputih peluru terluru di penjuru hati ku
Disini pasti ku terpaksa berhenti

Bukan ku tak mahu bercinta
Tiada yang ku pinta
Lebih dari jauh semata
Dunia dan syurga

Bukan ku tak mahu segala
Intan emas permata
Cuma mahu bersamamu
Dunia dan syurga
Dunia dan syurga

Meluncur atas salju dosa
Diambang menjunam gelincir terbenam
Binasa usia dan masa jangan disia-sia
Dan ini pasti ku terpaksa berhenti

Bukan ku tak mahu bercinta
Tiada yang ku pinta
Lebih dari jauh semata
Dunia dan syurga

Bukan ku tak mahu segala
Intan emas permata
Cuma mahu bersama mu
Dunia dan syurga

Hari akhir kan tiba
Kan terbongkar rahsia

Sayangku ku perlu bersama dirimu sentiasa
Bukan saja dunia tetapi juga syurga

Bukan ku tak mahu bercinta
Tiada yang ku pinta
Lebih dari jauh semata
Dunia dan syurga

Bukan ku tak mahu segala
Intan emas permata
Cuma mahu bersamamu
Dunia dan syurga

Cuma mahu bersamamu
Cuma mahu bersamamu
Dunia dan syurga

No comment yet. Be the first to leave a comment!

Sharnaaz Ahmad - Google Blog Search

Sharnaaz Ahmad - Google Blog Search


Pekin Ibrahim & Uqasha Senrose Hampir Putus Tunang Kerana <b>...</b>

Posted: 25 Oct 2013 09:28 AM PDT

ohartis-pekin-ibrahim-uqasha-senrose-bertunang-1

Baru-baru ini kecoh tentang berita pertunangan dua pelakon Pekin Ibrahim dan Uqasha Senrose putus di tengah jalan. Keretakan hubungan itu kononnya berpunca dari hubungan cinta lokasi antara Uqasha dan pelakon Sharnaaz Ahmad. Pekin yang akhirnya dengan bersikap terburu-buru telah melabelkan Uqasha curang di belakangnya dan memutuskan perhubungan mereka.

Ya, saya memang ada semua bukti yang menunjukkan Uqasha ada menjalinkan sulit dengan Sharnaaz. Jadi, dia tidak perlu menafikan mengenai perkara tersebut.

Namun begitu, Uqasha tampil berterus-terang menceritakan hal sebenar kenapa dia rapat dengan Sharnaaz adalah kerana sedang merancang kejutan sambutan ulangtahun Pekin. Ternyata ia hanyalah salah faham dan ia tidak seperti apa yang Pekin anggapkan.

"Saya sudah berjumpa dengan Sharnaaz semalam dan dia menjelaskan segala-galanya kepada saya. Antara dia dengan Uqasha memang tiada hubungan, saya yang keliru kerana menyangka mereka bercinta, sedangkan kedua-duanya hanya berlakon bersama.

"Keakraban dua pelakon itu juga bersebab kerana mereka bersepakat untuk mengadakan kejutan sempena hari ulang tahun saya. Selepas penjelasan itu, barulah saya tahu situasi sebenar.

"Saya tahu ekoran silap faham itu membuatkan banyak hati terluka. Saya silap apabila bertindak melulu. Apatah lagi apabila perkara yang sepatutnya tidak didedah (off record) disiarkan, lagilah perkara ini jadi kecoh.

"Selepas bertemu Sharnaaz dan mendengar penjelasannya, saya menghubungi sendiri Uqasha dan anggap kontroversi ini sudah selesai. Kami sudah berbaik seperti biasa." jelas Pekin.

OHARTIS: ELOKLAH DIPERCEPATKAN PERNIKAHAN AGAR TIDAK TIMBUL LAGI SALAH FAHAM.

Mawi af - Google Blog Search

Mawi af - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Oct 2013 09:11 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Sep 2013 09:24 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jul 2013 09:21 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Jun 2013 09:04 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 28 May 2013 09:27 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2013 09:44 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jan 2013 09:35 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Nov 2012 09:59 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2012 09:36 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2012 12:00 AM PDT


<b>Mawi</b> Kini Sudah Ada Twitter, Follow Di @CahayaAsmawi |

Posted: 26 Jun 2012 04:38 AM PDT

Abang Nara tak tahu sama ada Mawi masih relevan kepada anda atau tidak. Namun bagi Abang Nara, Mawi tetap dekat di hati kecil ini. Abang Nara teringat ketika zaman AF. Satu family menyokong Mawi. Memang ketika itu gelombang Tsumawi sangat hebat. Dan kini, Mawi sudah pun memiliki akaun Twitter untuk memudahkan peminat mengetahui perkembangannya.

twitter mawi

Untuk peminat Mawi, silalah follow Twitternya di @CahayaAsmawi. Diharap Mawi akan selalu berkongsi gambar anaknya, Cahaya Malaika untuk tatapan para peminat. Kepada Mawi, welcome to the Twitterjaya.

Baca Yang Ini Pulak:-


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Nov 2012 09:20 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Nov 2012 09:49 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Mar 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Mar 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Sep 2012 09:38 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Sep 2012 09:25 AM PDT


Rumah <b>Mawi AF</b> Dirompak.. ~ GUA JAMBU

Posted: 26 Mar 2012 03:27 AM PDT

KUALA LUMPUR: Kediaman juara Akademi Fantasia musim ke-3, Mawi yang terletak di Bandar Baru Bangi dirompak, awal pagi tadi.

Dalam kejadian itu, Mawi atau nama sebenarnya, Asmawi Ani, 31, sedang berada di rumah bersama isteri, Nora'Asikin Rahmat atau Ekin, 32, bersama anak dan ibu mertuanya.

Ekin ketika ini masih berpantang selepas melahirkan anak pertama mereka, Cahaya Malaika, 28 Februari
lalu.

Dalam insiden itu, Mawi dan ahli keluarganya diikat sebelum perompak berjaya melarikan barangan bernilai lebih RM10,000.

Perompak Acu Parang Di Muka <b>Mawi AF</b> | HIPOTESIS CREW

Posted: 26 Mar 2012 06:21 PM PDT

KAJANG: Juara Akademi Fantasia ke-3 (AF3), Asmawi Ani atau Mawi hanya memikirkan keselamatan bayinya, Cahaya Malaika yang berusia sebulan sebaik dikejutkan perompak yang mengacukan parang ke mukanya.

Dia yang baru melelapkan mata sebaik tiba di kediamannya di Bangi Golf Resort, di sini, pada jam 2 pagi semalam selepas menyertai Konsert Jelajah Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2011 di Pasir Gudang, Johor, bimbang empat lelaki bersenjatakan parang itu mencederakan anak sulungnya itu.


Bagaimanapun, Mawi berkata, dia bersyukur apabila melihat perompak terbabit tidak mengapa-apakan anaknya yang tidur nyenyak.
 

Menceritakan detik cemas itu, Mawi, 31, berkata, empat lelaki warga asing terbabit dipercayai memecah masuk banglonya melalui tingkap tepi yang tidak mempunyai gril selain menggunakan tangga untuk memanjat pagar.

 Menurutnya, dalam kejadian jam 4.30 pagi itu, dia, isteri, Nor'Ashikin Rahmat, 32, atau Ekin serta ibu mentuanya, Fatimah Saad, 55, tidur sebilik manakala nenek mereka, Salmah Sahan, 77, berada di bilik sebelah manakala seorang pembantu rumah di tingkat bawah. 

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2013 09:29 AM PDT


25 GAMBAR NOSTALGIA <b>MAWI AF3</b> ~ Dunia Ummi

Posted: 20 Jul 2013 09:53 PM PDT

Tahukah anda yang Mawi AF3 baru-baru ini telah memenangi dua anugerah di Konsert Akhir Reunion Akademi Fantasia (AF) yang diadakan pada Sabtu lalu di AEON AU2, Setiawangsa, Kuala Lumpur?

Dalam Majlis itu, Mawi atau nama sebenarnya Asmawi Ani yang berasal dari Felda Taib Andak, Johor telah berjaya memenangi Anugerah Balada Lelaki dan Anugerah Duet dengan pasangan duet Lagu Jiwa Lagu Cinta iaitu Datuk M.Nasir yang pernah menjadi pengetua Mawi sewaktu di AF3.



Untuk info, Konsert bertemakan malam anugerah itu diadili oleh bekas tenaga pengajar AF iaitu Fauziah Nawi, Adnan Abu Hassan, Adam Corrie Lee, Dr Azahari Othman, Fazley Yaakob dan pengacara Diari Ext AF, Zainal Alam Kadir.

Malah difahamkan, Konsert tersebut akan disiarkan di Astro Ria (saluran 104) pada Sabtu, 31 Disember ini, pukul 10 malam bagi menyambut tahun baru 2012. Dan Konsert itu juga telah menghimpun dan menggabungkan hampir semua bekas pelajar AF 1 hingga AF9 bagi memberi anugerah terhadap pengorbanan mereka.

Jadi istimewa kali ini, myartis bawakan nostalgia Mawi yang pernah cipta sejarah hingga menggemparkan industri hiburan kita apabila demam 'Tsumawi' melanda negara. Meskipun Mawi agak kurang menyerlah sejak akhir-akhir ini, namun hakikat kecermerlangan 'Mawi World' sememangnya tidak dapat disangkal apabila lagu 'Saleha' menjadi siulan ramai.

Jom imbas..!

BIODATA:
Nama: Asmawi Ani
Tarikh Lahir: 25 Ogos 1981
Tempat Lahir: Felda Taib Andak, Kulai Johor
Kerjaya: Penyanyi, Pelakon, Ahli Silap Mata, Duta Produk, Usahawan menerusi Mawi World Sdn Bhd
Status: Berkahwin

Ooo Ni Project Terbaru <b>Mawi AF</b> Rupanya! | Namee Roslan

Posted: 20 Mar 2013 12:00 AM PDT

Assalamualaikum...well hello... :)

-scroll down for the latest entry-

Eh hari tu tiba-tiba teringat Mawi AF tu sebab dah lama tak nampak dia kat tv. *yela sebab saya tak tengok tv pun. haha. Pastu tiba-tiba tengok rancangan Romantika astro ria tu , ada update pasal dia dengan wife dia Iekin tu dengan baby comel dia.Patutlah lama dah tak nampak kat tv, rupanya dia ada project baru dengan wife dia. Baru tahu...hihi. Diorang buat business rupanya . Tubuhkan product sendiri nama Unequein. vahvahvah

Product kecantikan.! Macam-macam jenis product kecantikan dia jual. Ada collagen, skincare and multijuice. Tapi saya dah cuba multijuice (Liquid health supplement) and collagen drinks Unequein ni. 

MULTIJUICE Liquid Health Supplements
Terasa nak cuba multiejuice dia sebab ingredients dia gabungan buah-buahan botani seperti delima, minyak zaitun, minyak habbatus sauda', cecair kurma, buah tin, kismis , air zam-zam dan madu yang mengandungi pelbagai khasiat mineral dan vitamin . Saya kalau nak makan supplement apa-apa mesti nak cerewet nak tengok ingredients dia. Ok, ini yang saya dah cuba....
Cara nak makan senang je, koyak je packet tu then makan macam makan chocolate tu. hehe

Diperbuat dari....

  • Delima – digelarkan ' superfruit' yang mengandungi anti oksidan yang unggul diterajui oleh asid ellagik yang berupaya melindungi kalenjar prostat, payudara, organ paru-paru dan jantung.
  • Kurma – terdiri daripada fenol, sterol, pigmendasquelen yang memainkan peranan penting, dalam kesihatan manusia. Dapat mengurangkan pengambilan lemak dalam makanan seharian, membantu menyeimbangkan metabolism badan banyak lagi.
  • Buah Tin – Menyingkirkan keracunan (toksin), mencairkan kahak, mengurangkan batuk yang berpanjangan lantas melapangkan dada. Membantu membersihkan hati dan jantung serta membersihkan lendir dalam usus.
  • Kismis – Menguatkan daya ingatan, mengubati penyakit lupa, mencerdaskan minda, membersihkan hati dan mencerahkan mata.
  • Madu – Mengandungi enzim-enzim hidup yang amat diperlukan untuk meningkatkan fungsi tubuh badan ke tahap optima.
  • Minyak Zaitun – Mengandungi perlindungan kardiovaskular, arteriosklerosis dan pelbagai proses penuaan.
Dah tengok ingredients ,memang yakin lah nak cuba product Unequein ni untuk kecantikan dalaman. Plus,packaging dia mudah sangat nak bawa gi mana-mana. 
sangat best. Ni packaging untuk multiejuice tu. Packet panjang-panjang. Antara kebaikannya..
DAPAT MEMBANTU PARA WANITA :-

1. Menegangkan payudara
2. Mencantikkan kulit - merawat kulit rosak/kulit kering/kulit berjerawat
3. Mencerahkan kulit
4. Menegangkan kulit dan menjadikannya awet muda
5. Membuang lemak berlebihan terutama di perut
6. Merapat dan menyuburkan rahim - menormalkan kitaran haid yang tidak teratur
7. Merawat dan mencegah kanser rahim
8. Memelihara kadar keseimbangan hormon semasa haid (elak moody)
9. Membakar kalori dengan cepat, elak pertambahan berat badan
10. Mengubahsuai dan membaikpulih hormon semasa menopouse - sesuai dihadiahkan kepada ibu tersayang.
11. Merawat KEPUTIHAN dan jangkitan kulat di faraj/rawat kegatalan faraj.
12. Menghalang pembentukan SEL BARAH PAYUDARA
13. Menjaga kesihatan usus besar dan kecil (lawas)


Ini lagi satu yang saya dah cuba jugak...

Collagen: Vitamin B, C, L-Glutathione & Acai Berry + Beauty Technology

Yang ni pulak minuman collagen. Bermula umur 25 tahun memang elok sangat mula minum benda macam ni sebab mula umur 25 tahun dan keatas sebanyak 1.5% bilangan collagen akan hilang dari badan kita setiap tahun sehingga umur kita 45 tahun. So at that time, memang kulit pun akan kurang anjal, gigi, rambut dan tulang tak tahan. Minuman collagen ni lah yang bantu kita untuk maintain collagen dalam badan kita supaya maintain cun dan solid! mihmih. Faham tak ni ? hehe

Collagen... Kalau perempuan , collagen ni memang lah penting sangat. Sebab collagen ni bantu untuk kuatkan kulit, gigi, kuku, rambut and tulang kita. Membantu jugak untuk anjalkan kulit supaya tak berkedut. Then only, kita boleh jadi awet muda. Yay ! :)

Vitamin B... membantu mengurangkan simptom anemia dan depresi.

Vitamin C... adalah anti oksidan yang melambatkan kadar kerosakan radikal dan melindungi tubuh daripada jangkitan, mengekalkan kesihatan tulang dan gigi dan mempercepatkan penyembuhan luka.

 L-Glutathione.... mengurangkan kesan merah dibahagian tubuh kerana peningkatan usia. Ia juga membantu mencerah dan memutihkan kulit. 

Acai Berry.... baik untuk tubuh serta khususnya kerana tindakbalas anti oksidannya. Ia mampu mengelakkan gangguan toksid dalam badan dalam masa yang singkat.

Rasa dia sedap gila. Ketagih pulak nak minum collagen ni. Cara guna mudah je, bancuhkan dalam air suam then terus boleh minum. weeee. Dah dapat juice sedap. Rasa dia macam orange juice !  

Unequein ni pun ada jual produk penjagaan muka juga. Ini antaranya...


Kurangkan lingkaran dark circles and kedutan di mata. 
Membantu untuk avoid jerawat / ruam dari tumbuh di wajah kita.
Bantu untuk hapuskan jerawat-jerawat yang ada. 
Memutihkan , melembutkan kulit and anti-penuaan. 
Tengok product penjagaan muka macam best jugak. Tapi belum try lagi, lepas ni nak try. Tapi dia punya collagen and supplement multijuice tu memang saya highly recommended. Sedap dan berkhasiat ! Sesiapa yang nak cuba product Unequein dari Mawi dan Ekin ni atau berminat nak jadi dealer boleh terus ke sini... 
Toodles. :)