Nuffnang

Jumaat, 22 Jun 2012

Lisa Surihani - Google Blog Search

Lisa Surihani - Google Blog Search


Tupai - Portal Hiburan Terkini: <b>Lisa Surihani</b> enggan diarah suami

Posted: 31 May 2012 07:59 PM PDT


Aktres popular Lisa Surihani mengakui dia sukar berlakon dan menghayati watak yang memerlukannya melakonkan emosi berat di hadapan suami, Yusry Abdul Halim dan belum bersedia berlakon di hadapan suaminya.

"Bukan tidak boleh langsung bekerjasama dengan dia, tetapi Lisa mengakui hati Lisa akan serta merta lembut apabila melihat wajah dia dan mungkin sukar untuk membawakan watak tertentu, apatah lagi kalau ianya arahan suami sendiri," akui Lisa Surihani ketika ditanya apakah dia mengelak berlakon dibawah arahan suaminya, Yusry Abdul Halim.

Tambah Lisa lagi, dia masih kurang pasti sama ada dia mampu atau tidak bekerja di bawah arahan Yusry pada masa akan datang.

Malah menurutnya, sebelum berkahwin, agak sukar baginya untuk berlakon dan bergandingan bersama. Apalagi kalau babak itu melibatkan adegan bertentang mata seperti sewaktu menjalani penggambaran filem 'Ular'.

"Pernah ketika saya menjalani penggambaran filem 'Dendam Orang Mati' dan memerlukan saya membawa adegan emosi sangat marah, saya sama sekali tidak membenarkan Yusry datang ke set. Saya terpaksa larang dia dari datang set kerana selalunya kalau menjalani penggambaran dia akan datang menemani saya.

"Bukan apa saya takut tidak dapat membawa watak amuk tersebut. Bayangkanlah setiap kali terpandang wajah suami, hati terus cair inikan lagi kalau berlakon di bawah arahannya," ujar pelakon filem 'Ombak Rindu' ini lagi.

 Lisa turut memberitahu bahawa meskipun baru sahaja mendirikan rumah tangga pada Februari lalu dan masing-masing sibuk dengan kerjaya. Namun sebagai pasangan suami isteri, mereka tetap cuba meluangkan masa bersama.

"Ia satu proses yang agak seronok. Kami saling memahami walau sesibuk manapun. Mungkin juga bekerja dalam industri yang sama sedikit sebanyak membantu hubungan kami.

"Ketika saya menjalani penggambaran filem 'Dendam Orang Mati' yang baru selesai penggambarannya, Yusry ada datang ke lokasi dan buat kerja, hal sendiri. Sambil menemani saya, dia akan curi masa buat kerjanya yang sedang sibuk dengan post-production filem 'Vikingdom' dan juga '29 Februari', jelas Lisa lagi.

Dalam perkembangan lain, Lisa yang sedang menjalani penggambaran drama bersiri "Dimanakah Juwita" untuk Astro Ria, bakal muncul dengan dua buah filem pada tahun ini iaitu "SAM" (Saya Amat Mencintaimu) dan Istanbul "Aku Datang".

Fasha Sandha - Google Blog Search

Fasha Sandha - Google Blog Search


Jejai Larang <b>Fasha Sandha</b> Berlakon

Posted: 06 Jun 2012 11:10 AM PDT

Jejai Larang Fasha Sandha Berlakon : Jejai larang Fasha Sandha berlakon buat sementara waktu kerana bimbangkan kesihatan anak yang bakal dikandungnya.

Jejai melarang Fasha berlakon kerana bimbangkan kesihatan kandungan Fasha yang sudah mencecah usia sebulan. Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan, 28, berkata keputusan itu diambil sebagai menghormati permintaan suaminya Jejai, yang bimbang dengan keadaannya dan kandungan tersebut.

Jejai Larang Fasha Sandha Berlakon

"Kalau diikutkan memang terasa sayang terpaksa tolak banyak tawaran lakonan tetapi kandungan saya adalah keutamaan pada waktu ini.

"Walaupun tidak berlakon, jadual harian saya tetap padat seperti biasa dengan kerja-kerja di Chinta Hair Salon & Beauty dan memenuhi beberapa sesi fotografi.

"Malah, saya akan menemani suami yang terlibat dalam jelajah perlumbaan kereta Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asia sepanjang tahun ini," katanya.

Ketika ditanya mengenai pengalamannya berbadan dua, Fasha berkata dia belum lagi merasai sebarang perubahan besar atau kesakitan seperti yang dialami wanita mengandung.

"Setakat ini saya rasa seperti tidak mengandung pula kerana tiada perubahan atau perkara pelik yang berlaku.

"Saya masih aktif dan tidak mengalami alahan atau mabuk kehamilan (morning sickness). Semuanya normal saja, malah perut saya pun tidak begitu besar, mungkin kerana masih terlalu awal," ujarnya lagi.

Mengenai majlis resepsi mereka di Tasoh Lake Resort & Retreat, Perlis pada hari Ahad lalu, Fasha berkata dia dan suami sangat berpuas hati dengan majlis yang diinspirasikan oleh ibunya, Hatijah Teh Man.

"Alhamdulillah, majlis resepsi itu berjalan dengan lancar dan ringkas seperti yang kami impikan. Lebih istimewa, apabila kami bersanding bertiga bersama bayi dalam kandungan ini.

"Saya dan suami terlalu gembira dan berpuas hati kerana ramai yang datang untuk meraikan kami di kampung halaman saya," katanya.

Majlis resepsi itu dihadiri kira-kira 2,000 tetamu termasuklah keluarga, sahabat, wakil media dan para peminat daripada kelab fan page "We Love Fasha Sandha."

Tetamu kehormat turut hadir di majlis resepsi mereka ini, antaranya Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Dr Md Isa Sabu dan isteri, Ahli Parlimen Kangar, Datuk Seri Mohd Radzi Sheikh Ahmad dan isteri serta bekas Menteri Besar Perlis Datuk Seri Shahidan Kassim dan isteri.

Fasha dan Jejai bernikah pada 27 April lalu di Hotel Crowne Plaza Mutiara dengan hantaran mas kahwin sebanyak RM8,888.88.

Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Rating: +2 (from 2 votes)
Jejai Larang Fasha Sandha Berlakon, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Respons

10 Artikel Pilihan Ramai...

najwa latif - Google Blog Search

najwa latif - Google Blog Search


Aaron Aziz Muncul Dalam Video Klip <b>Najwa Latif</b> & Sleeq, &#39;Untuk <b>...</b>

Posted: 05 Jun 2012 10:43 PM PDT

Kalau tak silap perhitungan kami, ini merupakan kali pertama Aaron Aziz muncul dalam video klip melibatkan penyanyi tempatan. Sudah tentu kemunculan Bintang Paling Popular ABPBH 2011 ini adalah satu hadiah istimewa buat peminatnya.

Bukan itu sahaja, heroin drama Nora Elena iaitu Siti Saleha turut muncul sebagai satu watak penting untuk menjayakan video klip 'Untuk Dia' nyanyian Najwa Latif & Sleeq. Kami difahamkan oleh Aaron Aziz bahawa video klip ini merupakan lagu pertama yang diterbitkan oleh syarikat label kepunyaan beliau.

Kandungan video klip turut menggunakan paparan ballot komikal bagi menyampaikan keseluruhan jalan ceritanya. Idea segar ini sudah tentu menarik perhatian lebih ramai anak muda seperti kami. Ehem!

Kawan-kawan, jom enjoy lagu ini sambil joget-joget ye. Ewah!

Remy Ishak - Google Blog Search

Remy Ishak - Google Blog Search


<b>Remy Ishak</b> Masuk Hospital, Dapat Layanan Daripada Tiz Zaqyah <b>...</b>

Posted: 12 Jun 2012 09:38 PM PDT

Agak misteri kenapa secara tiba-tiba Remy Ishak meluahkan perasaan peribadinya di Twitter. Umum mengetahui yang Remy memang jarang berkongsi cerita peribadi di laman sosial, lebih-lebih lagi yang melibatkan kekasih hatinya, Tiz Zaqyah. Mungkin semalam Remy Ishak sudah tidak dapat menahan isi hati yang begitu lama dipendamkan.

remy ishak

Tiz Zaqyah walaupun tidak ada Twitter, sempat mengupdate status di Facebooknya (telah pun didelete) seperti di bawah:-
remy ishak

Adakah Remy dan Tiz benar-benar bergaduh atau ianya satu latihan lakonan daripada mereka berdua? Abang Nara tak dapat nak confirmkan. Apa pun kepada Remy, semoga cepat sembuh dan cepat keluar hospital. Kredit info Forum Cari yang awesome.

Baca Yang Ini Pulak:-


Mia Sara - Google Blog Search

Mia Sara - Google Blog Search


:: Hopes is Harapan ::: <b>Mia Sara</b> Nasuha

Posted: 05 Jun 2012 09:15 PM PDT



Assalamualaikum...

Tajuk post pon dah tahu kan...

Den jumpa Mia Sara ni haa..

Apalagi memang kena amek gambar ok.. Kak Mina tanpa gambar adalah pelik..

Mia sangat artis taw..

Masa nak amek gambar.. dia leh cakap.. "jap2.. mia nak kunyah dulu".. sambil tangan tunjuk stop2.. comel sungguh..

Senyuman memang manis..

Oh dengan handbag yg sangat kakak2..

Rambut dia yg mahal taw..

P/s : Selamat Pengantin Baru, Zila!

Published with Blogger-droid v2.0.3

Bront Palarae - Google Blog Search

Bront Palarae - Google Blog Search


Cinta Maya Karin Ditolak <b>Bront Palarae</b>

Posted: 20 Jun 2012 07:50 PM PDT

Terkejut juga kami apabila mengetahui bahawa Maya Karin yang dipuja dan disanjung-sanjung oleh peminatnya kini mencintai Bront Palarae, benarkah? Ala Maya, kalau cinta  ditolak, mesti ramai yang sudi menggantikan tempat Bront bukan?

Tapi nampaknya spekulasi cinta Maya Karin yang ditolak ini hanyalah sebuah jalan cerita terbaru dalam filem yang bakal menjalani penggambaran pada 30 Jun ini iaitu filem Jwanita. Filem arahan Osman Ali ini meletakkan watak Bront Palarae sebagai Farhan iaitu seorang doktor psikiatri manakala watak Maya Karin jatuh cinta pada Farhan, jadi bukanlah pada Bront! LOL

Menurut Bront Palarae, selepas Maya Karin menolak cintanya dalam filem Ombak Rindu, kini gilirannya pula menolak cinta Maya dan biar dia rasa apa perasaan bila cinta ditolak.

Dalam filem Jwanita ini, Bront Palarae perlu berpewatakan kemas, segak dan menarik, berbeza dengan watak antagonis yang sering dilakonkannya. Apa pun, tak sabar kami mahu menonton filem Jwanita ini, pastinya lebih tidak sabar melihat Maya Karin menagih cinta Bront nanti! Tunggu….

Carian Anda?

zierazain

Assalamualaikum, Saya menulis berita hiburan tempatan dan juga luar negara berdasarkan sumber yang sah dan sahih dan tidak perlu copy paste artikel di tempat lain ya! I'm also penulis yang langsi di Zierazain.com .

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Nur Fazura - Google Blog Search

Nur Fazura - Google Blog Search


<b>NUR FAZURA</b> TURNS BUSINESSWOMAN ~ Just Another Male

Posted: 03 Jun 2012 05:00 PM PDT


Actress Nur Fazura is such a big name in Malaysian entertainment industries. She has starred quite a number of movies and tonnes of tv dramas. Controversies did not sparred her at all, from late night girl fight with a shoe and other gossips about her and also her rumoured boob job.
Fazura is one helluva woman..Although she is in what we call as at the peak of her career, but she still think about her future...She could see that acting would not guarantee her future especially during the times when people would love younger artistes or actresses to act in their movies or dramas..
She nows opens up a boutique called "House of Doll" in Bangsar. Selling what it is called as couture wear, Fazura opens the boutique to show what she likes in terms of fashion and wanted to share it with her fans.

Fazura is currently dating the Crown Prince of Johor, Tunku Ismail Idris Sultan Ibrahim, and it is rumoured that she would not be active in acting after getting married. The boutique could well be her future investment as well as keeping her passion towards fashion can always be alive. All the best to Fazura!

ramlah ram - Google Blog Search

ramlah ram - Google Blog Search


<b>Ramlah Ram</b> Enggan Fikir Soal Kahwin Selepas Bercerai – Perak <b>...</b>

Posted: 20 Jun 2012 01:12 PM PDT


KUALA LUMPUR:
Penyanyi Ramlah Ram tidak mahu lagi memikirkan soal kahwin selepas kegagalan rumah tangga bersama Penerbit Rancangan Unit Sukan di Radio Televisyen Malaysia (RTM), Kamal Roslim dua tahun lalu.

Ramlah, 47, berkata, pada ketika ini pemikirannya tidak lagi tertumpu kepada soal tersebut sebaliknya mahu memberi tumpuan yang lebih mengenai kerjaya dan masa depan.

"Saya tidak pernah terfikir pun pasal jodoh kerana saya terlalu sibuk dengan perkara lain apatah lagi ketika usia sudah mencecah 40-an, perkahwinan bulan lagi menjadi keutamaan saya," ujarnya kepada mStar Online semasa ditemui selepas rakaman program Fenomena Raya di Angkasapuri di sini.

Bagaimanapun kata Ramlah, jika ada jodoh daripada Allah suatu hari nanti, dia tidak akan menolaknya.

"Nak kata serik berkahwin tidak sama sekali, namun kalau sudah ditakdirkan saya bertemu jodoh saya terima sahaja," katanya.

Dalam pada itu, Ramlah berkata, walaupun bersendirian dia tidak pernah berasa sunyi kerana kehidupannya sering dikelilingi dengan anak saudara dan kaum keluarga.

Malah kata Ramlah, keluarganya juga tidak pernah membangkitkan soal perkahwinan dan menyerahkan sepenuhnya kepada dia.

"Anak-anak buah saya ramai untuk menceriakan saya dan membolehkan saya menumpang kasih sayang. Soal kahwin untuk kali kedua tidak pernah menjadi isu kepada saya malah keluarga juga sentiasa berada di belakang menyokong saya," katanya.

Sementara itu, Ramlah berkata, dia bakal muncul dengan single terbaru berjudul Seandainyahasil ciptaan ID Mifzal dan Zie Syafruddin yang pernah menghasilkan lagi Sesaat Kau Datang.

Ramlah berkata, dia sangat bersyukur apabila kelab peminatnya iaitu Ramlah Ram Group (RRG) yang telah bertungkus lumus bagi memastikan lagu terbarunya itu siap.

"RRG adalah tulang belakang saya yang banyak membantu menghasilkan lagu, promosi, publisiti dan sebagainya untuk saya. Mereka bukan sekadar peminat setia tetapi adalah sahabat baik saya.

"Jasa mereka tidak mampu saya balas sehingga akhir hayat," ujarnya.

Dalam perkembangan sama, Ramlah memberitahu, RRG juga merancang untuk menghasilkan sebuah album mini yang akan dipasarkan selewat-lewatnya penghujung tahun ini.

Ramlah menjelaskan, sebanyak lima lagu akan dimuatkan dalam album itu nanti seperti Cinta Gila, Benar Mencintai, Sesaat Kau Datang, Seandainya dan Sejadah Cinta.

- mStar Online

Dafi af - Google Blog Search

Dafi af - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dafi af</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jun 2012 09:33 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dafi af</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2012 09:13 PM PDT


The Joy Of Motherhood: Jumpa <b>Dafi AF</b>!!!

Posted: 03 Jun 2012 03:01 AM PDT

Cerita ni cerita 3 minggu lepas...esoknya kami pindah jadi malam tu takkan nak masak kan? periuk belanga entah simpan mana so kami ke EMPIRE...nak makan western lah pula...kita ke CHILI's nak?
org tak ramai sgt.  kami pun dapat tempat duduk kat tingkap.  Sekali lepas order tu mata eisya terbeliak dan senyum kambing...aik apesal lak tu...

"ibu...dafi AF tuuuu???" owh....patutlah..dulu eisya ni minat juga kat dafi ni  hhheheh...orgnya tak sombong suka senyum. tapi kami tak lah kacau dia..dia pun nak privacy kan.so lepas makan kami pun balik :)

Gambar <b>Dafi AF</b> 2012 | Eyulily.com

Posted: 03 Jun 2012 02:26 AM PDT

Pierre Andre - Google Blog Search

Pierre Andre - Google Blog Search


On Sale Hafner Individual Kits, Bavarois, Chocolate, 60-Count Box <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2012 06:56 PM PDT


Hafner individual kits, Bavarois, chocolate is a 60 count box pack. Perfect for beautiful and delicious treats. The Hafner family originated in Switzerland and migrated to France, where they settled next to Lyon, the heart of the most famous French culinary region. In 1929 Johanes Hafner purchased the company which would bear his name. Andre Hafner, Johanes's son, carried on to manufacture cookies of all sorts, yule logs, and a variety of products requested by his customers. In 1968 Andre Hafner doubled the size of the company and it became known as a quality pie shell or tartlet plant. His son Pierre Andre Hafner followed in his steps. In 1989 Pierre Andre Hafner, Johanes' grandson, took over the company and continued the legacy of quality products. In 1990 Pierre Andre Hafner inaugurated an office with a warehouse in Atlanta, GA to service the domestic us market through a network of distributors. By 1996 Pierre Andre Hafner once again doubles the size of the production facility by adding an industrial sized manufacturing line of Scottish dough sponge cake products and Kosher items. The factory uses several quality control tools in order to guarantee the best quality. The Atlanta, GA main us distribution center also expanded. New and original product lines from other European and North American manufacturers were imported to satisfy the ever more discriminating American consumers. Our lines are extremely successful with hotels, caterers and bakeries. The Hafner USA lines have made a name for themselves in the US for their top notch quality, elegance, resistance to humidity, ease of use, one year shelf life, dry storage and the convenient food service packaging. Ready to garnish Individual Kits Pairs with sweet fillings Finest ingredients Perfect for beautiful and delicious treats

http://tchncorp.com/on-sale-toshiba-satellite-l755d-s5162-15-6-inch-laptop-silver

Awan Band - Google Blog Search

Awan Band - Google Blog Search


<b>Awanband</b> Tampilkan Single Lintasan Bintang ~ Informasi Online <b>...</b>

Posted: 28 May 2012 09:07 PM PDT

SEJAK mula ditubuhkan lebih empat tahun lalu, AWANBAND dikenali sebagai sebuah kumpulan indie yang memiliki peminat yang ramai. Hal ini dibuktikan dengan angka 'fan' di akaun rasmi Facebook AWANBAND yang telah pun melebihi angka 10,000 'like'.

AWANBAND dianggotai oleh lima anak muda dengan pelbagai keistimewaan. Daripada penulisan lirik, penciptaan, penggubahan, sehinggalah bidang kejuruteraan bunyi, kumpulan ini mampu untuk menghasilkan sebuah syarikat produksi sendiri. Menjadikan HUJAN sebagai mentor mereka, AWANBAND mengimpikan sebuah platform yang kukuh dalam industri muzik. Selain itu, AWANBAND juga berhasrat untuk meluaskan pengaruh mereka dalam bidang perniagaan dengan mengikut jejak langkah HUJAN yang telah pun mempunyai syarikat naungan sendiri, "MORNING ROCKET DISTRO".
AWANBAND menjanjikan kelainan dalam berkarya. Terbaru, mereka muncul dengan single kedua daripada album pertama mereka, AWANBAND, yang bertajuk LINTASAN BINTANG. LINTASAN BINTANG merupakan sebuah lagu perlahan dengan mood rock alternatif. Dengan lirik dan nada oleh AWANBAND sendiri, lagu ini menceritakan kisah cinta yang tidak kesampaian. Dipenuhi dengan bait-bait luahan hati yang berkelana, lagu ini berkongsi perasaan duka apabila ditinggalkan kekasih hati. 
Cahaya bintang-bintag
Menyinari wajahmu
Hadir mu dan menemani
Di waktu aku bersama
Kesunyian itu

Biar aku yang hilang
Dari sisi mu sayang
Tak mungkin ku disini
Menduakan perasaan
Yang telah kau jalinkan

Dan aku sedari
Yang selama ini
Cuma sampai disini
Kau bukanlah lagi
Bidadari yang ku impi
Oh mengapa
Ku cuba hindari
Dari kau menghampiri
Hmm hmm hmm
Biarkan ku tahan
Kelukaan di hati
Oo oo oo
Janganlah menangis
Biar jadi begini
Ooo ooo
Pergilah bersamanya
Biar aku aku yang pergi
Dan aku sedari
Yang selama ini
Cuma sampai disini
Kau bukanlah lagi
Bidadari yang ku impi
Oh mengapa
Cuma lintasan bintang
Cuma lintasan bintang
Cuma lintasan bintang
Single kedua daripada AWANBAND ini telah mula mendapat sambutan sejak mula dimainkan di corong-corong radio sejak awal tahun ini.  Menerusi melodi yang indah dengan iringan nada yang tentunya menyentuh hati, LINTASAN BINTANG pastinya 'enak' sebagai halwa telinga. Bagi yang ingin mengabadikan nada dering LINTASAN BINTANG, anda boleh turuti arahan muat turun berikut. Bagi Maxis Caller Ringtones, dial *131*234020# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.musicunlimited.com.my
Bagi Celcom Call Me Tones, sila dial *888*129906# dan tekan call/send, ataupun dengan melayari http://www.thecube.my. Manakala bagi Digi Caller Tunes pula, anda boleh dapatkan lagu ini dengan menaip CT0133961 dan hantar ke 2000 ataupun dengan melayari http://ct.digi.com.my. Bagi mendapatkan U Mobile Colour Tones, sila dial *118*5*2*316155# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.u.com.my.
Pada tanggal 14 Mei lalu, AWANBAND telah menjalani sesi penggambaran bagi klip video single kedua mereka ini. Pengambaran yang mengambil masa sehari suntuk ini nanti melibatkan beberapa lokasi termasuk sekitar Putrajaya dan di sekitar Cheras. Di bawah produksi My Motion Pictures, pengambaran klip video ini bakal menampilkan Tasha Shilla, pemenang Artis Baru Wanita Popular ABPBH 2012, tentunya sesuatu yang menarik untuk dinantikan.

Faizal Tahir - Google Blog Search

Faizal Tahir - Google Blog Search


Go!! Malaysia Go!! (GMG) - <b>Faizal Tahir</b> @Lagubestbest Lyrics

Posted: 30 May 2012 07:46 AM PDT

Tajuk Lagu: Go!! Malaysia Go!! (GMG)
Album: Lagu Khas Dutch Lady Malaysia menyokong Hari Susu Sedunia & Kontinjen Malaysia ke Sukan Olimpik London 2012
Artis: Faizal Tahir

Muzik Video: Go!! Malaysia Go!! (GMG) - Faizal Tahir

Lirik Lagu: Go!! Malaysia Go!! (GMG) - Faizal Tahir

Terbentang luas medan ku berdiri megah
Terus ku melangkah
Biar semarak api semangat
Ku tawan puncak kejayaan

Impianmu harapanmu
Tersemat bersamaku
Semangatku matlamatku
Hanya Satu

Go Malaysia Go
Malaysia Go! Go! Go!
Laungkan
Go Malaysia Go
Malaysia Go! Go! Go!
Laungkanlah

Go malaysia Go! Go! Go!
Go Malaysia Go

Arena ku memanggil ku berdiri megah
Tak mungkin mengalah
Biar bermula biar terasa
Gemilang puncak keemasan

Impianmu harapanmu
Tersemat bersamaku
Semangatku matlamatku
Hanya Satu

Go Malaysia Go
Malaysia Go! Go! Go!
Laungkan
Go Malaysia Go
Malaysia Go! Go! Go!
Laungkanlah

Go malaysia Go! Go! Go! x7
Go Malaysia, Go Malaysia
(Go Malaysia Go! Go! Go! Go!)

Go Malaysia Go
Malaysia Go! Go! Go!
Laungkan
Go Malaysia Go
Malaysia Go! Go! Go!
Laungkanlah

Go Malaysia Go!

Juliana Evans - Google Blog Search

Juliana Evans - Google Blog Search


(6 GAMBAR)<b>Juliana Evans</b> Dengan Pakaian Pengantin Untuk <b>...</b>

Posted: 04 Jun 2012 06:00 PM PDT

Lama rasanya tidak mendengar khabar tentang Juliana Evans. Sejak menyambung pelajaran di Amerika Syarikat, nama Juliana Evans jarang keluar di suratkhabar atau pun majalah. Namun baru-baru ini, Juliana pulang sebentar ke Malaysia untuk bercuti. Kesempatan itu telah digunakan sepenuhnya oleh editor Majalah Raja Sehari untuk membuat photoshoot baju pengantin bersama Juliana Evans.

juliana evans

Untuk makluman anda semua, majalah Raja Sehari ini bakal menerbitkan keluaran pertamanya pada pertengahan bulan ini. Jadi kalau anda ingin melihat koleksi gambar-gambar Juliana Evans dengan pakaian pengantin, jangan lupa untuk mendapatkan majalah ini. Sudah semestinya Juliana Evans akan menjadi front page cover untuk terbitan pertama majalah Raja Sehari ini.

juliana evans

Abang Nara kongsikan lagi beberapa keping gambar Juliana Evans tampil awesome dengan persalinan pengantin. Sila baca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar sepenuhnya kepada Facebook PuncaQaseh Wed's.

P.S: Kotak makanan tengah hari Sin Chan.

juliana evansjuliana evansjuliana evansjuliana evans

Baca Yang Ini Pulak:-


Hans Isaac - Google Blog Search

Hans Isaac - Google Blog Search


<b>Hans Isaac</b> tidak puas hati dengan Zubir

Posted: 11 Jun 2012 10:36 PM PDT

Tidak tahu apa nasib wartawan Z yang didakwa oleh segelintir pihak sebagai wartawan Zubir ni. Ramai selebriti sudah muak melihat gaya yang dipamerkan oleh Z ni, yang terbaru luahan pengarah, Hans Isaac dalam laman sosialnya yang begitu lantang untuk tidak berpuas hati dengan wartawan Z mengenai hal yang berbangkit mengenai Neelofa dalam sisipan Bpop, pasal artikel apa itu, admin tak dapat pastikan pula, kalau ada siapa-siapa terbeli, mungkin boleh rujuk kemudian. Ini hanyalah keluhan Hans sahaja kerana memberani membela Neelofa, sweet gitu lor.

-Komen anda itu adalah TANGGUNGJAWAB ANDA. tq.

Yuna - Google Blog Search

Yuna - Google Blog Search


Bubbling Under: &#39;Life&#39; Begins for <b>Yuna</b> - Chart Beat | Billboard.com

Posted: 22 Jun 2012 06:05 AM PDT

Each Friday, Chart Beat presents "Bubbling Under," a weekly look at new and noteworthy acts making their way toward Billboard chart success.

Up this week: Yuna, Atlas Genius, OMG Girlz and Parmalee

Yuna
25-year-old alterna-pop singer Yuna is gaining traction with her dreamy single "Live Your Life," produced by Pharrell Williams. During the June 11-17 tracking week, it was among the top 10 most-played songs on SiriusXM's 20 on 20 channel and WLOQ Orlando, Fla., according to Nielsen BDS. On YouTube, its three official clips and a performance on TBS' "Conan" have generated a combined 1 million views. Signed to the FADER label, Yuna wraps a tour with Graffiti6 on June 25 before heading out for dates with David Gray in early July.

Atlas Genius
Adelaide, South Australia, foursome Atlas Genius continues scaling the Alternative Songs airplay chart, where "Trojans" (Frogs head/Warner Bros.) lifts 34-32 in its fifth week. WROX Norfolk, Va., led all cart reporters with 36 plays for the song last week, while SiriusXM's Alt Nation has played it the most to date (almost 1,500 detections). The song, the group's first title on a Billboard survey, appears on its debut EP "Through the Glass," released June 8.

OMG Girlz
After sending "Gucci This (Gucci That)" to No. 59 on R&B/Hip-Hop Songs in April, Pretty Hustle/Grand Hustle/Interscope act OMG Girlz could be on its way to another chart entry with "Where the Boys At?" The track is permeating under the list's threshold thanks to early airplay from WVEE Atlanta and WQUE New Orleans. The trio - the "OMG" in its name stands for Officially Miss Guided - toured with Diggy Simmons and Mindless Behavior last year and is working on its debut album.

Parmalee
Country/rock foursome Parmalee is approaching the Country Songs chart with "Musta Had a Good Time." Bubbling under with spins at nine of the 131 stations monitored by BDS for the chart, the song's heaviest concentration of airplay stems from SiriusXM's The Highway, which has played it more than 500 times. The quartet, signed to Broken Bow sister label Stoney Creek, is named for the members' tiny hometown of Parmele, N.C. The group has club and fair dates booked through September.

Reporting by Keith Caulfield, Wade Jessen, Karinah Santiago and Gary Trust of the Billboard charts department

Dayang Nurfaizah - Google Blog Search

Dayang Nurfaizah - Google Blog Search


peminat mengharapkan <b>Dayang Nurfaizah</b> <b>...</b> - ekspresi seorang aku...

Posted: 06 May 2012 07:24 PM PDT

Keserasian antara mereka di atas pentas, tidak dinafikan lagi. Hubungan antara mereka juga sangat akrab. Sehinggakan, ketika peminat2 Dayang Nurfaizah membuat kejutan sambutan hari jadi beliau tahun lepas, Anuar Zain hadir bersama untuk meraikannya. ehem3.... ada apa2 ke? 
suwit kan diaorang berdua?

kat bawah ni antara komen2 peminat untuk Dayang Nurfaizah & Anuar Zain





 Pada 15 May 2012 ini, akan berlangsungnya konsert Anuar Zain & Dayang Nurfaizah "One-Night Charity Concert" bertempat di Dewan Filharmonik PETRONAS.  tiket2 berharga RM150, Rm250, RM350 dan RM500. For further details, call 03-2051 7007 or go to www.dfp.com.my . If you are interested to purchase the RM500 tix, please call Eza ( 019-3181808 ) 

kumpulan Jinbara - Google Blog Search

kumpulan Jinbara - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 01:15 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 12 May 2012 01:25 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Apr 2012 01:32 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Apr 2012 01:36 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Apr 2012 01:11 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 01:48 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Mar 2012 12:00 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Mar 2012 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Acara dihangatkan dengan persembahan Juara Akademi Fantasia 2011, Hazama dan vokalis kumpulan Jinbara, Shamsul Bakhtiar Zakaria atau Tia disusuli persembahan juara rancangan realiti Imam Muda Musim Kedua, ...

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Mar 2012 02:07 PM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Mar 2012 02:07 PM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Mar 2012 01:00 PM PST


Ahli akademik meriahkan Puisi Riong | N9 Kini - Portal Berita Negeri <b>...</b>

Posted: 08 Mar 2012 05:34 PM PST

KUALA LUMPUR: 09 Mac – Malam Puisi Riong anjuran bersama Berita Harian (BH) dan Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Kompleks Sukan UMP, Gambang, jam 8.30 malam ini bakal menggabungkan selebriti, pendeklamasi serta ahli akademik.

Pelawak, Sabri Yunus, berkata beliau akan mengekalkan penyampaian puisi secara jenaka pada Malam Puisi Riong itu, sekali gus menyuntik elemen hiburan yang menguji minda penonton.

"Saya akan menyampaikan puisi humor berjudul Mat Three Four yang mempunyai mesej bertepatan tema acara, iaitu 'Menjana Minda Mentransformasi Belia: Suara Hati Generasi Muda'," katanya, semalam.

Sementara itu Naib Canselor UMP, Prof Datuk Dr Daing Nasir Ibrahim akan mendeklamasikan puisi Wasiat Perjuangan yang mengandungi pesanan kepada belia agar menjaga kehormatan diri dan keluarga serta membela nasib negara.

Ketua Jabatan Bahasa dan Kesusasteraan Melayu, Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Prof Madya Datuk Dr Mohd Rosli Saludin bakal menyampaikan teromba Wahai Anak Muda yang menggunakan laras bahasa klasik dan kiasan dengan mengangkat persoalan akhlak, moral serta kepentingan berterima kasih kepada negara.

Malam Puisi Riong BH-UMP turut menampilkan penerima Anugerah Penulisan Asia Tenggara (SEA Write) 2004 dan 2005, Dr Zurinah Hassan dan Abdul Ghafar Ibrahim; juara rancangan realiti Imam Muda Musim Kedua, Mohd Hassan Adli Yahaya @ Yahuza; Juara Akademi Fantasia 2011, Hazama; vokalis kumpulan Jinbara, Shamsul Bakhtiar Zakaria atau Tia serta penulis dan penyanyi lagu puisi, Wani Ardy.

Acara itu yang mendapat kerjasama Majlis Belia Malaysia (MBM) dan Persatuan Wanita UMP (MATAHARI), akan dimeriahkan dengan deklamasi puisi oleh Timbalan Naib Canselor Akademik dan Antarabangsa UMP (Akademik), Prof Dr Badrulhisham Abdul Aziz serta Penolong Naib Canselor Hal-Ehwal Pelajar dan Alumni universiti berkenaan, Prof Dr Yuserrie Zainudin.

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2012 01:29 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2012 01:48 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Mar 2012 05:56 PM PDT


ROCKERS – Lagenda Heavy Metal Melayu

Posted: 20 Mar 2012 05:45 PM PDT

1. Tak taulah berapa ramai yang kenal dengan kugiran metal / hard rock yang berasal dari Pulau Singa ni. Zaman kegemilangan diorang, walaupun telah berlalu, tetapi tetap meninggalkan seribu kenangan manis kepada mereka yang pernah membesar dengan kumpulan ROCKERS.

2. Kumpulan ROCKERS, ramai yang tak kenal. Tapi bagi mereka yang kenal, pasti tak dapat nak lupakan sebab diorang ada "attitude". Zaman kegemilangan irama Rock dulu sekitar hujung tahun 80-an dan awal 90-an, memang ada ramai kugiran tapi tak ramai yang ada "attitude" macam kumpulan ROCKERS.

3. Aku ingat lagi, masa aku sekolah rendah sekitar darjah 6 tahun 1988, aku selalu dengar lagu "Memori", "Kekejaman", "Zaileha" dan "Kenangan Cinta Pertama" dari radio Singapura 94.2 FM. Aku zaman kecik-kecik dulu duduk kat Batu Pahat, Johor, memang selalu sangat layan radio dan tv Singapura.

4. Saat anak-anak muda lain yang seangkatan dengan aku mengalunkan bait-bait lirik dari "Intanku… Kesepian" oleh Wings, aku lebih suka menjerit "KEKEJAMAN! Manusia… Ooo… Ooo… Ooo… Ooo…" Memang aku kejam masa tuh! Wahahahaha!

5. Aku membesar dengan lagu-lagu kumpulan ROCKERS. Baik lagu yang meleleh… Mahupun yang keras… Album pertama diorang "Kekejaman" yang dirilis sekitar tahun 1988, memang sarat dengan lagu-lagu yang sukar ditandingi kekuatannya sampai sekarang. Susunan melodi, permainan instrumen muzik yang mantap, lirik yang mendatangkan kesan, dan tak lupa, variasi vokal Brader Joe aka Johan yang aku tabik sangat sampai sekarang. Vokal dia memang fleksibel. Boleh jadi lembut dan mendayu-dayu kalau bawak lagu jiwang, dan boleh jadi kasar dan bersemangat kalau bawak lagu ganaz! Solo gitar? Tak payah cakap laaa… Memang membunuh habis dalam album ni. Lagu yang paling unik ialah lagu "Zaileha". Lama sebelum kumpulan JINBARA bawak lagu-lagu rock melayu berunsurkan muzik padang pasir, kumpulan ROCKERS dah masukkan melodi padang pasir dalam lagu rock "Zaileha" diorang wooo…

6. Tahun 1989, kumpulan ROCKERS terus mengganaz dengan album kedua diorang bertajuk "Harakah". Nah… album kali ini lebih keras dan lebih pejal batunya (rock). Sudah mula ada lebih banyak unsur-unsur pengaruh Iron Maiden, Loudness dan kugiran-kugiran metal serta hard rock dunia lain di dalam bait-bait lagu ROCKERS dan ini menguatkan lagi landasan yang diorang buat. Lagu-lagu yang menjadi siulan macam "Harakah", "Kesedaran", "Terguris Kelukaan" dan "Rayuan Syaitan". Produksi yang dimasukkan dalam album "Harakah" agak berbeza berbanding album "Kekejaman". Bunyi yang keluar dari album "Harakah" agak lebih mentah (raw) dan menonjolkan jati rock yang sebenar! Zaman tu memang tak sah nak dengar lagu tanpa dengar album ni dulu. Aku ingat lagi aku sanggup pergi bandar Batu Pahat naik bas semata-mata nak beli keset tape original album "Harakah"… Hahaha!!! Seperti biasa, gabungan permainan instrumen muzik yang menonjolkan kepakaran masing-masing serta vokal unik Brader Joe membuatkan album "Harakah" sebagai salah sebuah album "hard-rock" melayu yang paling keras aku pernah dengar.

7. Tahun 1990. ROCKERS meneruskan serangan dengan sebuah album yang aku anggap adalah Magnum Opus diorang. Album ni boleh aku katakan sebagai masterpiece kumpulan ROCKERS sebab terlalu banyak pencapaian yang diorang buat. Susunan lagu bertambah matang, skil permainan instrumen muzik diorang dah sampai ketahap dewa. Vokal Brader Joe dah sukar untuk ditandingi… Dan paling penting, pada pendapat aku, produksi yang mantap. Betul beb!!! Kualiti bunyi yang dikeluarkan oleh album ini memang payah nak ditandingi oleh mana-mana kugiran rock/metal Melayu baik dari Malaysia, Singapura, mahupun Indonesia. Aku anggap ini adalah satu pencapaian paling membanggakan untuk sebuah kugiran rock / heavy metal Melayu yang boleh mengeluarkan sebuah album berkualiti sebegini. Kematangan susunan lagu, serta penulisan lirik yang menyentuh isu-isu yang bertaraf global, serta kejituan halatuju album ni, memang gerek… Semua lagu dalam album ni memiliki kekuatan yang tersendiri dan seolah-olah menjadi bahagian-bahagian penting untuk membentuk satu album yang mantap. Dan dizaman kegemilangan album ini jugak kumpulan ROCKERS semakin dikenali sampaikan pernah memasuki TV3 menerusi rancangan Muzik-muzik, mempertandingkan lagu "Ilusi Mimpi". Inilah sebuah album "Heavy Metal" melayu paling berat aku pernah dengar. Inilah "Andalusia"…

8. ROCKERS tukar nama jadi ROCKERZ pada tahun 1991 disebabkan krisis yang melanda. Sempat melahirkan satu album berjudul "Dukun" tetapi dengan vokalis berbeza. Kualiti produksi amat menyedihkan… Walaupun lagu-lagu yang dirakamkan memiliki ciri-ciri rock kental yang menjadi identiti ROCKERS, tapi mereka tidak mampu untuk menahan zaman kejatuhan diorang. Biarlah kisah-kisah itu terkubur dan menjadi kenangan buat mereka yang pernah merasainya.

9. Memanglah banyak kugiran-kugiran melayu rock yang muncul zaman tu terutamanya dari Malaysia dan Singapura. Tapi yang bestnya, kugiran dari Singapura mesti secara keseluruhannya, boleh dikatakan, lebih berkualiti dari kugiran-kugiran yang berasal dari Malaysia. Cuba tengok Sweet Charity, tengok Black Dog Bone, Rusty Blade, dan ROCKERS. Kan?

10. Inilah antara kugiran Melayu aku paling minat dan tabik. R.O.K.E.R… ROCKERS!!! :-P

Antara sumber rujukan :
- Kenangan sendiri
- http://cicaktonjeng.blogspot.com/2010/05/rockers-tetap-unggul.html

@asrialbaker

you may also like:

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Mar 2012 01:31 PM PST


*AqcUmEinSaNbIAse..*: ~chalet rimba <b>jinbara</b> (blakang zoo negara <b>...</b>

Posted: 01 Mar 2012 06:20 AM PST

antare tmpat feveret ibu aq kalo ade mase lapng..
ni la tempatnye... accidentally found..
tros jatoh aty.. huu~ :-/

haha.. sampai skang still ag lepak situ...
bile ujung minggu, free2, cnfrm lepak sane...
da mcm family da kumpulan jinbara tu ngan family kitorg.... best la...
terbaaaeeeeeekkkk der~ (^_^)

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Feb 2012 01:56 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Feb 2012 01:56 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Jinbara</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Feb 2012 01:34 PM PST


Album "Hit Semata-Mata Selamanya" Kompilasi 17 Artis « Berita21

Posted: 29 Feb 2012 01:45 AM PST

MALAYSIA – BERITA21.COM: Pembuka tirai 2012 membuka peluang kepada Warner Music Malaysia, memasarkan album kompilasi terunggul yang memuatkan 23 lagu hit sepanjang tahun lalu.

Seramai 17 penyanyi popular tanahair, turut memantapkan album berjudul Hit Semata Mata Selamanya, yang sudah berada di pasaran, sejak awal tahun lalu.

Lagenda Raja Pop Jamal Abdillah, kumpulan Jinbara, Mirwana, Fiq, antara penyanyi sepanjang zaman yang menyumbangkan suara mereka untuk album ini.

Tidak ketinggalan nama-nama baru dalam industri muzik tanahair seperti Awi Rafael, Nashrin, Tom, Wana, kumpulan Taxi, AwanBand, Filsuf, Salam dan Altimet.

Lebih istimewa album ini mendapat kerjasama dengan Astro apabila barisan finalis Akademi Fantasia seperti Akim, Stacy, Shahir, Hazama, Hafiz, Fina, Lena dan Nera, membantu menjadikan album Hit Semata Mata Selamanya, menjadi tarikan peminat muzik tanah air.

Menariknya, album kali ini menampilkan lagu-lagu yang telahpun menduduki tangga pertama di beberapa carta radio tanahair. Antaranya lagu Kisah Dongeng, Cinta Teragung, Janji dan lagu Awan Nano, yang baru-baru ini dinobatkan juara Anugerah Juara Lagu 26.

Tidak cukup dengan menggabungkan kesemua lagu-lagu yang menjadi pilihan peminat muzik tanah air, album ini turut menampilkan empat single hit yang masih belum boleh didapati dalam mana-mana album tetapi telah mendapat tempat di playlist di stesen-stesen radio tanahair.

Lagu berentak rock nyanyian Fiq dan Akim bertajuk Mesti Ada Cinta selain lagu tema perlawanan bola sepak berjudul Selamanya nyanyian Ultras Malaya yang menampilkan getar suara Altimet, Joe Flizzow dan Carleed serta single terbaru kolaborasi pertama antara Mirwana dan Altimet bertajuk Itu Ini Begitu Begini.

Bagi mereka yang tercari-cari lagu Malaysia Boy dendangan Altimet, DJ Fuzz, Ila Damiaa, Point Blanc dan Rabbit Mac, lagu ini juga turut dimuatkan dalam album ini!

Pelancaran album Hit Semata Mata Selamanya, diadakan di Hard Rick Cafe Kuala Lumpur, baru-baru ini dengan persembahan dari artis seperti Faris, vokalis AwanBand, Wana, Mirwana dan ramai lagi artis. Album ini wajib dimiliki oleh pencinta muzik tanahair! Dengan memuatkan 23 lagu, album ini tidak rugi memilikinya dengan harga hanya RM27.90 seunit!

   Oleh ZAIN ZAA /WARTA PERDANA/HATTA SANIE/BERITA21.COM