Nuffnang

Jumaat, 6 April 2012

najwa latif - Google Blog Search

najwa latif - Google Blog Search


Inspirasi Remaja Kini: <b>Najwa Latif</b> - Kosong

Posted: 16 Mar 2012 06:00 PM PDT




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

Bront Palarae - Google Blog Search

Bront Palarae - Google Blog Search


- By Farah Mn -: Special Entry; <b>Bront Palarae</b>

Posted: 01 Jan 2012 12:45 PM PST


Hye readers. (Kalau ada) Hahaha,
Actually, I'm not in the good mood but tak nak layan kan sangat the not so good mood tu, maka, terciptalah entry ini.

Special Entry ok. Edisi Bront Palarae. ^^

Kenapa? Why must Him? Why Not aaron aziz?
Ok. Tak dinafikan, Aaron Aziz jejaka pujaan malaya. But, entah. hehehe, I prefer BP. :p
(Gedik)

First time tengok dia dalam cerita Cinta Tsunami. Masa tu dia jadi orang siam. And started from that, i thought that he's really siamese. Hahahahaha, But actually he's not.

His real name is Nasrul Suhaimin. Ok. What a beautiful name there. (Again; gedik)

Ok Ok Ok. Abaikan gedik itu.

Then, apa yang membuatkan dia ini di gilai oleh saya adalah, since dia berlakon dalam SINDARELA. Dia jadi Husin. Sharifah Amani jadi Zoela. Abaikan Zoela. Let's talk about husin.
Seriously lah, tengok cerita tu terbang habis Ok. I Love Husin! Hahahaha, Yeah. Cerita tu dah lama. But jalan cerita best! Lagu BERTAMBAH2 lah best kan. Lagu WARKAH tu tak payah cakap la. Sekarang dengar pun boleh nangis.

Ok. Ok. Disebabkan seorang pelajar dari dulu sampai sekarang, so dah tak ikut sangat dah cerita apa yang dia berlakon. Tiba2 dah tenggelam sekejap. Dah tak amik tau dah sekejap. But, bila tau BP ada dalam cerita tu, terus tengok. Tak kisah la apa2 pun. And yang terbaru, sure lah OMBAK RINDU kan. Hehehe, dengan Aaron Aziz pulak tu. Memang double ohsem lah di situ.

Ok Lah.

Saja je nak merepek kejap. Stress dengan study. Membebel pasal BP pulak. Actually, lepas ternampak dia secara depan2, terus melting sampai sekarang. Bhahahahaha!
(Gedik)

Ok. Malas nak sedih2 sebab tengah sedih sekarang ni. That's why lah timbul idea nak membebel pasal ni. Penat la sedih2. :((

Ok ok. dah penat. Nak study pun dah penat.

Selamat Pagi, saya nak tidur.

Nak Mimpi BP bagi bunga. Sebab, before ni mimpi orang lain bagi bunga, tapi sekarang tengah sedih. daam mimpi je happy. Erk, ok. Shut up farah! Syhhhh. Ini Blog awam, bukan diary penceritaan kisah sedih ataupun meraih simpati.

PEOPLE WILL NEVER KNOW THINGS INSIDE, until you tell them. Kan. As Long i'm happy depan dorang, ok lah tu kan. Sedih2 dalam hati tu normal.

Hahahahaha. Oko. Selamat Malam. Bye. Bye BP.

(SayaTakSukaLelakiJambu. Kalau nak ketawakan saya sebab saya minat BP, silakan. =.=")

Remy Ishak - Google Blog Search

Remy Ishak - Google Blog Search


Tiz Zaqyah nyanyikan Kisah Hati untuk <b>Remy Ishak</b>

Posted: 03 Mar 2012 06:34 PM PST

Wah bukan main asyik lagi Tiz Zaqyah menyanyikan lagu buat kekasihnya yang disaksikan oleh selebriti dalam studio Hot.FM. Lagu Kisah Hati ini merupakan lagu yang dipopularkan oleh Alyah. Tapi sekali sekala oleh Tiz ok juga kan. Ok layan ah hujung minggu ini bersama nyanyian Tiz. hehe.

-Komen anda itu adalah TANGGUNGJAWAB ANDA. tq.

Elfira Loy - Google Blog Search

Elfira Loy - Google Blog Search


<b>Elfira Loy</b> Enggan dedahkan Keputusan SPM? | MyGosip.com

Posted: 22 Mar 2012 12:33 AM PDT

Elfira Loy Enggan dedahkan Keputusan SPM
Semua orang tahu yang semalam keputusan SPM (Sijil pelajaran Malaysia) telah dikeluarkan di seluruh Malaysia.. Tidak ketinggalan juga keputusan SPM bagi artis remaja kita, Elfira Loy.. Ramai peminat-peminat Elfira Loy yang menantikan apakah keputusan SPM yang diterima oleh Elfira Loy.. Tapi malangnya Elfira Loy bertindak merahsiakan keputusan SPM dia kepada umum..

WHAT!!!! merahsiakan keputusan SPM!!.. Bagi sesetengah peminat berpendapat Elfira Loy berhak merahsiakan keputusan SPM dia.. sebab itu adalah hal peribadi Elfira.. Manakala kebanyakan peminat lain pula berpendapat yang keputusan SPM Elfira Loy teruk, disebabkan itu lah Elfira Loy enggan mendedahkan keputusan SPM nya..

Bagi MyGosip, terpulanglah kepada Elfira Loy untuk berkongsi kepada peminat keputusan SPM nya atau tidak.. Andai keputusan SPM Elfira Loy teruk sekalipun itu tidak bermakna ia tidak boleh diselamatkan lagi.. Lihat sahaja Diana Danielle, walaupun keputusan SPM dia agak kurang memuaskan.. Tapi akhirnya dia berjaya melanjutkan pengajian di Universiti Nottingham cawangan Semenyih, malah dia juga mampu Belajar Berlakon Di Los Angeles…

elfira loy sebelum ambil keputusan spm

Elfira Loy sebelum mengambil keputusan SPM


Erul af - Google Blog Search

Erul af - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:22 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 11:45 PM PDT


Video <b>Erul AF</b> Minggu ke 9- Nadiku (Sabhi Saddi) | nurizspace

Posted: 04 Jun 2011 11:30 PM PDT

Malam tadi merupakan persembahan terakhir buat Erul dengan lagu Nadiku (Sabhi Saddi) . Erul mendapat 21 % undian telah tersingkir smlm. Perserta yg berjaya masuk ke final ialah Lena, Azri, Hazama dan Fina.

Video persembahan Erul minggu ke 9

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Both comments and pings are currently closed.

<b>Erul AF9</b> – Cakap Minat KPOP, Sebut Annyonghaseyo Pun Tak <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2011 08:51 PM PDT

Nak tergelak dan tergolek-golek bila baca komen Abang Nara mengenai si Erul ini di blog BeautifulNara.Haha..Apa tidaknya cuba korang baca komen abang Nara ini:-

Ok Abang Nara tengah bengang tahap gila-gila sekarang ini. Rage tahap gaban. Baru lepas habis tengok konsert Tirai AF9 dan sangat marah dengan si Erul AF9. Selaku seorang yang pernah belajar di Korea, Abang Nara sumpah kecewa apabila si Erul yang mengaku minat K-POP tapi sebut "Annyonghaseyo" pun tak betul langsung. Memang salah 100%.

Dan tambah membengangkan ialah apabila si Erul ini menyanyi lagu Korea untuk persembahannya. Apa kejadahnya? Dah tak ada lagu Melayu ke? Dah la sebutan sepatah haram pun Abang Nara tak faham. Kalau tak reti tak payah la. Buat sakit telinga je. Atau ini cara Erul untuk pancing undi peminat KPOP Malaysia? So cheap kalau betul ini cara pancing undian.

Lain-lain pelajar persembahan ok-ok sahaja. Paling menyerlah sudah tentu Miza. Macam Beyonce. Kepada Erul, tak payah la cakap Korea. Buruk bebenor. Buat malu diri sendiri je.

haha…macam-macam dunia artis ini..biarkanlah itu pendapat Abang Nara,lain pula orang,lain pendapatnya.Mungkin budak itu masih baru dan masih banyak untuk dipelajari.Yang penting kita bagi sokongan kepada mereka.Mungkin hari ini mereka teruk,buat persembahan entah apa-apa,mana tahu selepas dua tiga persembahan mereka boleh menunjukkan performance yang lebih baik dari sekarang ini…Kita tunggu dah lihat…

Apa-apa pun harap si Erul ini lebih banyak berusaha selepas ini setelah membaca komen daripada Abang Nara itu.All De Best…

Gambit Saifullah - Google Blog Search

Gambit Saifullah - Google Blog Search


BILIK 7 : PENDEDAHAN DAN PENGAKUAN SENSASI SELEBRITI <b>...</b>

Posted: 27 Mar 2012 09:31 AM PDT

Bilik 7 yang akan bersiaran sebanyak 13 episod itu akan mula ditayangkan pada 5 April 2012 depan pada setiap Khamis bermula pukul 9 malam di ntv7. Zarina Anjoulie merupakan salah seorang daripada 13 selebriti yang bakal dipaparkan dalam program tersebut.

Pelakon kontroversi Zarina Anjoulie percaya pendedahan dan pengakuan selebriti mengenai cerita-cerita sensasi mereka dalam program terbaru Bilik 7 di ntv7 adalah hidangan yang dinantikan oleh peminat hiburan tanah air. Zarina berkata ia disebabkan mentaliti dan sikap semula jadi masyarakat khususnya penonton Melayu sememangnya menggemari dan teruja untuk mengetahui kisah-kisah panas artis.

Mengulas lanjut, Zarina berkata dia tidak melihat konsep program itu sebagai sesuatu yang mengaibkan golongan artis, sebaliknya ia adalah ruang terbaik untuk membuat pendedahan daripada mulut artis itu sendiri. Bagi Zarina, Bilik 7 memberikan pengalaman dan peluang yang baik kepada artis untuk meluahkan sesuatu kebenaran terhadap kontroversi yang tercetus. Dalam pada itu, penerbitnya Engku Azmin Engku Zaini berkata program tersebut mampu menarik minat dan tumpuan penonton kerana kelainan pada konsep dan paparannya.

Selain Zarina, 12 lagi selebriti yang bakal berkongsi pendedahan mereka bersama hos Richie Rachman adalah Azwan Ali, Radhi OAG, Lisdawati, Raja Azmi, Pian (Cecupak), Johan Asa'ri, Melia Aimiellia, Mawi, Natasha Hudson, Ayu Damit dan Gambit Saifullah. Episod mingguan Bilik 7 juga boleh ditonton di laman www.tonton.com.my, bagi yang terlepas tayangan di televisyen.

Incoming search terms:

  • sensasi selebriti (15)
  • cerita sensasi (8)
  • gambit saifullah 2012 (5)
  • pian cecupak (5)
  • azwan ali bilik 7 (3)
  • download melia aimiellia (2)
  • selebriti sensasi (2)
  • cerita sensasi 2012 (2)
  • zarina anjoulie bilik 7 (2)
  • melia aimiellia download video (1)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: HIBURAN

About the Author ()

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : amri0868@gmail.com]

Altimet - Google Blog Search

Altimet - Google Blog Search


Berb1og Ber!mag!nas! Berkreat!v!t!: <b>Altimet</b> Feat Bro Framestone Otai

Posted: 04 Apr 2012 03:56 AM PDT

Program bersama otai blogger dan juga artis popular ini akan diadakan seperti di bawah:-

Tarikh : 11 April 2012 

Masa : 9:00 Malam

Tempat : Menara KBS Precinct 4 Putrajaya 

Tarikh Tutup: 9 April 2012

 Setiap pendafataran akan menerima makanan MacDonald jom daftar sekarang.

 

 
 
  

Fida Ibrahim - Google Blog Search

Fida Ibrahim - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Fida Ibrahim</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 09:11 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Fida Ibrahim</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Nov 2011 10:33 AM PST


<b>Fida Ibrahim</b> Kini Didekati VIP |

Posted: 22 Nov 2011 11:18 AM PST

Fida Ibrahim Kini Didekati VIP - Fida Ibrahim – Gambar Fida Ibrahim - Fida Ibrahim Dengan VIP – Gosip Terbaru Fida Ibrahim –  Fida Ibrahim Bersama VIP

TAHUN 2011 merupakan tahun yang telah memberi impak yang cukup besar kepada Fida Ibrahim sehinggakan namanya acap kali menjadi sebutan di kalangan peminat hiburan tempatan.

Jika sebelum ini dia dikenali sebagai artis yang bersih daripada sebarang cerita panas, kini semuanya mulai berubah apabila sudah ramai yang memperkatakan tentang dirinya terutama yang membabitkan isu kontroversi.

Bermula dengan kisah percintaan yang terjalin antara dia dengan Mohd. Noor Murad atau Mamat yang juga merupakan bekas anggota kumpulan Sepah, sehinggalah dia dikritik hebat kerana tidak lagi tampil dengan ciri-ciri gadis muslimah.

Malah, sekeping gambarnya tidak bertudung dan telah dimuat naik oleh Mamat menerusi laman Facebook ternyata mengejutkan ramai terutamanya peminat dan seterusnya ia menjadi punca dia mengambil keputusan untuk berpisah dengan pelawak berkenaan.

Bangkit daripada hujan kritik yang menimpanya, Fida menegaskan bahawa sehingga kini dia masih lagi bertudung dan segala perubahan yang berlaku ke atas dirinya itu adalah sekadar mengikuti perkembangan fesyen.

"Saya tahu ramai yang telah mengkritik saya terutamanya menerusi laman-laman blog hiburan tentang penampilan saya sekarang. Sebenarnya apa yang saya lakukan ini semata-mata ingin mencuba sesuatu yang baharu terutamanya melalui penampilan menerusi gaya dan fesyen yang terkini.

"Sebagai seorang artis sudah tentu saya tidak mahu terus tampil dengan imej yang sama. Cuma saya sedar ada segelintir pihak tidak puas hati dengan penampilan saya sekarang kerana tidak lagi tampil dengan imej bertudung seperti dahulu," tegasnya.

Tambah Fida, dia sendiri cuba mengelak untuk memperkatakan dengan lebih lanjut tentang aurat, namun memberitahu dia masih lagi kekal menutup kepala dan berharap agar peminat dapat menerima perubahan tersebut.

Pada masa yang sama, dia juga menafikan sekeras-kerasnya tanggapan sesetengah pihak mengenai perubahan yang dilakukannya sekarang itu adalah semata-mata mahu mencari publisiti murahan supaya orang lebih mengenali dirinya.

Ujarnya, segala kritikan yang dilemparkan terhadap dirinya itu dianggap sebagai satu tamparan yang cukup hebat sepanjang berkecimpung dalam dunia seni dan mengakui agak tertekan dengan apa yang menimpa ke atas dirinya itu.

Gambar Fida Ibrahim

Fida Ibrahim Kini Didekati VIP

Fida Ibrahim Kini Didekati VIP

Gambar Fida Ibrahim

Fida Ibrahim Kini Didekati VIP

Fida Ibrahim Kini Didekati VIP

KEGAGALAN cintanya bersama Mamat Sepah telah menjadikan Fida mangsa kritikan ramai.

"Mulanya saya ada membaca komen-komen negatif yang dilemparkan dan secara jujurnya saya memang amat kecewa. Bagi saya masing-masing ada hak untuk membuat kritikan, tetapi yang cukup mengecewakan saya apabila ada yang bertindak keterlaluan.

"Kalau mereka memberi kritikan yang membina terutamanya tentang kerjaya, saya masih lagi boleh menerimanya. Namun apa yang membuat hati saya terguris apabila ada yang sanggup menggunakan kata-kata kesat," luahnya.

Meskipun pada awalnya berasa sedih dan kesal dengan apa yang berlaku, Fida mengakui dia kini sudah dapat menerima hakikat bahawa bukan mudah untuk memuaskan hati semua orang terutama tentang perubahan terhadap dirinya itu.

Menurutnya, dia sangat bersyukur kerana terus mendapat sokongan daripada ahli keluarga dan segala yang berlaku ke atas dirinya itu ternyata tidak pernah melemahkan semangatnya untuk terus bergelar anak seni.

"Saya menganggap semua yang berlaku itu ada hikmahnya dan setakat ini saya masih lagi menerima tawaran untuk berlakon dan mengacara walaupun terus dikaitkan dengan isu-isu kontroversi," ujarnya.

Tidak terikat

Pastinya sudah ramai yang mengetahui tentang hubungan cinta yang terjalin antara Fida dan Mamat yang telah putus setelah menjalin hubungan cinta dalam tempoh yang agak singkat.

Mengenai status dirinya ketika ini, Fida memberitahu, setelah hubungan percintaannya putus di tengah jalan, dia mengambil keputusan untuk tidak terikat dengan mana-mana lelaki buat masa ini.

"Sebenarnya selepas hubungan saya dan Mamat putus memang ramai lelaki yang cuba mendekati saya seperti di kalangan artis dan orang biasa. Malah, saya akui pernah cuba didekati golongan VIP.

"Walaupun ramai yang cuba untuk menjalinkan hubungan serius, tetapi rasanya biarlah sekarang saya solo dahulu. Cuma saya tidak nafikan yang kini agak rapat dengan seseorang," jelasnya.

Menurut Fida, jejaka tersebut adalah seorang ahli perniagaan dan mereka berdua sebenarnya sudah lama saling mengenali iaitu sebelum dia menjalinkan hubungan cinta dengan Mamat lagi.

Ujarnya, selama ini hubungan mereka hanyalah sekadar teman biasa sahaja. Namun, selepas apa yang menimpa dirinya telah menyebabkan hubungan mereka kini menjadi lebih rapat.

"Selepas hubungan cinta saya gagal serta dikritik ramai pihak, dialah lelaki yang banyak memberi dorongan dan semangat kepada saya. Itu yang menyebabkan kami rapat dan saya memang selesa berkawan dengannya.

"Apa yang boleh saya katakan setakat ini kami masih lagi berkawan dan dalam proses mengenali hati budi masing-masing. Lagipun kami belum pernah berbincang untuk menjalinkan hubungan yang serius," ujarnya.

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Fida Ibrahim</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Mar 2012 09:32 PM PDT


Mamat (discarded) Not more hostile to <b>Fida</b> | Eyulily.com

Posted: 13 Mar 2012 08:16 PM PDT

class="story_image center; style="width:347px">  Mamat clarify its relationship with Fida has returned to good.

Pierre Andre - Google Blog Search

Pierre Andre - Google Blog Search


PROMO: Chantek Tampilkan Bakat Nyanyian <b>Pierre Andre</b>, Di <b>...</b>

Posted: 12 Jan 2012 10:47 AM PST

Pernah anda dengar Pierre Andre menyanyi? Kalau berminat untuk tahu sama ada pelakon berbakat ini ada aura menyanyi, filem baru beliau mungkin ada jawapan.

Pierre Andre bakal tampil dengan sebuah filem baru arahan beliau bergenre romantik komedi dan berjudul Chantek.

Dalam filem Chantek ini, ada satu adegan di'mana memerlukan watak yang di'pegang Pierre Andre untuk menyanyi sebagai usaha memujuk si kekasih hati bernama Chantek.

Menarik'nya filem Chantek ini ialah ia'nya akan menampilkan seorang pelakon dari Indonesia sebagai heroin di'samping Pierre Andre sendiri yang bertindak menjadi teraju utama selain mengarahkan filem ini.

Nurul Ekasari akan memegang watak seorang pembantu rumah khas Indonesia yang bernama Chantek di'tugaskan untuk menjaga Ad (Pierre Andre) yang fobia dengan wanita dan cinta selepas tunang'nya curang. 

SINOPSIS: AD, seorang bintang filem yang hidupnya mewah dan ceria tetapi menjadi buta setelah dilanggar kereta sejurus terserempak dengan tunangnya yang berlaku curang. Akibat tersangat kecewa, AD memencilkan dirinya di rumah penginapan.

Pengurus AD iaitu SAM mengupah CHANTEK, seorang pembantu rumah perempuan dari Indonesia yang terpaksa menyamar sebagai lelaki untuk menenteramkan AD yang masih fobia dengan perempuan.

Lama-kelamaan kerana kebaikan AD dan kemesraan mereka berdua, CHANTEK terpaksa mendedahkan rahsianya. Walaupun marah, AD sedia memaafkannya kerana kejujuran CHANTEK membantu memulihkannya dan akhirnya mereka berdua telah jatuh cinta.

Namun hati CHANTEK berubah setelah terjumpa skrip yang mengisahkan tentang percintaan seorang lelaki dengan pembantu rumahnya, dia terasa diperbodohkan dan dipergunakan oleh AD sebagai bahan latihan filemnya.

CHANTEK benar-benar terasa dirinya ditipu dan hatinya dipermainkan dan lantas melarikan diri. Akibatnya, AD tidak ketentuan arah dan tidak dapat berlakon semula kerana terkenangkan CHANTEK.

Berjayakah AD bertemu dan memenangi hati CHANTEK kembali? Saksikan kisah seterusnya dalam filem romantik komedi, CHANTEK arahan Pierre Andre di pawagam bermula 16 Februari 2012!

Review Filem Chantek Oleh <b>Pierre Andre</b> Dan Tayangan Eksklusif <b>...</b>

Posted: 13 Mar 2012 09:36 PM PDT

Assalamualaikum bloggers,

Salam 1 Malaysia,

Maaf sebab jarang update blog.Senah baru start kerja hari ni dan terlalu busy dengan kerja sampai tak ada masa nak update blog.Hari ni merupakan hari pertama Senah bekerja and rasa sangat awesome.You all mesti bawak adik adik atau anak buah atau anak you all datang ke KidZania KL untuk merasai pengalaman menjadi seorang police,doctor,artist dan sebagainya.

Back on our main title.Kemarin,Senah telah di invite oleh Bro Framestone untuk menghadiri Tayangan Eksklusif Dan Sidang Media Filem Chantek Arahan Pierre Andre.Terima kasih kepada Bro Framestone sebab sudi invite Senah untuk event ni.Ini kali pertama Senah join event macam ni.

Jom baca sinopsis untuk filem Chantek ni :

AD, seorang bintang filem yang hidupnya mewah dan ceria tetapi menjadi buta setelah dilanggar kereta sejurus terserempak dengan tunangnya yang berlaku curang. Akibat tersangat kecewa, AD memencilkan dirinya di rumah penginapan.

Pengurus AD iaitu SAM mengupah CHANTEK, seorang pembantu rumah perempuan dari Indonesia yang terpaksa menyamar sebagai lelaki untuk menenteramkan AD yang masih fobia dengan perempuan. Lama-kelamaan kerana kebaikan AD dan kemesraan mereka berdua, CHANTEK terpaksa mendedahkan rahsianya. Walaupun marah, AD sedia memaafkannya kerana kejujuran CHANTEK membantu memulihkannya dan akhirnya mereka berdua telah jatuh cinta.

Namun hati CHANTEK berubah setelah terjumpa skrip yang mengisahkan tentang percintaan seorang lelaki dengan pembantu rumahnya, dia terasa diperbodohkan dan dipergunakan oleh AD sebagai bahan latihan filemnya.CHANTEK benar-benar terasa dirinya ditipu dan hatinya dipermainkan dan lantas melarikan diri.

Akibatnya, AD tidak ketentuan arah dan tidak dapat berlakon semula kerana terkenangkan CHANTEK. Berjayakah AD bertemu dan memenangi hati CHANTEK kembali? Saksikan kisah seterusnya dalam filem romantik komedi, CHANTEK arahan Pierre Andre di pawagam bermula 16 Februari 2012!

♥ The Honey Bunch ♥

** YaNa YassiN **: Review | Filem "Chantek" - Arahan <b>Pierre Andre</b>

Posted: 03 Feb 2012 07:58 PM PST






AD,seorang bintang filem yang hidupnya mewah dan ceria tetapi menjadi buta setelah dilanggar kereta sejurus terserempak dengan tunangnya yang berlaku curang. Akibat tersangat kecewa, AD memencilkan dirinya di rumah penginapan dengan dijaga oleh CHANTEK, seorang pembantu rumah perempuan dari Indonesia yang terpaksa menyamar sebagai lelaki untuk menenteramkan AD yang masih fobia dengan perempuan.
Lama-kelamaan kerana kebaikan AD dan kemesraan mereka berdua, CHANTEK terpaksa mendedahkan rahsianya. Walaupun marah, AD sedia memaafkannya kerana kejujuran CHANTEK membantu memulihkannya dan kini mereka berdua telah jatuh cinta. Tetapi apabila CHANTEK terjumpa skrip yang mengisahkan tentang percintaan seorang lelaki dengan pembantu rumahnya, CHANTEK terasa diperbodohkan oleh AD yang mempergunakannya sebagai bahan latihan filemnya. CHANTEK benar-benar terasa dirinya ditipu dan hatinya dipermainkan dan lantas telah melarikan diri. 
Selama sebulan AD tidak ketentuan arah dan tidak dapat berlakon semula kerana terkenangkan CHANTEK. Akhirnya AD terjumpa CHANTEK namun masihkah CHANTEK sudi menerima semula cinta AD?
Info CHANTEK
Filem : Chantek
Genre : Romantik Komedi
Durasi : 90 minit
Tarikh Tayangan : 16 Februari 2012
Klasifikasi Filem : U
Syarikat Penerbit : Empat Samudra Plantation Sdn Bhd
Penerbit : Hisham Bin A.Karim
Pengarah : Pierre Andre
Penulis Skrip : Pierre Andre
Penulis Lakon Layar : Pierre Andre
Pengarah Fotografi : Rahimi Bin Maidin
Pengarah Seni : Mohd Fazreen Bin Mohammad Sabari
Pembantu Pengarah : Dharma Aizat Baharum & Amal Ariff Ahmad Yusri
Penyunting : Ahmad Mustadha
Pengedar & Promosi : Alternate Pictures Sdn.Bhd


Barisan Pelakon
Pelakon Utama : Pierre Andre sebagai AD
Pelakon Utama : Nurul Ekasari sebagai Chantek
Pelakon Pembantu : Maimon Mutalib sebagai Ibu Citra
Pelakon Pembantu : Kim Wah sebagai Sam
Pelakon Pembantu : Abon sebagai Penerbit
Seperti biasa, karya hasil Pierre Andre pasti x akan mengecewakan. Memula citer, memang YY ingatkan AD betul2 buta. Kira menjadi jugak lah lakonan Pierre Andre. Bukan senang nak jadi pengarah dan menjadi pelakon utama dalam satu masa.
Watak Kim Wah sebagai Sam sangat menghiburkan hati. Memang muncul watak Sam jerk,pasti ada yang kelakar muncul. Kalau siapa yang biasa tgk lakonan Kim Wah, mesti bawak watak gangster dan ganas2. Tapi dalam "Chantek", Kim Wah bawak watak Pembantu Peribadi kepada Ad ala-ala lembut gitu. Kekadang aksi tak lawak, tapi dialog lawak bersahaja.
Nurul Ekasari, watak pembantu rumah. Dari raut wajah amat sesuai. Kira x sia-sia Pierre Andre ke Indonesia mencari pelakon yang sesuai untuk bawa watak Chantek. Memula YY tgk Nurul Ekasari terdetik kat hati " Eh, tak komersialnya muka perempuan nie". Akhirnya, bila tgk "Chantek" baru YY faham kenapa Nurul yang dipilih.
Kalau nak santai tgk Filem Romantik,dengan adengan Komedi. Filem "Chantek" adalah jawapan nya. Kosongkan fikiran ketika menonton.Pasti korang akan rasa relax. Sokong lah Industri Perfileman Melayu. Eceeeh, Dah macam Duta Filem Pulak.
Buat Pembaca YanaYassin.blogspot.com dari Pierre Andre.
So, berapa bintang yang YY nak bagi. Yeaaaah, YY bagi 4/5 bintang. lagi sebintang, sebab YY tak puas tgk laaah. Aksi2 pembantu rumah tak berapa nak berkembang. Mana tahu ada "Chantek 2". Sama- sama kita nanti kan. Apa lagi, seraaaang panggung 16 Februari 2012.
Bersama Pengarah Muda Berbakat
p/s : ada ura-ura Al-Hijjab ada sambungan.Terujaaaaa nak tengok.

P/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di facebook..hanya klik button 'LIKE' kat bawah nie,button 'SHARE' kat atas tau,Terima Kasih.

Awan Band - Google Blog Search

Awan Band - Google Blog Search


syaimzhebatz: <b>Awan Band</b> - Kartita

Posted: 10 Feb 2012 06:58 AM PST

ada satu masa di mana kita mula mengimbau memori zaman silam kita,
all the nice, sad, tearful, joyous memories ;
why not hear lagu ala-ala retro untuk menghangatkan lagi flashback memori kita tu?
here's one song, its amazing. listen well ;

Eira Syazira - Google Blog Search

Eira Syazira - Google Blog Search


16 September Tarikh Pilihan <b>Eira Syazira</b> & Azad Jazmin | Berita <b>...</b>

Posted: 05 Sep 2011 02:52 AM PDT

Home » Latest » 16 September Tarikh Pilihan Eira Syazira & Azad Jazmin
By Melodi

Posted on 05 Sep 2011 at 5:52pm

Kongsi di FB

eira syazira dan azad 16 September Tarikh Pilihan Eira Syazira & Azad JazminPelakon, Penyanyi dan dramatis kegemaran ramai, Eira Syazira telah membuat 'pengumuman' yang beliau akan mendirikan rumahtangga bersama pelakon yang agak kecoh bila membawa watak, Azad Jazmin pada 16 september ini di kediaman keluarga Eira di Putrajaya.  Majlis tersebut akan bermula pada pukul 8 malam bertepatan dengan tarikh 16 september tersebut. Majlis yang dihadiri oleh keluarga kedua belah pihak bersama rakan media ini bertemakan Cermin & Kristal dengan warna temanya Red White dan Silver. wah memang indah sekali majlis mereka.Glamer u…

Majlis menyambut menantu pula akan berlangsung pada 26 november nanti, Majlis itu akan mendapat tajaan sepenuhnya dari Butik Jalinan Kasih. Eira Syazira & Azad Jazmin akan memakai persalinan rekaan dan tajaan oleh pereka fesyen Hairi Tajuddin & Wanpa.Tentang dulang hantaran pada maljis nanti, kata Eira pihak lelaki akan membawa 9 dulang hantaran berbalas 11 dulang daripada pihak perempuan.

Setelah 3 tahun mereka menjalinkan percintaan, akhirnya mereka menamatkannya dengan menaiki jinjang pelamin. Tahniah diucapkan kepada mereka berdua semoga majlis nanti berjalan lancar.

Incoming search terms:

lg share en 16 September Tarikh Pilihan Eira Syazira & Azad Jazmin

Post Lain Yang Patut Dibaca

Read Also

PERHATIAN: Pihak Wstarz tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Nashrin - Google Blog Search

Nashrin - Google Blog Search


<b>Nashrin</b> - Fobia Cinta

Posted: 02 Apr 2012 09:07 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]lunes 2 de abril de 2012. Nashrin - Fobia Cinta ... Wana - Cinta Benar Cinta · Nashrin - Fobia Cinta · Hujan - Kotak Hati · Yuna - Terukir Di Bintang · Melly Goeslow feat. Irwansyah - Love Story (OST) · Tom - Redha · Alyah - Kisah Hati · Jamal ...

Alyah - Google Blog Search

Alyah - Google Blog Search


Mania : Ahmad Dhani suka vokal <b>Alyah</b>

Posted: 26 Mar 2012 04:25 AM PDT

Konsert Mania minggu kedua pada 24 Mac lalu menyaksikan penyanyi lagu Kisah Hati, Alyah dipilih produser Aubrey Suwito untuk berada di empayarnya.

Ahmad Dhani mengakui berasa sedikit kecewa kerana tidak dapat memilih Alyah untuk berada dalam empayarnya dan terpaksa akur dengan konsep program yang hanya memberi peluang seorang komposer memilih empat bintang dan seorang lagi bintang yang diserap masuk menerusi undian hot seat.


"Pada malam ini, saya suka dengan persembahan Alyah. Saya sukakan vokal Alyah. Namun, saya tidak bisa untuk memilihnya lagi kerana ruang kosong untuk saya tiada lagi.

"Selepas dua minggu konsert diadakan, minggu lalu saya merasakan persembahan Stacy paling bagus. Untuk minggu ini pula, saya meletakkan persembahan Alyah yang paling bagus. Saya rasa bagus kerana mereka mengikuti peredaran masa muzik.

"Terus-terang, saya merasa sedikit menyesal kerana tidak dapat memilih Alyah. Bagaimanapun, saya akan sunting Alyah untuk projek sebuah album yang melibatkan artis Malaysia dan Indonesia," katanya.

Menjelaskan tentang album itu, Ahmad Dhani memberitahu Stacy antara nama penyanyi dari Malaysia yang telah mengesahkan melibatkan diri.

"Untuk album ini, ada lima orang penyanyi Malaysia yang terlibat. Penyanyi yang sudah sah terlibat adalah Stacy. Dia pun sudah merakamkan lagu untuk album itu.

"Memandangkan saya tidak dapat memilih Alyah, saya akan mempelawa dirinya untuk terlibat dalam album ini. Nama penyanyi lain yang terlibat masih belum sah lagi kerana saya masih lagi mencari.

"Sejujurnya, setakat ini saya masih belum lihat bintang Mania yang mana betul-betul menonjol. Saya masih belum dapat klasifikan lagi," jelasnya.