Nuffnang

Khamis, 29 Disember 2011

najwa latif - Google Blog Search

najwa latif - Google Blog Search


Full content generated by Get Full RSS.

<b>Najwa Latif</b> - Kosong Lyrics - lyrics

Posted: 29 Dec 2011 07:59 AM PST

[unable to retrieve full-text content]lagu baru dr najwa latif .. hope korg enjoyyy !!~~... ... Video title: Najwa Latif - Kosong Lyrics Category: Music Views: 3. Submitted by: Sarah. Take action; Post your comment; Report this video. Share Video; Embed to any site; Send to your ...

Cinta Muka Buku Islamic Version - Nafsu di Muka Buku - lyrics

Posted: 29 Dec 2011 07:58 AM PST

Video Rating

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 0.0 out of 5 0 reviews (votes)
Sorry, your favorites list is FULL.

Link to this video

Description

Cinta Muka Buku ~ Islamic Version by: lolszismefef @ efef A conversion of market-breaking Cinta Muka Buku by Najwa Latif with lyrics with better messages to the Muslim youths. All copyrights goes to Najwa Latif for the original song. I got to say that Cinta Muka Buku was a great song, a very catchy and unique song, but it is sending a slightly bad idea to the teenagers out there. Firstly, pre-marital intimate relationships is forbidden. Loving someone is not wrong, because it's the very nature of human. But as soon as the characters in the original song started to take wrong actions about it, ie. asking to go out or date without legitimate ties , then the love is tainted.Islam teaches us to channel that feeling accordingly which is the ultimate conclusion of any relationship between a man and a woman, marriage. Secondly, love is degraded when the persons in the song are described to fell in love because of Facebook. Yes, there are cases in which couples married and their first meeting was on the virtual world, but there are a lot of risks and threats when we talk about online interactions and infatuations. Paedophiles,Criminals,Cheaters,Syndicate-men, Drugs Mule and any that you can think of. Nevertheless, I want to stressed out again , Najwa Latiff is a great singer and the original song is superb. However, as a Muslim with a clear purpose in life , we need to consider the consequencesof our actions to the society. Music and arts are a great tool of dakwah , so use your...

Tags


Artist: lyrics
Video title: Cinta Muka Buku Islamic Version - Nafsu di Muka Buku
Category: Music
Views: 3
Submitted by: Sarah

Remy Ishak - Google Blog Search

Remy Ishak - Google Blog Search


<b>Remy Ishak</b> & Faradhiya Sah Bergelar “Suami Isteri”. | OHBULAN!

Posted: 17 Nov 2011 02:30 PM PST

Bukan ke Remy Ishak tengah kemaruk bercinta dengan aktres popular, Tiz Zaqyah? Kenapa pula tiba-tiba terkeluar cerita pasal pernikahan Remy Ishak & Faradhiya pula? Aha, ini sekadar gimik untuk sebuah telefilem terbitan Outloud Studios berjudul 'Payung Emas' yang akan ditayangkan dalam slot Cerekarama TV3 pada 19 November (Sabtu) jam 10 malam. Ia diarahkan oleh Jamal Khan, skrip oleh Pak Ndak dan dibintangi oleh barisan pelakon terkenal tempatan seperti Remy Ishak, Farahdhiya, Hanez Suraya, Ozlynn Waty dan Rosnah Johari. Payung Emas merupakan sebuah telefilem genre drama berat keagamaan yang menyentuh isu pergolakan rumah tangga dan pengorbanan seorang isteri.

Telefilem ini mengisahkan Ain yang melalui zaman perkahwinan seperti yang diwasiatkan oleh kakak kembarnya Aisyah. Aisyah meminta Ain berkahwin dengan suaminya, Hidayat sebelum meninggal dunia.

Perkahwinan yang bahagia pada awalnya, mengundang peristiwa duka apabila Ain disahkan tidak boleh hamil akibat penyakit dihidapinya. Tekanan menghimpit Ain apabila Ibu mertuanya meminta Ain membenarkan Hidayat untuk berkahwin lagi.

Meskipun terluka, Ain sendiri meminang Khatijah buat Hidayat. Namun kebahagiaan yang diharap tidak berpanjangan setelah Hidayat kemalangan dan Khatijah pula mengalami tumpah darah. Keadaan semakin tegang apabila Sarah, sepupunya menghasut Ain untuk meninggalkan Hidayat. Dapatkah Ain melalui perkahwinan yang bahagia dan diredhai seperti diimpikan?

Full content generated by Get Full RSS.

ramlah ram - Google Blog Search

ramlah ram - Google Blog Search


<b>Ramlah Ram</b> Nafi Bercinta Dengan Pengurus Sendiri

Posted: 28 Dec 2011 07:40 PM PST

berita | Tempatan

Teks Oleh: zyzamani
Email: zyzamani22@gmail.com

KUALA LUMPUR, 29 DISEMBER 2011: erkilan dengan gosip yang mengatakan dirinya sedang dilamun cinta dengan pengurus sendiri yang jauh lebih muda daripada usianya, penyanyi Ramlah Ram menganggap khabar angin tersebut sesuatu yang amat memalukan dirinya.

Menganggap penyebar gosip tersebut mempunyai agenda tersendiri untuk menjatuhkan dirinya, Ramlah Ram berharap, perkara berkenaan segera dihentikan.

"Saya amat terkilan apabila gosip dan cerita mengenai saya bercinta dengan Hafiz (pengurus) disiarkan di media cetak . Saya malu dengan kisah sebegitu dan saya terkilan apabila cerita tersebut ditulis dan disiarkan tanpa bertanya kepada saya.

"Jujur diusia begini saya tidak pernah memikirkan tentang cinta sebagai keutamaan namun gosip bercinta dengan orang muda tersebut diluar pemikiran saya sendiri," katanya dalam nada penuh kesal mengulas mengenai gosip tersebut yang mula bertebaran.

Mengakui mengetahui dalang yang menyebarkan fitnah berkenaan, kata pelantun lagu Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu ini, dia tidak teragak-agak akan mengambil tindakan terhadap individu tersebut.

"Saya tahu siapa yang menyebarkan cerita berkenaan dan berharap dia berhenti daripada terus mengeluarkan cerita. Kerana kalau hilang kesabaran saya mungkin akan ambil tindakan terhadapnya.

"Jadi kalau boleh hentikan cerita-cerita yang tidak benar ini," ucapnya.

Menjelaskan lebih lanjut, Hafiz merupakan pembantu peribadi yang juga mempunyai hubungan persaudaraan bersamanya. Telah pun dua tahun menjadi pembantu peribadinya, Ramlah Ram memberitahu enggan gosip sedemikian merosakkan hubungan pekerjaan antara mereka berdua.

"Dia sudah bekerja dengan saya sejak dua tahun lepas. Apabila tamat belajar di kolej kebetulan dia juga tidak bekerja dan menolong saya secara sambilan. Melihatkan dia boleh membuat kerja dan berminat untuk bekerja dalam bidang seni ini juga, saya rasa apa salahnya mengambil dia bekerja lagipun memudahkan saya untuk ke sana ke mari apabila terlibat dengan persembahan.

"Selepas keluar gosip sebegini saya tidak suka kerana, boleh membuatkan kami tidak selesa dan dipandang serong oleh orang ramai pula nanti,"tuturnya mengharapkan pengertian semua pihak.

Full content generated by Get Full RSS.

Dafi af - Google Blog Search

Dafi af - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dafi af</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Dec 2011 02:49 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: Activate your Email Subscription to: <b>Dafi af</b> <b>...</b>

Posted: 18 Dec 2011 03:38 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Hello there,. You recently requested an email subscription to Dafi af - Google Blog Search. We can't wait to send the updates you want via email, so please click the following link to activate your subscription immediately: ...

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dafi af</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2011 12:00 AM PDT


JOM! SKoDeNG iGLoO Mr.PiNGu: Shuib Sepah peluk <b>Dafi AF</b> di <b>...</b>

Posted: 26 Jun 2011 12:19 PM PDT

Siang tadi Mr.PiNGu tidur separuh hari. Kemudian pergi makan-makan besar dengan kengkawan dan main bowling after that. Best hehe tapi yelah blog pulak tak update (Walaupun lately memang update banyak topik setiap hari). Ok Kali ini nak wat gosip tak masuk akal sket. Haha Gosip tersebut ialah berhubung babak Romantik antara Shuib dan Dafi. Awwwwww~~~

Macam tengok Dafi peluk Kak Limah pulak =p

kepada rakan-rakan, janganla marah ok. Ni bukan nak gosipkan betul-betul. Gler ke? ahaks. Just suka-suka je. Dari awal lagi dalam Maharaja lawak kita lihat idea tercetus daripada Nabil untuk membuat persembahan yang ada kesinambungan. Idea ini nampaknya telah diikuti oleh kumpulan lain, contohnya Sepah. Kita lihat Sepah mula membuat persembahan yang ada kesinambungan dari segi "Tagline" dan juga watak.
Salah satunya ialah Tagline yang popular dan menjadi sebutan ramai adalah Tagline daripada Shuib iaitu "Dafi". Tak pasal-pasal Dafi yang sedia popular itu menjadi makin popular! Haha.. Mungkin Dafi juga berterima kasih kepada Shuib yang mempromosikan namanya. Hahaaa...
Aku rasalah si Shuib ni memang betul-betul minat Dafi la. Yela Dafikan jambu gler. Mungkin Shuib nak jadi jambu cam Dafi akan tetapi nak wat camne dah ketentuan Tuhan untuk berikan Shuib paras rupa yang biasa je. Namun begitu paras rupa itulah yang membawa rezeki untuk Shuib menjadi pelawak hebat dan juga menambat hati Siti Sarah Raissuddin. Hehehe..
Ok. Berkenaan babak peluk antara Dafi dan Shuib tu. Awwwww.. sweet and Romantik. Hahahaa.. Nampak cam Shuib bersungguh-sungguh peluk Dafi. Maklumlah pujaan hatinya sudi datang. Hahaha... Hope Siti Sarah tak cemburu. kehkehkehh. Mr.PiNGu memang dapat agak semasa babak calling-calling Shuib tu bakal keluar Dafi sebenar. Itu impact yang baik kepada penonton. Memang meriahla persembahan Sepah malam tu. Dia layak juara! Walaupun asalnya saya meramalkan Jozan juara kerana mempunyai ramai pengikut dan juga populariti yang diraih mereka, namun terpaksa akur dengan kehebatan Sepah.
Lepas ni bolehla Sepah jemput Dafi dalam persembahan mereka. Mesti gempakz! haha.. Saya mengharapkan bahawa Sepah dapat conduct rancangan lawak mereka sendiri. Saya pasti mesti ramai tak sabar-sabar nak tonton. Hehe.. ^_^

Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.

Pierre Andre - Google Blog Search

Pierre Andre - Google Blog Search


Lawsuit May Determine Who Owns a Twitter Account – NYTimes <b>...</b>

Posted: 29 Dec 2011 04:10 AM PST

In base economic terms, the value of individual Twitter updates seems to be negligible; after all, what is a Twitter post but a few bits of data sent caroming through the Internet? But in a world where social media's influence can mean the difference between a lucrative sale and another fruitless cold call, social media accounts at companies have taken on added significance.

The question is: Can a company cash in on, and claim ownership of, an employee's social media account, and if so, what does that mean for workers who are increasingly posting to Twitter, Facebook and Google Plus during work hours?

A lawsuit filed in July could provide some answers.

In October 2010, Noah Kravitz, a writer who lives in Oakland, Calif., quit his job at a popular mobile phone site, Phonedog.com, after nearly four years. The site has two parts — an e-commerce wing, which sells phones, and a blog.

While at the company, Mr. Kravitz, 38, began writing on Twitter under the name Phonedog_Noah, and over time, had amassed 17,000 followers. When he left, he said, PhoneDog told him he could keep his Twitter account in exchange for posting occasionally.

The company asked him to "tweet on their behalf from time to time and I said sure, as we were parting on good terms," Mr. Kravitz said by telephone.

And so he began writing as NoahKravitz, keeping all his followers under that new handle. But eight months after Mr. Kravitz left the company, PhoneDog sued, saying the Twitter list was a customer list, and seeking damages of $2.50 a month per follower for eight months, for a total of $340,000.

PhoneDog Media declined to comment for this article except for this statement: "The costs and resources invested by PhoneDog Media into growing its followers, fans and general brand awareness through social media are substantial and are considered property of PhoneDog Media L.L.C. We intend to aggressively protect our customer lists and confidential information, intellectual property, trademark and brands."

Mr. Kravitz said the lawsuit, filed in the United States District Court in the Northern District of California, was in retaliation for his claim to 15 percent of the site's gross advertising revenue because of his position as a vested partner, as well as back pay related to his position as a video reviewer and blogger for the site.

The lawsuit, though, could have broader ramifications than its effect on Mr. Kravitz and the company.

"This will establish precedent in the online world, as it relates to ownership of social media accounts," said Henry J. Cittone, a lawyer in New York who litigates intellectual property disputes. "We've actually been waiting to see such a case as many of our clients are concerned about the ownership of social media accounts vis-รก-vis their branding."

Mr. Cittone added that a particularly important wrinkle is what value the court might set on the worth of one Twitter follower to a media company, saying the price set could affect future cases involving ownership of social media.

"It all hinges on why the account was opened," he said.

"If it was to communicate with PhoneDog's customers or build up new customers or prospects, then the account was opened on behalf of PhoneDog, not Mr. Kravitz. An added complexity is that PhoneDog contends Mr. Kravitz was just a contractor in the related partnership/employment case, thus weakening their trade secrets case, unless they can show he was contracted to create the feed."

These situations are likely to arise more often as social media tools like Twitter, Google Plus and Facebook continue to become a way for company representatives and customer service employees to interact with fans and irate customers.

JetBlue, for example, often answers customer queries via Twitter, although its official policy is to not respond to "formal complaints" on Twitter.

Other issues may arise when companies hire popular Twitter users partly because of their social media presence. For example, Samsung Electronics hired the outspoken blogger Philip Berne to review phones for the company internally.

Mr. Berne uses his personal Twitter account but often posts explicitly about Samsung products and his opinions on the phones he has tested. He cleared his Twitter account with the Samsung public relations department, he said, and he owns it.

"Their stance was that I am entitled to have and express an opinion, but I am not a Samsung representative, and I should make it clear that any opinions are my own and not those of my employer," Mr. Berne said. In general, social media experts advise companies to tread with caution when it comes to account ownership.

Sree Sreenivasan, a professor at the Columbia Journalism School and the author of Sree'sSocial Media Guide, said smart companies let social media blossom where it may.

"It's a terrible thing to say you have to leave your Twitter followers behind," he said, talking specifically about media companies that may employ popular Twitter writers. "It sends a terrible signal to reporters and journalists who care about this, and this will make it less attractive to recruit the next round of people."

He said that many industries had policies that required sales staff to leave their Rolodexes behind, but that these policies were as relevant to social media as Rolodexes are to the modern office. After all, social media accounts are, almost by definition, personal.

He also said that the average Twitter account had less clout than many might think.

"The value of the individual users is very hard to quantify," he said. "It's dangerous to overestimate the value of an account to an organization and underestimate what it means for an individual."

Mr. Kravitz said he was confused.

"They're suing me for over a quarter of a million dollars," he said. "From where I'm sitting I held up my end of the bargain."

Full content generated by Get Full RSS.

Awan Band - Google Blog Search

Awan Band - Google Blog Search


Jom Download Lagu <b>AWANBAND</b> Sebagai Nada Dering | Sensasi <b>...</b>

Posted: 29 Dec 2011 02:04 AM PST

AWANBAND adalah sebuah kumpulan yang diklasifikasikan dalam kelompok indie. Mereka mula mencipta nama pada awal Oktober 2007 dan kini mereka hadir dengan album sulung mereka, "AWANBAND". AWANBAND terdiri daripada 5 orang ahli iaitu Ully (gitaris utama), Boboi (gitaris kedua), Ijan (drum), Hassan (bass) dan Faris (vokalis). Walaupun baru saja muncul album pertama, AWANBAND telah pun mempunyai lebih 10 ribu orang peminat terutama golongan remaja di laman sosial twitter dan Facebook mereka.

awanband

Album sulung AWANBAND ini memuatkan 6 buah lagu dengan mood yang pelbagai. Selain daripada mengetengahkan persembahan vokal yang mantap serta lagu-lagu yang berkualiti, keistimewaan album ini juga tertumpu kepada kreativiti penggubahan lagu. Dengan berkonsepkan muzik progresif dan pop, album ini tentunya menepati citarasa golongan muda khususnya!

Berikut adalah senarai lagu-lagu yang dimuatkan di dalam album ini:-
1. Lintasan bintang
2. Tunggu
3. Oh my love
4. Kartita
5. Dramatik
6. Roda khayalan

Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan album pertama AWANBAND yang mula berada di pasaran pada 29 September 2011 ini pada harga RM21.90! Penglibatan AWANBAND secara langsung menerusi penghasilan album ini menunjukkan betapa mereka serius dalam perjuangan muzik mereka, dan tentunya menggambarkan 'AWANBAND' sebagai salah sebuah album yang tidak akan menghampakan!

Single pertama mereka iaitu "Kartita" telah mula disebarkan di laman sosial AWANBAND pada tahun 2010. Pada album kali ini, "Kartita" telah diberi nafas baru dengan susunan lagu yang lebih meriah dengan penggunaan pelbagai instrument orkestra seperti violin dan cello. Rakaman "Kartita" kali ini yang dilakukan secara 'live' pula menjadikan lagu ini kedengaran lebih 'hidup' daripada rakaman sebelumnya. Menyentuh perihal mesej lagu ini, "Kartita" mengisahkan seorang lelaki yang telah jatuh cinta dengan seorang gadis bernama Kartita di ruangan maya.

Jom follow twitter AWANBAND: www.twitter.com/AWANBAND

KARTITA
Lagu : Faris dan Boboi
Lirik : Faris dan Dugong

Walaupun hanya di ruangan maya
Kita bersua
Membuatkan ku tertanya-tanya
Bagaimanakah
Rupa si gadis misteri
yang menemani di hati ini

Tawa riang mu
Membuatkan aku
Merasa bahagia
Tidak terkata
Apakah aku sudah jatuh cinta
Ohh pada dirinya
Atau ku hanya

(chorus)
Bermain dengan perasaan yang
Tak bisakan
Menjadi kenyataan
Pada akhirnya
Namun ku tetap
Kan setia menyimpan cinta

Apakah aku sudah
Jatuh cinta padanya
Atau ku hanya bermain
Dengan perasaan yang
Tak bisakan
Menjadi kenyataan
Pada akhirnya

(Ulang chorus sekali lagi)

Kartita ohh kartita
ohh kartita
na na na na na na
Kartita ohh kartita
ohh kartita
na na na na na na
Kartita ohh kartita
ohh kartita
na na na na na na
Kartita

Jangan lepaskan peluang untuk memuat turun lagu "Kartita" sebagai nada dering anda. Untuk Maxis Caller Ringtones, dial *131*234023# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.musicunlimited.com.my. Bagi Celcom Call Me Tones, dial *118*129909# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.channelx.com.my. Manakala Digi Caller Tunes pula, taip CTdan hantar ke 2000, ataupun layari http://ct.digi.com.my. Bagi U Mobile Colour Tones, dial *118*5*2*# dan tekan call/send ataupun layari http://www.u.com.my.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Lirik Lagu Kartita AwanBand
  • Altimet, Linda & Diana Rafar Lancar Handset Snacktunes
  • Maxis Derma RM120,000 Kepada Yayasan Nurjiwa
  • Ainul Aishah dan Azma Aizal Yusoof Berduet Rakam Lagu
  • Jawapan Trivia: Ikhwan Hot FM & Jam Tangan Quicksilver
  • Showcase Jinbara di Ruums KL & Lagu Lirik Lelaki Ini Anuar Zain
  • Gambar Anuar Zain di Prebiu Media Hikayat Merong Mahawangsa
  • Sekitar Pelancaran Album Nostalgia Nada Murni – Rabbani
  • Album Love Story Melly Goeslow
  • Rossa Menghiburkan 2,500 Pelanggan Hotlink dan Maxis di Life Centre
  • Full content generated by Get Full RSS.

    6ixth Sense - Google Blog Search

    6ixth Sense - Google Blog Search


    Mp3 Download <b>6ixth Sense</b> Menyesal - mp3lu.com

    Posted: 18 Jun 2010 12:00 AM PDT

    Free Mp3 Download ixth sense menyesal mp3
    © 2009 - 2011 mp3lu.com List Of Mp3 Mp3 Donkey Free MP3 Download

    DISCLAIMER: All Lyrics Song text above is copyright / property of the authors, artists and music labels horse's mouth. All media - including the lyrics / text download, chord / key guitar, streaming MP3 audio and video clips - available on this site are for promotional and evaluation purposes. We also do not provide MP3 audio video files on our server. If you like the single song, buy a cassette / CD or a personal dial tone (NSP / RBT / ringtones) was to support the artist / singer / band in question to continue working. All lyrics provided for educational purposes only.

    Full content generated by Get Full RSS.

    Along Cham - Google Blog Search

    Along Cham - Google Blog Search


    TAHNIAH BUAT <b>ALONG CHAM</b>, ZILA AF4 DAPAT ANAK LELAKI <b>...</b>

    Posted: 13 Nov 2011 05:00 PM PST

    Number of View :3036

    http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRdsyr2S3Lp2lybumE1e3QMDdh_m2SvtAD79KuCeXgIYBVAYWOCWQ"Alhamdulillah, selepas kejayaan filem sulung, Alamak Toyol rezeki saya bertambah pula dengan kelahiran putera sulung, Ahmad Danial," kata pelakon komedi, Muhammad Nizamudin Ahmad, 28, atau lebih dikenali sebagai Along Cham Raja Lawak, yang kini bergelar bapa sesudah menimang anak sulungnya bersama penyanyi, Nur Azilah Seeron, 23, atau Zila Akademi Fantasia 4 (AF4).

    Itu luahan kesyukuran Along sesudah isterinya selamat melahirkan bayi pertama mereka di sebuah hospital swasta di Bangi, jam 2.04 petang kelmarin.
    Menurut Along, dia yang mendirikan rumah tangga bersama Zila pada 23 Januari tahun lalu tidak menyangka bukan saja dimurahkan rezeki sepanjang bergelar selebriti, tetapi dikurniakan zuriat dengan kelahiran Ahmad Danial.

    "Saya memanjatkan kesyukuran kepada Allah. Alhamdulillah, saya bersyukur kerana sudah menjadi bapa dan Zila pula sudah menjadi ibu," katanya.
    Along yang juga pelakon utama filem Alamak Toyol tidak menduga selepas tersenarai dalam pencalonan lima terbaik pelakon komedi Anugerah Bintang Popular (ABP) tahun lalu, Allah menambah rezekinya sejurus ditawarkan sebagai hero dalam filem pertama itu sebelum dia dikurniakan cahaya matanya, kelmarin.
    "Saban hari rezeki saya semakin bertambah, dan semalam (kelmarin) adalah rezeki yang paling besar dalam hidup," katanya.

    Along yang lega dengan kelahiran itu turut melahirkan terima kasih kepada semua peminatnya dan juga peminat Zila yang sudi melayan kerenah mereka di Facebook dan Twitter tambahan sewaktu isterinya mengandung dan mengidam.
    "Sebelum ini hanya hidup berdua, dan hari ini Ahmad Danial muncul sebagai penyeri dalam hidup kami. Saya ucapkan terima kasih kepada semua yang menyokong karier dan perjalanan hidup kami," katanya.

    Sumber : My Metro

    p/s tahniah admin ucapkan buat pasangan along cham dan zila Af4, Semoga bertambah kebahagiaan dengan kelahiran sekecil, dan semoga kekal hingga akhir hayat. Amin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Full content generated by Get Full RSS.

    Zul Huzaimy - Google Blog Search

    Zul Huzaimy - Google Blog Search


    <b>Zul Huzaimy</b> tak dapat watak jahat | N9 Kini - Portal Berita Negeri <b>...</b>

    Posted: 27 Jan 2011 06:39 PM PST

    SEAWAL promosi filem Haq terbitan KasihDia Pictures tahun lalu, ramai sudah memperkatakan mengenai watak Bad, lakonan Adi Putra yang beraksi panas dengan Zahra (Nanu Baharudin).

    Fakta menarik pada majlis previu filem itu malam kelmarin, watak Bad juga sebenarnya turut menjadi idaman Zul Huzaimy yang memegang watak Haq. Namun, sebaik saja produksi memulakan sesi latihan, watak Bad diserahkan kepada Adi Putra.

    Kata Zul Huzaimy, sebaik saja mendapat skrip filem itu, dia begitu inginkan karakter Bad yang berdengki dengan saudara lelakinya sendiri kerana memiliki kuasa luar biasa. Cemburu dan berasakan dirinya tidak disayangi keluarga, Bad kemudian melarikan diri. Kepulangannya, bagaimanapun menimbulkan seribu satu persoalan apabila dia juga memiliki kuasa luar biasa.

    "Saya sukakan perjalanan cerita Haq. Awalnya saya minta produser untuk melakonkan watak antagonis itu, namun dia tidak setuju. Mungkin mereka rasa saya selalu membawakan watak sedemikian dan ada baiknya saya menjadi Haq. Sebagai pelakon, sudah tentu saya kecewa kerana tidak dapat melakonkan watak yang begitu kuat pada pandangan saya," katanya.

    Full content generated by Get Full RSS.

    Alyah - Google Blog Search

    Alyah - Google Blog Search


    <b>Alyah</b> lepas geram di Kota Singa | N9 Kini - Portal Berita Negeri <b>...</b>

    Posted: 15 Oct 2011 02:10 AM PDT

    HARI ini orang Asia tidak perlu berbelanja besar untuk pergi ke taman tema permainan dan perfileman Universal Studios di Hollywood, California.

    Sebabnya, taman tema berkenaan seumpamanya kini siap dibangunkan di Singapura oleh Resorts World Sentosa dengan nama Universal Studios Singapore (USS).

    Mengambil konsep yang sama seperti mana di Hollywood, keseronokan di USS lebih kurang sama seperti mana di Hollywood walaupun masih belum dapat menandingi dari segi populariti dan bilangan pengunjung.

    Lalu semakin ramailah peminat taman tema dari negara ini termasuk golongan selebriti pergi bersantai dengan keluarga mahupun rakan-rakan di USS sejak ia mula dibuka tahun lalu.

    Asasnya, taman tema itu dibahagikan kepada beberapa segmen menarik iaitu Madagascar, Far Far Away, The Lost World, Ancient Egypt, Sci-Fi City, New York dan Hollywood.

    Salah seorang artis yang tidak ketinggalan berkunjung ke USS, baru-baru ini adalah penyanyi yang popular dengan lagu Kisah Hati, Alyah atau Noor Hasliah Abu Hasan.

    Kunjungan Alyah ke USS adalah sebahagian daripada agenda promosi albumnya ke Singapura atas tajaan produk kecantikan dan kesihatan ternama, Jamu Mak Dara.

    Bukan keseorangan, Alyah ke sana ditemani artis barunya, Pam dari kumpulan Chocolate, pembantu peribadinya, Hanif Ahmad serta jurusolek artis terkenal, Bosco Ryzal.

    Turut meluangkan masa dalam rombongan itu Pengarah Urusan Jamu Mak Dara sendiri, SM Gadaffi Syed Ali (Abib), pembantu peribadinya, Firdaus Haikal selain wakil Harian Metro dan majalah hiburan Hai.

    Bagi Alyah sendiri, kunjungan ke USS adalah saat yang dinantikan sekian lama kerana dia ingin berehat dan bersantai selepas tidak habis-habis sibuk dengan karier.

    Malah, dua hari sebelumnya, Alyah baru bergegas pulang ke Kuala Lumpur selepas menghiburkan peminat dalam Konsert Gegaria Harian Metro 2011 yang berlangsung di Dataran Ipoh, Perak.

    "Seronoknya dapat ke USS dengan kawan-kawan rapat yang gila-gila. Alyah rasa macam balik sekejap ke zaman remaja sebab apa yang Alyah buat di USS adalah benda yang selalunya gadis-gadis remaja buat.

    "Masa inilah Alyah boleh menjerit sekuat hati sebab seronok melayan macam-macam permainan yang ada di sini. Ada yang lucu dan ada yang seram," katanya yang dulu suka ke 'funfair'.

    Ujar Alyah, dia sangat terhibur menonton persembahan tarian etnik pop oleh pelbagai karakter filem Madagascar serta tayangan filem animasi 4-D tercanggih, Shrek.

    "Filem Shrek 4-D sangat menakjubkan kerana lebih hebat daripada 3-D. Kalau karakter dalam filem itu bersin, kita juga akan basah terkena tempiasnya! Begitu juga kalau ada hembusan angin, kita akan dapat merasai kesannya," cerita Alyah.

    Namun Alyah akui belum cukup berani untuk mencuba roller coaster Battlestar Galactica: Cylon & Human yang menjadi 'trademark' USS kerana tidak cukup tidur.

    "Memang gerun kerana landasannya sangat curam dan bergulung-gulung. Mungkin kalau sekali lagi ke sana, Alyah akan cuba naik," ujarnya yang banyak juga membeli-belah terutama kasut dan beg tangan.

    Dalam cuaca terik, Alyah dan rakan-rakan yang lain tidak semena-mana basah kuyup apabila mereka terkena simbahan air yang banyak ketika menonton persembahan lagak ngeri Waterworld.

    Pertunjukan itu adalah lakonan semula daripada babak filem Waterworld lakonan Kevin Costner, Jeanne Tripplehorn dan Dennis Hopper.

    Semua penonton nyata terpegun dengan kehebatan pelakon terbabit dalam mengendalikan pelbagai props seperti bot laju, jet ski dan bahan letupan.

    Sambil berjalan-jalan di sekitar set binaan Hollywood, masing-masing sempat bergambar dengan ikon filem seperti Marilyn Monroe, Frankenstein, Charlie Chaplin dan banyak lagi.

    Ada juga peminat mengenali Alyah dan sempat mengambil peluang untuk bergambar.

    Sementara itu, ketika di Singapura juga, Alyah terbabit dengan beberapa agenda yang sudah disusun pihak promoter. Antaranya, Alyah dibawa ke konti radio popular Singapura, Ria 89.7FM untuk siaran 'live' bersama penyampai Fiza O yang wajahnya iras Ziana Zain dan DJ Nity Baizura. Dia turut diwawancara DJ TG dari Warna 94.2FM yang petah.

    Dalam seronok bertemu penyampai radio di MediaCorp Pte Ltd, Alyah juga dibawa melawat rumah kebajikan Muhammadiyah Health & Care Centre.

    Perasaan Alyah tersentuh melihat mereka yang berada di situ dan paling menggembirakan, ada seorang penghuni kenal betul dengan wajahnya kerana katanya selalu menonton TV.

    Di samping itu, Alyah turut terbabit dengan wawancara dengan majalah popular Singapura, Manja dan Berita Harian Singapura.

    Apa yang menarik, ketika berjumpa penyampai radio dan wartawan di sana, semuanya tidak lepas bertanya mengenai gosipnya dengan Datuk Ramli MS. Seperti biasa, Alyah memberikan jawapan selamat.

    Pada hari terakhir, Alyah dan anak didiknya, Pam tidak ketinggalan membuat persembahan 'live' di Orchard Central. Nyata mereka terpegun dengan kemampuan
    vokal Alyah itu.

    Kesimpulannya, promosi jelajah dan santai Alyah ke Singapura tempoh hari meninggalkan banyak memori manis sambil dia mengeratkan lagi kerjasamanya dengan Jamu Mak Dara yang sedang dalam misi meluaskan pengaruhnya di peringkat Nusantara.

    Full content generated by Get Full RSS.

    Yuna - Google Blog Search

    Yuna - Google Blog Search


    Full content generated by Get Full RSS.

    No Indecent Behaviour Between <b>Yuna</b> & Qi In Europe

    Posted: 29 Dec 2011 03:47 AM PST

    KUALA LUMPUR – Many people were cynical before this when they heard stories about the artists who are not a married couple went on an overseas holiday together and waited if there were rumours to hit the couple upon their return home.

    In fact some people had already slander them and gave nonsensical comments towards the couple even though they have not even set foot back in Malaysia.

    However, negative perceptions towards the local couple was successfully denied by the country's popular singer, Yuna, and her partner, Qi, who recently traveled to Europe together.

    Accompanied by family members, there was not even one picture displaying controversial behaviour between both celebrities who are said to be enthusiastically in love.

    Kudos should be given to Yuna and Qi for being able to control themselves and protect the image of Malaysian Muslim artists despite being other people's country, thousands of miles away from their own country.

    Following are several pictures of Yuna and Qi taken from famous entertainment websites Izyan.com and Mediamalaya.com during their holiday together in Europe recently.

    By: Zamzukhairi Noordin

    Related posts:

    Full content generated by Get Full RSS.

    <b>Yuna</b>- Someone Out of Town

    Posted: 29 Dec 2011 09:45 AM PST

    Recent comments:
    Hard to believe that... 30f; 02:33
    Lots of good bits!... jesse.ewles; 19:12
    rw, mastering the minimal. progosk; 09:41
    nice one. also @... brigs; 14:35
    It wasn't funny to... antdude; 08:18
    What do you mean... FunnyOddSongs; 07:31
    spam. discoteer; 02:23
    Not really. antdude; 02:05
    oh nooo, them again. just... discoteer; 17:01
    2012 no more washed... Victus; 05:41
    ^ thanks. I think... Victus; 05:35
    solve this time. pretty... bbc; 18:43
    ... my name is legion; 13:18
    please no more of... budget; 06:48
    dpd: You're welcome. ;) antdude; 21:44
    NSFW for boobies. antdude; 21:43
    DP: Larkin Seiple tapes; 20:03
    ok... def mostly about the... captainhairy; 13:48
    some decent ideas but... captainhairy; 13:35
    Very cool! Moses Venegas; 00:32
    www.creativereview.co.uk my name is legion; 13:07
    Thank you so much... TheMegaforce; 11:51
    alt link, feels like... msm; 10:37
    The cinematography is what's... Victus; 09:19
    It's kinda hard to... Victus; 09:17
    Pretty great. Starring the... otc; 05:34
    No embedded video or... antdude; 05:32
    vimeo.com link this some old... pancho; 23:33
    remind me: www.youtube.com dpd; 14:01
    thanks :) dpd; 13:17
    really shouldn't laugh, but... discoteer; 06:08
    nope, not mindblowing. discoteer; 05:55
    Super choices Antville, congratulations... humanbeing; 03:19
    DOUBLE THANKS! As a long-time... najork; 02:14
    wish i had an... progosk; 22:09
    :) pancho; 20:55
    Tanks Antville! I'm glad... kns201; 19:28
    I cant wait for... bluemexi30; 19:11
    So flattered to win... DANIELSnews; 19:06
    Okay I'm contacting the... kevathens; 18:08
    I've sent some notes... kevathens; 17:57
    stuffery ahoi: shoes and... progosk; 16:54
    You have a typo... antdude; 16:52
    nice brigs; 16:03
    some of the missing... kayser_sauze; 14:51
    the winners list correlates... my name is legion; 13:48
    Yes they are, it... commissionergordan; 13:32
    tom: so the mill's... progosk; 13:22
    It was James Rose... choppedtoms; 13:02
    a big thank you... discoteer; 12:52

    Accidently say something stupid | - Tidus & <b>Yuna</b>

    Posted: 29 Dec 2011 04:29 PM PST

    It suck cause it happen randomly.
    Stupid scumbag brain.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full content generated by Get Full RSS.