Nuffnang

Khamis, 5 Jun 2014

Memey Suhaiza - Google Blog Search

Memey Suhaiza - Google Blog Search


Majlis Hi-Tea Ephyra Bersama <b>Memey Suhaiza</b>... - Asam Masin <b>...</b>

Posted: 22 Apr 2014 07:08 AM PDT

Blogger Kak Di Green Apple dan founder Ephyra, Kak Miza ;)
p/s: semua pic dalam entry ni dari camera phone aku dan juga blog Kak Di.

Firstly, aku nak ucapkan thank you sooo much kat Kak Di sebab anjurkan event yang super best ni.
Hi-Tea ni memang Kak Di buat special for her blog readers dan orang yang consume Ephyra.
Tempat agak terhad dan alhamdulillah aku terpilih.

13-G-1, Jalan Medan PB 3, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.
Tempat dia sangat cantik dan eksklusif. English style gitu.
Tapi aku tak banyak pon snap pic kat sini. Gambar luar cafe ni pon aku lupa nak snap, cilok dari blog Kak Di je. Kak Di takpe bawak photographer sendiri hehe.
Aku memang sampai awal sebab aku gerak awal sebab takut sesat. Apis tak boleh follow sebab ni invitation untuk sorang sahaja. Lagipon kalau boleh join pon aku tak rasa dia nak follow. Aku guna waze, senang je rupanya nak cari tempat ni.
Majlis dimulakan dengan ucapan dari founder Ephyra, Kak Miza, diikuti dengan Kak Di dan juga owner Little White Cafe, Auntie Faizah. Paling best Auntie siap ajar cara nak makan makanan yang disediakan petang tu.
Lepas ucapan, terus acara makan-makan, borak-borak. 
Aku duduk satu meja dengan Mek Da dan Bibi. Syok borak dengan dorang walaupon first time jumpa.
Semua orang ramah-tamah especially penganjur hehe.. Tak sangka Kak Di memang jenis slamber dan peramah. So aku boleh imagine, macam mana gaya Kak Di kat dalam blog, cara bercite semua, sama macam kat luar. Tak rasa kekok pon.
Dan yang best jugak, mesti la food petang tu. Bak kata Kak Miza, hi tea kita takde karipap ke, popia ke, semua western punya style. 
Seriously memang enjoy sangat layan food kat situ.
Semua aku nak try, no diet-diet ok haha.
Mana tahan weh semua food sedap-sedap. Ada macaron, scones, tuna sandwich, lasagna, pavlova dan banyak la lagi. Semua sedap, semua nak try.
Percaya atau tak, ni first time aku makan pavlova hahaha. Kesian takkk?
Oh ya, bulan April ni jugak genap 2 tahun usia Ephyra. 
Tak sangka dah dua tahun Ephyra bertapak. 
Happy 2nd Birthday Ephyra. Semoga terus suksessssss.
Sambil-sambil kitaorang makan, borak-borak santai dengan readers lain, pakat share pengalaman masing-masing sepanjang menggunakan Ephyra. Semua sporting, semua ramah.


Antara food yang aku makan.
Takde dalam pic, mushroom soup. Mushroom soup dia memang terbaik.
Yang penting semua food tu dorang buat sendiri sama ada jem ke, sos ke.. homemade..
Comey kan baby Awish tu.. Memang sabar je Memey layan anak dia. 
Orang tua cakap baru 'dapat kaki'.. tapi Awish memang baik hari tu.. tak nakal sangat pon :)
Kecik je Kak Di ni.. akak tinggi skit je dari saya,
tapi akak lagi kurus la. hehe
Rasanya objektif Kak Di nak beramah mesra dengan blog readers dia memang mencapai objektif :)
Kitaorang memang seronok sangat. Enjoy the food, environment, semua best la.
Kalau boleh, buat la lagi Kak Di ye hehehe.

Door gift dari Ephyra dan Kak Di. 

Kalau korang ada yang nak mencuba Ephyra, 
boleh la contact Kak Di kat blog dia
email at w.syima@gmail.com
untuk order atau sebarang pertanyaan.
THANK YOU KAK D (penganjur majlis),
KAK MIZA (founde Ephyra) atas majlis yang super best ni..
dan MEMEY SUHAIZA sudi datang entertain kitaorang..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan