Nuffnang

Selasa, 25 Disember 2012

Erul af - Google Blog Search

Erul af - Google Blog Search


WONDERFUL LIFE OF GIRANG

Posted: 23 Dec 2012 03:04 AM PST

Golden Tweet 2012

Sunday, 23 December 2012 19:04 | Written by Girang Daniel Batisah

Ahnyonghaseyo~ kebanyakan remaja arini suke Twitter dr FB. itu dr pandangan kasar Girang la. bg Girang, Twitter ke FB adalah sama. x lari dr nk bersosial cuma kaedahnya lain. dlm FB klau kite slalu update status smpai dekat 100 kali dlm masa 15 mins dikatakan batak nk buat status. tp, klau Twitter x, org x kesah pon. lantak la nk update status brapa juta kali pon. org buat dont know je.

Girang pasti korg un ada akaun Twitter kan? biar la x brapa aktif pun asalkan ada. kiranya mengikut arus org berjiwa moden dan kontemporari. cewahh! HaHa. Girang lak nk dikatakan aktif tu x juga. tp tgk keadaan la. Girang ni jenis x suke update status sgt. Girang just RT tweet yg best dan reply je. untung gak ada Twitter ni, bole la tweet dgn member utk betanya sal assignment, duk kat mana dan sewaktu dgnnya. HaHa.

lam Twitter ni, Girang suke follow tweet Aiman Hakim Redza. x tau la knp. maybe dia rajin reply tweet Girang kot. HaHa. tp yg kerap berbalas tweet ialah Dhia dr Hero Remaja tu. x dilupakan juga Erul AF. dorg ni walaupun bz jaga juga la peminat dia. friendly. lau x reply, dorg RT je. oh ya! korg nk follow Girang kat Twitter, bole je. taip @girangB92. korg jgn risau, Girang akan follow korg balik. //wink! wink!\\

byk gile merapu ni. HaHa. sbnarnya Girang nk bgtau korg sal Golden Tweet sepanjang 2012 ni. korg mesti nk tahu kan tweet sape yg agak femes amous sepnjg tahun ni. Girang hanya bg 3 yg terbaik je. klau nk tahu, tgk la kt bwh ni. here we go~ wee~


ofcz la Presiden Amerika, Barack Obama. tweet dia "Four more years" pd 6 Nov 2012 tlah di RT sbyk 810,000+ kali dan 300,000+ favourite-kan tweet dia. dia dahulu memberitahu di Twitter bhw dia telah memenangi pilihanraya pd aritu dan tweet ini tlah RT oleh org di lebih 200 buah negara di seluruh dunia. wow! memang gempak tweet. teringin nk RT sebyk ni. HaHa. mati idup smula pun x akan jd. HaHa. biasa la kite bukan retis. Hikss~ :P
seterusnya tweet dr Justin Bieber yg mengucapkan selamat tinggal kpd salah seorg Beliebers-nya iaitu "RIP Avallana. i love you" tlah di RT sbyk 220,000+ kali dan di-favourite-kan sebyk 100,000+ kali. Avallana Routh merupaka peminat JB yg berusia 6 tahun dan mati akibat kanser otak. ramai kot Beliebers yg len memberi respon terhadap tweet ni. umm~
tweet dr artis Jepun, Kouichi Yamadera telah di RT sbyk 68,000 kali dan di-favourite sby 6,000. tweet ini bermaksud "…I would like to announce here: I, Koichi Yamadera, have married Ms. Rie Tanaka … I am really happy to have met such a great partner and have our lives come together. We made up our minds to respect each other, help each other and build a home full of smiles…" dia adalah salah seorg artis lakon suara di Jepun yg byk menyumbang suara utk anime disana. dia tlah membuat pengumuman akan berkahwin dgn Rie Tanaka juga pelakon suara anime. dia dpt RT byk pun sbb artis suara. lau x, x RT sebyk tu. HuHu.

itu lah antara 3 tweet yg menjd Golden Tweet 2012. bila dh byk RT, byk juga la org yg akan ambil perhatian. x salah la klau org Twitter batak RT skrg ni. HuHu. klau nk femes, slain di Youtube, Twitter pun bole. buat je tweet yg memang bajet HOT, biar sume tahu. klau nk tahu caranya, tnya la tokoh2 Twitter kite ok. oh ya! video Gangnam Style dh cecah 1 Billion viewers di Youtube. perghh! Girang yakin video utk Untuk Dia pon bole cecah 1 Billion views. HuHu :3 ok la korg, itu je. lepas ni rajin2 la tweet status yg HOT2 mana tahu bole jd tokoh Twitter yg seterusnya. HuHu. take care. bye.


Tiada ulasan:

Catat Komen