Nuffnang

Selasa, 8 Januari 2013

Dina nazir - Google Blog Search

Dina nazir - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dina nazir</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Dec 2012 09:23 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dina nazir</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Nov 2012 08:06 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dina nazir</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Nov 2012 09:07 AM PDT


Marketing, DiGi holds country&#39;s biggest Twitter fest, MALAYSIA <b>...</b>

Posted: 01 Nov 2012 12:00 AM PDT

DIGI    TWEET    SOCIAL NETWORKS

Malaysia - For the second year running, DiGi Telecommunications held its biggest social media gathering, which saw almost 3,000 social network fans gather for the telco giant's October Tweet Festival 2012 (#OCTTWTFEST).

The gathering saw 3,000 Twitter users, YouTube filmmakers, local entertainment celebrities and their online fans gathered last Saturday (27 October) at D'House, the campus headquarters of DiGi.

The seven-hour event previewed the screening of TwitterJayaTV's 'Lagenda Ombak KL Sempit Balik Rumah', a locally produced YouTube parody of famous Malaysian movies with cameos by local celebrities.

According to Sulin Lau, head of marketing services for DiGi, this is the first year it is using the festival to preview its first YouTube film using Tweeters to collect immediate feedback.

"For us, the social media community is much more than a communications channel. It is a hotbed of creativity, energy and ingenuity and as a brand, we want to celebrate these online innovators, partner with them and also learn from them," Lau added.

Prominent personalities who turned up include award-winning actress Tasha Shilla, Akademi Fantasia alumni Amir Jahari, TV host and producer Rina Omar, Malaysian Idol alumni Dina Nazir (pictured), hip hop artiste Joe Flizzow and Friend of DiGi child star Mia Sara.

This year's #OCTTWTFEST was supported by Pemandu, AirAsia, HTC and Nescafe. Other partner collaborators include KACM, WAGO, Kartel Records, Jplay, Raising The Bar, Paranormal, TwitterJaya TV, Amanz and ZiccoTees.

Last year's Twitter fest created a new Guinness World Record for number of people gathered at a single Tweetup with 2,615 attendees.

______________________________________________________________________________________

Follow us @Marketingeds on Twitter for breaking stories throughout the day.

Have something to say? Comment on our Facebook page or contact the writer at rajinad@marketing-interactive.com.       

DiGi Telecommunications Related Stories:

Latest stories by Rajina Dhillon:

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dina nazir</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Dec 2012 09:06 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dina nazir</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dina nazir</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2012 09:28 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dina nazir</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Oct 2012 09:18 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dina nazir</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Oct 2012 09:05 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dina nazir</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Oct 2012 09:05 AM PDT


Mia Sara Berehat Berlakon Untuk Fokus Pada Peperiksaan

Posted: 03 Oct 2012 07:20 AM PDT

Mia Sara Berehat Berlakon Untuk Fokus Pada Peperiksaan | MENJADI pelajar paling popular di sekolah, Mia atau nama sebenarnya Mia Sara Nasuha Muhammad Ridhuan, 7, tidak pernah melahirkan rasa benci selalu dikelilingi oleh rakan-rakan di sekolahnya.
Malah, barang-barang Mia turut diambil oleh rakan-rakannya kerana terlalu menyukai Pelakon Kanak-Kanak Terbaik Festival Filem Malaysia Ke-24 menerusi filem "Sekali Lagi" itu.
"Pernah satu tahap dia dikelilingi ramai rakan sekolahnya ketika waktu rehat, tetapi dia tidak kisah dan boleh makan seperti biasa," ujar bapa Mia, Muhammad Ridhuan Muhammad Salleh ketika ditemui pada majlis sambutan hari ulang tahun Mia yang ketujuh di restoran pizza dan pasta Italiannies, pusat beli-belah Paradigm, Kelana Jaya, Selangor Ahad lepas.
Mia yang berada di samping bapanya itu hanya mengangguk dan memberitahu, antara barang-barang yang diambil terdiri daripada pensel dan pemadam miliknya.
Ditanya berapakah belanja yang dibekalkan bapanya setiap kali pergi ke sekolah, kata Mia, dia akan memperoleh sebanyak RM10 atau RM20 sehari, tetapi menasihatinya agar menggunakan hanya RM2 sahaja untuk berbelanja.

"Walaupun saya pesan belanja hanya RM2, tetapi dia tetap menghabiskan wang yang saya beri. Saya beri dia belanja yang banyak bukan untuk bermewah, tetapi untuk mengajar dia supaya pandai pegang dan uruskan duit sendiri," luah Ridhuan.

Bercerita mengenai jadual seni Mia, ungkap Ridhuan, buat masa ini Mia terpaksa berehat daripada berlakon kerana ingin fokus pada peperiksaan penggal akhir yang akan bermula pada 8 Oktober ini.

"Mia sudah berehat daripada berlakon sejak bulan Ramadan lalu. Sepanjang tempoh berehat, Mia tidak mengambil sebarang tawaran berlakon drama, filem atau iklan. Kecuali jika ada sesi fotografi atau majlis yang memerlukan Mia menghadirkan diri, dia akan menyertainya. Mia perlu juga menonjolkan diri pada majlis-majlis media supaya nama dia tidak dilupakan," jelas Ridhuan.

Tidak mengabaikan pelajaran anaknya, menurut Ridhuan, dia akan memastikan Mia turut berjaya dalam pelajaran selain berjaya dalam bidang lakonan.

"Sekarang ini pelajar-pelajar sangat kompetitif. Saya tidak mahu dia buat sambil lewa, tetapi dalam masa yang sama saya juga tidak mahu paksa dia untuk buat yang terbaik," jelasnya lagi.

Tidak hanya memantau pelajaran anaknya, Ridhuan juga akan mengupah tutor untuk datang ke rumah mengajar Mia bagi mata pelajaran yang lemah.
Ditanya apakah mata pelajaran yang paling Mia suka, kata Ridhuan, Mia paling menyukai Matematik.
Ridhuan turut ditanya mengenai pembabitan Mia yang kini dilihat kurang muncul dalam iklan komersial. Ulas Ridhuan, dia terpaksa selektif memilih kerana kebanyakan iklan memerlukan Mia pergi melakukan uji bakat.

"Bukan saya sombong tidak mahu Mia melakukan uji bakat untuk iklan, tetapi saya kena selektif untuk kebaikan dirinya," ujarnya lagi.

Gembira menyambut hari ulang tahun yang ketujuh, pelakon dan juga model iklan itu mengakui ingin meraikannya dalam keadaan meriah setiap tahun.
Sempena sambutan hari ulang tahunnya pada hari itu, Mia juga berkesempatan membuat pizzanya sendiri.

"Mia suka ramai orang. Kalau boleh Mia mahu sambut hari jadi macam ini tiap-tiap tahun. Kawan-kawan juga ramai yang datang. Mia juga dapat buat piza sendiri. Biasanya, kita makan sahaja tetapi kali ini Mia boleh pilih sendiri bahan-bahan untuk hias di atas piza," ceritanya teruja.

Mengakui gembira ramai rakannya hadir pada majlis sambutan hari ulang tahunnya, Mia juga berasa teruja kerana artis kesayangannya iaitu Lisa Surihani dan suaminya, Yusry KRU turut hadir.
Malah, pelakon cilik yang memang kerap berganding dengan Lisa dalam banyak filem dan drama itu turut menerima hadiah berupa barangan Zara daripada Lisa.
Selain Lisa, Iqram Dinzly, Fouziah Gous, Melissa Saila, Shaheizy Sam dan juga Dina Nazir Nadzir hadir pada sambutan hari lahir Mia.
Ditanya apakah hadiah yang paling disukai Mia selain daripada hadiah Lisa, ujarnya, dia sangat menyukai hadiah daripada Iqram dan Fouziah yang memberinya seutas rantai emas putih. Begitu juga hadiah pemberian Dina iaitu iPod..
Ditebak soalan mengenai kelakuan Mia yang kini dikhabarkan semakin sombong dan lebih selektif melayan orang yang ingin menemubualnya, ujar Ridhuan, Mia bukan sombong, cuma sebagai seorang kanak-kanak dia tidak diam setempat dan mungkin tidak selesa jika dipanggil tanpa ahli keluarganya berada bersamanya.
"Memang sikap dia macam itu (lari-lari ketika dipanggil). Dia hanya dengar bila saya atau ahli keluarga yang lain panggil," bidas Ridhuan mengenai sikap Mia yang dikatakan sudah berubah.
Mengulas mengenai masa depan Mia, tutur Ridhuan, dia tidak terfikir Mia akan berlakon selama-lamanya dan sudah membuat perancangan untuk anaknya itu.
Berkesempatan menemu bual ibu Mia, Rafidah Abd. Hamid, dia memberitahu, memanggil Mia dengan panggilan manja iaitu Pupon kerana sejak lahir lagi wajah Mia seperti anak Jepun.
Mempunyai darah campuran Cina pada sebelah bekas suami dan juga dirinya, jelas Rafidah, walaupun Mia kini berada di bawah jagaan bapanya selepas mereka bercerai, tetapi dia akan memastikan untuk menghubungi Mia setiap hari selain bertemu anaknya sebulan sekali.

"Saya tinggal di Johor tetapi dalam sebulan, sekali atau dua kali saya akan ke Kuala Lumpur bertemu Mia," ujar Rafidah.

Berkongsi rahsia ketika mengandungkan Mia, Rafidah memberitahu, dia sangat suka minum susu dan makan ikan. Selain itu, dia juga selalu berbual dengan Mia dan memberinya mendengar muzik menggunakan fon kepala.
Ditanya apakah perubahan terbesar Mia selepas menjadi artis, ungkap Rafidah, Mia tidak menunjukkan perubahan ketara kerana sebelum menjadi artis dia juga sering mendapat perhatian setiap kali keluar daripada rumah.
Ditanya adakah anaknya pernah mengadu penat berlakon, cerita Rafidah, pernah juga Mia mengadu kepadanya penat berlakon, tetapi dia juga mengakui sangat seronok menceburi bidang tersebut.
Mengulas mengenai pembabitan Mia dalam bidang seni, ujar Rafidah, kalau ikutkan dia tidak berapa suka Mia berlakon kerana kasihan dengan anaknya yang sering kelihatan penat, tetapi dia juga tidak menjangkakan peluang yang anaknya peroleh dalam bidang seni begitu mudah.

Tiada ulasan:

Catat Komen