Nuffnang

Selasa, 15 Januari 2013

kumpulan Estranged - Google Blog Search

kumpulan Estranged - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Estranged</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Nov 2012 01:47 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Estranged</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2012 01:36 AM PDT


Rumah Andy <b>Kumpulan Estranged</b> Kena Rompak, Andy Diugut Bunuh

Posted: 14 Jun 2012 07:06 PM PDT

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....
Dahsyat perompak-perompak sekarang ini. Nampaknya mereka maam dah tukar taktik operasi la pulak. Dari pemerhatian saya, perompak sekarang ini lebih tertumpu kepada rumah-rumah artis tapi kita kena berhati-hati juga sebab mana tahu selepas ini giliran kita pula. 
Pada ahad lalu pukul 3.45 pagi, rumah Andy Estranged telah dimasuki perompak ketika beliau baru saja pulang ke rumah. Beliau dan sekeluarga telah diikat oleh empat orang perompak yang memecah masuk rumah yang didiaminy bersama keluarga di Kota Damansara.
Andy atau nama sebenar Azwin Andy Malik juga telah diugut bunuh jika dia atau ahli keluarga lain cuba melawan. Tapi yang malangnya apabila abanag Andy iaitu Azlan Rudy telah dibelasah teruk oleh perompak itu ketika beliau cuba melawan.
Sudah namanya perompak jadi mestilah habis semua dikebasnya, kalau boleh habis licin rumah mereka nak kebas. Antara barang-barang yang dirompak ialah sebuah komputer riba, iPad, sejumlah wang tunai, barang kemas dan beberapa barang lain.

"Pada mulanya, saya sangka nenek saya datang ke rumah dan berborak bersama ahli keluarga yang lain apabila mendengar bunyi orang sedang bercakap. Ketika mahu naik ke tangga, terdapat dua lelaki memakai baju hitam turun dan masa itu saya tidak dapat berbuat apa-apa. Habis semua barang-barang berharga diambil. Mereka juga bertanya sama ada kami menyimpan peti besi atau tidak? Mujurlah perompak tersebut memenuhi permintaan saya supaya memulangkan kad pengenalan dan kad kredit," ujarnya.

Apa yang paling penting sekali di sini adalah keselamatan keluarga dan diri sendiri. Apa yang dibuat oleh Andy sememangnya ada betulnya apabila beliau memberitahu perompak agar mengambila apa saja asalkan jangan mencederakan kami sekeluarga.

InsyaAllah apa yang terjadi kepada keluarga Andy pasti ada hikmahnya. Kredit info dan gambar mStar. 

Rumah Andy <b>Kumpulan Estranged</b> Kena Rompak, Andy Diugut <b>...</b>

Posted: 14 Jun 2012 03:38 PM PDT


Rumah Andy Kumpulan Estranged kena Rompak Andy Diugut Bunuh. Fuhh Nasib baik takde apa-apa kejadian yang lebih buruk terjadi. Kejadian Rompakan telah terjadi Ahad lalu sekitar 3.45 pagi dimana empat perompak telah memecah masuk rumah yang didiami oleh andy sekeluarga di Damansara.

ANDY (KIRI) BERSAMA ESTRANGED
Dalam kejadian itu juga Abang Andy iaitu Azlan Rudy dikatakan dipukul teruk oleh perompak. Antara barang-barang yang dirompak ialah sebuah komputer riba, iPad, sejumlah wang tunai, barangan kemas serta beberapa barang lain. Nasib baik kesemua keluarga Andy selamat.

Nampaknya musim rompakan rumah kerumah dah mula dan semakin berleluasa. Diharap pihak berkuasa dapat memantau kejadian ini dengan lebih lagi dan dapat membuat tangkapan perompak yang telah merompak keluarga Andy ini.Jadi kepada semua berhati-hati. Perkara ini mungkin berlaku kepada anda nanti.
** Langkah-langkah keselamatan perlu diambil sebelum sesuatu yang tidak diduga berlaku.

Pemain Drum <b>Kumpulan Estranged</b>, Andy Diikat & Diugut bunuh <b>...</b>

Posted: 14 Jun 2012 05:41 PM PDT

Pemain dram kumpulan Estranged iaitu Andy, 28, berhadapan dengan maut apabila diikat oleh empat orang perompak yang memecah masuk rumah didiaminya bersama keluarga di Kota Damansara dekat sini pada Ahad lalu.

Andy atau nama sebenarnya Azwin Andy Malik berkata, perompak-perompak yang menutup wajah dengan topeng itu telah mengugut untuk membunuh jika dia atau ahli keluarga lain cuba untuk melawan.

"Mereka muncul dengan membawa wayar, batang besi dan kayu. Malang sekali abang saya (Azlan Rudy) dipukul teruk sehingga meninggalkan kesan lebam pada badannya ketika cuba melawan.


"Saya beritahu mereka untuk ambil apa sahaja barang yang diinginkan dan jangan mencederakan kami sekeluarga," katanya.

Kejadian rompakan tersebut berlaku pada Ahad lalu, pukul 3.45 pagi sewaktu Andy baru sahaja pulang ke rumah. Menyedari pintu utama rumahnya tidak ditutup, dia terus ke tingkat atas.

"Pada mulanya, saya sangka nenek saya datang ke rumah dan berborak bersama ahli keluarga yang lain apabila mendengar bunyi orang sedang bercakap.

"Ketika mahu naik ke tangga, terdapat dua lelaki memakai baju hitam turun dan masa itu saya tidak dapat berbuat apa-apa.

"Habis semua barang-barang berharga diambil. Mereka juga bertanya sama ada kami menyimpan peti besi atau tidak? Mujurlah perompak tersebut memenuhi permintaan saya supaya memulangkan kad pengenalan dan kad kredit," ujarnya.

Antara barang-barang yang dirompak ialah sebuah komputer riba, iPad, sejumlah wang tunai, barangan kemas serta beberapa barang lain.

Sejurus selepas kejadian tersebut, mereka sekeluarga membuat laporan polis.

Anda ada cerita atau gosip mengenai artis melaysia yang belum dketahui umum? sila email kepada kami hafizkhazali[at]gmail[dot]com like page Gosip Artis di Facebook

Tiada ulasan:

Catat Komen