Nuffnang

Isnin, 10 Jun 2013

tomok - Google Blog Search

tomok - Google Blog Search


<b>Tomok</b> terserempak Pida - Ada Apa Pada Pida

Posted: 05 Jun 2013 11:40 PM PDT

Salam tomok,

Tajuk tak hengat. Rasa nak belasah je ek? Tapi serius ini cerita benar. Tomok terserempak dengan Pida di KLCC semasa Pida membeli-belah di sana tempoh hari (tengok, ayat pun tak boleh blah).

Masa tu Pida tengah carik barang di sebuah farmasi. Nak beli losyen sunblock sebab Pida nak bermataharilela di Pulau Pangkor.

Tiba-tiba adik Pida yang turut bersama-sama Pida berbunyi, "Kakak Pida yang hebat, cuba tengok siapa tu?"

Pida pun menoleh. "Ah, apek jual batang mop aje. Takyah la bagitau Kakak Pida yang hebat," tengking Pida. Eh, acah je... takkan la aku nak menengking orang tak pasal-pasal.

"Tak... bukan apek, tu tu tengok tu siapa..." ulang adik Pida lagi. Kali ni dia macam agak mendesak sikit. Ish budak ni... siapa yang ko suruh aku tengok tu?

Tomok! Oh patutlah dia teruja sangat. Tomok tu artis pojaan hatinya. Siang malam terbayang-bayang, fikiran melayang-layang, khayalkan dirimu sorang... oh tomok...!

Dia nak tegur dia malu. Last-last aku yang takde malu ni tegur si Tomok. "Hai Tomok!"

Tomok menoleh dan dia berkata hai juga. Pastu Pida tanya boleh ambik gambor sama-sama? Sambil menunjal kepala adik Pida yang tengah eksaited tu. Maklumlah jumpa retis pujaan...

So kitorang pun bergambar. Tomok seperti yang dilihat dalam rancangan Masterchef Selebriti Musim 1, begitu jugalah dia di luar. Sopan dan lembut bicaranya. Nampak je ganas dengan group Manifesto dalam rancangan Versus. Tapi sebenarnya budiman budaknya.

Sempat jugak Pida tanya pada Tomok, boleh masak lagi tak? Tomok jawab bolehlah sikit... haa dengar tu, Tomok pandai memasak ok!

Lepas tu kitorang cakap babai dan Tomok dengan rendah dirinya cakap terima kasih.

Ok Tomok, good luck. Baby Tomok sangat comel ok... tak jumpa lagi baby comel macam anak Tomok. Semoga baby Pida nanti pun secomel anak Tomok.

Adakah sejarah ini mungkin berulang buat adikku?

Tiada ulasan:

Catat Komen