Nuffnang

Selasa, 27 Ogos 2013

Stacy af - Google Blog Search

Stacy af - Google Blog Search


<b>Stacy AF</b> Peluk Islam? - NescafeAis.Com

Posted: 23 Aug 2013 10:41 PM PDT

.
.
ff

Semalam, kecoh dengan berita yang melibatkan penyanyi lagu Kasanova iaitu Stacy yang juara Akademi Fantasia musim ke-6 telah memeluk agama Islam dan bertukar nama kepada Nur Aisyah Rabiah.

Lebih mengejutkan lagi, difahamkan Stacy telah pun memeluk agama Islam kerana keakrabannya bersama penyanyi lagu Inilah Cinta, Akim. Namun, setelah disiasat, rupa-rupanya Stacy yang dimaksudkan itu bukanlah Stacy yang lahir daripada program AF6.

Sebaliknya, Stacy yang dikatakan masuk Islam itu adalah Stacy yang nama sebenarnya ialah Stelly. Nama sebenar Stacy AF6 ialah Stracy Angie Anam.Gambar sebenar juga bukanlah gambar Stacy AF seperti yang dihebohkan.

GAMBAR DAN ULASAN SEBENAR

ggg

"Allahuakbar, sudah Islam Stacy (Stelly), kini namanya Nur Aisyah Rabiah, sebagai insan ke-216 memeluk Islam sepanjang misi dakwah ini. Beliau dipimpin syahadah oleh Nur FarHana Ambiang sebentar tadi di Keningau.

Nur Aisyah tertarik memeluk Islam apabila sering melihat abangnya, Muhammad Amin (Andrea) solat. Muhammad Amin memeluk Islam Januari lalu. Alhamdulillah.

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

VN:F [1.9.22_1171]

Stacy AF Peluk Islam?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
.  

Heboh di media maya <b>Stacy AF</b> peluk Islam?? - UtaraNews - The <b>...</b>

Posted: 23 Aug 2013 06:36 AM PDT

Sebaik saja selesai solat Jumaat hari ini, Murai Batu didatangi satu berita tergempar yang melibatkan penyanyi lagu Kasanova iaitu Stacy. Dengarnya, juara Akademi Fantasia musim ke-6 ini telah pun memeluk agama Islam semalam dan bertukar nama kepada Nur Aisyah Rabiah.

Lebih mengejutkan lagi, Murai Batu difahamkan Stacy telah pun memeluk agama Islam kerana keakrabannya bersama penyanyi lagu Inilah Cinta, Akim. Tidak mahu percaya bulat-bulat gosip yang tersebar luas di internet itu, Murai Batu pun cubalah sendiri google dan membacanya di sebuah blog yang telah menulis tentang gosip berkenaan.

Selepas meneliti dan membaca penulisan itu, rupa-rupanya Stacy yang dimaksudkan itu bukanlah Stacy yang lahir daripada program AF6. Sebaliknya, Stacy yang dikatakan masuk Islam itu adalah Stacy yang nama sebenarnya ialah Stelly.(rujuk sini)

Tiada ulasan:

Catat Komen