Nuffnang

Khamis, 23 Januari 2014

Didie Alias - Google Blog Search

Didie Alias - Google Blog Search


Rasa Macam Takut - <b>Didie Alias</b> | Portal Hiburan OHBULAN!

Posted: 23 Jan 2014 04:00 PM PST

Rasa Macam Takut   Didie Alias

Mungkin ramai yang tertanya-tanya apakah sebenarnya yang ditakutkan oleh Didie Alias, kan?

Umum tahu, pelakon dan juga pelawak wanita terkenal ini telah disahkan mengandung dan sehingga kini, kandungannya sudah pun mencecah 3 bulan setengah.

Ketika ditemui di Hotel Royale Chulan kelmarin, ibu beranak lima ini mengakui dia sebenarnya sedikit takut apabila mengetahui dirinya mengandung di usia 40 tahun.

"Sudah 15 tahun sejak kali terakhir beranak, janggal satu, rasa macam takut pun satu. Masa doktor awal-awak cek tu, dia cakap ada beberapa risiko yang saya kena terima, tapi benda ni kuasa Tuhan kan.

Tapi doktor memang cek setiap masa dan ambil darah semua. Mereka memang cek secara teliti dan jaga rapi la yang 40 tahun keatas ini.

Alhamdulillah bulan ni scan, nampak dalam kandungan tu dia sihat."

Rasa Macam Takut   Didie Alias

Ditanya mengenai reaksi anak-anaknya apabila mengetahui Didie mengandung, pelakon ini memberitahu bahawa kesemua mereka terkejut dengan berita tersebut.

"Masa pertama kali beritahu anak perempuan dulu, mereka terkejut. Anak keempat pula terkejut sehingga tercampak kain yang dipegang bila dapat tahu.

Yang paling menusuk kalbu, anak lelaki la sebab dapat tahu terakhir sekali. Bila dia balik dari cuti semester, kami kejutkan dia, suruh tutup mata dan pegang perut saya. Dia terus tersedu dan menangis peluk saya."

Dalam perkembangan terbaru, Didie Alias sekali lagi tercalon dalam Kategori Artis Komedi Wanita Popular ABPBH 2014 selepas memenangi trofi tersebut di edisi yang lepas.

Tiada ulasan:

Catat Komen