Nuffnang

Selasa, 31 Januari 2012

kumpulan Estranged - Google Blog Search

kumpulan Estranged - Google Blog Search


Raja Lawak 6: Ketupat dan King disingkirkan stlh 2 minggu tiada <b>...</b>

Posted: 04 Jan 2012 12:00 AM PST

Selepas 2 minggu tiada penyingkiran dilakukan terhadap para peserta Raja Lawak 6 (RL6), Gelanggang RL6 menyaksikan dua peserta disingkirkan sekali gus iaitu kumpulan King dan Ketupat.

Pengumuman penyingkiran dibuat oleh salah seorang juri tetap Raja Lawak 6, penerbit popular David Teo, di minggu ketiga program RL6 yang bersiaran secara langsung dari Pusat Penyiaran Asia, Bukit Jalil.

Gelanggang Raja Lawak 6 minggu ketiga turut dipancarkan secara langsung ke Astro Warna (saluran 132).


Tiga peserta yang menduduki tangga terbawah ialah kumpulan Ketupat, kumpulan Albob dan kumpulan King. Bagaimanapun Albob terselamat dari penyingkiran minggu ini.

Tugasan untuk minggu ketiga ini bertemakan persekolahan dan rata-rata peserta telah menunjukkan peningkatan sehingga majoriti komen yang diberikan pihak juri pada minggu ini bernada positif.

Kumpulan King yang tersingkir dianggotai oleh Raje, Farid dan Kopi manakala Ketupat dianggotai Wak, Acai dan Aboy. Kedua-dua kumpulan yang tersingkir ini adalah dibawah CIf Kecil Angah.

Raja Lawak 6 terus dihoskan oleh pasangan Jozan manakala juri tetap untuk musim ini ialah Sheila Rusly, Sathiya dan David Teo sendiri.

Dengan penyingkiran King dan Ketupat, maka tinggal 10 lagi peserta bakal meneruskan lagi cabaran Raja Lawak 6 di minggu hadapan.

Full content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Komen