Nuffnang

Sabtu, 15 September 2012

Erul af - Google Blog Search

Erul af - Google Blog Search


DIELA CREATIVE: Bersama <b>Erul AF9</b>

Posted: 02 Sep 2012 12:51 AM PDT

            Assalamualaikum wrh wbr.....

Salam sejahtera kepada anda semua dan selamat menyambut Hari Kemerdekaan. Semoga negara kita akan sentiasa dalam keadaan aman 
dan sentosa. 
           Entri kali ini mengenai selebriti AF 9. Ini secara kebetulan sahaja berjumpa dengan Erul AF9. Sebenarnya Erul ni datang di majlis tahlil di rumah emak saudara suami. Sewaktu hendak pulang terserempak dgnnya. So apa lagi, sempatlah bergambar dengan dia.


Gambar kenang-kenangan bersama selebriti Erul AF9.


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2012 09:27 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jun 2012 09:37 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Apr 2012 09:24 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Mar 2012 02:30 PM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Mar 2012 09:08 PM PST


Diary Of Somaii

Posted: 09 Mar 2012 02:36 PM PST

make-up tutorial for Malaysian (Korean Style)

Friday, 9 March 2012 @ 14:36

Annyeong haseyo ! Hehe . I'm not a fan of Erul AF tuu yerr . His pronunciation pun salah . setiap kali dia sebut tuu "annyeong haseyo" , tak pernah sampai kat telinga aku . yang sampai is "ani jual sayorr" . Kepada peminat Erul tuu sorry laa ehh , semua pun ada pendapat masing-masing kan . So do I .

Back to the topic , now imma teach you all cara-cara untuk wear make up style ala-ala Korean. First of all , this is not hundred percently from me .. Secondly , as i said "ala-ala" . so yeah , we are Malaysian . Kulit orang Malaysia ni berbeza dengan kulit orang Korea . Get what I mean ? Good .

I purposely buat ni tutorial bersebab tau . nak tau kenapa ? sebab zaman sekarang ni makin hari makin ramai gadis-gadis comel yang suka guna make up tebal sampai sepuluh inci . rupa  pun dah macam mama orang . =.="

So tutorial ni sangat sesuai bagi gadis belasan tahun yang comeyyy macam korang . kembang leteww . hehehe ~

 Korang kenal tak kat dua orang unnies kat atas tuu ? dua-dua pun pernah jadi girlfriend Lee Min Ho , kan ? haha . yang atas tuu dah jadi bekas girlfriend LMH . Yang bawah tuu , hanya dalam lakonan je lah . haha . Cantik tak dorang ? Neway ...

so , what will you all NEED :

  • Compact Powder *sebaik-baiknya pilih laa yang OIL CONTROL dan yang mirip dengan warna kulit korang ( how to choose ? try tepek kat BELAKANG tapak tangan korang tuu ) :)
  • Blusher *pilihlah yang bersesuaian , yang warna dekat-dekat dengan warna kulit korang macam mocha colour or milky chocolate punya tona . kalau yang nak guna warna pink tuu , pilih laa yang sweet-sweet colour . taknak yang terlebih deep pink ekk . noo ~ i repeat , NO .
  • Eyebrow Pencil *korang carilah yang korang rasa sesuai . cari mengikut warna rambut korang , to make it look more natural .
  • Eyeliner & Mascara *pilihlah yang warna brown or black . and yes , kalau boleh pilih yang WATERPROOF supaya makeup tak comot .
  • Lipstick *warning! pilih yang LIGHT COLOUR dan bersesuaian dengan anda . and NO MATTE . itu akan menyebabkan bibir korang kering , kalau korang nak juga guna jenis matte sila guna LIPBALM sebelum apply matte . :) pilihlaa yang moist .

now let's START:

  1. Apply  Compact Powder rata kat muka korang , jangan laa tebal-tebal sangat . Apply more kat kelopak mata , baby hair , and sekitar leher korang . Kalau korang nak guna foundation pun boleh jugak , tapi sebaiknya untuk kulit teenage macam korang sebaiknya tak payah laa... 
  2. Apply  Eyebrow Pencil kat kening korang . JANGAN tekan pensel tuu , just condongkan pensel tu and apply macam korang sketching selalu tuu . and if korang apply terlalu tebal , korang akan end up kelihatan macam orang tengah marah . so the tips is korang apply tebal sikit kat bahagian dalam and apply nipis sikit kat luar , as I said , SKETCH .
  3. Sapukan Blusher kat tulang pipi korang a.k.a cheekbone korang tuu . How ? try to apply dari bawah ke atas . then apply jugak kat batang hidung korang tuu , dari atas ke bawah supaya nampak mancung gitu . and bahagian dahi korang dari kiri ke kanan . 
  4. Guna Eyeliner korang tuu . lepas tu baru guna Maskara dengan cara memandang ke atas . :)
  5. Lastly , pandai-pandai lah korang guna Lipstick korang tuu yer . hehe .and again , not to much :) 

Sudah baca harap komen lah ehh . teehee . tapi sini tak dapat komen lah , korang just type kat my cbox lah ehh . lagi pun saya belum ada mood nak buat kotak komen tuu . so kalau ada yang tak puas hati pasal Erul tuu or anything pasal tutorial ni ke , hehe , tell-tell laa kat cbox . 

p/s : IF YOU ALL HAVE ANY REQUEST FOR HAIR AND BEAUTY TUTORIALS JUST LEAVE YOU MESSAGES KAT CBOX . I REALLY REALLY REALLY ENJOY TO HELP YOU ALL .

thanks for sticking around , till then , annyeong ! xoxo's

Tiada ulasan:

Catat Komen