Nuffnang

Selasa, 26 Mac 2013

Mia Sara - Google Blog Search

Mia Sara - Google Blog Search


Hanis Zalikha: Tiga hari dengan <b>Mia Sara</b>

Posted: 08 Feb 2013 07:33 AM PST

Baru selesai satu special project dan berpeluang bekerja alongside Mia Sara dan Zahiril Adzim. Alhamdulillah lancar semuanya. Scene tak banyak, sekadar pendukung di sini sana. Tapi pengalaman bersama anak kecil yang petah dan berkeletah ini yang memanggil saya menulis entri ini.
Mia penceria set dan amat ramah kepada semua orang, dari director, pelakon lain serta crew, semua dia boleh bergurau. Hari pertama jumpa dia, dia datang dan salam. Saya memang suka budak, tapi kalau dapat budak yang tidak sombong macam ni, bertambah cair. Please ibuk-ibuk bapak-bapak di luar sana, anak kecil yang peramah dapat points kecomelan lebih 5 mata ya!
Melayan dia, pastu sendiri khusyuk sensorang.
Mula-mula Mia sibuk tunjuk app scan ibu jari dekat HTC dia. Scan ibu jari untuk tahu mood kita. Pastu dia tunjuk pula video Angela awek Talking Tom. Bila dah bersandar, dia penat, dia tepuk-tepuk riba Keknis (me) sambil tanya "Boleh Mia baring sini?". Manjanya.
Bila dah makin rapat, Keknis pun kenalkan dia dengan Eagle. Eagle adalah souvenir Langkawi kesayanganku yang Keknis bawa EVERYWHERE dalam handbag. Pergi Melaka, Gunung Kinabalu, even lepak-lepak makan meatballs dengan member pun Keknis bawa Eagle. Sebab Eagle is amazing with his balancing act. (Hehehehe siapa pernah ada mainan ini mesti tahu). Saja nak tengok Mia amused, and it worked. Puas tengok dia happy, pastu I simpan balik dalam handbag.
Haip jangan syok sangat. Hewhewhew.
Sempat ajar dia main cikabom. Rupanya Mia tak pernah tahu main sep sep sep bom bom bom cikabom. Bila dah ajar, in between takes, kitorang mesti main cikabom. Ola Oli Ku Beri Nama Saudari Saudari Cikabom Cikabom. Mia jadi addicted kat game nih sebab part last kena jadik anak patung takleh gerak, I changed it to anak patung muka paling buruk takleh gerak. So masing-masing buat muka buruk and freeze, tengok siapa bertahan tak gelak. I always lose. Ehem if you know what I mean. Layan budakkk...
Pastu ada gak masa nak main role-play (betapa banyaknya masa lapang di set), Mia jadi kitty cat! Dia siap purrr purrr pastu jilat paws, meow meow dan sondol-sondol kepala dekat Keknis, Macam kucing betul! A great imitator, no wonder she's a great actor.
Bila dah terlampau bosan menunggu.
I learned so much from her more than she did from me (I only taught her cikabom LOL). I learned to be sabar (actors are put to wait almost 80% of the time on set), to always be cheerful (regardless of tensed surrounding), to give your all as it is expected from you, and to appreciate people.
Tadi hari last di set special project kami. Macam biasa, layan Mia main game favourite dia Cikabom. Pastu spent time dalam kereta dengar lagu and miming Call Me Maybe macam orang gila. Tiba-tiba Mia kata, "Keknis, nanti kalau Mia terlupakan Keknis macam mana?" I was like huh? Pastu dia sambung lagi "Jom kita tukar hadiah kenangan. Mia ada something untuk Keknis" So dengan jujur I jawab, "Tapi Keknis takde apa-apa nak bagi Mia". Dia balas, "Keknis taktau ke hari ini hari last kita shoot sama-sama? Keknis tak sediakan apa-apa?" Dalam kepala otak dah terbayang-bayang apa benda ada dalam kereta boleh aku bagi budak ni. Memang takde. "Mmm nanti Keknis pikir Keknis apa yang Keknis boleh bagi k?" 
"Mia dah ada barang dah nak bagi Keknis, Mia bawak dua!" she insisted. "Keknis nak bagi Mia apa?" tambahnya lagi.
Tiba-tiba it hit me. Okay, kalau benar pengalaman menjaga budak all my life, dan instinct seorang penggemar budak, I rasa I tahu where she is heading. I played along. "Keknis taktau lah nak bagi Mia apa, bagi Keknis pikir boleh?". Pastu dia jawab "Ala Keknis takkan takde apa-apa nak bagi Mia? Macam mana nak exchange?" Pastu I kengkonon tanya dia "Mmm Mia nak apa?"
Dia sengih. Dia jawab "Start dengan huruf B".
"Burung?", tanyaku purak-purak tidak tahu.
In exchange with my precious Eagle (berat hati nak melepaskan, tapi cair lagi hati bila tahu kita bakal gembirakan anak kecil), Mia bagi cincin dan keychain teddy bear kecil. Tahu tak mesin bola/telur warna warni 50sen yang luar kedai mamak selalu tuh? Ha cincin dari situlah. Hahahaha!
Dear Mia, when you're old enough to understand everything that I wrote, you may not remember me anymore. It was a brief meet, but definitely a significant one. I am glad I met you, a kind-hearted soul in an adorable form. You don't have to remember me, but remember how bright you were and should always be. Remember how you worked to get the things you want. Don't ever lose the drive, I miss you already. Take care of my precious Eagle. It is yours to keep.
Goodbye kitty. Love, Keknis.

<b>Mia Sara</b> Sertai Geng Bas Sekolah | MyNewsHub

Posted: 12 Mar 2013 10:56 PM PDT


Atas permintaan ramai Astro Ceria yang sinonim dengan penerbitan program-program hiburan untuk kanak-kanak, berbesar hati membawakan drama bersiri kegemaran ramai iaitu Geng Bas Sekolah (GBS) untuk musim yang kelima.

Tambah istimewa, musim ini juga turut menyaksikan lakonan mantap pelakon kanak-kanak yang diminati ramai iaitu Mia Sara Nasuha yang memegang watak sebagai Orked.

Berbeza dengan musim sebelumnya, drama bersiri GBS musim ini menampilkan plot penceritaan dan watak-watak baru sebagai penyambung legasi yang pastinya menjanjikan pengisian yang padat dengan hiburan dan pengajaran.

Antara barisan pelakon cilik yang berbakat besar seperti adik Harris Alif yang memegang watak Jay, Jasmine Jessica Cross sebagai Chempaka, Brendan Gabriel Lai sebagai Bobby, Muhammad Shahzuan Aiman sebagai DJ.

Bagi kanak-kanak yang ingin menyaksikan drama menarik ini, ia disiarkan pada setiap Sabtu, jam 11.00 pagi bermula 9 Mac lalu secara eksklusif menerusi saluran Astro Ceria (saluran 611).

Oleh: NURUL NAFISAH MAZLAN

Iklan Teks:

Artikel Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

<b>Mia Sara</b> Net Worth | Celebrity Net Worth

Posted: 06 Mar 2013 12:00 AM PST

Mia Sara net worth: Mia Sara is an American actress who has a net worth of $1.5 million dollars. Born in Brooklyn Heights, New York, Mia Sara, also known as Mia Sarapochiello, booked her first role in a very high-profile project. "Legend" co-starring a young Tom Cruise, and directed by Ridley Scott, proved to be only mildly successful at the box office, but it put her on the map at age 15. She is most widely recognized for her second film role, as Sloane Peterson in "Ferris Bueller's Day Off". From there she went on to appear in both film and television projects, including, "Queenie", "Daughter of Darkness", "A Stranger Among Us", "Time Trax", "Caroline at Midnight", "Timecop", "The Set-Up", "Bullet to Beijing", "Chicago Hope", "20,000 Leagues Under the Seas", "Jack and the Beanstalk: The Real Story", "Birds of Prey", "CSI: NY", and "The Witches of Oz". She won a Saturn Award for her performance in "Timecop".

Mia Sara Articles

Posts by Brian Warner

Brian Warner

Prior to launching Celebrity Net Worth, Brian spent seven years as the Managing Editor of one of the largest entertainment portals on the internet. Before that, Brian attended Georgetown University where he double majored in finance and marketing. A native of Northern California, Brian currently resides in Los Angeles. Follow him on Google+.

Tiada ulasan:

Catat Komen