Nuffnang

Selasa, 2 Julai 2013

Mawi af - Google Blog Search

Mawi af - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2013 09:25 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jun 2013 09:22 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Mawi af</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2013 09:05 AM PDT


:: MYARTIS.COM ::: 25 GAMBAR NOSTALGIA <b>MAWI AF3</b>

Posted: 22 Dec 2011 12:00 AM PST


Tahukah anda yang Mawi AF3 baru-baru ini telah memenangi dua anugerah di Konsert Akhir Reunion Akademi Fantasia (AF) yang diadakan pada Sabtu lalu di AEON AU2, Setiawangsa, Kuala Lumpur?

Dalam Majlis itu, Mawi atau nama sebenarnya Asmawi Ani yang berasal dari Felda Taib Andak, Johor telah berjaya memenangi Anugerah Balada Lelaki dan Anugerah Duet dengan pasangan duet Lagu Jiwa Lagu Cinta iaitu Datuk M.Nasir yang pernah menjadi pengetua Mawi sewaktu di AF3.


Untuk info, Konsert bertemakan malam anugerah itu diadili oleh bekas tenaga pengajar AF iaitu Fauziah Nawi, Adnan Abu Hassan, Adam Corrie Lee, Dr Azahari Othman, Fazley Yaakob dan pengacara Diari Ext AF, Zainal Alam Kadir.

Malah difahamkan, Konsert tersebut akan disiarkan di Astro Ria (saluran 104) pada Sabtu, 31 Disember ini, pukul 10 malam bagi menyambut tahun baru 2012. Dan Konsert itu juga telah menghimpun dan menggabungkan hampir semua bekas pelajar AF 1 hingga AF9 bagi memberi anugerah terhadap pengorbanan mereka.

Jadi istimewa kali ini, myartis bawakan nostalgia Mawi yang pernah cipta sejarah hingga menggemparkan industri hiburan kita apabila demam 'Tsumawi' melanda negara. Meskipun Mawi agak kurang menyerlah sejak akhir-akhir ini, namun hakikat kecermerlangan 'Mawi World' sememangnya tidak dapat disangkal apabila lagu 'Saleha' menjadi siulan ramai.

Jom imbas..!

BIODATA:
Nama: Asmawi Ani
Tarikh Lahir: 25 Ogos 1981
Tempat Lahir: Felda Taib Andak, Kulai Johor
Kerjaya: Penyanyi, Pelakon, Ahli Silap Mata, Duta Produk, Usahawan menerusi Mawi World Sdn Bhd
Status: Berkahwin

Klik untuk imej besar...


<b>Mawi</b> Mengaku Sudah Tidak Popular Lagi | Oh! Artis

Posted: 12 May 2013 09:59 PM PDT

MAWI

Masih diingat fenomema raja SMS iaitu Mawi pernah mengegarkan industri hiburan tanahair. Kehadirannya melalui rancangan realiti TV Akademi Fantasia memang mendapat sambutan yang amat luar biasa pada ketika itu hingga dijulang sebagai Juara Akademi Fantasia Musim ketiga.

Namun, selepas berlalunya 6 tahun Mawi mengakui namanya kini semakin pudar daripada industri hiburan tanahair tetapi Mawi juga menafikan bahawa dia melupakan bidang nyanyiannya.

"Okey, popular saya dah rasa (berseloroh). Ia ada zaman tetapi, saya masih ada dalam industri…tak hilang dalam industri. Alhamdulillah masih ada orang panggil saya menyanyi. Lagi-lagi sekarang musim kempen.

"Memanglah… saya mengaku, saya tak sepopular lima, enam tahun lalu. Mungkin sudah tertulis, setakat ini tetapi saya teruskan…masih teruskan sebab saya suka dengan apa yang saya buat sekarang," katanya yang kini sedang giat mempromosikan perniagaan produk kesihatan dan kecantikan, UnieQuein yang diusahakan bersama isterinya, Ekin sejak tiga bulan lalu.

Dalam perkembangan lain, Mawi bakal menjadi juri tetap bagi program realiti terbaru, 'Popstar' bersama penyanyi, Nurul Wahab.

mawi-ekin

OHARTIS: BEGITULAH KEHIDUPAN SEORANG ARTIS, ADA KALA DISANJUNG TAPI TAK KAN SELAMANYA DISANJUNG. ADA PASANG SURUTNYA.

Tiada ulasan:

Catat Komen