Nuffnang

Isnin, 14 Oktober 2013

rosyam nor - Google Blog Search

rosyam nor - Google Blog Search


Ramli Sarip, <b>Rosyam Nor</b> & Ong Kim Swee Terima Anugerah "Datuk <b>...</b>

Posted: 11 Oct 2013 12:10 AM PDT

Jumaat, 11 Oktober 2013 " ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

[AA] MELAKA: Rosyam Nor dan Ramli Sarip antara 79 orang penerima Darjah Pangkuan Seri Melaka (DPSM) yang juga membawa gelaran Datuk.

Turut menerima gelaran yang sama adalah Jurulatih Harimau Muda, Ong Kim Swee.

Sementara itu, Ketua Menteri Melaka, Datuk Idris Haron mendahului senarai 901 penerima darjah, bintang, dan pingat kebesaran negeri Melaka 2013 sempena ulang tahun ke-75 Yang Dipertua Negeri Melaka, Tun Mohd Khalil Yaakob.

Idris menerima Darjah Gemilang Seri Melaka (DGSM) yang membawa gelaran Datuk Seri dan merupakan penerima tunggal darjah kebesaran itu.

Mengumumkan nama-nama penerima darjah kebesaran itu adalah Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka, Datuk Naim Abu Bakar pada sidang media yang diadakan semalam.

Naim juga antara 10 penerima Darjah Cemerlang Seri Melaka (DCSM) yang membawa gelaran Datuk Wira.

Istiadat pengurniaan darjah, bintang dan pingat kebesaran itu akan disempurnakan oleh Mohd Khalil hari ini di Dewan Seri Negeri, sesi kedua Ahad dan sesi ketiga 24 Oktober.- 11/10/13

<b>Rosyam Nor</b> syukur dapat gelaran Datuk - Utusan Online

Posted: 12 Oct 2013 01:45 AM PDT

KUALA LUMPUR 12 Okt. - Pelakon dan penerbit popular, Rosyam Nor menjelaskan, dia masih individu yang dikenali ramai sebelum ini walaupun bakal menerima anugerah Darjah Pangkuan Seri Melaka (DPSM).

Rosyam yang bakal bergelar Datuk melalui majlis istiadat yang akan berlangsung esok berkata, dia amat gembira dan bersyukur dengan anugerah tersebut.

"Pastinya saya gembira dan bersyukur tetapi percayalah anugerah ini tidak akan mengubah diri saya.

"Saya anggap ini sebagai pengiktirafan kepada saya dan seluruh warga seni khususnya kepada pelakon," katanya.

Rosyam berkata demikian dalam majlis pelancaran butik khas buat penggemar motosikal berkuasa besar S4M Motorsports di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE

Tiada ulasan:

Catat Komen