Nuffnang

Isnin, 9 Disember 2013

kumpulan Fabulous Cats - Google Blog Search

kumpulan Fabulous Cats - Google Blog Search


<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - Google Blog Search - blog-blog hiburan

Posted: 30 Nov 2013 03:09 AM PST


<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - blog-blog hiburan - Blogger

Posted: 16 Nov 2013 03:37 AM PST


<b>Kumpulan</b> Tiga Tidak Tiru The <b>Fabulous Cats</b> - Siakap Keli

Posted: 09 Oct 2013 12:58 AM PDT


KUALA LUMPUR – Kumpulan Tiga tidak meniru ataupun menjadi klon mana-mana kumpulan muzik yang sedia ada termasuk The Fabulous Cats biarpun membawa genre muzik hampir sama.
Ketua kumpulannya Arween atau nama sebenar Mohd Qhairol Ighssan, 28, berkata, kumpulan tersebut lebih menekan konsep vokal secara harmoni berbanding The Fabulous Cats.
"Kami bukan klon atau mempunyai persamaan dengan kumpulan The Fabulous Cats iaitu terdapat seorang wanita dan seorang penyanyi rap.
"Single pertama berjudul Pengakuan pula dicipta oleh penyanyi Alyah yang pernah menyertai kumpulan ini suatu ketika dahulu. Lagu ini dibuatnya semasa dia masih dalam kumpulan ini," katanya pada sidang media pelancaran single berkenaan.
Tiga turut dianggotai Alfie (Syed Alfrizal), Maya (Maya Haryanto) dan Zack Marican.
Alyah bersama kumpulan Tiga pada sidang media pelancaran single pertama kumpulan itu berjudul Pengakuan.
Tambah Arween, kumpulan berkenaan memperjuangkan genre muzik yang pelbagai termasuk 'world music', pop RNB dan pop rock.
Bercakap tentang lagu Pengakuan katanya, karya itu mampu menambat hati pendengar dan mesra radio.
"Kami dapat rasakan lagu ini bakal menjadi perhatian kerana berentak rancak dan sesuai dengan genre kumpulan kami," katanya.
Bagaimanapun, dia menolak langkah kumpulan itu melakukan kerjasama dengan Alyah adalah untuk menumpang popularitinya.
Sementara itu, Alyah berkata, Pengakuan diciptanya sekitar tahun 2005 yang mendapat pengaruh muzik kumpulan The Fabulous Cats.
"Saya buat lagu tersebut ketika saya masih lagi ahli kumpulan ini dan saya akui sedikit sebanyak ada pengaruh muzik The Fabulous Cats.
"Namun disebabkan ramai ahli kumpulan ini yang boleh mengubah lagu, maka lagu saya disimpan sahaja dan tidak sangka sekarang baru ada yang meminta untuk menyanyikannya," kata Alyah. - mStar Online

<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - blog-blog hiburan - Blogger

Posted: 15 Nov 2013 03:24 AM PST


<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - blog-blog hiburan - Blogger

Posted: 15 Sep 2013 03:04 AM PDT


<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - Google Blog Search - blog-blog hiburan

Posted: 30 Jul 2013 03:06 AM PDT


<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - Google Blog Search - blog-blog hiburan

Posted: 14 Jul 2013 03:29 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Fabulous Cats</b> - Google Blog <b>...</b>

Posted: 03 Jul 2013 03:04 AM PDT


The <b>Fabulous Cats</b> Muncul Dengan Ahli Baharu ~ KakiGosip.com

Posted: 28 Jun 2013 09:27 AM PDT

Kumpulan The Fabulous Cats (TFC) tidak kecewa apabila sering bertukar anggota sehingga menyebabkan perjalanan karier muzik mereka tergendala.

Vokalis utamanya, Cat Farish berkata, dia sering melihat perkara itu dari sudut positif dan menganggap kumpulan itu sebagai pelantar terbaik buat artis baharu untuk bertapak dalam industri muzik.

"The Fabulous Cats merupakan pelantar terbaik untuk artis-artis baru yang menyertainya mempamerkan bakat nyanyian mereka. Walaupun bersama dalam sebuah kumpulan, setiap ahli yang menganggotai kumpulan TFC diberi kebebasan sepenuhnya untuk menentukan hala tuju masing-masing.

'Saya gembira jika mereka merasakan penglibatan mereka dalam kumpulan ini terbaik untuk kerjaya mereka tetapi jika ada antara anggota TFC yang mempunyai visi yang lain atau lebih selesa bergerak secara solo, saya tetap akan memberi sokongan dan tidak akan menghalang", jelasnya.

Cat turut memperkenalkan dua ahli baharu iaitu Afif dan Hairool selepas Adeep dan Wangi meninggalkan kumpulan itu pada tahun lalu.

"Kehadiran Afif dikesan daripada program realiti Akademi Fantasia 9 manakala Hairool melalui laman sosial Facebook. Mereka berdua mempunyai kelebihan dan keunikan tersendiri," ujarnya.

Dalam pada itu, Cat berkata, selepas hampir dua tahun tanpa single terbaharu, TFC kembali mewarnai persada muzik dengan lagu Sebulatnya hasil ciptaannya.

Menurutnya kali ini mereka menampilkan muzik genre 'R&B Soul' yang jarang dibawa oleh kumpulan lain dalam industri muzik tempatan.

"Lagu Sebulatnya dicipta seawal tahun 2011. Walau bagaimanapun, rakaman single tersebut hanya siap awal tahun ini disebabkan situasi keahlian anggota TFC yang silih berganti.

"Pada awalnya, rakaman lagu Sebulatnya menampilkan kumpulan TFC ketika dibarisi saya, Zizie, Adeep dan Wangi.

"Namun apabila Wangi dan Adeep meninggalkan kumpulan ini pada 2012 tempat mereka digantikan dengan Afiq dan DJ Krates sehinggalah terpaksa dirakamkan semula bersama ahli terkini," jelasnya.

Malah katanya, muzik video lagu berkenaan telah pun diterbitkan dan turut menampilkan Tasha Shilla sebagai model.

The <b>Fabulous Cat</b> Kembali Dengan Single Terbaru &#39;Sebulatnya <b>...</b>

Posted: 26 Jun 2013 08:23 PM PDT

5

Setelah hampir 2 tahun tanpa single terbaru, kumpulan rap hip hop ternama tanah air, TFC kembali mewarnai persada muzik tanah air menerusi single terbaru mereka, 'Sebulatnya' bersama barisan anggota baru! Semalam 26 Jun 2013, TFC telah membuat pelancaran untuk single terbaru mereka ini di The Venue, Pavillion.

Lagu 'Sebulatnya' sebenarnya dicipta seawal tahun 2011. Walaubagaimanapun, rakaman single tersebut hanya siap awal tahun ini disebabkan situasi keahlian anggota TFC yang silih berganti. Versi lagu 'Sebulatnya' menampilkan barisan terkini TFC iaitu Cat Farish, Zizie barsama anggota baru Afif dan Hairool. Afif dikesan bakatnya dari program realiti AF9 manakala Hairool pula, menariknya bukan dari laman perkongsian video Youtube seperti lazim nya kini tetapi menerusi laman sosial facebook.

Kumpulan TFC meraih percapaian tertinggi dalam kerjaya mereka setakat ini menerusi album 'Hyper Kosmik' apabila mereka berjaya tercalon dalam Top 5 kategori 'Artis Berkumpulan/Duo Popular' Anugerah Bintang Popular BH tahun 2008.

Single terbaru ini adalah permulaan kerjasama di antara TFC dengan syarikat rakaman Nova Music.Sekian lama menyepi, Nova Music merasakan bahawa ini adalah masa terbaik untuk TFC membuat comeback lalu membuat tawaran kepada kumpulan ini lewat tahun lalu untuk bekerjasama dengan Nova Music dalam penghasilan single terbaru. Dalam banyak banyak lagu yang dicadangkan Cat Farish, pihak Nova akhirnya memilih lagu 'Sebulatnya' yang menpunyai melodi dan lirik yang menarik serta permainan suara yang luar biasa.

'Sebulatnya' kini mula mendapat kejayaan awal diradio apabila berjaya menembusi carta Suria30, CatsTop30, dan Top10. Lagu ini juga melatari drama bersiri popular kini 'Epilog Cinta Khirana' yang berisran di slot samarinda TV3 sebagai lagu tema.

Klip Video ' Sebulatnya' diterbitkan syarikat produksi Loulpop Pictures arahan Khairul Hazwan yang pernah bertindak sebagai pengarah klip-klip video ' Tapi Bagaimana(Spider)', 'Pendusta(Alif Satar)', dan 'Dia Lydia(Klangit)'. Kumpulan TFC sanggup ditahna seharian dilokap untuk mengikut papan cerita video klip 'Sebulatnya' yang turut menampilkan Tasha Shila dalam satu adegan pembunahan mengejut.

KB Shout : sebulatnya

Bukan klon &#39; The <b>Fabulous Cats</b>&#39; ~ KakiGosip.com

Posted: 24 Oct 2013 07:03 PM PDT


SIAPA sangka empat anak muda ini akhirnya berjaya mengeluarkan single terbaru berjudul 'Pengakuan', ciptaan penyanyi popular, Alyah selepas dinobatkan sebagai bintang Idola BH.

Dianggotai Mohd Khairul Iqhssan, 28 (Arween), Syed Alfrizal, 26 (Alfie), Zack Merican, 20 (Zack) dan seorang ahli wanita, Maya Hariyanto, 21 (Maya), Tiga mempertaruhkan genre world music, pop RNB dan Pop Rock.

Malah kumpulan ini juga optimis meneruskan perjuangan mereka bagi meneruskan kelangsungan imej 'Voicing Group' sepertimana Fabulous Cat, Ruffadge dan VE.

Bagaimanapun, Arween, mewakili Tiga, menafikan kumpulannya adalah klon kepada kumpulan muzik yang sedia ada dan enggan disamakan dengan The Fabulous Cats meskipun dilihat membawa genre muzik yang hampir sama.

"Kami bukan klon The Fabulous Cats dan kami tidak mahu bayangi kumpulan itu. Kami lebih menekan konsep vokal secara harmoni berbanding kumpulan itu.

"Mungkin peminat akan membuat persamaan terhadap kami memandangkan Tiga juga mempunyai ahli kumpulan wanita. Namun muzik yang kami bawakan berbeza dari kumpulan itu," katanya.

Mengulas mengenai lagu Pengakuan, seorang lagi anggota Tiga, Alfie berkata, lagu ciptaan Alyah itu pastinya akan menambat perhatian peminat muzik tanah air.

"Kami dapat rasakan lagu ini bakal menjadi perhatian kerana berentak rancak dan sesuai dengan genre kumpulan kami.

"Sebenarnya, ada cerita di sebalik lagu yang disimpan sejak tahun 2008. Sebab itulah saya meminta kepada Alyah untuk menyanyikan semula lagu ini.

"Saya sendiri kenal rapat dengan Alyah dan ia adalah cetusan yang lahir semasa saya bersama Alyah menganggotai kumpulan bersama dua lagi anggota dari Indonesia sebelum ini," kata Alfie yang pernah menyertai beberapa program realiti nyanyian seperti Akademi Fantasia dan Mentor tetapi tidak berjaya menjadi finalis program itu.

<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - Google Blog Search - blog-blog hiburan

Posted: 13 Nov 2013 03:28 AM PST

kumpulan Fabulous Cats - Google Blog Search

<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - blog-blog hiburan - Blogger

Posted: 09 Nov 2013 03:51 AM PST


Bukan klon &#39; The <b>Fabulous Cats</b>&#39; ~ KakiGosip.com

Posted: 25 Oct 2013 05:49 PM PDT


SIAPA sangka empat anak muda ini akhirnya berjaya mengeluarkan single terbaru berjudul 'Pengakuan', ciptaan penyanyi popular, Alyah selepas dinobatkan sebagai bintang Idola BH.

Dianggotai Mohd Khairul Iqhssan, 28 (Arween), Syed Alfrizal, 26 (Alfie), Zack Merican, 20 (Zack) dan seorang ahli wanita, Maya Hariyanto, 21 (Maya), Tiga mempertaruhkan genre world music, pop RNB dan Pop Rock.

Malah kumpulan ini juga optimis meneruskan perjuangan mereka bagi meneruskan kelangsungan imej 'Voicing Group' sepertimana Fabulous Cat, Ruffadge dan VE.

Bagaimanapun, Arween, mewakili Tiga, menafikan kumpulannya adalah klon kepada kumpulan muzik yang sedia ada dan enggan disamakan dengan The Fabulous Cats meskipun dilihat membawa genre muzik yang hampir sama.

"Kami bukan klon The Fabulous Cats dan kami tidak mahu bayangi kumpulan itu. Kami lebih menekan konsep vokal secara harmoni berbanding kumpulan itu.

"Mungkin peminat akan membuat persamaan terhadap kami memandangkan Tiga juga mempunyai ahli kumpulan wanita. Namun muzik yang kami bawakan berbeza dari kumpulan itu," katanya.

Mengulas mengenai lagu Pengakuan, seorang lagi anggota Tiga, Alfie berkata, lagu ciptaan Alyah itu pastinya akan menambat perhatian peminat muzik tanah air.

"Kami dapat rasakan lagu ini bakal menjadi perhatian kerana berentak rancak dan sesuai dengan genre kumpulan kami.

"Sebenarnya, ada cerita di sebalik lagu yang disimpan sejak tahun 2008. Sebab itulah saya meminta kepada Alyah untuk menyanyikan semula lagu ini.

"Saya sendiri kenal rapat dengan Alyah dan ia adalah cetusan yang lahir semasa saya bersama Alyah menganggotai kumpulan bersama dua lagi anggota dari Indonesia sebelum ini," kata Alfie yang pernah menyertai beberapa program realiti nyanyian seperti Akademi Fantasia dan Mentor tetapi tidak berjaya menjadi finalis program itu.

Adeep <b>Fabulous Cats</b> Selamat Diijabkabul - MyNewsHub

Posted: 18 Aug 2013 11:54 AM PDT


Bekas ahli kumpulan Fabulous Cats, Adeep Nahar atau nama sebenarnya Abdul Mutalib Nahar telah selamat diijabkabulkan dengan wanita pilihannya pada Jumaat lalu.

Gambar-gambar majlis pernikahan dan persandingannya itu dikongsikan oleh rakan baiknya, bekas anggota kumpulan Ruffedge, Zain di laman Instagramnya, yang hadir pada majlis tersebut bersama-sama

ahli keluarganya dan juga penyanyi Aqasha.

Tahniah dan selamat pengantin baru diucapkan buat Adeep dan isterinya, semoga hubungan yang dibina akan berkekalan sehingga ke akhir hayat hendaknya.

ADEEP1

ADEEP3

Oleh: AUDREY LEE

Adeep Fabulous Cats Selamat Diijabkabulhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/ADEEP1.pnghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/ADEEP1-150x150.pngMyNewsHub Terkini

Bekas ahli kumpulan Fabulous Cats, Adeep Nahar atau nama sebenarnya Abdul Mutalib Nahar telah selamat diijabkabulkan dengan wanita pilihannya pada Jumaat lalu. Gambar-gambar majlis pernikahan dan persandingannya itu dikongsikan oleh rakan baiknya, bekas anggota kumpulan Ruffedge, Zain di laman Instagramnya, yang hadir pada majlis tersebut bersama-sama ahli keluarganya dan juga penyanyi...

<p style="text-align: justify;">Bekas ahli kumpulan Fabulous Cats, Adeep Nahar atau nama sebenarnya Abdul Mutalib Nahar telah selamat diijabkabulkan dengan wanita pilihannya pada Jumaat lalu.</p> <p style="text-align: justify;">Gambar-gambar majlis pernikahan dan persandingannya itu dikongsikan oleh rakan baiknya, bekas anggota kumpulan Ruffedge, Zain di laman Instagramnya, yang hadir pada majlis tersebut bersama-sama</p> <p style="text-align: justify;">ahli keluarganya dan juga penyanyi Aqasha.</p> <p style="text-align: justify;">Tahniah dan selamat pengantin baru diucapkan buat Adeep dan isterinya, semoga hubungan yang dibina akan berkekalan sehingga ke akhir hayat hendaknya.</p> <p style="text-align: justify;"><a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/ADEEP11.png"><img class="aligncenter size-medium wp-image-185300" alt="ADEEP1" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/ADEEP11-300x224.png" width="300" height="224" /></a></p> <p style="text-align: justify;"></p> <p style="text-align: justify;"><a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/ADEEP3.png"><img class="aligncenter size-medium wp-image-185301" alt="ADEEP3" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/ADEEP3-300x226.png" width="300" height="226" /></a></p> <p style="text-align: justify;">Oleh: <strong>AUDREY LEE</strong></p>

<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - blog-blog hiburan - Blogger

Posted: 02 Dec 2013 03:36 AM PST


<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - blog-blog hiburan - Blogger

Posted: 15 Sep 2013 03:04 AM PDT


<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - Google Blog Search - blog-blog hiburan

Posted: 30 Jul 2013 03:06 AM PDT


<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - Google Blog Search - blog-blog hiburan

Posted: 14 Jul 2013 03:29 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Fabulous Cats</b> - Google Blog <b>...</b>

Posted: 03 Jul 2013 03:04 AM PDT


The <b>Fabulous Cats</b> Muncul Dengan Ahli Baharu ~ KakiGosip.com

Posted: 28 Jun 2013 09:27 AM PDT

Kumpulan The Fabulous Cats (TFC) tidak kecewa apabila sering bertukar anggota sehingga menyebabkan perjalanan karier muzik mereka tergendala.

Vokalis utamanya, Cat Farish berkata, dia sering melihat perkara itu dari sudut positif dan menganggap kumpulan itu sebagai pelantar terbaik buat artis baharu untuk bertapak dalam industri muzik.

"The Fabulous Cats merupakan pelantar terbaik untuk artis-artis baru yang menyertainya mempamerkan bakat nyanyian mereka. Walaupun bersama dalam sebuah kumpulan, setiap ahli yang menganggotai kumpulan TFC diberi kebebasan sepenuhnya untuk menentukan hala tuju masing-masing.

'Saya gembira jika mereka merasakan penglibatan mereka dalam kumpulan ini terbaik untuk kerjaya mereka tetapi jika ada antara anggota TFC yang mempunyai visi yang lain atau lebih selesa bergerak secara solo, saya tetap akan memberi sokongan dan tidak akan menghalang", jelasnya.

Cat turut memperkenalkan dua ahli baharu iaitu Afif dan Hairool selepas Adeep dan Wangi meninggalkan kumpulan itu pada tahun lalu.

"Kehadiran Afif dikesan daripada program realiti Akademi Fantasia 9 manakala Hairool melalui laman sosial Facebook. Mereka berdua mempunyai kelebihan dan keunikan tersendiri," ujarnya.

Dalam pada itu, Cat berkata, selepas hampir dua tahun tanpa single terbaharu, TFC kembali mewarnai persada muzik dengan lagu Sebulatnya hasil ciptaannya.

Menurutnya kali ini mereka menampilkan muzik genre 'R&B Soul' yang jarang dibawa oleh kumpulan lain dalam industri muzik tempatan.

"Lagu Sebulatnya dicipta seawal tahun 2011. Walau bagaimanapun, rakaman single tersebut hanya siap awal tahun ini disebabkan situasi keahlian anggota TFC yang silih berganti.

"Pada awalnya, rakaman lagu Sebulatnya menampilkan kumpulan TFC ketika dibarisi saya, Zizie, Adeep dan Wangi.

"Namun apabila Wangi dan Adeep meninggalkan kumpulan ini pada 2012 tempat mereka digantikan dengan Afiq dan DJ Krates sehinggalah terpaksa dirakamkan semula bersama ahli terkini," jelasnya.

Malah katanya, muzik video lagu berkenaan telah pun diterbitkan dan turut menampilkan Tasha Shilla sebagai model.

The <b>Fabulous Cat</b> Kembali Dengan Single Terbaru &#39;Sebulatnya <b>...</b>

Posted: 26 Jun 2013 08:23 PM PDT

5

Setelah hampir 2 tahun tanpa single terbaru, kumpulan rap hip hop ternama tanah air, TFC kembali mewarnai persada muzik tanah air menerusi single terbaru mereka, 'Sebulatnya' bersama barisan anggota baru! Semalam 26 Jun 2013, TFC telah membuat pelancaran untuk single terbaru mereka ini di The Venue, Pavillion.

Lagu 'Sebulatnya' sebenarnya dicipta seawal tahun 2011. Walaubagaimanapun, rakaman single tersebut hanya siap awal tahun ini disebabkan situasi keahlian anggota TFC yang silih berganti. Versi lagu 'Sebulatnya' menampilkan barisan terkini TFC iaitu Cat Farish, Zizie barsama anggota baru Afif dan Hairool. Afif dikesan bakatnya dari program realiti AF9 manakala Hairool pula, menariknya bukan dari laman perkongsian video Youtube seperti lazim nya kini tetapi menerusi laman sosial facebook.

Kumpulan TFC meraih percapaian tertinggi dalam kerjaya mereka setakat ini menerusi album 'Hyper Kosmik' apabila mereka berjaya tercalon dalam Top 5 kategori 'Artis Berkumpulan/Duo Popular' Anugerah Bintang Popular BH tahun 2008.

Single terbaru ini adalah permulaan kerjasama di antara TFC dengan syarikat rakaman Nova Music.Sekian lama menyepi, Nova Music merasakan bahawa ini adalah masa terbaik untuk TFC membuat comeback lalu membuat tawaran kepada kumpulan ini lewat tahun lalu untuk bekerjasama dengan Nova Music dalam penghasilan single terbaru. Dalam banyak banyak lagu yang dicadangkan Cat Farish, pihak Nova akhirnya memilih lagu 'Sebulatnya' yang menpunyai melodi dan lirik yang menarik serta permainan suara yang luar biasa.

'Sebulatnya' kini mula mendapat kejayaan awal diradio apabila berjaya menembusi carta Suria30, CatsTop30, dan Top10. Lagu ini juga melatari drama bersiri popular kini 'Epilog Cinta Khirana' yang berisran di slot samarinda TV3 sebagai lagu tema.

Klip Video ' Sebulatnya' diterbitkan syarikat produksi Loulpop Pictures arahan Khairul Hazwan yang pernah bertindak sebagai pengarah klip-klip video ' Tapi Bagaimana(Spider)', 'Pendusta(Alif Satar)', dan 'Dia Lydia(Klangit)'. Kumpulan TFC sanggup ditahna seharian dilokap untuk mengikut papan cerita video klip 'Sebulatnya' yang turut menampilkan Tasha Shila dalam satu adegan pembunahan mengejut.

KB Shout : sebulatnya

Tiada ulasan:

Catat Komen