Nuffnang

Rabu, 15 Januari 2014

kumpulan Fabulous Cats - Google Blog Search

kumpulan Fabulous Cats - Google Blog Search


<b>kumpulan Fabulous Cats</b> - Google Blog Search - blog-blog hiburan

Posted: 11 Jan 2014 04:12 AM PST

kumpulan Fabulous Cats - Google Blog Search

<b>Kumpulan</b> Tiga Tidak Tiru The <b>Fabulous Cats</b> - MyNewsHub

Posted: 08 Oct 2013 07:35 PM PDT


KUALA LUMPUR – Kumpulan Tiga tidak meniru ataupun menjadi klon mana-mana kumpulan muzik yang sedia ada termasuk The Fabulous Cats biarpun membawa genre muzik hampir sama.

Ketua kumpulannya Arween atau nama sebenar Mohd Qhairol Ighssan, 28, berkata, kumpulan tersebut lebih menekan konsep vokal secara harmoni berbanding The Fabulous Cats.

"Kami bukan klon atau mempunyai persamaan dengan kumpulan The Fabulous Cats iaitu terdapat seorang wanita dan seorang penyanyi rap.

"Single pertama berjudul Pengakuan pula dicipta oleh penyanyi Alyah yang pernah menyertai kumpulan ini suatu ketika dahulu. Lagu ini dibuatnya semasa dia masih dalam kumpulan ini," katanya pada sidang media pelancaran single berkenaan.

Tiga turut dianggotai Alfie (Syed Alfrizal), Maya (Maya Haryanto) dan Zack Marican.
Alyah bersama kumpulan Tiga pada sidang media pelancaran single pertama kumpulan itu berjudul Pengakuan.

Tambah Arween, kumpulan berkenaan memperjuangkan genre muzik yang pelbagai termasuk 'world music', pop RNB dan pop rock.

Bercakap tentang lagu Pengakuan katanya, karya itu mampu menambat hati pendengar dan mesra radio.

"Kami dapat rasakan lagu ini bakal menjadi perhatian kerana berentak rancak dan sesuai dengan genre kumpulan kami," katanya.

Bagaimanapun, dia menolak langkah kumpulan itu melakukan kerjasama dengan Alyah adalah untuk menumpang popularitinya.

Sementara itu, Alyah berkata, Pengakuan diciptanya sekitar tahun 2005 yang mendapat pengaruh muzik kumpulan The Fabulous Cats.

"Saya buat lagu tersebut ketika saya masih lagi ahli kumpulan ini dan saya akui sedikit sebanyak ada pengaruh muzik The Fabulous Cats.

"Namun disebabkan ramai ahli kumpulan ini yang boleh mengubah lagu, maka lagu saya disimpan sahaja dan tidak sangka sekarang baru ada yang meminta untuk menyanyikannya," kata Alyah. - mStar Online

Kumpulan Tiga Tidak Tiru The Fabulous Catshttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/Kumpulan-Tiga.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/Kumpulan-Tiga-150x150.jpgMyNewsHub myArtisTerkini,

KUALA LUMPUR - Kumpulan Tiga tidak meniru ataupun menjadi klon mana-mana kumpulan muzik yang sedia ada termasuk The Fabulous Cats biarpun membawa genre muzik hampir sama. Ketua kumpulannya Arween atau nama sebenar Mohd Qhairol Ighssan, 28, berkata, kumpulan tersebut lebih menekan konsep vokal secara harmoni berbanding The Fabulous Cats. 'Kami bukan...

<p style="text-align: justify;">KUALA LUMPUR - Kumpulan Tiga tidak meniru ataupun menjadi klon mana-mana kumpulan muzik yang sedia ada termasuk The Fabulous Cats biarpun membawa genre muzik hampir sama.</p> <p style="text-align: justify;">Ketua kumpulannya Arween atau nama sebenar Mohd Qhairol Ighssan, 28, berkata, kumpulan tersebut lebih menekan konsep vokal secara harmoni berbanding The Fabulous Cats.</p> <p style="text-align: justify;">"Kami bukan klon atau mempunyai persamaan dengan kumpulan The Fabulous Cats iaitu terdapat seorang wanita dan seorang penyanyi rap.</p> <p style="text-align: justify;">"Single pertama berjudul Pengakuan pula dicipta oleh penyanyi Alyah yang pernah menyertai kumpulan ini suatu ketika dahulu. Lagu ini dibuatnya semasa dia masih dalam kumpulan ini," katanya pada sidang media pelancaran single berkenaan.</p> <p style="text-align: justify;">Tiga turut dianggotai Alfie (Syed Alfrizal), Maya (Maya Haryanto) dan Zack Marican. Alyah bersama kumpulan Tiga pada sidang media pelancaran single pertama kumpulan itu berjudul Pengakuan.</p> <p style="text-align: justify;">Tambah Arween, kumpulan berkenaan memperjuangkan genre muzik yang pelbagai termasuk 'world music', pop RNB dan pop rock.</p> <p style="text-align: justify;">Bercakap tentang lagu Pengakuan katanya, karya itu mampu menambat hati pendengar dan mesra radio.</p> <p style="text-align: justify;">"Kami dapat rasakan lagu ini bakal menjadi perhatian kerana berentak rancak dan sesuai dengan genre kumpulan kami," katanya.</p> <p style="text-align: justify;">Bagaimanapun, dia menolak langkah kumpulan itu melakukan kerjasama dengan Alyah adalah untuk menumpang popularitinya.</p> <p style="text-align: justify;">Sementara itu, Alyah berkata, Pengakuan diciptanya sekitar tahun 2005 yang mendapat pengaruh muzik kumpulan The Fabulous Cats.</p> <p style="text-align: justify;">"Saya buat lagu tersebut ketika saya masih lagi ahli kumpulan ini dan saya akui sedikit sebanyak ada pengaruh muzik The Fabulous Cats.</p> <p style="text-align: justify;">"Namun disebabkan ramai ahli kumpulan ini yang boleh mengubah lagu, maka lagu saya disimpan sahaja dan tidak sangka sekarang baru ada yang meminta untuk menyanyikannya," kata Alyah. -<strong> mStar Online</strong></p>

Tiada ulasan:

Catat Komen