Nuffnang

Selasa, 11 September 2012

Azhan Rani - Google Blog Search

Azhan Rani - Google Blog Search


<b>Azhan Rani</b> 6 Tahun Berlakon, Masih Belum Popular - Opss Media

Posted: 16 Jul 2012 06:24 PM PDT

Azhan Rani 6 Tahun Berlakon, Masih Belum Popular

Aktor berbakat Azhan Rani berkata pembabitan selama enam tahun dalam bidang lakonan masih gagal meraih populariti dan perhatian daripada pihak media terhadapnya. Azhan, 36, berkata, atas kesedaran itu dia mengambil pendekatan untuk tidak mengendahkan aspek publisiti sebaliknya hanya melaksanakan tanggungjawab sebagai pelakon sebaik mungkin.

"Saya sedar diri dan di mana kedudukan saya dalam industri lakonan tanah air. Saya bukan kategori aktor popular yang sering mendapat perhatian media.

"Saya sudah terbiasa kurang mendapat perhatian dan publisiti kerana sering dipinggirkan di majlis atau acara hiburan. Maka, lebih baik saya tumpukan pada kerja dan pikat orang ramai dengan lakonan saya," katanya.

Azhan ditemui pada pelancaran dua telefilem lakonannya berjudul Ego dan Meriahnya Raya terbitan Outloud Studios untuk siaran RTM pada Ramadan dan Aidilfitri nanti. Ditanya tidakkah dia melihat publisiti sebagai aspek penting yang membantu perkembangan kerjaya artis, Azhan berkata dia tidak mempunyai cerita-cerita sensasi atau gosip yang boleh menarik perhatian selain daripada kerjanya.

"Saya akui ramai yang kurang kenal pada pemilik nama Azhan Rani termasuklah pihak media tetapi berdasarkan respons umum, ramai yang kenal pada watak-watak lakonan saya sebenarnya.

"Mungkin sebab saya ini hanya ada produk (lakonan) dan tidak ada apa-apa yang sensasi untuk dikongsi, sebab itu publisiti susah hendak dekat," luahnya.

Azhan berkata, walaupun kurang popular ia bagaimanapun tidak menggugat tawaran lakonan yang diterimanya sejak dua hingga tiga tahun kebelakangan ini.

"Isu kurang popular tidak menjadi hal kerana selagi saya ada produk untuk dikongsi dengan khalayak, saya sudah cukup bertuah.

"Lagipun, tawaran kerja yang diterima sejak dua hingga tiga tahun ini stabil dan konsisten," katanya.

Mengenai kerjaya, Azhan sibuk di lokasi penggambaran telefilem Spaghetti Masak Lodeh untuk siaran Aidilfitri di Astro Prima (saluran 105). Aksinya juga boleh ditonton dalam drama bersiri Mana Hilangnya Juwita sejak 9 Julai lalu pada setiap Isnin pukul 10 malam di Astro Ria (saluran 104).

Terjah lagi, artikel yang menarik : Azhan Rani, Hiburan

EDtv: Eksklusif! Temubual ED bersama ibu pelakon cilik Puteri Balqis!

Posted: 30 Aug 2012 03:52 AM PDT

Adik Puteri Balqis atau Aqish.
Hai, semasa ED pergi ke Pahang Sabtu lepas, ada la bersembang2 pasal rancangan TV semasa  raya dengan kawan2 ED. Antara rancangan TV yang diperkatakan ialah cerita Nur Ramadan di TV3. Masing2 memuji kehebatan pelakon cilik Adik Aqish berlakon sebagai Nur Ramadan. Memang berbakat pun Adik Aqish bila beraksi di kaca TV. Kawan ED ada bagitahu bahawa Adik Aqish ini ialah anak kepada pelakon Azhan Rani. Betul ke? Ini kerana Adik Aqish selalu kelihatan bersama Azhan Rani jika dijemput ke rancangan TV (Contohnya seperti di Malaysia Hari Ini )..
Betul ke Azhan Rani ayah kepada Adik Aqish?
Hari ini, macam kebetulan pula apabila ibu kepada Adik Aqish follow ED di Twitter. Terkejut tapi gembira. Boleh la lepas ni ED dapat maklumat tentang drama2 TV daripada ibu pelakon cilik ini. Hehe.. Petang tadi, ED ada menanyakan soalan tentang hubungan Adik Aqish dengan pelakon Azhan Rani. Menurut ibunya, Azhan Rani hanyalah ayah angkat Aqish. Mereka sudah lama rapat. Jadi, kepada kawan2 ED, Azhan Rani bukan ayah kandung Adik Aqish ye.. Eksklusif, ibu Adik Aqish telah mengizinkan ED menyiarkan gambar keluarga mereka di blog ini. Nak tengok tak ibu bapa pelakon berbakat besar ini? Jom lihat gambar di bawah ini.
Alhamdulillah, blog EDtv semakin dipercayai. Setakat ini, ED dah berkawan dengan 2 orang ibu pelakon cilik iaitu ibu Adik Puteri Shasha dan yang terbaru, ibu Adik Aqish. Best kan? Udada Ubabye!! 
 Bukti perbualan ED di Twitter.
ED: Suka tengok Adik Aqish berlakon. Comell...

<b>Azhan Rani</b> - Oh! Tweets

Posted: 04 Apr 2012 11:22 AM PDTTiada ulasan:

Catat Komen