Nuffnang

Isnin, 31 Disember 2012

Azhar Sulaiman - Google Blog Search

Azhar Sulaiman - Google Blog Search


SHINing ahnys: En <b>Azhar Sulaiman</b> was here in UiTM KBM

Posted: 04 Dec 2012 11:39 AM PST

Gambar yg agak tak jelas tapi still boleh nampak muka kan? Jangan jeles sebab dapat berfoto dengan En. Azhar Sulaiman. Actually ini masa event bual bicara tentang entrepreneurship organized by salah satu kelas student Finance semester 5. Tak tau plak En Azhar ni dulu ex UiTM ( zaman dia dulu ITM lagi) 
What a proud of UiTM product :) ramai yg pandang remeh tentang UiTM. Kata mereka, UiTM ni cikai, senang dapat, bersepah sepah, konon tak la limited edition macam IPTA lain. Memang, tapi kualiti kami masih terbaik. UiTM ni lah harta untuk anak bangsa melayu & bumiputra. So, tolonglah jaga & hargai. Jangan tahu kritik je. Sebab satu hari nanti, anak cucu kita akan belajar di sini. 
Masa dengar talk En Azhar, dalam hati timbul rasa kagum. Walaupun dia dah famous masa study dulu tapi dia tekad nak habiskan study supaya orang tak pandang rendah pada seorang public figure macam dia. Means, walau dia pelakon tapi dia ada qualification dalam bidang yg dia belajar iaitu Architecture. Hebat kan? 
Dia ada cakap yg dia selalu ceria & happy go lucky kind of person. Katanya, masalah dia, dia tak tunjuk pada orang, depan orang dia senyum & happy walaupun dalam hati & fikirannya sarat memikirkan masalah yg ditanggung. Saya berdoa supaya Allah sembunyikan kedukaan di wajah saya supaya takde siapa nampak. Biar hanya saya & Allah yg tahu sebab everything saya luah padaNYA yg Maha Mendengar. 
Shining note : kadangkala kita tak mampu tanggung beban masalah kita, tapi kita tahu masih ada yg sudi mendengar dan menunaikan permintaan & doa-doa kita. Thanks Ya ALLAH ;)

Tiada ulasan:

Catat Komen