Nuffnang

Selasa, 8 April 2014

Saiful Apek - Google Blog Search

Saiful Apek - Google Blog Search


<b>Saiful Apek</b> Nafi Ibunya Telah Meninggal Dunia | Portal Hiburan <b>...</b>

Posted: 18 Nov 2013 04:00 PM PST

'+ '

Subject:
Visit this site http://www.ohbulan.com

'+ '

Message:
Hi, this may be intersting you: \"Saiful Apek Nafi Ibunya Telah Meninggal Dunia\"! This is the link: http://www.ohbulan.com/saiful-apek-nafi-ibunya-telah-meninggal-dunia/

'+ '', buttons: [ jQuery.extend({}, vex.dialog.buttons.YES, { text: 'Send' }), jQuery.extend({}, vex.dialog.buttons.NO, { text: 'Cancel' }) ], callback: function (data) { if (data.emailfrom && typeof(data.emailfrom) != "undefined") { essb_sendmail_ajax(data.emailfrom, data.emailto); } } }); }); }); function essb_sendmail_ajax(emailfrom, emailto) { //alert(emailfrom + "|" + emailto); var get_address = "http://www.ohbulan.com/wp-content/plugins/easy-social-share-buttons/public/essb-mail.php?from="+emailfrom+"&to="+emailto+"&t=Saiful+Apek+Nafi+Ibunya+Telah+Meninggal+Dunia&u=http%3A%2F%2Fwww.ohbulan.com&p=http%3A%2F%2Fwww.ohbulan.com%2Fsaiful-apek-nafi-ibunya-telah-meninggal-dunia%2F"; //alert(get_address); jQuery.getJSON(get_address) .done(function(data){ alert(data.message); }); }

Isu & Kontroversi

Saiful Apek Nafi Ibunya Telah Meninggal Dunia

Penyebaran berita kematian yang tidak benar menerusi laman Twitter bukanlah satu perkara baru buat pengguna laman sosial pada masa kini.

Jika sebelum ini pengacara Melodi, Awal Ashaari pernah melahirkan rasa terkejut apabila menerima berita kematiannya sendiri, akan tetapi lain pula yang dirasakan oleh pelawak terkenal, Saiful Apek.

Artikel Berkaitan :

Melalui laman sosial pelawak tersebut semalam, Apek telah dikejutkan dengan berita yang kurang enak didengar apabila terdapat salah seorang pengikut laman sosial menyebarkan khabar angin dengan mengatakan kononnya ibu pelawak itu telah kembali ke rahmatullah.

Susulan berita tersebut, Apek telah me-retweet semula status berkenaan dan menegaskan bahawa ibunya masih lagi hidup, sekaligus menafikan berita tidak berasas itu.

Saiful Apek Nafi Ibunya Telah Meninggal Dunia

Saiful Apek Nafi Ibunya Telah Meninggal Dunia

Apek menegaskan ibunya masih lagi hidup & sihat

Dalam masa yang sama, Apek turut menjelaskan bahawa ibunya masih lagi berada dalam keadaan sihat walafiat dan tertanya-tanya bagaimanakah berita tidak benar itu boleh timbul.

Saiful Apek Nafi Ibunya Telah Meninggal DuniaSaiful Apek Nafi Ibunya Telah Meninggal Dunia

Apa pun diharapkan semoga khabar angin seperti ini tidak menjadi bahan gurauan di kalangan individu tidak bertanggungjawab kerana dikhuatiri ianya akan mengundang salah faham para pengguna laman sosial yang lain. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan