Nuffnang

Khamis, 1 Mac 2012

Amyza Aznan - Google Blog Search

Amyza Aznan - Google Blog Search


Get Movie: Jidin Sengal

Posted: 23 Feb 2012 09:23 AM PST


Syarikat Penerbit: Outloud Studios Sdn Bhd
Genre: Komedi

Pengarah
Nur Esmi Zahara bt Yusof

Penulis

Along Cham (Jidin), Angah Raja Lawak (Bob Dobot), Jue Aziz (Amy), Faezah (Ella Sunti), Zack (Iskandar), Azrul Zaidi (Jay-Z), Ernie Chen (Pengarah Ernie), Natalie (Farah), Amyza Aznan (Direktor Telemovie), Norman Hakim (Cameo Pelakon Lelaki)
JIDIN SENGAL adalah sebuah kisah komedi tentang Jidin dan Bob Dobot, dua sahabat yang bercita-cita menjadi pelakon terkenal satu hari nanti. Jidin yang sengal tapi sangat meminati bidang lakonan telah secara tersengaja membakar reban bersama ayam-ayam kesayangan ibunya gara-gara memberontak nak datang KL mencuba nasib. Di KL, Jidin bertemu dengan Bob Dobot, seorang pelakon ekstra tapi berjiwa pelakon utama.
Bob memiliki konfiden yang tinggi, badan yang gempal dan muka yang tak serupa Aaron Aziz. Dia bercita-cita untuk memegang watak hero, atau paling tidak pun, pelakon pembantu berdialog, satu hari nanti. Jidin dan Bob Dobot berkawan baik, dan Bob menjadi mentor kepada Jidin yang cetek ilmu lakonannya. Kehidupan dunia glamor (glamor ke?) sebagai artis ekstra penuh dengan cabaran dan kadangkala cacian.
Jidin dan Bob sering diberi tawaran watak lalu-lalang, berlegar-legar di belakang pelakon utama saja, baru nak selitkan dialog pengarah dah jerit "cut!". Dengan bantuan rakan mereka Jay-Z, Jidin dan Bob Dobot mendapat peluang berlakon dalam sebuah filem. Mereka bertemu Iskandar, seorang lagi pelakon ekstra tapi lebih kacak, lebih bergaya dan terlebih poyo. Jidin dan Bob sentiasa dibuli oleh Iskandar yang memandang rendah kepada mereka.


Download Jidin Sengal [2012]
N/A
Sorry, No Mediafire Provided here

Tiada ulasan:

Catat Komen