Nuffnang

Rabu, 20 Jun 2012

Remy Ishak - Google Blog Search

Remy Ishak - Google Blog Search


Paru-paru <b>Remy Ishak</b> Dijangkiti Virus | Oh! Artis | Dunia Gosip dan <b>...</b>

Posted: 15 Jun 2012 12:20 AM PDT

Hantar ke Twitter! | Bookmark Share

Remy Ishak atau nama sebenarnya Mohammad Zalimei Ishak, ditahan di Hospital Pakar Ampang Puteri, Ampang gara-gara kurang rehat serta tidak cukup tidur. Pelakon popular yang berumur 30 tahun, telah disahkan dijangkiti 'Pneumonia' di mana paru-parunya dijangkiti virus.

Pneumonia merupakan penyakit yang disebabkan jangkitan virus, kuman atau bakteria ke bahagian paru-paru dan seseorang akan mengalami simptom-simptom seperti batuk serta selesema sebelum ia merebak ke dalam sistem pernafasan dan seterusnya menyerang paru-paru.

Menurut Remy, dia terpaksa ditahan di hospital berkenaan sejak Isnin lalu dan perlu mendapatkan pemantauan daripada pihak doktor setiap masa.

"Saya perlu membuat pemeriksaan secara terperinci dan berehat secukupnya sebelum dibenarkan pulang. Mujur saya buat pemeriksaan doktor apabila berasa tidak sedap badan. Penyakit ini menyedarkan saya, sesibuk mana sekalipun, saya perlu meluangkan sedikit masa untuk berehat. Doktor kata, ini semua berpunca daripada tidak cukup tidur, kurang rehat dan terlalu bekerja keras sehingga membuatkan antibodi saya menjadi lemah."

Penyakit seperti ini memang perlu dirawat secepat mungkin bagi mengelakkan menjadi lebih serius yang mungkin boleh meragut nyawa jika dibiarkan.

"Ini satu pengajaran buat saya dan ingin menasihatkan kepada semua supaya jagalah kesihatan sebaik mungkin. Terlalu kuat bekerja membuatkan kita lebih mudah untuk dapat penyakit. Saya tidak kesal dengan apa yang telah berlaku pada diri ini kerana ia sebenarnya memberi peringatan kepada saya supaya menjaga diri dengan baik."

Remy agak ralat apabila gagal hadir ke pelancaran filem Aku,Kau dan Dia yang diadakan pada Rabu lalu serta beberapa promosi filem Jiwa Taiko sepanjang tempoh ditahan dalam wad. Kesihatan penting dari segalanya. Tanpa kesihatan, tiada apa yang boleh dilakukan. Semuga cepat sembuh Remy Ishak.

OH ARTIS: REMY DIKATAKAN TENGAH MERAJUK DENGAN TIZ ZAQYAH SEBAB TIZ TAK PEDULIKAN DIA SAKIT. BIASALAH TU RAJUK RAJUK MANJA :P

londonperfume

vimax

vimax

hawanafsu

vimax

1 step to become a great reader:
1. Take a look one by one ads here and click it if you think you love it. Then, dare to try it.
There is no SCAM advertisement here!! We swear!!

Tiada ulasan:

Catat Komen