Nuffnang

Ahad, 3 Februari 2013

kumpulan KRU - Google Blog Search

kumpulan KRU - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan KRU</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Dec 2012 07:31 PM PST


DoMok berLari-Lari...: <b>Norman KRU</b> dan KPOP

Posted: 26 Oct 2012 11:20 PM PDT




Pada pandangan anda, apakah keistimewaan muzik K-Pop berbanding muzik lain sehingga ia boleh menjadi fenomena luar biasa?


Norman: Bagi saya, muzik K-Pop bukan satu fenomena luar biasa dan bukan sesuatu yang baru dalam industri negara kita, walaupun penerimaan peminat di luar jangkaan. Ini kerana, jika dilihat berdasarkan jualan album K-Pop dalam negara kita, mereka tidak mampu tandingi artis-artis dari Hollywood. Bahkan mereka tidak dapat menandingi kehebatan jualan album penyanyi popular tanah air kita seperti, Anuar Zain.

Perlu diingat, sebilangan ramai peminat K-Pop ialah orang muda dan remaja. Mereka ini yang sangat fanatik dan obses kepada kumpulan K-Pop dengan menggilai penampilan pakej, seperti cara berpakaian dan personaliti anggota kumpulan K-Pop yang sememangnya mesra dengan peminat.

- eh hello cik abe..ko kate jualan album dorg tak menandingi?ko tau x semua peminat kpop sanggup beli album dorg yg original beratus2 ringgit?kadang2 satu DVD pon mencecah sampai rm500.
membazir?tu la..yg xtau tu la yg kate membazir.
beli album original dorg dpt barang2 ekslusif dari dorg...
dpt free exclusive postcard..
dpt poster...
then boleh tukar2 lagi cards tu dgn org lain yg ske mengumpul..
(means dijual oke..ha..senangkan dpt duit)
kalo bli album tempatan dpt hape?stakat dpt sekeping cd je.
pastu dgr la sampai bernanah.
tu fasal la ramai yg lagi suka download.
eh hello..ubah skit la cara marketing tuh.

SUPER JUNIOR 'Star collection Card'
MBLAQ - 2011 Live Concert MIM Photo Book (250 pages) + Making DVD (28 mins)
K-Pop kebiasaannya dianggotai ramai ahli dan menggunakan koreografi tarian yang bertenaga. Adakah ini menjadi faktor agresif yang mampu menarik peminat ?


Norman: Seperti kita saksikan, kumpulan K-Pop dianggotai remaja berusia awal 20-an dan muncul dengan pekej lengkap seperti rupa paras menarik, personaliti, karakter dan ada gaya tarian. Mereka dibentuk untuk kelihatan sempurna di mata peminat dengan daya tarikan tersendiri bagi setiap anggotanya. Memang diakui, persembahan mereka rapi dan teliti. Ini juga faktor artis K Pop digilai kebanyakan peminat.

Tetapi tarian mereka tidaklah berbeza dengan mana-mana artis berkumpulan tempatan. Artis kita juga boleh menari dengan baik, tetapi cara pembawaan muzik itu yang lain.

- oke..aku tau la artis tempatan leh menari dgn baik macam...stacy..adam..lepas tu stacy lagi..adam..errr..tu je kan yg fofuler & dikenali?
kekekekekeke...tolong la..kpop dorg semua boleh menari..
yg kita?sampai kene buat cerita "Sayang I Can Dance" je..(tu pon kene ade plakon endon.
ya hado tol la..
lagi satu..
dorg ni bukan trus2 keluar je jadi artist..
dorg dilatih dari kecik..
lepas da yakin dorg ni ada semua bakat baru la dorg debut.
and jadual dorg sgt ketat.
klo lepas concert tu dorg akan trus fly utk ke concert yg lain.
artis lain sini?
lepas concert lepak2 kat kedai mamak..
tak pon balik uma tido..
padahal nyanyi tercegat je..
hahahhahahasnah..!

*dorg practice pon dorg masukkan dkt utube.giler best kan.artist lain ade ke?yang ADO!




Korea adalah satu bahasa yang berbeza tetapi lagu K-Pop boleh diterima dengan baik. Oleh itu, adakah K-Pop mendapat tempat di hati peminat kerana susunan muziknya?


Norman: Pada pandangan saya, peminat fanatik K-Pop sebenarnya bukan fokus kepada lirik lagu tetapi hanya kepada rentak dan melodi sesebuah lagu itu. Saya pasti, mereka menggemari KPop kerana rancak dan bertenaga.


- oke.yg ni aku setuju skit la..tak byk pon..skit je..
tapi ada gak lagu2 kpop yg slow.
tapi melekat dihati..
sebab bila ditranslatekan..
lirik dorg sgt indah..
tak macam lagu tempatan yg KEBANYAKKANnye ulang2 ayat yg same..
sila rujuk balik setiap lirik2 lagu jiwang Malaysia.

Because the reason I live is you,
With my heart, I hope the remaining,
flickering memories will be sent to you

ALi – Hurt(ost RoofTop Prince)
At the end of this road I walk on,
At this road that was allowed to me,
I, who used to love and love you more,
Remain here alone
My love has all burned up and
the only thing remaining
Are the exhausted scars from waiting
I cannot forget a person like you
Only tears fall
When my love has all washed away
Only the longing scars remain
Only the words, "good bye" remain
So I cannot forget you
Following the flower petals
that yield to the sky
When I meet you,
I can tell you now that I longed for you
I long for you so I couldn't forget you
My love has all burned up and
the only thing remaining
Are the exhausted scars from waiting
I cannot forget a person like you
Only tears fall
When my love has all washed away
Only the longing scars remain
Only the words, "good bye" remain
So I cannot forget you
lagu ni dicipta khas utk drama ni..
tak payah pakai2 lagu org.


Adakah muzik K-Pop boleh dianggap sebagai satu revolusi baru dalam industri muzik di negara kita?


Norman: K-Pop bukan satu revolusi baru dalam industri muzik? Dalam industri kita sudah muncul kumpulan seperti KRU, 4U2C dan Nico juga popular dan ramai peminat.

Manakala industri Hollywood digegarkan kumpulan seperti Back Street Boys, N Sync dan 911. Hanya hari ini, kita lihat mereka begitu menyerlah setelah berjaya gah melalui persembahan konsert. Kita dapat lihat, sambutan hebat itu apabila ribuan peminat hadir menonton konsert.

Sekali lagi saya tegaskan, muzik mereka tidak berbeza dengan muzik tempatan dan kewujudan K-Pop sebenarnya hanya mengikut musim.

Tidak mustahil, K-Pop akan hilang populariti dan tenggelam satu masa nanti. Namun, tidak dinafikan K-Pop punyai pengikut tegar di negara sendiri, memandangkan mereka sudah sinonim dengan muzik cara ini.

- hanya mengikut musim?
eyh hello..sekarang 2012..da nak masuk 2013 da pon..
aku minat kpop ni sejak 2007 oke je..
musim pebende?
KRU pon same gak an..
sejak akak aku remaja sampai la ke generasi aku ni..
KRU tetap bertahan..so korg nak kata yg korg ni x ikot musim la?
buat research dulu sebelum memberi comment.

sedih betul bila aku jumpa artikel gini...
nak2 daripada KRU..
aku da la minat dgn KRU ni...
sebenarnya aku minat YUSRY je..
wakakakaka..
patah skit semangat aku nak bkerjasam dgn KRU production..

kepada artis2 Malaysia khususnye..
sila la jgn memjatuhkan minat peminat2 KPOP..
sebab KPOPERS takkan berganjak walau seinci demi minat mereka..
malah anda ibarat menggali lubang kubur dari punca rezeki anda..
itu la yg akan terjadi pada mereka yg suka dengki2..
maksud dengki bukan fokus pada artis saja..
ianya umum..

so jangan dengki2 or jelous oke.
kalau Allah bagi rezeki kat kita..
walaupun sikit..
kita kene bersyukur.
daripada tak diberi langsung.

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan KRU</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Nov 2012 07:14 PM PDT


<b>Kumpulan</b> Wings Kini Bawah Naungan <b>KRU</b> - Opss Media

Posted: 19 Jul 2012 08:56 PM PDT

Kumpulan Wings Kini Bawah Naungan KRU

Syarikat rakaman KRU Music Group sanggup membuat pelaburan besar untuk mengambil kumpulan rock legenda iaitu Wings bernaung di bawah syarikat mereka. Presiden Eksekutifnya, Norman Abdul Halim berkata, ia merupakan pelaburan terbesar yang pernah dibuat dalam syarikatnya itu selepas setahun membincangkan mengenai hal kontrak mengikut persetujuan kedua-dua belah pihak.

"Kontrak yang telah kami persetujui adalah berdasarkan projek setiap album yang diterbitkan dan ia akan diteruskan sekiranya kedua-dua pihak berpuas hati dengan hasil kerja masing-masing.

"Antara kerjasama yang telah dipersetujui ialah pihak KRU akan menggalas tanggungjawab daripada segi penerbitan, pemasaran dan promosi album. Cuma, kami tidak akan sentuh mengenai konsep album yang dihasilkan.

"Saya percaya, pelaburan yang dikeluarkan berbaloi dan sangat layak bagi sebuah kumpulan legenda seperti mereka," katanya pada sidang akhbar 'Legenda Rock Menakluk Kosmos' di Kafe Hard Rock.

Tambah Norman, Wings akan muncul sebuah album baru berjudul Menakluk Kosmos yang dijangka siap pada September depan. Manakala sebuah lagi album berkonsepkan kompilasi lagu-lagu popular Wings juga akan diterbitkan.

"Pihak kami juga akan memasarkan lagu-lagu pada album tersebut secara digital dan mungkin akan dijadikan sebagai runut bunyi bagi produk filem kami.

"Kalau boleh kami akan buat yang terbaik bagi menjayakan album Wings. Kejayaannya bukan setakat daripada segi penjualan album, tetapi juga dapat mengembangkan lagi industri muzik dengan lagu-lagu tempatan yang hebat," ujarnya.

Wings terdiri daripada Awie (vokalis), Eddie (pemain bass), Black (dram) dan Syam (gitar). Sementara itu, Awie pula berharap, selepas 10 tahun tanpa album, Menakluk Kosmos dapat memberikan kelainan kepada para peminat dengan bantuan pengurusan pihak KRU.

"Selepas 10 tahun tanpa sebarang kemunculan album, kami memerlukan strategi promosi yang kuat. Kerana itu juga kami bersetuju untuk berada di bawah naungan KRU yang hebat dalam soal pemasaran dan publisiti.

"Sekiranya album kali ini berjaya, kami akan meneruskan kerjasama dengan album seterusnya pula," katanya.

Selain Wings, kumpulan MOJO, Forteen, V.I.P, Baby Shima, Ad Azhar, Mira Asyraff dan Kamilia turut berada di bawah naungan KRU Music Group.

Terjah lagi, artikel yang menarik : Hiburan, KRU, Kumpulan Wings

Tiada ulasan:

Catat Komen