Nuffnang

Rabu, 6 November 2013

Iqram Dinzly - Google Blog Search

Iqram Dinzly - Google Blog Search

Iqram Dinzly - Google Blog Search


Peningkatan Usia Matangkan <b>Iqram Dinzly</b> myNewshub

Posted: 26 Oct 2013 11:18 PM PDT


JIKA anda mengikuti perkembangan pelakon Iqram Dinzly di laman Instagramnya, pasti anda mula perasan akan perubahan yang berlaku dari segi penampilannya.

Kerap kali mengenakan serban atau turban, dia dilihat semakin aktif mendekatkan diri dengan aktiviti keagamaan berbanding sebelum ini.

Tutur katanya juga dilihat lebih berisi dan menjurus kepada perkara yang lebih positif dan tidak mudah melenting apabila menerima kritikan seperti sebelum ini.

Melalui temubual yang dipetik dari myMetro Ahad, Iqram menjelaskan peningkatan usia ke angka 30-an ternyata mematangkan pemikirannya.

"Sebelum ini, ada juga yang mengejek apabila melihat perubahan saya. Mereka panggil saya Yuna, mahu tunjuk baik dan macam-macam lagi.

"Saya masih Iqram yang dulu, namun diperbaharui dalamannya. Tak salah rasanya kalau saya memakai serban atau turban kerana itu sunnah Rasulullah. Apa orang mahu fikir atau cakap, terpulanglah, saya malas ambil pusing. Saya buat apa yang saya mahu," ujarnya.

Tambahnya lagi, perubahan yang berlaku pada dirinya sejak setahun yang lalu lebih kepada peringatan dan kemudahan buat dirinya yang semakin tenang apabila mendekatkan diri kepada Yang Maha Kuasa.

Kami 'respect' dengan penjelasan Iqram ini. Memang seronok apabila melihat semakin ramai artis yang mula berhijrah ke arah yang lebih baik.

Lebih bagus lagi kerana anda tidak menyalahkan sesiapa seperti yang dilakukan oleh Abby Abadi yang tak sudah-sudah menunding jari ke arah orang lain atas 'kemaksiatan' dunia artis sebelum ini.

Oleh: ELZA

Peningkatan Usia Matangkan Iqram Dinzlyhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/7670281590_715564ae81_z.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/7670281590_715564ae81_z-150x150.jpgAuthor MNH myArtisTerkini,,

JIKA anda mengikuti perkembangan pelakon Iqram Dinzly di laman Instagramnya, pasti anda mula perasan akan perubahan yang berlaku dari segi penampilannya. Kerap kali mengenakan serban atau turban, dia dilihat semakin aktif mendekatkan diri dengan aktiviti keagamaan berbanding sebelum ini. Tutur katanya juga dilihat lebih berisi dan menjurus kepada perkara yang lebih...

JIKA anda mengikuti perkembangan pelakon Iqram Dinzly di laman Instagramnya, pasti anda mula perasan akan perubahan yang berlaku dari segi penampilannya. Kerap kali mengenakan serban atau turban, dia dilihat semakin aktif mendekatkan diri dengan aktiviti keagamaan berbanding sebelum ini. Tutur katanya juga dilihat lebih berisi dan menjurus kepada perkara yang lebih positif dan tidak mudah melenting apabila menerima kritikan seperti sebelum ini. Melalui temubual yang dipetik dari myMetro Ahad, Iqram menjelaskan peningkatan usia ke angka 30-an ternyata mematangkan pemikirannya. <strong>"Sebelum ini, ada juga yang mengejek apabila melihat perubahan saya. Mereka panggil saya Yuna, mahu tunjuk baik dan macam-macam lagi.</strong> <strong>"Saya masih Iqram yang dulu, namun diperbaharui dalamannya. Tak salah rasanya kalau saya memakai serban atau turban kerana itu sunnah Rasulullah. Apa orang mahu fikir atau cakap, terpulanglah, saya malas ambil pusing. Saya buat apa yang saya mahu,"</strong> ujarnya. Tambahnya lagi, perubahan yang berlaku pada dirinya sejak setahun yang lalu lebih kepada peringatan dan kemudahan buat dirinya yang semakin tenang apabila mendekatkan diri kepada Yang Maha Kuasa. Kami 'respect' dengan penjelasan Iqram ini. Memang seronok apabila melihat semakin ramai artis yang mula berhijrah ke arah yang lebih baik. Lebih bagus lagi kerana anda tidak menyalahkan sesiapa seperti yang dilakukan oleh Abby Abadi yang tak sudah-sudah menunding jari ke arah orang lain atas 'kemaksiatan' dunia artis sebelum ini. Oleh: <strong>ELZA</strong>