Nuffnang

Selasa, 4 Februari 2014

Stacy af - Google Blog Search

Stacy af - Google Blog Search


Benarkah <b>Stacy AF</b> Peluk Islam? - BULANPURNAMA | Dunia Gosip <b>...</b>

Posted: 23 Aug 2013 10:48 PM PDT

Stacy AF Peluk Islam? Semalam, kecoh dengan berita yang melibatkan penyanyi lagu Kasanova iaitu Stacy yang juara Akademi Fantasia musim ke-6 telah memeluk agama Islam dan bertukar nama kepada Nur Aisyah Rabiah.

Lebih mengejutkan lagi, difahamkan Stacy telah pun memeluk agama Islam kerana keakrabannya bersama penyanyi lagu Inilah Cinta, Akim. Namun, setelah disiasat, rupa-rupanya Stacy yang dimaksudkan itu bukanlah Stacy yang lahir daripada program AF6.

Sebaliknya, Stacy yang dikatakan masuk Islam itu adalah Stacy yang nama sebenarnya ialah Stelly. Nama sebenar Stacy AF6 ialah Stracy Angie Anam.Gambar sebenar juga bukanlah gambar Stacy AF seperti yang dihebohkan.


GAMBAR DAN ULASAN SEBENAR

"Allahuakbar, sudah Islam Stacy (Stelly), kini namanya Nur Aisyah Rabiah, sebagai insan ke-216 memeluk Islam sepanjang misi dakwah ini. Beliau dipimpin syahadah oleh Nur FarHana Ambiang sebentar tadi di Keningau.

Nur Aisyah tertarik memeluk Islam apabila sering melihat abangnya, Muhammad Amin (Andrea) solat. Muhammad Amin memeluk Islam Januari lalu. Alhamdulillah.

Pihak telah MyNewsHub memilih untuk menghubungi Stacy bagi mendengar sendiri jawapan daripada mulutnya.

"Kalau boleh saya tak mahu komen sebab perkara melibatkan agama ini sangat sensitif. "Tapi saya cuma boleh menafikan khabar angin yang mengatakan saya memeluk Islam," jelas Stacy ketika dihubungi MyNewsHub sebentar tadi.

You may also Like

Tiada ulasan:

Catat Komen