Nuffnang

Isnin, 19 November 2012

Erul af - Google Blog Search

Erul af - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2012 09:23 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2012 09:12 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2012 09:26 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 21 May 2012 09:09 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 09:35 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 09:05 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 09:14 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Mar 2012 09:34 PM PDT


<b>Erul AF9</b> – Cakap Minat KPOP, Sebut Annyonghaseyo Pun Tak <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2011 08:51 PM PDT

Nak tergelak dan tergolek-golek bila baca komen Abang Nara mengenai si Erul ini di blog BeautifulNara.Haha..Apa tidaknya cuba korang baca komen abang Nara ini:-

Ok Abang Nara tengah bengang tahap gila-gila sekarang ini. Rage tahap gaban. Baru lepas habis tengok konsert Tirai AF9 dan sangat marah dengan si Erul AF9. Selaku seorang yang pernah belajar di Korea, Abang Nara sumpah kecewa apabila si Erul yang mengaku minat K-POP tapi sebut "Annyonghaseyo" pun tak betul langsung. Memang salah 100%.

Dan tambah membengangkan ialah apabila si Erul ini menyanyi lagu Korea untuk persembahannya. Apa kejadahnya? Dah tak ada lagu Melayu ke? Dah la sebutan sepatah haram pun Abang Nara tak faham. Kalau tak reti tak payah la. Buat sakit telinga je. Atau ini cara Erul untuk pancing undi peminat KPOP Malaysia? So cheap kalau betul ini cara pancing undian.

Lain-lain pelajar persembahan ok-ok sahaja. Paling menyerlah sudah tentu Miza. Macam Beyonce. Kepada Erul, tak payah la cakap Korea. Buruk bebenor. Buat malu diri sendiri je.

haha…macam-macam dunia artis ini..biarkanlah itu pendapat Abang Nara,lain pula orang,lain pendapatnya.Mungkin budak itu masih baru dan masih banyak untuk dipelajari.Yang penting kita bagi sokongan kepada mereka.Mungkin hari ini mereka teruk,buat persembahan entah apa-apa,mana tahu selepas dua tiga persembahan mereka boleh menunjukkan performance yang lebih baik dari sekarang ini…Kita tunggu dah lihat…

Apa-apa pun harap si Erul ini lebih banyak berusaha selepas ini setelah membaca komen daripada Abang Nara itu.All De Best…

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Aug 2011 05:00 PM PDT


Android, <b>Erul</b> AF9 Bakal Lancar Single Terbaru | 101.met9 MEDIA

Posted: 16 Aug 2011 10:07 PM PDT

Erul AF9, 20 merupakan salah seorang penyanyi baru yang memperjuangkan muzik K-Pop berkongsikan pandangannya mengenai persepsi orang ramai mengenai genre muzik berkenaan.

"Erul memang minat K-Pop kerana melodinya agak unik. Namun, Erul masih mencari kekuatan yang boleh ditonjolkan dengan elemen tempatan. Bukannya meniru, cuma Erul merasakan setiap lagu boleh dimprovasi dengan identiti tersendiri. Sebagai contoh, K-Pop turut menggunakan susunan lagu daripada Eropah, tetapi mereka juga menyuntik elemen Korea dalam setiap penciptaan lagu. Itulah yang Erul cuba nak sampaikan kepada pendengar," jelas Erul yang diwawancara oleh OHBULAN! di PWTC, minggu lepas.

Erul juga menyatakan dia sebenarnya seorang dancer sebelum bergelar penyanyi. Malah, dia nyaris-nyaris menyertai rancangan realiti Showdown bersama sebuah kumpulan tarian Top 12.

"Sebelum menyanyi, Erul memang seorang dancer. Ketika itu, Erul dapat 3 tawaran, sama ada sertai Showdown, Akademi Fantasia atau ke Korea. Disebabkan Showdown lambat lagi bermula, Erul pilih masuk ke Akademi Fantasia. Jadi, bab tarian memang sudah sebati dengan diri Erul.

"Sebagai seorang pelajar Aswara, Erul telah dilatih untuk memperjuangkan tradisi melayu. Untuk mengabungkan tradisi melayu & K-Pop, Erul masih cuba membentuk persona & identiti tersebut. Kalau ada rezeki, Erul nak memasarkan lagu-lagu ke tahap antarabangsa, amin," kata Erul mengenai perancangannya kelak.

Erul juga akan muncul dengan single keduanya berjudul Android yang masih mengekalkan konsep K-Pop, namun disuntik dengan rentak dance house.

"Selepas lagu Legasi Cleopatra, Erul akan melancarkan single terbaru berjudul Android. Lagu ini sedang dirancang bersama pihak Astro Entertainment Sdn Bhd (AESB) untuk tarikh pelancarannya. Istimewanya, lagu Android ini berkisarkan cinta dia ni bukan untuk dipermainkan. Dia adalah manusia, bukannya android," kata Erul mengakhiri temubual bersama OH BULAN!

OH BULAN!

Ditemui dari hasil carian:
  • android-erul
  • android erul
  • gambar erul af9
  • payudara yasmin hani
  • erul af android
  • lagu erul AF baru
  • erul af9 android
  • android-erul af 9
  • android(erul)
  • android erul mediafire
Ini mungkin yang anda cari:
  1. Siti Sarah dan Shuib Sepah bakal Timang 'Baby' Lelaki
  2. "WANA" Hadiah Buat Para Peminat
  3. Sah! Yasmin Hani Bakal Kahwin Shahrin (Black Rose) Hujung Oktober Ini
  4. Anonymous Bakal Serang Facebook, #opfacebook
  5. Bakal Kahwin Noraniza Idris 1 Oktober 2011?

Kategori: Hiburan

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 15 May 2012 09:05 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2012 09:04 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Mar 2012 09:48 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 11:45 PM PDT


Video <b>Erul AF</b> Minggu ke 9- Nadiku (Sabhi Saddi) | nurizspace

Posted: 04 Jun 2011 11:30 PM PDT

Malam tadi merupakan persembahan terakhir buat Erul dengan lagu Nadiku (Sabhi Saddi) . Erul mendapat 21 % undian telah tersingkir smlm. Perserta yg berjaya masuk ke final ialah Lena, Azri, Hazama dan Fina.

Video persembahan Erul minggu ke 9

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Both comments and pings are currently closed.

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Mar 2012 09:48 AM PST


//i&#39;m SuperGirl

Posted: 10 Mar 2012 09:54 AM PST

wanna fly there :)

Tumblr_lt7wsoyjod1qmlfxjo1_500_large
please jangan moody lagi kayy :')


kalau dulu kalut heboh update entry pasal dia , sekarang pasal Akmal pula , lepas ni ? hmm :/ Ya Allah tolonglah aku sayang dekat Akmal :') Akmal i'm so sorry if i make a lot of mistake to you , please forgive me baby , iloveyouu :'D i know you love me too ! *aku memang suka perasan . Aku taknak pun kau bebaskan aku sangat , kau simpan je jealous kau , kau tak bagitahu pun dekat aku . G E R A M doe ! lepas tu kau moody , aku serba salah lahh kan ? tapi pasal kau moody , aku menangis sekali . hahaha ! kau jahat * to ewan ! member kau tipu aku ? damn it . please lah Akmal , budak fab cakap muka kau macam ERUL AF  HAHAHA . gelak golek golek *you tetap comel and awesome pada i ! *muahmuah*

Akmal bengong , dia cakap muka aku macam RIHANNA . dah na mampus muka aku macam dia ?! hahaha . aku gelak golek golek lahh kan , apa lagi :/ lawak betul lahh boyprenggg aku ni :)

 aku nak pergi KL ni , hmm :/ hopefully dapat jumpa dia ! miss you , miss you ! LDL . *muahmuah* kalau jumpa dia , the first thing aku nak buat cubit pipi dia then ajak dia pergi makan char kuey teow ! :D iloveyou ! we're same appetite , iloveyoumoreandmore ! if you were here , i don't let any girls usha you ! you jangan nakal nakal kayy ? you dekat KL nakal , i dekat MUAR nakalnakal lagii . *akujahat tauu ! hahahaha
okay baby , i love you :D

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Apr 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Apr 2012 09:35 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Apr 2012 09:11 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Mar 2012 09:29 PM PDT


<b>Erul AF9</b> – Cakap Minat KPOP, Sebut Annyonghaseyo Pun Tak <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2011 08:51 PM PDT

Nak tergelak dan tergolek-golek bila baca komen Abang Nara mengenai si Erul ini di blog BeautifulNara.Haha..Apa tidaknya cuba korang baca komen abang Nara ini:-

Ok Abang Nara tengah bengang tahap gila-gila sekarang ini. Rage tahap gaban. Baru lepas habis tengok konsert Tirai AF9 dan sangat marah dengan si Erul AF9. Selaku seorang yang pernah belajar di Korea, Abang Nara sumpah kecewa apabila si Erul yang mengaku minat K-POP tapi sebut "Annyonghaseyo" pun tak betul langsung. Memang salah 100%.

Dan tambah membengangkan ialah apabila si Erul ini menyanyi lagu Korea untuk persembahannya. Apa kejadahnya? Dah tak ada lagu Melayu ke? Dah la sebutan sepatah haram pun Abang Nara tak faham. Kalau tak reti tak payah la. Buat sakit telinga je. Atau ini cara Erul untuk pancing undi peminat KPOP Malaysia? So cheap kalau betul ini cara pancing undian.

Lain-lain pelajar persembahan ok-ok sahaja. Paling menyerlah sudah tentu Miza. Macam Beyonce. Kepada Erul, tak payah la cakap Korea. Buruk bebenor. Buat malu diri sendiri je.

haha…macam-macam dunia artis ini..biarkanlah itu pendapat Abang Nara,lain pula orang,lain pendapatnya.Mungkin budak itu masih baru dan masih banyak untuk dipelajari.Yang penting kita bagi sokongan kepada mereka.Mungkin hari ini mereka teruk,buat persembahan entah apa-apa,mana tahu selepas dua tiga persembahan mereka boleh menunjukkan performance yang lebih baik dari sekarang ini…Kita tunggu dah lihat…

Apa-apa pun harap si Erul ini lebih banyak berusaha selepas ini setelah membaca komen daripada Abang Nara itu.All De Best…

Gambar Artis | <b>Erul</b> K-Pop <b>AF9</b> Memeluk Perempuan! | Bisnes <b>...</b>

Posted: 18 Jan 2012 09:00 PM PST

Ambo bukan peminat Akademi Fantasia. Tapi kadang-kadang ambo dan Izzah ada peluang berjumpa dengan artis atau bekas peserta Akademi Fantasia.

Biasanya ambo tak kenal dan tak tahu nama artis Akademi Fantasia nih. Tapi ambo mesti dapat teka yang orang itu samada artis baru atau bekas peserta Akademi Fantasia. Macam mana ambo tau? Dari gaya mereka berpakaian lah!

Masa ambo hadiri satu sidang akhbar anjuran Astro, ambo terjumpa seorang mamat yang sangat stylo dengan gaya KPOP dan menegur setiap orang dengan ungkapan "Anyeong Hayeso!".

Waaah! Memang gila K-POP la artis ni. Mula-mula ingat orang Korea mana lah yang sesat tapi rupanya dia adalah Erul AF 9 atau nama penuhnya Hairul Najmuddin Abu Samah.

erul af9 kpop 01 Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!

Dengan gaya baju dan rambut begitu memang menyerlahkah K-POP-an dalam diri Erul AF9 ni lah. Walaupun gigi Erul AF9 ni macam tidak tersusun *jongang* tapi ambo rasa dia ni ramai juga peminatnya ~ terutama budak-budak yang suka K-POP lah.

erul af 9 kpop 02 Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!

Erul AF9 peluk perempuan? Itulah dia….. wpml yes Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!

erul af9 kpop 03 Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!

Gedik kan? wpml wink Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!

dp seal trans 16x16 Gambar Artis | Erul K Pop AF9 Memeluk Perempuan!Copyright secured by Digiprove

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

Tags: , , ,

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jun 2012 09:37 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Apr 2012 09:24 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Mar 2012 02:30 PM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Erul af</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Mar 2012 09:08 PM PST


Diary Of Somaii

Posted: 09 Mar 2012 02:36 PM PST

make-up tutorial for Malaysian (Korean Style)

Friday, 9 March 2012 @ 14:36

Annyeong haseyo ! Hehe . I'm not a fan of Erul AF tuu yerr . His pronunciation pun salah . setiap kali dia sebut tuu "annyeong haseyo" , tak pernah sampai kat telinga aku . yang sampai is "ani jual sayorr" . Kepada peminat Erul tuu sorry laa ehh , semua pun ada pendapat masing-masing kan . So do I .

Back to the topic , now imma teach you all cara-cara untuk wear make up style ala-ala Korean. First of all , this is not hundred percently from me .. Secondly , as i said "ala-ala" . so yeah , we are Malaysian . Kulit orang Malaysia ni berbeza dengan kulit orang Korea . Get what I mean ? Good .

I purposely buat ni tutorial bersebab tau . nak tau kenapa ? sebab zaman sekarang ni makin hari makin ramai gadis-gadis comel yang suka guna make up tebal sampai sepuluh inci . rupa  pun dah macam mama orang . =.="

So tutorial ni sangat sesuai bagi gadis belasan tahun yang comeyyy macam korang . kembang leteww . hehehe ~

 Korang kenal tak kat dua orang unnies kat atas tuu ? dua-dua pun pernah jadi girlfriend Lee Min Ho , kan ? haha . yang atas tuu dah jadi bekas girlfriend LMH . Yang bawah tuu , hanya dalam lakonan je lah . haha . Cantik tak dorang ? Neway ...

so , what will you all NEED :

  • Compact Powder *sebaik-baiknya pilih laa yang OIL CONTROL dan yang mirip dengan warna kulit korang ( how to choose ? try tepek kat BELAKANG tapak tangan korang tuu ) :)
  • Blusher *pilihlah yang bersesuaian , yang warna dekat-dekat dengan warna kulit korang macam mocha colour or milky chocolate punya tona . kalau yang nak guna warna pink tuu , pilih laa yang sweet-sweet colour . taknak yang terlebih deep pink ekk . noo ~ i repeat , NO .
  • Eyebrow Pencil *korang carilah yang korang rasa sesuai . cari mengikut warna rambut korang , to make it look more natural .
  • Eyeliner & Mascara *pilihlah yang warna brown or black . and yes , kalau boleh pilih yang WATERPROOF supaya makeup tak comot .
  • Lipstick *warning! pilih yang LIGHT COLOUR dan bersesuaian dengan anda . and NO MATTE . itu akan menyebabkan bibir korang kering , kalau korang nak juga guna jenis matte sila guna LIPBALM sebelum apply matte . :) pilihlaa yang moist .

now let's START:

  1. Apply  Compact Powder rata kat muka korang , jangan laa tebal-tebal sangat . Apply more kat kelopak mata , baby hair , and sekitar leher korang . Kalau korang nak guna foundation pun boleh jugak , tapi sebaiknya untuk kulit teenage macam korang sebaiknya tak payah laa... 
  2. Apply  Eyebrow Pencil kat kening korang . JANGAN tekan pensel tuu , just condongkan pensel tu and apply macam korang sketching selalu tuu . and if korang apply terlalu tebal , korang akan end up kelihatan macam orang tengah marah . so the tips is korang apply tebal sikit kat bahagian dalam and apply nipis sikit kat luar , as I said , SKETCH .
  3. Sapukan Blusher kat tulang pipi korang a.k.a cheekbone korang tuu . How ? try to apply dari bawah ke atas . then apply jugak kat batang hidung korang tuu , dari atas ke bawah supaya nampak mancung gitu . and bahagian dahi korang dari kiri ke kanan . 
  4. Guna Eyeliner korang tuu . lepas tu baru guna Maskara dengan cara memandang ke atas . :)
  5. Lastly , pandai-pandai lah korang guna Lipstick korang tuu yer . hehe .and again , not to much :) 

Sudah baca harap komen lah ehh . teehee . tapi sini tak dapat komen lah , korang just type kat my cbox lah ehh . lagi pun saya belum ada mood nak buat kotak komen tuu . so kalau ada yang tak puas hati pasal Erul tuu or anything pasal tutorial ni ke , hehe , tell-tell laa kat cbox . 

p/s : IF YOU ALL HAVE ANY REQUEST FOR HAIR AND BEAUTY TUTORIALS JUST LEAVE YOU MESSAGES KAT CBOX . I REALLY REALLY REALLY ENJOY TO HELP YOU ALL .

thanks for sticking around , till then , annyeong ! xoxo's

Tiada ulasan:

Catat Komen