Nuffnang

Selasa, 7 Mei 2013

kumpulan Meet Uncle Hussain - Google Blog Search

kumpulan Meet Uncle Hussain - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 14 Apr 2013 01:30 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 20 Mar 2013 01:41 AM PDT


:) merepek untuk hidup: :) <b>Meet Uncle Hussain</b>

Posted: 15 Nov 2012 09:40 AM PST

Assalamualaikum dan salam keamanan tanpa bedilan :)
Kalau awak minat K-Pop, saya minat muzik tempatan.

Kumpulan Meet Uncle Hussain (juga dieja MeetUncleHussain atau meetunclehussain, singkatan MUH) ialah sebuah kumpulan muzik bebas Malaysia yang pada asalnya dianggotai oleh empat orang iaitu Lan (vokal utama/gitar kedua), Taja (gitar utama/vokal latar), Kudux (dram) dan Afat (bass/vokal latar). Mereka juga pernah menggunakan khidmat bekas pemain dram Flop Poppy dan Gerhana Skacinta, Bakri ketika persembahan mereka. Konsep lagu yang didendangkan oleh Meet Uncle Hussein berbentuk rock progresif.
Pencapaian besar mereka yang terawal ialah dijadikan Kumpulan DIY Terbaik oleh majalah ROTTW pada tahun 2005. Pada tahun 2007, kumpulan ini makin laris dengan penampilan dua lagu mereka, La La La Kerjalah dan Lagu Untukmu sebagai lagu tema KAMI yang bertemakan perjuangan pemuzik bebas di Malaysia. Pencapaian terkini dinobat sebagai juara lagu diAnugerah Juara Lagu 23.
Pada awal tahun 2009, Lan meninggalkan kumpulan itu setelah mengalami perselisihan faham dengan ahli-ahli kumpulan yang lain, lantas menubuhkan 'kugiran satu ahli' yang bernama Azlan & The Typewriter.
Malas nak cerita panjang sebab mesti semua kenal kugiran ini.
Baiklah, sebenarnya saya meminati kugiran ini semenjak darjah 6, teringat lagi ketika kawan membawa lirik Lagu Untukmu untuk dihafal bersama.
Hahaha kenangan yang indah :)
Sebenarnya dalam utusan kali ini sengaja saya hendak kongsikan video-video Meet Uncle Hussain.
Lagi satu kalau buka blog perempuan mesti ada K-Pop, jadi biarlah saya yang menampilkan pemuzik yang terbaik dari Malaysia.
Lagu kreatif + vokalis mantap = Meet Uncle Hussain
Tapi dalam Versus mereka menggunakan nama Parallax yang menampilkan Black selaku vokalis.
Secara konklusinya pemuzik-pemuzik di Malaysia ini sebenarnya kreatif dan berbakat!

Penguat Semangat Untuk Bekerja | iluvislam.com + discover the <b>...</b>

Posted: 19 Mar 2013 06:42 PM PDT

Lalalala..Hari-hari kerja! Bosan dengan kerja...

Memang mengena lagu yang dinyanyikan oleh kumpulan Meet Uncle Hussein ini. Kadang-kala kita berasa penat dan bosan dengan pekerjaan yang sedang kita lakukan.

Mahu saja rasanya letak jawatan dan duduk di rumah 'goyang kaki'. Namun, apabila terbayangkan wang ringgit yang amat diperlukan dalam kehidupan, pantas saja digerakkan kaki yang terasa malas dan berat, melangkah ke tempat kerja. Mulut pula mula mengomel, "kalau tak kerja, macam mana la nak hidup..".  Inikah makna sebenar kerja pada kita?

Sejak dari kecil lagi, kita diajar membina impian kerjaya oleh ibu dan ayah. Malah, di sekolah juga para guru selalu meniupkan semangat kepada kita agar menjadi seorang yang mempunyai cita-cita. Pertanyaan yang wajib kita dengar saat semakin membesar, "dah besar nanti anak mama nak jadi apa?".

Lalu, dari situ kita mula mencipta imaginasi tentang hebatnya untuk menjadi seperti apa apabila dewasa nanti. Tanpa diketahui maksud sebenarnya, lantang saja kita menjawab, "nak jadi cikgu!". Kini, tak disangka-sangka cita-cita itu tidak kesampaian walau kita telah melepasi puncak menara gading. Apakan daya, ini rezeki yang Allah tentukan.

Niat Kerana Allah Pencetus Semangat

Tidak berjaya menjadi seperti apa yang kita impikan sememangnya amat mengecewakan. Namun, mestilah diingat bahawa di mana jua kita diletakkan, di situlah rezeki kita dan tempat kita berusaha. Justeru, walau pekerjaan itu bukanlah bertepatan dengan minat kita sendiri, kita seharusnya mempunyai azam untuk bekerja dengan ikhlas, jujur dan memegang amanah tersebut dengan niat kerana Allah. Bukan sekadar bekerja kerana gaji atau lebih tepat lagi seperti yang selalu disebut, "nak hidup punya pasal..".

Setiap apa yang kita lakukan semuanya bermula dengan niat. Niat itulah yang menjadi titik mula bagaimana kita akan memikul tugas yang digalas. Niat bekerja kerana Allah akan memandu setiap perbuatan kita dalam menghasilkan mutu kerja yang cemerlang dan berkualiti. Seperti mana kita menyebut berulang kali Surah al-An'am ayat 162 di dalam solat,

"Katakanlah: Sesungguhnya sembahyangku, ibadatku, hidupku dan matiku untuk Allah, Tuhan sekalian Alam".

Kalimah yang kita ucapkan pada Allah dengan bersungguh-sungguh itu perlulah kita ingati ketika menjalankan pekerjaan duniawi. Kerja harus dianggap sebagai ibadah yang dimulakan dengan niat yang baik berserta istiqamah. Sabda Rasul SAW,

"Bahawa Allah mencintai seseorang yang apabila ia mengerjakan sesuatu kerja, ia laksanakan dengan cemerlang." (Hadis riwayat Abu Ya'la)

Dari kita merungut kemalasan dan mengenang nasib di pagi hari saat bangun tidur, adalah lebih baik jika kita berniat untuk bangun bekerja kerana Allah. Sudah pasti badan terasa lebih kuat, minda terasa lapang dan hati terisi dengan semangat yang positif. Simptom seperti makan 'gaji buta' dan 'curi tulang' pasti dapat dielakkan. Ada yang berkata, masalah di tempat kerja yang membuatkan semangat untuk menjalankan tugas terasa lemah dan minat yang sememangnya ada seakan hilang.

Dugaan Semasa Bekerja

Kadang-kala timbul masalah tidak 'sekepala' dengan rakan-rakan sekerja. Majikan pula selalu merungut ada saja perkara yang tidak kena. Inilah ujian dan dugaan di alam pekerjaan. Tidak mungkin kita boleh 'ngam' dengan semua orang disekeliling kita.

Apa yang membuatkan kita mampu bertahan dan terus bekerja dengan gembira adalah dengan menjadi seorang yang bijak mengawal keadaan. Berfikiran positif dan selalu memperbaiki diri adalah faktor utama menangani situasi ini. Jangan dek sedikit saja onak duri yang mendatang, mulalah merangka surat perletakkan jawatan!

Perkara yang paling menguji diri kita sebagai seorang pekerja juga adalah elemen kejujuran. Sukar untuk menjadi jujur walau tidak 'mengulat' selama satu minit sahaja.

Menyalahgunakan kemudahan-kemudahan yang disediakan oleh syarikat untuk kepentingan sendiri. Kita anggapkan tiada siapa yang tahu dan melihat, jadi tidak apalah.

Kebetulan pula bos tidak datang, kita pun bersuka-suka dan tidak serius dalam bekerja. Ada juga yang buat kerja alai-balai kerana tidak suka pada majikan.

Kerja Sebagai Ibadah

Jadikanlah Allah sebagai 'majikan' tertinggi, maka kita akan jujur dalam menjalankan tugas.

Apabila niat bekerja kerana Allah, disulami dengan keikhlasan, kesungguhan dan istiqamah, mudah-mudahan setiap pergerakan kita bermula dari kita keluar rumah, semasa di tempat kerja sehinggalah perjalanan pulang ke rumah dikira sebagai ibadah di sisi Allah.

Ganjaran di dunia dan kemuliaan di akhirat itulah yang harus kita genggam sebagai matlamat dalam kerjaya. Firman Allah SWT,

"Maka apabila telah ditunaikan solat, bertebaranlah kamu di muka bumi dan carilah kurnia (rezeki) Allah dan ingatlah akan Allah sebanyak-banyaknya, mudah-mudahan kamu berjaya." (al-Jumu'ah: 10)

Apabila niat bekerja kerana Allah, disulami dengan keikhlasan, kesungguhan dan istiqamah, mudah-mudahan setiap pergerakan kita bermula dari kita keluar rumah, semasa di tempat kerja sehinggalah perjalanan pulang ke rumah dikira sebagai ibadah di sisi Allah.

- Artikel iluvislam.com



Kongsi artikel ini bersama rakan-rakan anda!

Isteri Taja (<b>Meet Uncle Hussain</b>) Selamat Lahirkan Bayi Perempuan <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2013 12:51 AM PDT

Taja MUH

Tahniah! diucapkan buat gitaris kumpulan Meet Uncle Hussain (MUH), Taja atas kelahiran puteri sulungnya sekitar jam 8 pagi tadi.

Berita gembira ini telah disahkan oleh Taja sendiri menerusi laman Twitternya beberapa jam yang lalu dengan status berbunyi :

Syukur alhamdulullah isteri selamat melahirkan baby girl 8am tadi…kesian tengok dia tahan sakit 1 mlm..so tido puas2 ya.

Dalam pada itu, isteri Taja yang dikenali sebagai Kimmy, turut kongsikan berita tersebut di laman Facebooknya beberapa jam yang lalu.

Alhamdulillah, baby sihat… ;). Encik suami @taja Mustapha I love u !!! Eehhehehehe muah.. Baby keluar 8am sharp. Heheeh love both of u!

Untuk makluman, pasangan ini telah melangsungkan perkahwinan pada 1 Oktober 2011 dan pada penghujung tahun 2011, Kimmy pernah hamil, namun kandungannya gugur pada Februari 2012 kerana masalah kesihatan.

Jom lihat foto puteri comel Taja dan Kimmy selepas ini :

Tags: , , ,

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 04 Jan 2013 01:05 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 20 Nov 2012 01:13 AM PST


:) merepek untuk hidup: :) <b>Meet Uncle Hussain</b>

Posted: 15 Nov 2012 09:40 AM PST

Assalamualaikum dan salam keamanan tanpa bedilan :)
Kalau awak minat K-Pop, saya minat muzik tempatan.

Kumpulan Meet Uncle Hussain (juga dieja MeetUncleHussain atau meetunclehussain, singkatan MUH) ialah sebuah kumpulan muzik bebas Malaysia yang pada asalnya dianggotai oleh empat orang iaitu Lan (vokal utama/gitar kedua), Taja (gitar utama/vokal latar), Kudux (dram) dan Afat (bass/vokal latar). Mereka juga pernah menggunakan khidmat bekas pemain dram Flop Poppy dan Gerhana Skacinta, Bakri ketika persembahan mereka. Konsep lagu yang didendangkan oleh Meet Uncle Hussein berbentuk rock progresif.
Pencapaian besar mereka yang terawal ialah dijadikan Kumpulan DIY Terbaik oleh majalah ROTTW pada tahun 2005. Pada tahun 2007, kumpulan ini makin laris dengan penampilan dua lagu mereka, La La La Kerjalah dan Lagu Untukmu sebagai lagu tema KAMI yang bertemakan perjuangan pemuzik bebas di Malaysia. Pencapaian terkini dinobat sebagai juara lagu diAnugerah Juara Lagu 23.
Pada awal tahun 2009, Lan meninggalkan kumpulan itu setelah mengalami perselisihan faham dengan ahli-ahli kumpulan yang lain, lantas menubuhkan 'kugiran satu ahli' yang bernama Azlan & The Typewriter.
Malas nak cerita panjang sebab mesti semua kenal kugiran ini.
Baiklah, sebenarnya saya meminati kugiran ini semenjak darjah 6, teringat lagi ketika kawan membawa lirik Lagu Untukmu untuk dihafal bersama.
Hahaha kenangan yang indah :)
Sebenarnya dalam utusan kali ini sengaja saya hendak kongsikan video-video Meet Uncle Hussain.
Lagi satu kalau buka blog perempuan mesti ada K-Pop, jadi biarlah saya yang menampilkan pemuzik yang terbaik dari Malaysia.
Lagu kreatif + vokalis mantap = Meet Uncle Hussain
Tapi dalam Versus mereka menggunakan nama Parallax yang menampilkan Black selaku vokalis.
Secara konklusinya pemuzik-pemuzik di Malaysia ini sebenarnya kreatif dan berbakat!

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 15 Nov 2012 02:34 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 12 Nov 2012 01:29 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 11 Nov 2012 01:37 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 10 Nov 2012 01:04 AM PST


Separuh Akhir Muzik Muzik 27 Bermula 11 Nov - Gua.com.my

Posted: 29 Oct 2012 08:33 PM PDT

Sebanyak 30 buah lagu akan dipertandingkan dalam tiga pusingan yang bakal berlangsung pada 11 November (11 lagu), 18 November (11 lagu) dan 25 November (8 lagu) dibantu oleh gandingan hos Faiz dan Chad.

Bersiaran secara langsung dari Studio Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam pada setiap hari Ahad jam 9 malam untuk bahagian 1 & 2 manakala separuh akhir bahagian 3 pula akan menemui penonton bermula jam 10 malam. Hanya 12 buah lagu yang layak ke Anugerah Juara Lagu berdasarkan pemarkahan oleh juri profesional akan diumumkan sejurus tamatnya Separuh Akhir Muzik Muzik 27 bahagian 3.

Lebih menarik, pusingan separuh akhir Muzik Muzik 27 akan turut diserikan dengan persembahan artis jemputan setiap minggu seperti Salam ditemani dengan Altimet dan DJ Fuzz yang akan membawakan medley lagu "Tanya Sama Itu Hud Hud/Bangkit", kumpulan Meet Uncle Hussain  menampilkan Fauziah Gambus untuk minggu kedua dan nantikan gandingan segar Fida Ibrahim dan Datuk AC Mizal yang pastinya menghiburkan semua yang hadir di studio dan penonton di rumah mendendangkan lagu popular zaman 80'an yang kini diberi nafas baru, "Apo Ko No Eh Jang".

Sesiapa yang berminat untuk menyaksikan persembahan hebat artis-artis kegemaran mereka mempertandingkan lagu-lagu popular di peringkat separuh akhir, tiket-tiket percuma boleh diperolehi di Balai Pengawal Sri Pentas Bandar Utama dan Balai Pengawal Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral pada 8 November (Separuh Akhir Muzik Muzik bahagian 1), 15 November (Separuh Akhir Muzik Muzik bahagian 2) dan 22 November (Separuh Akhir Muzik Muzik bahagian 3) mulai jam 11 pagi hingga 5 petang.

Berikut jadual persembahan artis mengikut giliran masing-masing:

11 November

1. Cerita Dia - Drama Band

2. Idola- Azlan & The Typewriter

3. Watak- Hafiz

4. Aku Datang - Tomok

5. Aku Suka Dia - Ainan Tasneem

6. Pelangi Senja - Stacy

7. Jerrypah - Aizat

8. Majnun - Hazama

9. Pencinta Terbaik - Sofaz

10. Kasanova - Stacy

11. Biar Sampai Ke Bintang - Asmidar

18 November

1. Anak Kampung - One Nation Emcees & Jimmy Palikat

2. Terukir Di Bintang - Yuna

3. Angkasa - Diandra Arjunaidi

4. Tanpamu - Amir Jahari

5. Sesaat Kau Datang - Ramlah Ram & Sleeq

6. Ombak Rindu - Hafiz & Adira

7. Terlalu Mencintaimu - Suki

8. Beginilah Caranya - Shaheizy Sam & Yana

9. Tapi Bagaimana - Spider

10. Sebelah Jiwaku - Jaclyn Victor

11. Lagu - Bedroom Sanctuary

25 November

1. Teman Pengganti - Black & Malique

2. Harapan - Hyper Act

3. Panik - Bunkface

4. Simetri - Hazama & Amy Search

5. Mesti Ada Cinta - Akim & Fiq

6. Andaiku Bercinta Lagi - Mojo

7. Patah Seribu - Shila Amzah

8. Ku Akui - Hafiz

<b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Oct 2012 01:46 AM PDT


<b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Sep 2012 01:36 AM PDT


<b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2012 01:05 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 24 Jul 2012 01:04 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2012 01:40 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 13 Jun 2012 01:34 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 07 Jun 2012 01:11 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 03 Jun 2012 01:14 AM PDT


<b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google Blog Search

Posted: 13 May 2012 01:38 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 07 Apr 2012 01:32 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 26 Mar 2012 01:10 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 25 Mar 2012 01:11 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 24 Mar 2012 01:35 AM PDT


Black, <b>Meet Uncle Hussain</b> bergabung bentuk Black Parallax dlm <b>...</b>

Posted: 18 Mar 2012 12:03 PM PDT

Black dan Meet Uncle Hussain bergabung untuk membentuk kumpulan Black Parallax dalam program Versus.

Menurur Black ,kolaborasi bersama kumpulan Meet Uncle Hussain yang menubuhkan kumpulan Black Parallax untuk program Versus adalah bagi membuktikan dia boleh menyanyi bersama sebuah kumpulan.


"Selama ini, orang kenal saya sebagai penyanyi solo. Menerusi program Versus, saya mahu buktikan kepada peminat akan kemampuan saya beraksi dengan sebuah kumpulan.

"Ia juga untuk memberitahu bahawa saya masih aktif dalam bidang nyanyian," katanya yang bakal berduet dengan seorang penyanyi lagenda dalam masa terdekat.

Selain kumpulan Black Parallax, Versus akan mementaskan empat lagi kumpulan muzik iaitu Hujan, Sofazr, Sixth Sense dan Go Gerila (gabungan Aizat Amdan dan Amir Jahari).

Ia akan disiarkan bermula 13 April depan selama lapan minggu, pada setiap Jumaat pukul 9.30 malam di TV9 dan stesen radio Hot FM.

Layari laman web rasmi www.tv9.com.my/vs untuk info lanjut.

Black Suka Tayang Badan Sejak Bertubuh Sasa | ambooyats@blog

Posted: 18 Mar 2012 04:57 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Dalam perkembangan lain, Black berkata kolaborasi bersama kumpulan Meet Uncle Hussain yang menubuhkan kumpulan Black Parallax untuk program Versus adalah bagi membuktikan dia boleh menyanyi bersama ...

BERITA ARTIS - Pertarungan 5 <b>Kumpulan</b> Muzik Dalam Versus <b>...</b>

Posted: 18 Mar 2012 09:03 AM PDT

Layan dulu berita hangat di bawah:

23 Mar 2012, 01:44pm

Berita gempar dari Mentor 6 - Wanie, protege kepada Ferhad telah digugurkan dari meneruskan persaingan.Wanie dikhabarkan telah pengsan 2 kali dalam minggu

23 Mar 2012, 01:37pm

Gambar: Dari arkib GUA"Selasa lalu, Wanie pengsan masa latihan. Semalam, dia pengsan sekali lagi ketika sesi latihan dengan Ferhad. Dia dibawa ke klinik

23 Mar 2012, 12:01pm

Atas sebab masalah kesihatan, protege Ferhad, Wanie terpaksa menarik diri dari Mentor 6.Selepas memberikan satu persembahan yang cukup mantap di Konsert Pengenalan

23 Mar 2012, 10:18am

Ekoran namanya dikaitkan dengan pengguguran nama Qi Razali daripada program 'Jalan-Jalan Cari Makan' (JJCM), Yunalis Zarai tampil memberi penjelasan. Jelas penyanyi tinggi

23 Mar 2012, 10:12am

Pengarah popular yang juga merangkap Pengarah Urusan Excellent Pictures Sdn Bhd, Ahmad Idham Ahmad Nadzri memberitahu agak kecewa serta risau dengan keadaan

23 Mar 2012, 01:06am

Umum mengetahui tentang hubungan yang terjalin antara pelakon Anne Ngasri dengan penyanyi Singapura, Aliff Aziz. Biarpun sering dilihat keluar bersama-sama, namun kedua-dua

23 Mar 2012, 12:00am

Sudahkah anda mendengar lagu dendangan pelakon terkenal, Shaheizy Sam duet bersama Yana Samsudin berjudul, 'Begini Caranya'? Lagu ciptaan komposer, Ajai ini merupakan



Black & <b>Meet Uncle Hussain</b> Masih Berkolaborasi Hasilkan Impak <b>...</b>

Posted: 24 Mar 2012 05:30 PM PDT

Benarlah kata pepatah, kalau dah jodoh tak ke mana. Begitu juga halnya dengan penyanyi lelaki bersuara lantang, Black dengan kumpulan terkenal Meet Uncle Hussain.

Namun jodoh yang dimaksudkan ini bukanlah bermakna jodoh kahwin, tetapi jodoh mereka untuk berkolaborasi.

Jika sebelum ini mereka pernah bekerjasama menerusi lagu Drama King, namun kali ini kedua-duanya sepakat bergabung sekali lagi di atas pentas program realiti terbaru, Versus yang akan disiarkan di TV9 bermula 13 April ini.

Mengambil keputusan menubuhkan band baru yang dinamakan Black & Parallax, artis yang lahir daripada program realiti Mentor ini berkata, penubuhan itu diadakan khas untuk program tersebut.

Menurutnya, gabungan itu tercetus atas permintaan stesen televisyen berkenaan yang meminta dia bekerjasama dengan kumpulan Meet Uncle Hussain.

"Penubuhan Black & Parallax adalah khas untuk program Versus, di mana Black dan kumpulan Meet Uncle Hussain dihubungi TV9 untuk terlibat dalam program itu.

"Memandangkan kami sebelum ini pernah berkolaborasi bersama dalam lagu Drama King, jadi saya bersetuju sekali lagi bekerjasama kerana saya senang bekerja dengan mereka," katanya semasa ditemui di sidang media program Versus di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Mengulas mengenai nama kumpulan baru yang ditubuhkan oleh mereka, Black memberitahu, nama Black & Parallax adalah idea mereka bersama.

Menyedari kedua-duanya mempunyai kelompok peminat tersendiri, mereka berpakat untuk mengambil satu nama baru khusus untuk program Versus.

"Peminat sudah kenal Meet Uncle Hussain sebagai Meet Uncle Hussain dan Black sebagai Black. Jadi, kami tidak mahu peminat keliru dengan nama yang ada. Biarlah untuk program ini, mereka mengenali kami dengan nama Black & Parallax," katanya yang tidak mahu dilabelkan sebagai vokalis band.

Mengakui lebih gemar dikenali sebagai artis solo, Black bagaimanapun mengakui sedikit gugup untuk membuat persembahan secara live bersama band itu.

"Saya telah pun menerima jadual untuk program Versus dan setakat ini tiada masalah untuk saya mengikut jadual yang diberikan. Namun, saya harus belajar untuk mengikut rentak berkumpulan kerana ini adalah persembahan Black & Parallax," ujarnya lagi.

Konsep berbeza: Taja

Sementara itu, gitaris kumpulan Meet Uncle Hussain, Nik Mustaza Nik Mustapha atau lebih dikenali sebagai Taja menyifatkan penubuhan Black & Parallax berbeza kerana mengetengahkan konsep progresif fusion rock.

Menurutnya, persembahan kumpulan baru ini berlainan kerana mereka perlu tampil membuat persembahan secara langsung selama lapan minggu.

Mengakui keserasian yang tercipta dengan Black menyebabkan mereka tidak kisah untuk bergabung sekali lagi, Taja berhasrat menampilkan persembahan yang hebat dari minggu ke minggu.

"Biasalah jika ada perasaan gugup untuk bertanding kerana setiap band mempunyai keistimewaan tersendiri. Apa yang saya mahukan adalah kesempurnaan dari segi persembahan yang akan membuatkan peminat mengingati band kami.

"Perkara yang bagus mengenai program ini adalah kami diberikan lagu-lagu orang lain dan ia bergantung kepada kreativiti kami untuk mencantikkan lagi lagu yang sudah tersedia cantik. Daripada sini, kita tahu satu lagu boleh mempunyai teori muzik yang pelbagai.

"Perkara yang mencabar dan susah adalah untuk menjadikan lagu itu tidak sumbang setelah diubah," katanya yang sudah bersedia untuk memasuki program Versus.

Selain Black & Parallax, empat lagi kumpulan terkenal tanah air turut terlibat dalam program Versus iaitu 6ixth Sense, Hujan, Sofazr dan sebuah lagi band projek khas, Go Gerila! yang dianggotai Aizat dan Amir Jahari serta kumpulan baru mereka.

Kelima-lima kumpulan bakal menonjolkan bakat dan kreativiti mereka menerusi gubahan lagu yang pernah popular suatu ketika dahulu dan diberi nafas baru yang diberikan selama lapan minggu berturut-turut.

Cabaran yang dilalui dan kehebatan mereka dapat disaksikan secara langsung pada jam 9.30 malam di TV9.

Black Suka Tayang Badan Sejak Bertubuh Sasa | ambooyats@blog

Posted: 18 Mar 2012 04:57 PM PDT

KUALA LUMPUR: Penyanyi Black mengakui perubahan drastik pada fizikalnya yang semakin sasa telah banyak meninggalkan impak positif dalam hidupnya sejak setahun yang lalu.
Black atau nama sebenarnya Hanifah Md. Hanafiah, 24, berkata dia berasa bahagia dan gembira dengan tubuh sasa yang dimilikinya itu kerana telah meningkatkan keyakinan dirinya berbanding sebelum ini.
"Saya sangat suka dengan tubuh saya kini. Usaha saya melakukan senaman sejak setahun yang lalu telah membuahkan hasil. Ia memberikan kebahagiaan buat saya.
"Jika sebelum ini, saya sering berasa rendah diri, kini saya semakin yakin khususnya ketika berdepan dengan peminat atau tempat umum," katanya.
Black berkata, perubahan fizikal itu turut membuatkan dirinya menjadi perhatian ramai terutamanya ketika dia bersukan dan bermain bola sepak.
"Percaya atau tidak, ramai yang memberikan respons yang positif pada tubuh saya. Sejak bertubuh sasa, saya semakin yakin untuk menayangkan badan di khalayak umum selepas bersukan atau bermain bola sepak.
"Ada juga peminat perempuan dan lelaki yang mengusik tetapi saya tidak kisah kerana ia adalah perkara biasa," katanya yang menolak dakwaan perubahan fizikal itu membuatkan dia bersikap bangga diri.
Dalam perkembangan lain, Black berkata kolaborasi bersama kumpulan Meet Uncle Hussain yang menubuhkan kumpulan Black Parallax untuk program Versus adalah bagi membuktikan dia boleh menyanyi bersama sebuah kumpulan.
"Selama ini, orang kenal saya sebagai penyanyi solo. Menerusi program Versus, saya mahu buktikan kepada peminat akan kemampuan saya beraksi dengan sebuah kumpulan.
"Ia juga untuk memberitahu bahawa saya masih aktif dalam bidang nyanyian," katanya yang bakal berduet dengan seorang penyanyi lagenda dalam masa terdekat.
Selain kumpulan Black Parallax, Versus akan mementaskan empat lagi kumpulan muzik iaitu Hujan, Sofazr, Sixth Sense dan Go Gerila (gabungan Aizat Amdan dan Amir Jahari).
Ia akan disiarkan bermula 13 April depan selama lapan minggu, pada setiap Jumaat pukul 9.30 malam di TV9 dan stesen radio Hot FM

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 01 Apr 2012 01:07 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 05 Mar 2012 12:00 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 05 Mar 2012 01:11 AM PST


Artis popular depan mata

Posted: 04 Mar 2012 04:45 PM PST

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 24 Jun 2012 12:00 AM PDT

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 18 Jun 2012 01:21 AM PDT

<b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Sep 2012 01:29 AM PDT


Nubhan Guna Peguam Tuntut Royalti | OHBULAN!

Posted: 12 Sep 2012 10:40 PM PDT

Menerusi laporan portal hiburan Gua.com hari ini, Nubhan telah melahirkan rasa kecewa kerana sepanjang penglibatannya dalam bidang nyanyian ini, dia tidak pernah mendapat duit royalti. Hal ini telah membuatkan Nubhan bersedia untuk memperjuangkan haknya dan dia telah melantik seorang peguam bagi membicarakan hal ini dengan pihak pengurusan yang terdahulu.

Menerusi laporan yang sama, Nubhan menyatakan sebelum ini dirinya teragak-agak untuk menuntut hak tersebut dan ketika dia menyertai Artistes United Record, dia tidak pernah menandatangani sebarang kontrak. Disebabkan hal itu, Nubhan tidak tahu mengenai royalti dan hak-hak yang lain sebagai seorang artis.

Kata penyanyi ini lagi, terdahulu dia ada mengajukan soalan berkaitan kontrak, akan tetapi pihak pengurusan Artistes United Record berdolak-dalih dan memberikan pelbagai alasan. Sewaktu bersama syarikat pengurusan tersebut, Nubhan telah mencul dengan album pertamanya berjudul "Langkah Nubhan" yang memuatkan beberapa lagu popular seperti Oh! Juwita dan Seadanya.

Merujuk perkembangan terbaru, Nubhan kini sedang mempromosikan single terbarunya berjudul Picisan. Lagu ini digubah oleh Taja, Kumpulan Meet Uncle Hussain, dan liriknya ditulis oleh Ad Samad. Lagu berkonsepkan pop ini sudah mula dimainkan di beberapa stesen radio tempatan.

Bagi menceriakan hari anda, jom layan lagu Picisan ini dulu!

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Meet Uncle Hussain</b> - Google <b>...</b>

Posted: 03 Jan 2013 01:44 AM PST


Konsert Blackberry Music Mania Buka Tirai 2013 - Gua.com.my

Posted: 02 Jan 2013 01:33 AM PST

Konsert Blackberry Music Mania yang berlangsung pada Isnin di Stadium Malawati Shah Alam membuka tirai 2013 dengan mengimbau kembali nostalgia zaman kegemilangan Sheila On 7.

Memulakan persembahan lebih kurang jam 12.20 tengah malam, kumpulan yang diterbangkan dari seberang ini dilihat masih menyengat dan berjaya memukau penonton walaupun sudah 17 tahun berada dalam persada seni.

      

Agak terkilan kerana persembahan mereka sedikit terganggu dengan masalah teknikal yang berpunca daripada gitar mereka sendiri. Namun, berpengalaman dalam mengawal penonton yang begitu teruja, Duta menyanyikan lagu "Beautiful" yang dipopularkan oleh Christina Aguilera secara akustik.

Lagu-lagu seperti "Bila Kau Tak Disampingku", "Dan", "Seberapa Pantas", "Melompat Lebih Tinggi" dan "Kisah Klasik Untuk Masa Depan" berjaya menarik para penonton untuk turut sama menyanyi bersama Duta. Lagu "Bait Pertama" yang cuba diketengahkan oleh kumpulan Sheila On 7 juga mampu menyentuh emosi mereka yang kecewa dan kesedihan.

                         

Konsert ini diakhiri dengan lagu "Berhenti Berharap" yang begitu sinonim dengan kumpulan ini. Noh Hujan yang turut menyaksikan persembahan Sheila On 7 turut melahirkan rasa teruja dengan tweetnya yang berbunyi "SHEILA ON 7!! gila lahhh.... hero dari zaman sekolah.idola saya."

Kumpulan Hujan yang turut berkongsi pentas dengan Sheila On 7 mencuri perhatian penonton dengan gimik mereka memakai kostum kartun. Berkejar dari sebuah konsert yang bertempat di Putrajaya, mereka dilihat begitu bertenaga mengegarkan pentas setelah dipertanggungjawabkan untuk mengira detik menyambut tahun baru bersama para peminat.

        

"Amoi Cantik", "Dugaannya", "Empayarmu", "Mencari Konklusi" dan "Aku Skandal" adalah antara lagu-lagu yang dipilih oleh kumpulan Hujan. Tidak dinafikan pemilihan lagu memainkan peranan penting dalam sesebuah konsert. Noh yang begitu teruja dengan semangat yang diberikan oleh para peminat turun padang dan turut beberapa kali 'crowd surfing' bersama mereka.

Sixth Sense yang membuat persembahan sebelum Hujan turut mencuri perhatian kerana beraksi dengan begitu bertenaga sekali. Antara lagu yang dipertaruhkan oleh mereka semalam adalah "Cinta Matiku", "Menyesal", "Warisan", "Penerang Hati" dan "Khatimah Cinta".

                          

Selain itu, Meet Uncle Hussein mengenengahkan vokalis terbaru mereka, Shah yang dikenali melalui program realiti Akademi Fantasia. Lagu- lagu yang popular mereka seperti "Lagu Untukmu", "La La La Kerjalah", "Drama King" dan "Pari-Pari Dibawah Angin" juga berjaya menghiburkan penonton.

Konsert yang bermula seawal jam 8 malam itu membariskan kumpulan seperti Bunkface, Go Gerila, Kartel, Kyoto Protocol, Oh Chentaku, Sofazr dan Amir Jahari. Namun barisan artis terbahagi kepada dua sesi iaitu petang dan malam.

Free Download Karaoke Songs: <b>Kumpulan Meet Uncle Hussein</b>

Posted: 30 Apr 2013 07:05 AM PDT

Isteri Taja (<b>Meet Uncle Hussain</b>) Selamat Lahirkan Bayi Perempuan <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2013 07:30 PM PDT

Home » Hangat » Isteri Taja (Meet Uncle Hussain) Selamat Lahirkan Bayi Perempuan

Taja MUH

Tahniah! diucapkan buat gitaris kumpulan Meet Uncle Hussain (MUH), Taja atas kelahiran puteri sulungnya sekitar jam 8 pagi tadi.

Berita gembira ini telah disahkan oleh Taja sendiri menerusi laman Twitternya beberapa jam yang lalu dengan status berbunyi :

Syukur alhamdulullah isteri selamat melahirkan baby girl 8am tadi…kesian tengok dia tahan sakit 1 mlm..so tido puas2 ya.

Dalam pada itu, isteri Taja yang dikenali sebagai Kimmy, turut kongsikan berita tersebut di laman Facebooknya beberapa jam yang lalu.

Alhamdulillah, baby sihat… ;) . Encik suami @taja Mustapha I love u !!! Eehhehehehe muah.. Baby keluar 8am sharp. Heheeh love both of u!

Untuk makluman, pasangan ini telah melangsungkan perkahwinan pada 1 Oktober 2011 dan pada penghujung tahun 2011, Kimmy pernah hamil, namun kandungannya gugur pada Februari 2012 kerana masalah kesihatan.

Jom lihat foto puteri comel Taja dan Kimmy selepas ini :

image (1)
Tags: Anak Taja & KImmy, Kumpulan Meet Uncle Hussain, Taja (Meet Uncle Hussain), Taja Dapat Baby Perempuan

View the original article here

Cat : Hangat, tags: , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Komen