Nuffnang

Ahad, 20 Oktober 2013

Aaron Aziz - Google Blog Search

Aaron Aziz - Google Blog Search

Aaron Aziz - Google Blog Search


GEMPAR …. <b>Aaron Aziz</b> Meninggal Dunia Akibat Kemalangan Ski <b>...</b>

Posted: 29 Sep 2013 07:40 PM PDT


Sebuah laman web yang dikenali dengan nama Global Associated News melaporkan pelakon terkenal Aaron Aziz telah meninggal dunia akibat kemalangan ketika bermain 'snow board' di satu kawasan dikenali sebagai Zermatt Ski Resort di Switzerland.

Menurut laman web berkenaan, Aaron diterbangkan menggunakan helokopter untuk mendapat rawatan perubatan tetapi dilaporkan telah meninggal dunia di tempat kejadian akibat impak kemalangan.

ski_air_lift

Aktor berkenaan dikatakan memakai topi keledar keselamatan dan tidak terbabit dengan dadah atau alkohol ketika kejadian.

Ok…sebelum meneruskan lagi…biar kami beritahu bahawa berita itu adalah PALSU.

Alhamdulillah Aaron Aziz masih sihat dan dipanjangkan umur oleh Allah SWT.

aaron aziz

Penulis tak tahulah ini apa punya laman web nama Global Associated News ni…etika kewartawanan di tahap 0 peratus.

Selepas mewujudkan keriuhan dan menakutkan orang – di bawah berita itu ada disclaimer yang mengatakan berita ini 100 peratus palsu dan ini adalah laman web hiburan (klik pada imej untuk diperbesarkan).

aaron meninggal 2

Kononnya berita berkenaan ditulis sebagai hiburan semata-mata.

Buat lawak dengan kebenaran nyawa orang semata-mata untuk hiburan.

Aaron nampaknya menjadi mangsa 'internet death hoax'.

Sayangnya setakat ini masih ramai yang percaya bahawa Aaron benar-benar telah meninggal dunia dan ia trending di Twitter.

"Is it true that aaron aziz died?!"

"For real ah Aaron Aziz died?!"

"Is aaron aziz really dead?!"

"Aaron Aziz dead?! Nooooooooo D':"

Ok… tolong sebarkan bahawa ia tidak benar dan Global Associated News hanya menipu. Aaron Aziz boleh pertimbang untuk mengambil tindakan mahkamah ke atas laman web itu yang penulis rasa beroperasi di luar negara.

GEMPAR …. Aaron Aziz Meninggal Dunia Akibat Kemalangan Ski Di Switzerland?http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/aaron-maut.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/aaron-maut-150x150.jpgMyNewsHub Utama

Sebuah laman web yang dikenali dengan nama Global Associated News melaporkan pelakon terkenal Aaron Aziz telah meninggal dunia akibat kemalangan ketika bermain 'snow board' di satu kawasan dikenali sebagai Zermatt Ski Resort di Switzerland. Menurut laman web berkenaan, Aaron diterbangkan menggunakan helokopter untuk mendapat rawatan perubatan tetapi dilaporkan telah meninggal...

Sebuah laman web yang dikenali dengan nama Global Associated News melaporkan pelakon terkenal Aaron Aziz telah meninggal dunia akibat kemalangan ketika bermain 'snow board' di satu kawasan dikenali sebagai Zermatt Ski Resort di Switzerland. Menurut laman web berkenaan, Aaron diterbangkan menggunakan helokopter untuk mendapat rawatan perubatan tetapi dilaporkan telah meninggal dunia di tempat kejadian akibat impak kemalangan. <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/ski_air_lift.jpg"><img class="aligncenter size-full wp-image-193832" alt="ski_air_lift" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/ski_air_lift.jpg" width="150" height="113" /></a> Aktor berkenaan dikatakan memakai topi keledar keselamatan dan tidak terbabit dengan dadah atau alkohol ketika kejadian. <strong>Ok...sebelum meneruskan lagi...biar kami beritahu bahawa berita itu adalah PALSU.</strong> Alhamdulillah Aaron Aziz masih sihat dan dipanjangkan umur oleh Allah SWT. <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/aaron-aziz.jpg"><img class="aligncenter size-full wp-image-193833" alt="aaron aziz" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/aaron-aziz.jpg" width="160" height="200" /></a> Penulis tak tahulah ini apa punya laman web nama Global Associated News ni...etika kewartawanan di tahap 0 peratus. Selepas mewujudkan keriuhan dan menakutkan orang - di bawah berita itu ada disclaimer yang mengatakan berita ini 100 peratus palsu dan ini adalah laman web hiburan <strong>(klik pada imej untuk diperbesarkan).</strong> <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/aaron-meninggal-2.jpg"><img class="aligncenter size-medium wp-image-193834" alt="aaron meninggal 2" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/aaron-meninggal-2-300x33.jpg" width="300" height="33" /></a> Kononnya berita berkenaan ditulis sebagai hiburan semata-mata. Buat lawak dengan kebenaran nyawa orang semata-mata untuk hiburan. Aaron nampaknya menjadi mangsa <strong>'internet death hoax'.</strong> Sayangnya setakat ini masih ramai yang percaya bahawa Aaron benar-benar telah meninggal dunia dan ia trending di Twitter. <strong>"Is it true that aaron aziz died?!"</strong> <strong>"For real ah Aaron Aziz died?!"</strong> <strong>"Is aaron aziz really dead?!"</strong> <strong>"Aaron Aziz dead?! Nooooooooo D':"</strong> Ok... tolong sebarkan bahawa ia tidak benar dan Global Associated News hanya menipu. Aaron Aziz boleh pertimbang untuk mengambil tindakan mahkamah ke atas laman web itu yang penulis rasa beroperasi di luar negara.