Nuffnang

Rabu, 16 Mei 2012

kumpulan Sofaz - Google Blog Search

kumpulan Sofaz - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 01 May 2012 12:00 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 01 May 2012 01:18 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Apr 2012 01:15 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Apr 2012 01:31 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Mar 2012 01:30 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Mar 2012 01:24 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Mar 2012 07:37 AM PDT


Kak Nam Kepohh!!: Aremeer (Sofazr) Akui Kurus Selepas Putus <b>...</b>

Posted: 18 Mar 2012 06:41 PM PDT

KAK NAM- Kumpulan Sofaz semakin meningkat naik nama di persada seni setelah beberapa kali telah masuk dalam Finalis Muzik-Muzik. Apatah lagi dengan suara merdu vokalis kumpulan tersebut,Aremeer membuatkan lagu yang dinyanyikan bertambah popular. Mungkin ramai peminatnya perasan yang badan Aremeer kini semakin kurus disebabkan putus tunang baru-baru ini. Jom kita lihat komennya sendiri yang Kak Nam petik dari mstar.

"Seperti yang pernah saya beritahu, saya memang mengamalkan diet untuk turunkan berat badan daripada 74 kilogram kepada 59 kilogram kini.

"Tapi saya tidak nafikan perasaan kecewa kerana putus tunang turut memberikan kesan pada kehidupan saya," katanya ketika ditemui mStar Online, baru-baru ini.


"Saya masih kekal solo dan belum berpunya sehingga kini. Ibu nasihatkan saya tidak perlu bersusah payah untuk mencari teman wanita, biarkan saja dia datang sendiri.

"Kesibukan dengan urusan kerja membuatkan saya tidak terlalu memikirkan mengenai soal teman wanita," katanya.


"Kami akan muncul dengan lagu 'single' terbaru hasil kolaborasi dengan KRU Studios. Ia berada di dalam peringkat perbincangan dan akan diputarkan pada tahun ini juga.

"Selain itu, filem pertama lakonan dan terbitan syarikat kami berjudul Sofazr The Movie: Jiwa Kacau juga akan ditayangkan pada tahun ini juga," katanya yang bakal terlibat bersama Sofazr dalam program Versus di TV9.


Anda Suka LIKE Je! Kalau Ada Gosip,Gambar Artis Dan Tak Puas Hati Yang Nak Dikongsikan Boleh Emailkan Di emyzetty88@yahoo.com

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Mar 2008 04:26 PM PDT


Ini Dia Kekasih Are-Meer <b>Sofaz</b> | MySelebriti.Com

Posted: 15 Mar 2008 05:00 PM PDT

Nah, ini dia! Dalam dok sembunyikan kekasih hati, akhirnya Niezam menerima beberapa gambar yang dikirimkan peminat melalui e-mel. Gambar-gambar kemesraan penyanyi kumpulan Sofaz iaitu Are-Meer dengan gadis bernama Yanie itu bagaikan mengesahkan mereka pasangan kekasih.

Sebelum ini Niezam pernah tanya Are-Meer siapakah kekasihnya sebab ada gosip mengatakan dia bercinta dengan seorang pegawai promosi (PR) sebuah syarikat rakaman.

Tapi Are-Meer menafikan mempunyai hubungan istimewa dengan bekas PR SRC itu. Sebaliknya dia kata hubungan mereka pun macam artis dengan PR sahaja. Tak ada lebih-lebih. Itu kata Are-Meer.

Rupa-rupanya memang cintanya bukan dengan bekas PR SRC itu tetapi dengan pengurus kepada kumpulan Spider.

Menurut e-mel itu lagi, cinta Yanie dengan Are-Meer sudah terjalin lebih setahun lalu cuma pada 18 Januari lalu barulah Are-Meer meluahkan cintanya.

"Mengambil tarikh 18 haribulan sempena hari lahir Are-Meer (lahir pada 18 Januari 1983), dia melafazkan cintanya kepada Yanie.

"Sekarang ni sah mereka tu pasangan kekasih. Harap-harap mereka tak berahsia lagi," cerita pengirim e-mel itu.

Niezam pun berharap macam itulah. Lagipun ramai yang dah nampak Are-Meer dan Yanie selalu keluar bersama. Kalau dah sah sebagai kekasih hati, tak ada masalah lagi. Tak gitu!

Lepas ni Are-Meer tak perlulah nak sorok-sorok ye! Bukan apa, kata orang tua-tua kalau main sorok-sorok takut nanti kena sembunyi.

NIEZAM: Teringat juga pesan orang tua, kalau takut mimpi hantu, tidur malam basuh kaki.

Powered by Utusan Malaysia

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Apr 2012 01:38 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 01:21 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 01:47 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Feb 2012 12:00 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Feb 2012 12:00 AM PST


Music is my life :)

Posted: 29 Feb 2012 07:37 AM PST

Hai semua , syaa happy nowww :) Nak tau siapa syaa jumpa tadi ? , kumpulan sofaz . Dia orang tgh rakaman muzik-muzik 27 kat sri pentas shah alam , sumpahh ! syaa jatuh cinta dengar suara ameer ohh . Time dia nynyi , syaa gila sikit . Senyum sorang2 tgk dia , haha : p . First time kan , tgk sofaz life dpn mata . Selama ni tgk dpn tv je kan , haha . Dorg nynyi lagu terasa di syurga , syaa ada record tapi tak clear sangat lah . It's okey , yg pntg dpt dgr suara ameer yang lemak merdu tu . bhaha - , - . Haihh , nak upload yang syaa record tu lmbt oh . Berminit-minit tunggu ni , haha . Anyway , ameer dan zimi sofaz baik . Syaa suka , haha . Kesian , ameer flu dan dmm sikit tp still buat show dan boleh nynyi jugak walaupun tadi byk cut , cut dan cut :) Btw , dia orang mmg awesome ssgt lahh . Syaa tak dpt upload lah , so bagi lagu dia je lah .
So , terpaksa lah korang tgk ni je tp suara ameer still same wlaupun dia flu :) TERASA DI SYURGA by sofaz , much excited sbb suara '' lelaki '' ameer . Yg terlalu best dan membuai perasaan - , -

Tuh dia , ni lah ameer sofaz :) Suara dia best , syaa '' jatuh cinta '' kat suara dia tp nak '' jatuh cinta '' kat dia tak lahh . Pakwe orang kan , hahaha .

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Mar 2012 01:26 AM PDT


PUTUS TUNANG PUNCA AREMEER, VOKALIS <b>KUMPULAN SOFAZ</b>

Posted: 18 Mar 2012 09:00 PM PDT

PUTUS TUNANG PUNCA AREMEER, VOKALIS KUMPULAN SOFAZ KURUS

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

No of View :180
Sebagai Rakyat 1 Malaysia, Jum Bersatu Hati..Tak Yah Gaduh2

KUALA LUMPUR: Vokalis kumpulan Sofazr, Aremeer mengakui pertunangannya yang terputus sebelum ini telah meninggalkan impak besar sehingga membuatkan fizikalnya semakin kurus.

Penyanyi lagu Dan Bila Esok itu berkata, walaupun dia pernah memberitahu dia mahu menurunkan berat badan demi stamina sebagai penyanyi, Aremeer tidak menolak kekecewaannya akibat putus tunang turut memberikan perubahan drastik pada fizikalnya.

"Seperti yang pernah saya beritahu, saya memang mengamalkan diet untuk turunkan berat badan daripada 74 kilogram kepada 59 kilogram kini.

"Tapi saya tidak nafikan perasaan kecewa kerana putus tunang turut memberikan kesan pada kehidupan saya," katanya ketika ditemui baru-baru ini.

Ditanya mengenai pengganti, Aremeer berkata, susulan insiden itu, dia lebih selesa untuk bersendirian dan menyerahkan urusan jodoh kepada Tuhan, sebagaimana yang dinasihatkan ibunya.

"Saya masih kekal solo dan belum berpunya sehingga kini. Ibu nasihatkan saya tidak perlu bersusah payah untuk mencari teman wanita, biarkan saja dia datang sendiri.

"Kesibukan dengan urusan kerja membuatkan saya tidak terlalu memikirkan mengenai soal teman wanita," katanya.

Menyentuh perkembangan kerjaya, Aremeer berkata kumpulan itu bakal kembali aktif pada tahun ini dengan lagu 'single' dan filem terbaru yang menunggu slot tayangan.

"Kami akan muncul dengan lagu 'single' terbaru hasil kolaborasi dengan KRU Studios. Ia berada di dalam peringkat perbincangan dan akan diputarkan pada tahun ini juga.

Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...

Dapatkan info terkini dengan klik link ini

"Selain itu, filem pertama lakonan dan terbitan syarikat kami berjudul Sofazr The Movie: Jiwa Kacau juga akan ditayangkan pada tahun ini juga," katanya yang bakal terlibat bersama Sofazr dalam program Versus di TV9.

Selain Sofazr, Versusakan mementaskan empat lagi kumpulan muzik iaitu Hujan, Sixth Sense, Go Gerila (gabungan Aizat Amdan dan Amir Jahari) dan Black Parallax (gabungan Black dan Meet Uncle Hussain).

Ia akan disiarkan bermula 13 April depan selama lapan minggu, pada setiap Jumaat pukul 9.30 malam di TV9 dan stesen radio Hot FM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

PUTUS TUNANG PUNCA AREMEER, VOKALIS KUMPULAN SOFAZ KURUS

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Mar 2012 01:24 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Mar 2012 07:37 AM PDT


Kak Nam Kepohh!!: Aremeer (Sofazr) Akui Kurus Selepas Putus <b>...</b>

Posted: 18 Mar 2012 06:41 PM PDT

KAK NAM- Kumpulan Sofaz semakin meningkat naik nama di persada seni setelah beberapa kali telah masuk dalam Finalis Muzik-Muzik. Apatah lagi dengan suara merdu vokalis kumpulan tersebut,Aremeer membuatkan lagu yang dinyanyikan bertambah popular. Mungkin ramai peminatnya perasan yang badan Aremeer kini semakin kurus disebabkan putus tunang baru-baru ini. Jom kita lihat komennya sendiri yang Kak Nam petik dari mstar.

"Seperti yang pernah saya beritahu, saya memang mengamalkan diet untuk turunkan berat badan daripada 74 kilogram kepada 59 kilogram kini.

"Tapi saya tidak nafikan perasaan kecewa kerana putus tunang turut memberikan kesan pada kehidupan saya," katanya ketika ditemui mStar Online, baru-baru ini.


"Saya masih kekal solo dan belum berpunya sehingga kini. Ibu nasihatkan saya tidak perlu bersusah payah untuk mencari teman wanita, biarkan saja dia datang sendiri.

"Kesibukan dengan urusan kerja membuatkan saya tidak terlalu memikirkan mengenai soal teman wanita," katanya.


"Kami akan muncul dengan lagu 'single' terbaru hasil kolaborasi dengan KRU Studios. Ia berada di dalam peringkat perbincangan dan akan diputarkan pada tahun ini juga.

"Selain itu, filem pertama lakonan dan terbitan syarikat kami berjudul Sofazr The Movie: Jiwa Kacau juga akan ditayangkan pada tahun ini juga," katanya yang bakal terlibat bersama Sofazr dalam program Versus di TV9.


Anda Suka LIKE Je! Kalau Ada Gosip,Gambar Artis Dan Tak Puas Hati Yang Nak Dikongsikan Boleh Emailkan Di emyzetty88@yahoo.com

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Mar 2008 04:26 PM PDT


Ini Dia Kekasih Are-Meer <b>Sofaz</b> | MySelebriti.Com

Posted: 15 Mar 2008 05:00 PM PDT

Nah, ini dia! Dalam dok sembunyikan kekasih hati, akhirnya Niezam menerima beberapa gambar yang dikirimkan peminat melalui e-mel. Gambar-gambar kemesraan penyanyi kumpulan Sofaz iaitu Are-Meer dengan gadis bernama Yanie itu bagaikan mengesahkan mereka pasangan kekasih.

Sebelum ini Niezam pernah tanya Are-Meer siapakah kekasihnya sebab ada gosip mengatakan dia bercinta dengan seorang pegawai promosi (PR) sebuah syarikat rakaman.

Tapi Are-Meer menafikan mempunyai hubungan istimewa dengan bekas PR SRC itu. Sebaliknya dia kata hubungan mereka pun macam artis dengan PR sahaja. Tak ada lebih-lebih. Itu kata Are-Meer.

Rupa-rupanya memang cintanya bukan dengan bekas PR SRC itu tetapi dengan pengurus kepada kumpulan Spider.

Menurut e-mel itu lagi, cinta Yanie dengan Are-Meer sudah terjalin lebih setahun lalu cuma pada 18 Januari lalu barulah Are-Meer meluahkan cintanya.

"Mengambil tarikh 18 haribulan sempena hari lahir Are-Meer (lahir pada 18 Januari 1983), dia melafazkan cintanya kepada Yanie.

"Sekarang ni sah mereka tu pasangan kekasih. Harap-harap mereka tak berahsia lagi," cerita pengirim e-mel itu.

Niezam pun berharap macam itulah. Lagipun ramai yang dah nampak Are-Meer dan Yanie selalu keluar bersama. Kalau dah sah sebagai kekasih hati, tak ada masalah lagi. Tak gitu!

Lepas ni Are-Meer tak perlulah nak sorok-sorok ye! Bukan apa, kata orang tua-tua kalau main sorok-sorok takut nanti kena sembunyi.

NIEZAM: Teringat juga pesan orang tua, kalau takut mimpi hantu, tidur malam basuh kaki.

Powered by Utusan Malaysia

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jan 2012 12:00 AM PST


Pencinta Terbaik Milik <b>Sofaz</b> | buahmulut.com

Posted: 18 Jan 2012 12:51 AM PST

Tanggal 13 Januari telah berlangsungnya pengambaran muzik video "Pencinta Terbaik" nyanyian kumpulan SOFAZR dan penggambaran tersebut telah pun dijalankan di Studio B KRU Studios, Cyberjaya. Lagu yang dicipta sepenuhnya komposer Edry Abdul Halim ini juga adalah merupakan lagu tema kepada filem ke-10 terbitan KRU Studios iaitu "Cinta Kura-kura". "Cinta Kura-kura" merupakan filem fantasi komedi yang menampilkan watak animasi 3D seperti peneraju Smurf dan Garfield yang akan berada dipawagam pada 1 March 2012.


Bujang Telajak

CST Production tampil sebagai salah sebuah produksi tempatan yang telah diberikan kerpecayaan sepenuhnya oleh KRU Studios untuk melaksanakan kerja-kerja pengambaran muzik video tersebut. Muzik video yang berada di bawah arahan Al Fahim Mokhtar ini diberi sentuhan elemen-elemen keceriaan warna. Ini adalah bertujuan untuk memastikan konsep muzik video ini selari dengan elemen lakaran kertas yang terdapat di dalam filem fantasi komedi tersebut.


Bujang Telajak

KRU Studios sudah lama mengikuti perkembangan SOFAZR dan gembira dapat bekerjasama melalui lagu "Pencinta Terbaik". Lagu ini sememangnya memerlukan sentuhan live band dan SOFAZR bukan sahaja dilihat sebagai pilihan yang tepat, malah mampu membawa lagu ini dengan baik. "Lagu tema dan MTV untuk filem bukan sesuatu yang baru buat kami, tetapi sudah menjadi tradisi KRU merangkul banyak kejayaan melalui lagu tema dan antaranya seperti 'Sedetik Lebih' (Hikayat Merong Mahawangsa), 'Penyembuh Rindu' (Magika) dan banyak lagi" kata Norman, Presiden Eksekutif KRU Studios.

SOFAZR berasa berbesar hati kerana mendapat kepercayaan sepenuhnya Edry dan terpilih sebagai penyanyi yang menyanyikan lagu "Pencinta Terbaik". "Pada awalnya, kami hanya diberikan sebuah demo untuk diperdengarkan. Selepas mendengar demo tersebut, kami sepakat dan membuat keputusan untuk memberikan kerjasama sepenuhnya kepada KRU Studios memandangkan sebelum ini kami belum pernah bekerjasama dengan Edry dan peluang yang muncul sekarang harus digunakan sebaiknya" kata Zimi anggota kumpulan SOFAZR. "Edry seorang komposer yang mempunyai kreativiti tersendiri, memahami tahap dan keperluan seorang artis di dalam berkarya. Kami juga yakin lagu yang sudah pun mula dimainkan dibeberapa corong radio tempatan ini mampu menarik minat ramai terutamanya golongan remaja" tambahnya lagi.

Penggambaran yang mengambil masa lapan jam ini akan melalui proses suntingan terlebih dahulu. Muzik video ini dijadualkan siap sepenuhnya dan akan dipertontonkan kepada umum pada awal bulan Febuari sempena promosi filem "Cinta Kura-kura".


Bujang Telajak

Bujang Telajak

Bujang Telajak

Bujang Telajak

Random Posts

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 01:29 AM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan Sofaz</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jan 2012 12:00 AM PST


Pencinta Terbaik Milik <b>Sofaz</b> | buahmulut.com

Posted: 18 Jan 2012 12:51 AM PST

Tanggal 13 Januari telah berlangsungnya pengambaran muzik video "Pencinta Terbaik" nyanyian kumpulan SOFAZR dan penggambaran tersebut telah pun dijalankan di Studio B KRU Studios, Cyberjaya. Lagu yang dicipta sepenuhnya komposer Edry Abdul Halim ini juga adalah merupakan lagu tema kepada filem ke-10 terbitan KRU Studios iaitu "Cinta Kura-kura". "Cinta Kura-kura" merupakan filem fantasi komedi yang menampilkan watak animasi 3D seperti peneraju Smurf dan Garfield yang akan berada dipawagam pada 1 March 2012.


Bujang Telajak

CST Production tampil sebagai salah sebuah produksi tempatan yang telah diberikan kerpecayaan sepenuhnya oleh KRU Studios untuk melaksanakan kerja-kerja pengambaran muzik video tersebut. Muzik video yang berada di bawah arahan Al Fahim Mokhtar ini diberi sentuhan elemen-elemen keceriaan warna. Ini adalah bertujuan untuk memastikan konsep muzik video ini selari dengan elemen lakaran kertas yang terdapat di dalam filem fantasi komedi tersebut.


Bujang Telajak

KRU Studios sudah lama mengikuti perkembangan SOFAZR dan gembira dapat bekerjasama melalui lagu "Pencinta Terbaik". Lagu ini sememangnya memerlukan sentuhan live band dan SOFAZR bukan sahaja dilihat sebagai pilihan yang tepat, malah mampu membawa lagu ini dengan baik. "Lagu tema dan MTV untuk filem bukan sesuatu yang baru buat kami, tetapi sudah menjadi tradisi KRU merangkul banyak kejayaan melalui lagu tema dan antaranya seperti 'Sedetik Lebih' (Hikayat Merong Mahawangsa), 'Penyembuh Rindu' (Magika) dan banyak lagi" kata Norman, Presiden Eksekutif KRU Studios.

SOFAZR berasa berbesar hati kerana mendapat kepercayaan sepenuhnya Edry dan terpilih sebagai penyanyi yang menyanyikan lagu "Pencinta Terbaik". "Pada awalnya, kami hanya diberikan sebuah demo untuk diperdengarkan. Selepas mendengar demo tersebut, kami sepakat dan membuat keputusan untuk memberikan kerjasama sepenuhnya kepada KRU Studios memandangkan sebelum ini kami belum pernah bekerjasama dengan Edry dan peluang yang muncul sekarang harus digunakan sebaiknya" kata Zimi anggota kumpulan SOFAZR. "Edry seorang komposer yang mempunyai kreativiti tersendiri, memahami tahap dan keperluan seorang artis di dalam berkarya. Kami juga yakin lagu yang sudah pun mula dimainkan dibeberapa corong radio tempatan ini mampu menarik minat ramai terutamanya golongan remaja" tambahnya lagi.

Penggambaran yang mengambil masa lapan jam ini akan melalui proses suntingan terlebih dahulu. Muzik video ini dijadualkan siap sepenuhnya dan akan dipertontonkan kepada umum pada awal bulan Febuari sempena promosi filem "Cinta Kura-kura".


Bujang Telajak

Bujang Telajak

Bujang Telajak

Bujang Telajak

Random Posts

Tiada ulasan:

Catat Komen