Nuffnang

Ahad, 31 Mac 2013

Bunkface - Google Blog Search

Bunkface - Google Blog Search


SOFIA, <b>BUNKFACE</b>, JINBARA KONSERT DI UiTM SHAH ALAM <b>...</b>

Posted: 09 Mar 2013 05:30 PM PST

SHAH ALAM 8 Mac - Buat julung kalinya, para peminat muzik tanah air berpeluang untuk melihat persembahan kumpulan rock dari tiga era dalam satu konsert yang akan diadakan di Dewan Sri Budiman, UiTM Shah Alam pada 13 Mac ini.
Para peminat akan berpeluang untuk kembali menyaksikan kehebatan persembahan kumpulan rock yang pernah menggegarkan dunia muzik tanahair dengan lagu-lagu Bunga Padang Pasir, Anak Liar dan Hati Syaitan iaitu Sofea.
Sofea yang juga dikenali dengan nama SYJ akan berganding dengan kumpulan Jinbara yang popular dengan lagu Resah, Farhana, Patah Pusing, Nilai Cinta,
Jerangkung Bernyawa sekitar tahun 2000-2005
Selain itu, Konsert Di hatiku yang merupakan projek akhir pelajar Fakulti Filem Teater dan Animasi UiTM turut akan dijayakan oleh kumpulan Bunkface yang popular dengan lagu Revolusi dan Situasi.
Menurut pegawai publisiti penganjur konsert, Nur Syahirah Abd. Majid, apa yang menarik ialah, ketiga-tiga kumpulan berkenaan dipilih untuk membuat persembahan berdasarkan pungutan suara yang dilakukan ke atas lebih 100 pelajar fakulti tersebut.
"Kami cuba untuk membuat kelainan dengan mengadakan satu konsert mengikut citarasa penonton dan ketiga-tiga kumpulan inilah yang mendapat pilihan paling tinggi dalam pungutan suara yang kami lakukan," katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini.
Menurut Syahirah, setakat ini sebanyak 400 daripada 1,500 tiket-tiket konsert bernilai RM25 dan RM50 telah terjual sejak tiket-tiket berkenaan mula dijual dua hari lepas.
Jelas beliau, bagi mereka yang berminat, tiket-tiket konsert tersebut masih boleh diperolehi di UiTM Shah Alam, I-City Shah Alam, Space U8, Plaza Masalam, Giant Shah Alam, dan disekitar Lembah Klang.
Tambah beliau, maklumat lanjut mengenai konsert tersebut boleh diperolehi dengan menghubungi Bahagian Publisiti, Konsert Di Hatiku di talian 013-7089805. - UTUSAN Online

Jika mahu sebar artikel ini sila klik "Blog This" setelah itu artikel terus masuk kedalam blog anda,pastikan blog anda sudah 'Log In'


<b>Bunkface</b> - Falling In Love MP3

Posted: 02 Feb 2013 08:45 PM PST

Download: mediafire.com, zippyshare.com, sharebeast.com




(VIDEO)<b>Bunkface</b> Kutuk Kpop Di Propaganza Episod 5 |

Posted: 28 Nov 2012 08:42 PM PST


Wow. Abang Nara baru tahu mengenai hal ini. Terkejut juga apabila mendengar kata-kata yang tidak sepatutnya terkeluar daripada sebuah kumpulan sehebat Bunkface. Habis teruk kena hentam Kpop. Confirm peminat Kpop mengamuk punya

bunkface kpop

Antara kata-kata yang dikeluarkan ialah:-

SAM: jangan dengar K Pop, ko tau dorang miming tak? diorang miming, diorang buat plastic surgery, lepastu korang bajet diorang handsome
YOUK: kitorang ni yang penat2 buat band, susah payah main cari chord, belajar susah2, dorang senang joget2, mekap2 sket, dah dapat juta2 duit..kitorang xpuas hati
PAAN: support la local, nak kawin pun duit takdak bagi diorang buat apa

Kalau korang tengok video di atas, semua kata-kata itu bermula pada minit 7.20. Abang Nara rasa tak perlu kot Bunkface buat macam ini. Sepatutnya belajar daripada Kpop macam mana mereka mampu menawan jutaan hati penduduk seluruh dunia. Kalau setakat condemn tak ada gunanya jugak kan?

Baca Yang Ini Pulak:-


Tiada ulasan:

Catat Komen