Nuffnang

Jumaat, 12 April 2013

kumpulan KRU - Google Blog Search

kumpulan KRU - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan KRU</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2013 07:52 PM PDT


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan KRU</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Mar 2013 07:29 PM PDT


Tempah Tempat Di <b>KRU</b> Masterclass Sekarang

Posted: 25 Mar 2013 07:00 PM PDT

Maksud nama kumpulan KRU adalah Kumpulan Rap Unggul, sememangnya kena dengan tiga beradik ini. Manakan tidak, sedari Belalang masih kecil hinggalah dah mempunyai dua orang cahaya mata, KRU yang dianggotai oleh Norman, Yusry dan Edry terus gah dalam membina empayar mereka.

Bermacam-macam kejayaan telah ditempa kumpulan ini, baik dalam negara ataupun diluar negara. Malah KRU juga telah berjaya menubuhkan KRU Academy di Cyberjaya. Satu pencapaian yang benar-benar hebat bagi mereka.

KRU Masterclass | Buat duit di era digital

Kumpulan Rap Unggul (KRU)

Kini, KRU bergandingan bersama-sama Irfan Khairi (jutawan internet Malaysia) cuba berkongsikan RAHSIA kejayaan mereka. KRU Masterclass menjemput sesiapa sahaja baik usahawan ataupun bukan untuk mendalami teknik dan strategi yang digunakan untuk mengembangkan perniagaan anda ke tahap yang lebih tinggi sepertimana yang anda inginkan di arena tempatan dan juga antarabangsa.

Acara 1 hari, KRU Masterclass akan dijalankan di KRU Academy, Cyberjaya pada 13hb April 2013. Di dalam acara ini, anda akan diajar Teknik menjana pendapatan menggunakan media sosial (Facebook, Twitter dan YouTube), Cara menggunakan visual dalam menarik perhatian pelanggan dan banyak lagi!

Harga asal untuk KRU Masterclass adalah RM590. TETAPI, anda bernasib baik kerana adanya tawaran early bird menjadikan harga promosinya ialah __________. Nak tahu sila lihat sendiri di sini ==> KRU MASTERCLASS

Jangan lepaskan peluang ini. Buat tempahan awal sebelum 13hb April 2013

Yang Ini Juga Menarik Untuk Dibaca:

Sidang Media <b>KRU</b> Masterclass bersama Norman <b>KRU</b> dan Irfan <b>...</b>

Posted: 18 Mar 2013 03:48 AM PDT

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hari ini aku restday. Sudah tertulis satu rezeki untuk aku. Aku dapat menghadirkan diri di Sidang Media KRU Masterclass bersama Norman KRU dan Jutawan Internet Irfan Khairi.

Siapa tidak kenal Norman KRU dari kumpulan KRU yang tersohor? Kumpulan KRU terdiri dari adik beradik Norman, Yusry dan Edry bin Abdul Halim adalah kumpulan yang berjaya dan dikenali di Malaysia. Mereka bukan sahaja penyanyi, penulis , pencipta lagu, pengarah filem,ahli perniagaan dan banyak lagi cabang yang mereka kuasai dan ceburi.

Irfan Khairi? Siapa tidak kenal sila angkat tangan. Nampak sangat tidak ambil tahu perkembangan internet. Irfan Khairi adalah Usahawan Internet sepenuh masa dan bergelar jutawan internet sejak berusia 25 tahun lagi. Sekarang beliau lebih banyak ,enjadi penceramah, perunding motivasi dan pengajar untuk usahawan internet yang baru. Beliau sering muncul di media semasa samaada di majalah,surat khabar ataupun televisyen.

Majlis serba ringkas bersama Norman KRU dan Jutawan Internet Irfan Khairi ini adalah sempena usahasama KRU Academy dan Irfan Khairi Sdn Bhd dalam KRU Masterclass untuk melahirkan lebih ramai usahawan yang kreatif dan inovatif di Malaysia.

KRU Masterclass adalah siri seminar satu hari yang disasarkan kepada usahawan dan bakal usahawan dalam mengembangkan perniagaan mereka ke tahap yang lebih tinggi melalui perkongsian pengalaman sebenar melalui teknik dan strategi perniagaan.

Kandungan sidang media:

1. Latar belakang usahasama dan misi KRU Masterclass dalam melahirkan usahawan berfikiran global.

2. Pelancaran program affiliate untuk bloggers dan pengguna Facebook untuk menjana pendapatan.

3. Perancangan KRU Masterclass jangka panjang untuk usahawan kreatif Malaysia.

Sidang media ini bukan sahaja menjemput pihak media bahkan menjemput blogger dan beberapa orang Usahawan Internet untuk turut sama menghebahkan dan meng war-war kan tentang Usahasama KRU Academy dengan Irfan Khairi Sdn Bhd berkaitan KRU Masterclass.

Antara Blogger lain yang hadir adalah

Shakiddo, Rabiatul Adawiyah, Kak Ina, Sohoque, Roshidayu Che Mat serta Broframestone dan isteri.

Selepas diberi taklimat yang ringkas, para blogger menjamu selera kerana sesi seterusnya diperuntukkan untuk pihak media. Ada juga kalangan pihak media yang menangkap gambar kesemua blogger. Mungkin nanti masuk dalam surat khabar, majalah ataupun televisyen. Selepas itu barulah para blogger dan Usahawan Internet diberi taklimat untuk mempromosikan KRU Masterclass dengan beberapa faedah ditawarkan untuk blogger dan Usahawan Internet lain.

bergambar kenangan dengan Norman KRU.

bergambar bersama Irfan Khairi

bersama usahawan internet Mohd Zulfadli Suddin . Siapa kenal beliau? Beliau adalah antara sifu awal kepada para blogger.

bergambar beramai-ramai sebelum masing-masing mengundurkan diri. Sorrylah, aku agak seksi.

Nantikan penerangan lebih lanjut tentang KRU Masterclass di entri lain yang akan datang .In shaa Allah.

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan KRU</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jan 2013 07:44 PM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan KRU</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2012 07:22 PM PST


DoMok berLari-Lari...: <b>Norman KRU</b> dan KPOP

Posted: 26 Oct 2012 11:20 PM PDT




Pada pandangan anda, apakah keistimewaan muzik K-Pop berbanding muzik lain sehingga ia boleh menjadi fenomena luar biasa?


Norman: Bagi saya, muzik K-Pop bukan satu fenomena luar biasa dan bukan sesuatu yang baru dalam industri negara kita, walaupun penerimaan peminat di luar jangkaan. Ini kerana, jika dilihat berdasarkan jualan album K-Pop dalam negara kita, mereka tidak mampu tandingi artis-artis dari Hollywood. Bahkan mereka tidak dapat menandingi kehebatan jualan album penyanyi popular tanah air kita seperti, Anuar Zain.

Perlu diingat, sebilangan ramai peminat K-Pop ialah orang muda dan remaja. Mereka ini yang sangat fanatik dan obses kepada kumpulan K-Pop dengan menggilai penampilan pakej, seperti cara berpakaian dan personaliti anggota kumpulan K-Pop yang sememangnya mesra dengan peminat.

- eh hello cik abe..ko kate jualan album dorg tak menandingi?ko tau x semua peminat kpop sanggup beli album dorg yg original beratus2 ringgit?kadang2 satu DVD pon mencecah sampai rm500.
membazir?tu la..yg xtau tu la yg kate membazir.
beli album original dorg dpt barang2 ekslusif dari dorg...
dpt free exclusive postcard..
dpt poster...
then boleh tukar2 lagi cards tu dgn org lain yg ske mengumpul..
(means dijual oke..ha..senangkan dpt duit)
kalo bli album tempatan dpt hape?stakat dpt sekeping cd je.
pastu dgr la sampai bernanah.
tu fasal la ramai yg lagi suka download.
eh hello..ubah skit la cara marketing tuh.

SUPER JUNIOR 'Star collection Card'
MBLAQ - 2011 Live Concert MIM Photo Book (250 pages) + Making DVD (28 mins)
K-Pop kebiasaannya dianggotai ramai ahli dan menggunakan koreografi tarian yang bertenaga. Adakah ini menjadi faktor agresif yang mampu menarik peminat ?


Norman: Seperti kita saksikan, kumpulan K-Pop dianggotai remaja berusia awal 20-an dan muncul dengan pekej lengkap seperti rupa paras menarik, personaliti, karakter dan ada gaya tarian. Mereka dibentuk untuk kelihatan sempurna di mata peminat dengan daya tarikan tersendiri bagi setiap anggotanya. Memang diakui, persembahan mereka rapi dan teliti. Ini juga faktor artis K Pop digilai kebanyakan peminat.

Tetapi tarian mereka tidaklah berbeza dengan mana-mana artis berkumpulan tempatan. Artis kita juga boleh menari dengan baik, tetapi cara pembawaan muzik itu yang lain.

- oke..aku tau la artis tempatan leh menari dgn baik macam...stacy..adam..lepas tu stacy lagi..adam..errr..tu je kan yg fofuler & dikenali?
kekekekekeke...tolong la..kpop dorg semua boleh menari..
yg kita?sampai kene buat cerita "Sayang I Can Dance" je..(tu pon kene ade plakon endon.
ya hado tol la..
lagi satu..
dorg ni bukan trus2 keluar je jadi artist..
dorg dilatih dari kecik..
lepas da yakin dorg ni ada semua bakat baru la dorg debut.
and jadual dorg sgt ketat.
klo lepas concert tu dorg akan trus fly utk ke concert yg lain.
artis lain sini?
lepas concert lepak2 kat kedai mamak..
tak pon balik uma tido..
padahal nyanyi tercegat je..
hahahhahahasnah..!

*dorg practice pon dorg masukkan dkt utube.giler best kan.artist lain ade ke?yang ADO!




Korea adalah satu bahasa yang berbeza tetapi lagu K-Pop boleh diterima dengan baik. Oleh itu, adakah K-Pop mendapat tempat di hati peminat kerana susunan muziknya?


Norman: Pada pandangan saya, peminat fanatik K-Pop sebenarnya bukan fokus kepada lirik lagu tetapi hanya kepada rentak dan melodi sesebuah lagu itu. Saya pasti, mereka menggemari KPop kerana rancak dan bertenaga.


- oke.yg ni aku setuju skit la..tak byk pon..skit je..
tapi ada gak lagu2 kpop yg slow.
tapi melekat dihati..
sebab bila ditranslatekan..
lirik dorg sgt indah..
tak macam lagu tempatan yg KEBANYAKKANnye ulang2 ayat yg same..
sila rujuk balik setiap lirik2 lagu jiwang Malaysia.

Because the reason I live is you,
With my heart, I hope the remaining,
flickering memories will be sent to you

ALi – Hurt(ost RoofTop Prince)
At the end of this road I walk on,
At this road that was allowed to me,
I, who used to love and love you more,
Remain here alone
My love has all burned up and
the only thing remaining
Are the exhausted scars from waiting
I cannot forget a person like you
Only tears fall
When my love has all washed away
Only the longing scars remain
Only the words, "good bye" remain
So I cannot forget you
Following the flower petals
that yield to the sky
When I meet you,
I can tell you now that I longed for you
I long for you so I couldn't forget you
My love has all burned up and
the only thing remaining
Are the exhausted scars from waiting
I cannot forget a person like you
Only tears fall
When my love has all washed away
Only the longing scars remain
Only the words, "good bye" remain
So I cannot forget you
lagu ni dicipta khas utk drama ni..
tak payah pakai2 lagu org.


Adakah muzik K-Pop boleh dianggap sebagai satu revolusi baru dalam industri muzik di negara kita?


Norman: K-Pop bukan satu revolusi baru dalam industri muzik? Dalam industri kita sudah muncul kumpulan seperti KRU, 4U2C dan Nico juga popular dan ramai peminat.

Manakala industri Hollywood digegarkan kumpulan seperti Back Street Boys, N Sync dan 911. Hanya hari ini, kita lihat mereka begitu menyerlah setelah berjaya gah melalui persembahan konsert. Kita dapat lihat, sambutan hebat itu apabila ribuan peminat hadir menonton konsert.

Sekali lagi saya tegaskan, muzik mereka tidak berbeza dengan muzik tempatan dan kewujudan K-Pop sebenarnya hanya mengikut musim.

Tidak mustahil, K-Pop akan hilang populariti dan tenggelam satu masa nanti. Namun, tidak dinafikan K-Pop punyai pengikut tegar di negara sendiri, memandangkan mereka sudah sinonim dengan muzik cara ini.

- hanya mengikut musim?
eyh hello..sekarang 2012..da nak masuk 2013 da pon..
aku minat kpop ni sejak 2007 oke je..
musim pebende?
KRU pon same gak an..
sejak akak aku remaja sampai la ke generasi aku ni..
KRU tetap bertahan..so korg nak kata yg korg ni x ikot musim la?
buat research dulu sebelum memberi comment.

sedih betul bila aku jumpa artikel gini...
nak2 daripada KRU..
aku da la minat dgn KRU ni...
sebenarnya aku minat YUSRY je..
wakakakaka..
patah skit semangat aku nak bkerjasam dgn KRU production..

kepada artis2 Malaysia khususnye..
sila la jgn memjatuhkan minat peminat2 KPOP..
sebab KPOPERS takkan berganjak walau seinci demi minat mereka..
malah anda ibarat menggali lubang kubur dari punca rezeki anda..
itu la yg akan terjadi pada mereka yg suka dengki2..
maksud dengki bukan fokus pada artis saja..
ianya umum..

so jangan dengki2 or jelous oke.
kalau Allah bagi rezeki kat kita..
walaupun sikit..
kita kene bersyukur.
daripada tak diberi langsung.

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>kumpulan KRU</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Sep 2012 12:00 AM PDT


Apa Sudah Jadi Dengan Muka Edry <b>KRU</b>? | Informasi.My

Posted: 18 Sep 2012 01:56 AM PDT

Posted on 18 September 2012.

KL, 18 SEPT 2012: Sudah menjadi adat dalam dunia seni hiburan tempatan, setiap kali munculnya sesebuah kumpulan vokal atau muzik baru, sudah pasti ahli kumpulan yang memiliki wajah yang tampan atau jelita lebih mendapat perhatian daripada peminat.

Apa Sudah Jadi Dengan Muka Edry KRU?

Malah, media pun terutama sekali majalah lebih gemar menggunakan mereka ini sebagai penghias kulit hadapan. Kalau Murai Batu nak beri contoh, mungking terlalu ramai rasanya.

Jadi, tidak hairanlah ketika di awal kemunculan kumpulan trio adik-beradik, KRU yang dibarisi Norman, Yusry dan Edry, nama Yusry lebih menjadi perhatian peminat. Betul tak dik non dik non?

Namun, selain Yusry, Edry juga boleh dikatakan berjaya menyaingi ketampanan wajah abangnya si Yusry itu.

Pun begitu, Murai Batu terkejut apabila diberitahu tentang kisah terbaru tentang Edry tatkala dia pulang dari rumah terbuka KRU yang telah diadakan di kediaman Norman pada penghujung minggu lalu.

Menurut teman Murai Batu itu, dia amat terkejut apabila melihat wajah Edry yang boleh dianggap berlainan. Dengarnya, wajah Edry tidak lagi seperti dahulu yang mana perbezaannya jelas ketara dapat dilihat di bahagian hidung Edry. Hah, biar betul?

Ditanya apa sudah terjadi, teman Murai Batu itu tidak tahu apa yang berlaku. Namun, ada desas-desus mengatakan Edry telah melakukan sesuatu untuk kelihatan lebih tampan dan nampak lebih muda.

Apa? Takkanlah Edry dah buat hidung kot? Pun begitu, ada juga sumber mengatakan wajah Edry kelihatan berbeza dek kerana dia kini sudah semakin kurus dan cekung di bahagian muka. Sebab itulah, wajahnya berubah dan sudah jadi lain.

Selepas dengar cerita ini, Murai Batu membanding wajah Edry yang dulu dan sekarang. Ternyata, amat berbeza. Apa kes pun, Murai Batu nak tahu jugalah jawapan dari Edry sendiri. Benarkah wajahnya sudah berubah terutama sekali di bahagian hidung.

Incoming search terms:

  • edry kru
  • apa jadi dengan sarah the official
  • semua cerita tentang muraibatu
  • NORMAN KRU
  • nama ibu norman KRU
  • kenapa dengan muka edry
  • isu edry
  • edry kru buat hidung
  • drama hilang ayu raudhah
  • WAJAH TERBARU EDRY KRU

Topik Panas! ::

  1. Aaron Aziz Jadi Chef Untuk Muka Depan Majalah Aroma
  2. Bayi Dilahirkan Dengan 2 Muka dan 4 Mata
  3. Muka hancur ditetak samseng
  4. Lisa Surihani Akui Jatuh Cinta Dengan Yusry Melalui BBM
  5. Menafsir Dari Segi Raut Muka

Tempah Tempat Di <b>KRU</b> Masterclass Sekarang

Posted: 25 Mar 2013 07:00 PM PDT

Maksud nama kumpulan KRU adalah Kumpulan Rap Unggul, sememangnya kena dengan tiga beradik ini. Manakan tidak, sedari Belalang masih kecil hinggalah dah mempunyai dua orang cahaya mata, KRU yang dianggotai oleh Norman, Yusry dan Edry terus gah dalam membina empayar mereka.

Bermacam-macam kejayaan telah ditempa kumpulan ini, baik dalam negara ataupun diluar negara. Malah KRU juga telah berjaya menubuhkan KRU Academy di Cyberjaya. Satu pencapaian yang benar-benar hebat bagi mereka.

KRU Masterclass | Buat duit di era digital

Kumpulan Rap Unggul (KRU)

Kini, KRU bergandingan bersama-sama Irfan Khairi (jutawan internet Malaysia) cuba berkongsikan RAHSIA kejayaan mereka. KRU Masterclass menjemput sesiapa sahaja baik usahawan ataupun bukan untuk mendalami teknik dan strategi yang digunakan untuk mengembangkan perniagaan anda ke tahap yang lebih tinggi sepertimana yang anda inginkan di arena tempatan dan juga antarabangsa.

Acara 1 hari, KRU Masterclass akan dijalankan di KRU Academy, Cyberjaya pada 13hb April 2013. Di dalam acara ini, anda akan diajar Teknik menjana pendapatan menggunakan media sosial (Facebook, Twitter dan YouTube), Cara menggunakan visual dalam menarik perhatian pelanggan dan banyak lagi!

Harga asal untuk KRU Masterclass adalah RM590. TETAPI, anda bernasib baik kerana adanya tawaran early bird menjadikan harga promosinya ialah __________. Nak tahu sila lihat sendiri di sini ==> KRU MASTERCLASS

Jangan lepaskan peluang ini. Buat tempahan awal sebelum 13hb April 2013

Incoming search terms:

  • acara di cyberjaya (1)
  • KRU 13 PENAMAAN (1)
  • kru academy 2013 (1)
  • Makna nama kumpulan KRU (1)
  • masterclass kru irfan khairi 13 april 2013 (1)

Yang Ini Juga Menarik Untuk Dibaca:

Tiada ulasan:

Catat Komen